"Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Polacy w najbliższych 2 meczach:

zgarną całą pulę :]
47
27%
zdobędą 3 pkt
22
13%
2 razy zremisują
19
11%
stracą 5 pkt
7
4%
dostaną po tyłkach
39
22%
powiekszą dorobek o 4 oczka
41
23%

Liczba głosów : 175

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Postprzez lukinis131 N 15.01.2012 17:27

Dudka jest słaby to fakt . Ale chyba czymś się różni od większości naszych ligowych piłkarzy, bo nie wierzę żeby łamaga grał w Lique 1 . Jeżeli w Auxerre łapie się do podstawowego składu , nawet jako zapchajdziura . To myślę że na Euro może pojechać jako ten 23 , który zagrać z tyłu może wszędzie .

Lewandowski z tego co pamiętam gra w 2 lidze ukraińskiej , tak ? To ja już wolę wziąć młodego chłopaka z naszej ligi w jego miejsce . Borysiuka czy nawet Możdzenia.
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez sickstick N 15.01.2012 17:33

Ja też uważam że Dudka to gracz przydatny. Wszechstronny, doświadczony, ograny w Europie, do tego potrafi trafić z karnego.

Przekonałem się do niego z czasem, bo kiedyś go nie trawiłem (gdy był jeszcze lewym obrońcą), a jak dał uciec Odonkorowi na mundialu, to nawet go wyklnąłem. ;)
upiornie trzeźwy świt.
sickstick
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez emdżej N 15.01.2012 20:16

janop napisał(a):Jego klasa to inna sprawa, ale dużego wyboru nie ma, bo bo kto: Jodłowiec? Kaźmierczak?

Kaźmierczak niestety stracił sporo gry przez kontuzję i właściwie dopiero wraca po niej powoli do gry. Ale w formie sprzed urazu to dla mnie w pełni zasługiwał na otrzymanie szansy w reprezentacji. Smuda jednak tego nie widział. A od Niemców, czy Dudki wolałbym w kadrze oglądać Wilka lub Borysiuka. A nawet Janusza Gola.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Cris7 N 15.01.2012 22:41

emdżej napisał(a):
janop napisał(a):Jego klasa to inna sprawa, ale dużego wyboru nie ma, bo bo kto: Jodłowiec? Kaźmierczak?

Kaźmierczak niestety stracił sporo gry przez kontuzję i właściwie dopiero wraca po niej powoli do gry. Ale w formie sprzed urazu to dla mnie w pełni zasługiwał na otrzymanie szansy w reprezentacji. Smuda jednak tego nie widział. A od Niemców, czy Dudki wolałbym w kadrze oglądać Wilka lub Borysiuka. A nawet Janusza Gola.

Nie żartuj z tym Golem. Przecież to totalny przeciętniak, któremu bardzo daleko do Dudki. Wilk jak najbardziej, Borysiuk też, ale gdzie z tym Golem. Już o wiele lepiej wygląda Jodłowiec jako DM moim zdaniem.

A co do Dudki to zupełnie się nie zgadzam z Duchem. Moim zdaniem to piłkarz ważny dla kadry, doświadczony, uniwersalny(dlaczego to ma być wada?), który regularnie gra w silnej lidze w francuskiej. Osobiście z braku stoperów, właśnie tam bym na dłuższą metę postawił na Dudkę. Zresztą już kilku ekspertów wspominało, że Dudka na środku obrony(marzy mi się z Żewłakowem) to byłby ciekawy pomysł, ale wiadomo, że Smuda tego nie zrobi, chyba że miałby ogromny szpital. Wówczas na DM chętnie zobaczyłbym Wilka, który na jesieni bardzo mi się podobał w Wiśle.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez adam_k Cz 26.01.2012 12:21

Wywiad z Mateuszem Borkiem o reprezentacji Polski.

http://czasfutbolu.pl/index.php?option= ... lnosciduze

"Myślę, że nie wykorzystujemy w pełni naszego potencjału. Franciszek Smuda nie docenia postawy niektórych zawodników. Nie rozumiem jak w reprezentacji Polski może nie grać Kamil Grosicki. Niestety selekcjoner przy powołaniach stosuje niekiedy bardzo naciągane teorie."

Ułożył całkiem ciekawą jedenastkę na pierwszy mecz Euro. Może Dudka rzeczywiście lepiej radziłby sobie na stoperze... A co do Grosickiego to nie wiem jak można nie dostrzegać jego formy w naprawdę silnej lidze.
adam_k
Junior
Junior

Postprzez martinbm So 04.02.2012 13:42

http://takdlakadry.pl/news/229/Kamil_Gr ... cy_element Czy Kamil Grosicki to brakujący element w układance Franciszka Smudy?

Piłkarz tureckiego Sivassporu nie spuścił z tonu po udanym poprzednim sezonie w nowym klubie i w obecnych rozgrywkach gra jeszcze lepiej. Asystuje, strzela, jest czołowym piłkarzem drużyny i to głównie dzięki niemu, broniąca się w ubiegłym sezonie przed spadkiem drużyna, zajmuje obecnie niespodziewanie szóstą pozycję.

I choć wiele osób długo będzie wypominać Kamilowi dawne grzechy pozasportowe, z obawą, że zawodnik do nich wróci, sam zainteresowany przyznaje, że to już przeszłość: - Wydoroślałem, ustatkowałem się, wiele spraw przemyślałem. Tak już mam i nie wypieram się, że nie zawsze wszystko było z moim życiem w porządku. (...) Niektórych w ogóle nie interesuje moja kariera sportowa i zawsze pytają o przeszłość. Męczy mnie już przekonywanie, że się zmieniłem.
www.takdlakadry.pl - Naprawiamy wizerunek polskiego futbolu! TdK!
martinbm
Skład C
Skład C

Postprzez Snovi N 12.02.2012 15:56

Ja o reprezentację jestem spokojny, ostatnio grali wyśmienicie, gorszy dzien Wojtka Szczęsnego czy Roberta Lewandowskiego to nie katastrofa, nasi są na bardzo wysokim poziomie, wszyscy w formie, jeśli wygramy na EURO grupę czeka nas mecz z Holandią, Danią lub Portugalią, bo Niemcy będą pierwsi w grupie B.
Każdą z tych drużyn (oprócz Niemców) możemy bez problemu pokonać, HOlandia dostała od Niemców i nawet Szwedów, damy radę, Dania to nie jest potęga, a Portugalię dopiero co ograliśmy 2 razy.
Snovi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Arwin Śr 15.02.2012 12:19

Skład na Portugalię:

Bramkarze: Wojciech Szczęsny, Łukasz Fabiański.

Obrońcy: Łukasz, Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Jakub Wawrzyniak, Marcin Kamiński, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Jodłowiec, Sebastian Boenisch.

Pomocnicy: Eugen Polanski, Dariusz Dudka, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski, Kamil Grosicki, Ludovic Obraniak, Sebastian Mila, Maciej Rybus, Sławomir Peszko.

Napastnicy: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń.
Arwin
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Gall Śr 15.02.2012 12:21

Boenisch, Matuszczyk i Jelen to kpina nie powolania...

edit: cieszy obecnosc Grosickiego
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez BarcaQzYN Śr 15.02.2012 12:25

Boenisch i Matuszczyk owszem, natomiast zmiennika dla Lewandowskiego innego niż Jeleń w tej chwili nie widać. Bo chyba nikt nie powie że powołany powinien zostać Świerczok czy Sobiech...
"I Play For The Name On The Front Of My Jersey, Not The Back"
BarcaQzYN
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez piotrcies Śr 15.02.2012 12:27

Gall napisał(a):Boenisch, Matuszczyk i Jelen to kpina nie powolania...

Smuda już dawno udowodnił, że musi zrobić kilka kroków, by zejść na ziemię. Co do Boenischa - skoro powiedział, że gracz ten będzie gotów na EURO, teraz pewnie będzie forsował jego kandydaturę, by udowodnić, że miał rację. Niestety, to jest człowiek, który ma swoich ulubieńców i ci grają, nawet jeśli nie zasługują. Zresztą podobnie było za Leo i pamiętamy czym to się skończyło.
Matuszczyk - cóż, nie wiem, jak wygląda w 2 Bundeslidze, może wyskoczył z formą, nie będę oceniał tego powołania.
A ja powołania Jelenia kompletnie nie rozumiem, skoro gościu nie może się przebić do składu Lille. Naprawdę nie można dać w sparingu szansy jakiemuś mniej znanemu kolesiowi, który był w dobrej formie? Ot choćby Jankowskiemu? Przecież to sparing, trzeba próbować innych opcji na wypadek, gdyby Jeleń cały sezon spędził na ławce.
Obrazek
piotrcies
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez cloner Śr 15.02.2012 14:06

BarcaQzYN napisał(a):Boenisch i Matuszczyk owszem, natomiast zmiennika dla Lewandowskiego innego niż Jeleń w tej chwili nie widać.

Przecież Jeleń też nie gra? Wolę powołać słabszego napastnika, ale będącego w jakimkolwiek rytmie meczowym :wink:
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez KajoFC Śr 15.02.2012 14:07

Boensicha to bym wziął nawet jak by na wózku jeździł byle tylko Wawrzyniaka nie oglądać.
Obrazek
KajoFC
Kapitan
Kapitan

Postprzez Gall Śr 15.02.2012 14:09

Matuszczyk nie pokazuje nic zarowno w Koln jak i w Fortunie od poczatku sezonu, a koncowke tamtego tez mial slaba
Gall
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez BarcaQzYN Śr 15.02.2012 14:58

cloner napisał(a):
BarcaQzYN napisał(a):Boenisch i Matuszczyk owszem, natomiast zmiennika dla Lewandowskiego innego niż Jeleń w tej chwili nie widać.

Przecież Jeleń też nie gra? Wolę powołać słabszego napastnika, ale będącego w jakimkolwiek rytmie meczowym :wink:

To podaj jakiegokolwiek godnego gry w reprezentacji Polski i stanowiącego jakiegokolwiek zmiennika dla Roberta... Obawiam się, że w chwili obecnej nie ma takiego kandydata.
Być może w maju okaże się, że i Świerczok i Sobiech zagrali sporo meczów i są dobrymi kandydatami, ale w tej chwili nie widzę nikogo.
"I Play For The Name On The Front Of My Jersey, Not The Back"
BarcaQzYN
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska