"Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Polacy w najbliższych 2 meczach:

zgarną całą pulę :]
47
27%
zdobędą 3 pkt
22
13%
2 razy zremisują
19
11%
stracą 5 pkt
7
4%
dostaną po tyłkach
39
22%
powiekszą dorobek o 4 oczka
41
23%

Liczba głosów : 175

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Postprzez fieldy Wt 15.09.2009 13:59

Pewnie Piotr Nowak, jest z zagranicy ? Jest :]
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Maciek (interista) Wt 15.09.2009 14:30

Scolari podobno zarabia 13 mln funtow, odpada.

Spall i Mancini - obydwaj sa laczeni z Zenitem, ale brak konkretow.

Moze Gérard Houllier :>
Obrazek Obrazek Obrazek
Maciek (interista)
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Mandzaro Wt 15.09.2009 16:03

Maciek (interista) napisał(a):Scolari podobno zarabia 13 mln funtow, odpada.

Spall i Mancini - obydwaj sa laczeni z Zenitem, ale brak konkretow.

Moze Gérard Houllier :>

Houllier to byloby cos. Takiego trenera to ja bym chcial.

Ale ta "ciekawa zagraniczna oferta" to podobno Lothar Matthaeus. A zatem ja juz wole polskiego trenera znajac dotychczasowe dokonania Niemca.

Ale takich ofert moze przybyc i PZPN powinien troche sie wstrzymac z ostateczna decyzja. Taka posada ktora gwarantuje 3 lata spokojnej pracy zwienczonej udzialem w Euro, w kraju gdzie ludzie zyja futbolem to lakomy kasek dla kazdego. Dlatego naprawde licze ze wplynie w koncu jakas ciekawa propozycje od trenera z zagranicy. Takim Houllierem nie pogardzilbym..

Tak czy inaczej kazdej kandydaturze PZPN powinien sie dokladnie przyjrzec, poznac ich plan. pomysl na druzyne itd a nie tylko na podstawie CV wybierac.
Mandzaro
Skład C
Skład C

Postprzez cloner Wt 15.09.2009 16:13

Muszę przyznać, że to może być spora niespodzianka, jeśli PZPN znowu zaryzykowałby i postawił na trenera, który kompletnie nie zna polskiej ligi. Jeśli chodzi o mnie, to przeszkód nie widzę, oby tylko nie był Holendrem :lol:

Tak się zastanawiałem, zatrudnienie Gordona Strachana byłoby ciekawym posunięciem. Co prawda nie był jeszcze nigdy selekcjonerem, ale ... kiedyś zacząć trzeba :P
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Mandzaro Wt 15.09.2009 16:16

Strachan nie ! On by stawial wkolo na Borubara a ja mam go dosc juz w kadrze :D

A jesli chodzi o mnie to trenerem moze byc Holender. Jakby nie patrzec to najlepszych trenerow na swiecie maja wlasnie Holendrzy :P
Mandzaro
Skład C
Skład C

Postprzez Boromir Wt 15.09.2009 16:19

Mattheus podobno się zgłosił, ale oprócz niego też jakiś inny tajemniczy kandydat z zagranicy jest. Niedawno Rafał Stec bodaj pisał, żeby Boniek użył swoich kontaktów do najęcia Spalettiego lub innego Włocha. Ciekawe jak się sprawa rozwinie.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez metol Wt 15.09.2009 16:22

Patrząc na prezesa PZPN-u jestem niemal przekonany, że będzie ktoś z polskiej ligi, znający nasze realia, ligę i ktoś... o kim Lato będzie mógł powiedzieć 'mój człowiek'. Kimś nad kim będzie miał w jakimś stopniu kontrolę. Kolega.

Te kandydatury spoza granicy wydają się być dla mnie bajką, bo jakoś nie wierze, żeby ktoś z wyżej wymienianych chciał się babrać w tej kupie. Choć opcja z zagranicą wydaje mi się wciąż ciekawa, bo dalej marzy mi się selekcjoner nie zamieszane w nasze rodzime spory, ktoś nie splamiony przez korupcję itd.

Ja akurat ceniłem Beenhakera i będę go bronić, aczkolwiek jego ostatnie wyniki mówią wszystko i w sumie powinien podać się do dymisji, bo poniósł porażkę.
Evertonians are born, not manufactured. We do not choose - we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> http://www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Corinthians Wt 15.09.2009 16:37

Dla mnie zaskoczeniem jest, że w ogóle jakiś trener z zagranicy chce trenować Polskę. Po ostatnich doświadczeniach Beenhakkera sądziłem, że nikt z nazwiskiem nie będzie chciał sobie psuć reputacji, a tu proszę - jacyś kamikadze pojawili się na horyzoncie. Ale jeżeli ma to być ktoś pokroju Lothara to żadnej reputacji sobie nie zepsuje, bo jej nie ma :lol: Chciałbym, aby to był któryś z trenerów, którzy zostali wyżej wymienieni, ale wg mnie zgłosił się jakiś obieżyświat typu Milutinović, Schafer, a może Lemerre... Nie mówię, że któryś z tych, ale z tego typu. A ostatnio chyba Aime Jacquet wypwiadał się na temat naszej reprezentacji... Być może nieprzypadkowo? :P

Ale fajnie, że pojawiła się opcja trenera z zagranicy. Grunt, żeby to była przemyślana decyzja. Chociaż mi to wisi, czy to będzie Janas, Zico czy Spaletti.
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez Mandzaro Wt 15.09.2009 16:40

Kazdy normalny trener juz dawno by sie podal do dymisji lecz nie Leo. To facet bez honoru dla ktorego liczy sie tylko kasa.

I nie zgodze sie zagraniczni trenerzy nie beda chcieli u nas pracowac. Na pewno nie znaja tak dobrze sytuacji jaka u nas ma miejsce - jedynie tak oglednie. A jak wspominalem - gwarancja pracy az do zakonczenia Euro 2012 to naprawde znakomita perspektywa dla kazdego. Nie trzeba sie meczyc z eliminacjami, z presja - przynajmniej az do Euro bo kazda porazke mozna wytlumaczyc przygotowaniami ustawien taktycznych.

A gdyby Boniek sprowadzil jakiegos dobrego Wlocha to bedzie ewidentnie widac kto powinienen rzadzic PZPN-em :wink:

Jedynie martwi mnie to ze zagraniczny trener nie bedzie znal dobrze polskiej ligi i moze znow bawic w jakiegos jasnowidza przewidujac ktory pilkarz ma w sobie "international leve" zamiast rzeczywiscie powylywac tych mlodych i zdolnych typu Malecki, Glik, Janczyk, Rybus.
Mandzaro
Skład C
Skład C

Postprzez Kamil232 Wt 15.09.2009 16:57

Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez emdżej Wt 15.09.2009 17:36

cloner napisał(a):Tak się zastanawiałem, zatrudnienie Gordona Strachana byłoby ciekawym posunięciem.

Strachan ma niestety słabość do wystawiania na okrągło tych samych piłkarzy, bezwzględnie na ich formę, a jeśli kogoś nie lubi, to go za cholerę nie wystawi do składu. I jeśli tak robił w klubie grającym mecze co tydzień, a nawet i częściej, to co dopiero jakby miał jedno spotkanie kadry miesięcznie.
Zresztą zejdźmy na ziemię. Nie spodziewam się żadnego znanego nazwiska.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Wilmore Wt 15.09.2009 17:44

Nikt znany do nas nie przyjdzie, po tym, jak PZPN potraktował Leo, to ktoś musiałby upaść na głowę, żeby ryzykować powtórkę na swojej głowie.
Wolę nawet Lothara od polskich kandydatów - Smudy czy Kasperczaka, choć to niewiele lepsza kandydatura.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez ulynif Wt 15.09.2009 18:00

Wilmore napisał(a):Nikt znany do nas nie przyjdzie, po tym, jak PZPN potraktował Leo

Po tym jak znany i lubiany Leo potraktował PL kibiców (patrz wyniki), chyba by ktoś na głowę musiał upaść, żeby nie naprawiając błędu popełnić tym samym drugi zatrudniając podobnie znane i lubiane :lol:

Wilmore napisał(a):to ktoś musiałby upaść na głowę, żeby ryzykować powtórkę na swojej głowie

Raczej na głowę by musiał upaść nie biorąc takiej fuchy w której nie da się nic zepsuć bardziej niż poprzednik :lol:
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Kamil232 Wt 15.09.2009 18:01

Nikt znany do nas nie przyjdzie, po tym, jak PZPN potraktował Leo, to ktoś musiałby upaść na głowę, żeby ryzykować powtórkę na swojej głowie

Pewnie nikt nie będzie chciał zarabiać powiedzmy milion Euro, bo Lato w złym stylu zwolnił Leo....

Mam do ciebie pytanie. Co ty palisz??
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Jarzinho Wt 15.09.2009 18:02

Jesli juz ktoś bierze powaznie pod uwage Mattheusa to niech juz bedzie trenerem Majewski. Co jak co, ale tego goscia nie trawie, a to, ze zmienial ostatnio posady jedna za druga i nie nie potrafił osiagnac nie jest wypadkiem przy pracy. Raczej nie był dla Wegrow uzdrowicielem ich kadry.

Co do Leo. Jego prace do okresu przez elminacjami MŚ podsumował Zurawski. Kolejny rok podsumował Żewłakow. Jesli kapitanowi mowia tak o druzynie, o otoczce(nie mylic z PZPN'em czy działaczami) to wystawia najgorsze swiadectwo trenerowi. Koniec.

Kamil232 napisał(a):Mam do ciebie pytanie. Co ty palisz??

On nic nie pali i to jest przykre.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska