NBA...

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto zostanie mistrzem NBA w sezonie 2009/10?

Atlanta Hawks
0
Brak głosów
Boston Celtics
4
15%
Dallas Mavericks
0
Brak głosów
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Cleveland Cavaliers
3
11%
Los Angeles Lakers
17
63%
Orlando Magic
1
4%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
San Antonio Spurs
1
4%
inny zespół...
1
4%

Liczba głosów : 27

Postprzez astyczek N 29.01.2006 11:16

No to teraz wychodzi, że to Kevin Garnett otrzyma MVP. To chyba nie jest do końca tak, że ten zawodnik, który ma najwyższy współczynnik otrzymuje MVP. Do tego jeszcze ma jakiś wpływ miejsce, które zajęła drużyna w lidze:

1. K. Garnett - 29,7 - Minnesota - 10 miejsce na zachodzie
2. L. James - 29,2 - Cleveland - 4 miejsce na wschodzie
3. E. Brand - 28,7 - LA Clippers - 5 miejsce na zachodzie
4. S. Marion - 28,4 - Phoenix - 2 miejsce na zachodzie
5. K. Bryant - 27,4 -LA Lakers - 7 miejsce na zachodzie
6. A. Iverson - 26,8 - Philadelphia - 6 miejsce na wschodzie
7. D. Wade - 26,7 - Miami - 2 miejsce na wschodzie

Różnica pomiędzy Garnettem a Marionem jest bardzo mała. Jednak Phoenix zajmują 2 miejsce na zachodzie. Ale z drugiej strony, to Marion jest TAKIM klockiem!! Ten facet powinien grać w piłkę nożną, bo piłkę to on rzuca jak typowy piłkarz przy linii autowej.

Stwierdzam, że jeśli tak dalej pójdzie, to na MVP zasługuje LeBron (ale czy liga zdecyduje się wręczyć MVP tak młodemu koszykarzowi? Ja jestem za).

Pozdro!
GO Cottagers! GO!
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Yukasz N 29.01.2006 14:38

astyczek napisał(a):No to teraz wychodzi, że to Kevin Garnett otrzyma MVP. To chyba nie jest do końca tak, że ten zawodnik, który ma najwyższy współczynnik otrzymuje MVP. Do tego jeszcze ma jakiś wpływ miejsce, które zajęła drużyna w lidze:

Miejsce drużyny ma bardzo duży wpływ i dlatego Garnett nie ma rzadnych szans na nagrodę. Przeciez gracz ktorego druzyna nie wejdzie do play-offs nie moze byc najlepszym graczem ligii bo koszykowka to gra zespolowa a nie dbanie o swoje statstyki. A ze Garnett ma slabych partnerw to juz jego problem. Tak samo Bryant nawet jakby zaczął dobywać teraz po 100 pkt to nie zostanie wybrany MVP bo Lakers jako cala druzyna sa za slabi. Najlepszym zawodnikiem ma szanse zostac jedynie gracz ktorego druzyna cos znaczy w lidze. I taka szanse ma James bo Cavs graja nadspodziewanie dobrze a to zasluga w duzej mierze samego zawodnika.
Jednak nie zdziwiłbym sie jak MVP zostalby ktorys z graczy Detroit, tym bardziej jak pobija rekord Bykow w ilosci zwyciestw i dojda do finalu NBA - mysle ze to drugie na dzien dzisiejszy jest bardzo prawdopodobne.
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez astyczek Wt 31.01.2006 2:18

Fakt - Detroit gra w tym sezonie bardzo dobrze, ale komu przyznać MVP?

Billups - Ma jeden z lepszych sezonów, ale wyróżniają go zaledwie asysty i skuteczność rzutów osobistych.

Hamilton - Najlepszy rzucający za 3pkt w lidze.

Ben Wallace - Jak już otrzyma nagrodę, to za najlepszego obrońcę w lidze.

Rasheed Wallace - Tak właściwie to on się niczym nie wyróżnia - po prostu solidny gracz, ale w każdej drużynie można takiego znaleźć.

Z nich wszystkich największą szansę ma Billups, ale i tak sprawa wygląda tak, że jak nie wiadomo komu dać MVP, daje się Duncanowi (czyt. Dino drewno).
GO Cottagers! GO!
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez snake Wt 31.01.2006 12:38

astyczek napisał(a):Stwierdzam, że jeśli tak dalej pójdzie, to na MVP zasługuje LeBron

Mysle ze on musi jeszcze troche zaczekac, tak samo jak Carmello i Wade.
Billups zasluguje na MVP za bilans pistons, za jego kierowanie zespolem. Kreuje gre i jest takim boiskowym trenerem. Do tego rozgrywa a to bardzo wazny punkt kazdego zaspolu. astyczek wspomnial ze dobrze rzuca osobiste i o tym tez nalezy pamietac.

MVP to pojecie najwartosciowszy a nie najlepszy. Gdyby tak bylo to Michael Jordan dostałby conajmniej 10 MVP a dostał 5. Kobe niby gra wysmienicie itd. ale MVP nie dostaje sie ze zdobywanie 81 punktow w meczu.
Nash nie dostanie MVP 2 razy pod rząd, bo jak by to wygladalo, troche mu brakuje do "najlepszych z najlpeszych" w tym sezonie, ale jak statystyki by pokazaly swoje to nie wachalbym sie dac MVP Nashowi.
Obrazek

Obrazek
snake
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez astyczek Wt 31.01.2006 21:26

Jeśli już teraz jego wpływ na grę jest tak wielki, a umiejętności nie odbiegają od innych koszykarzy, czemu miałby teraz nie otrzymać tej nagrody?

To chyba tylko my Polacy podchodzimy do spraw w stylu - on jest jeszcze za młody... troszkę zmieniam temat, bo zejdę na nurt piłki nożnej - mamy taką mentalność, że jak zawodnik ma 18 czy 19 lat, to na reprezentację jest jeszcze za młody. W tym samym czasie Anglicy dopuszczają do swojego pierwszego składu takich ludzi jak Owen (we Francji to było jeszcze dziecko), czy teraz Rooney. Portugalczycy mają Ronaldo, a my? My mamy za młodych 21 - latków.

Amerykanie raczej takiego podejścia do sprawy nie mają, więc może dadzą temu kto naprawdę na to zasługuje.
GO Cottagers! GO!
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Baqu N 05.02.2006 18:56

:arrow: http://156.17.225.9/~saper/0506/top10_060202.asf

to co Wade robił w tym spotkaniu to kompletna rzeźnia

a już po oglądnieciu numeru jeden szczena po prostu opada...
Visca el Barça y Viva la Catalunya

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez Void N 05.02.2006 22:11

astyczek napisał(a):Jeśli już teraz jego wpływ na grę jest tak wielki, a umiejętności nie odbiegają od innych koszykarzy, czemu miałby teraz nie otrzymać tej nagrody?

Może dlatego, że nagrody nie przyznaje grupka dzieciaków zafascynowanych kolejnymi popisami Jamesa... Co prawda jego gra cieszy oko... Radzę Ci oblookaj sobie linka z wyczynami Wade'a tego co Baqu zapodał (Na moje oko ta asysta z nr 8 czy 9 wymiata :shock:, extra filmik, THNX Baqu :wink: ), pewnie od razu przestawisz się na niego jako kandydata do MVP :roll:

astyczek napisał(a):Z nich wszystkich największą szansę ma Billups, ale i tak sprawa wygląda tak, że jak nie wiadomo komu dać MVP, daje się Duncanowi (czyt. Dino drewno).

Nawet w tym sezonie bardziej na nie zasługuje niż LeBron, ale to co mówiłem - dla Ciebie liczą się wrażenia wizualne :?

astyczek napisał(a):To chyba tylko my Polacy podchodzimy do spraw w stylu - on jest jeszcze za młody... troszkę zmieniam temat, bo zejdę na nurt piłki nożnej - mamy taką mentalność, że jak zawodnik ma 18 czy 19 lat, to na reprezentację jest jeszcze za młody. W tym samym czasie Anglicy dopuszczają do swojego pierwszego składu takich ludzi jak Owen (we Francji to było jeszcze dziecko), czy teraz Rooney. Portugalczycy mają Ronaldo, a my? My mamy za młodych 21 - latków.

Amerykanie raczej takiego podejścia do sprawy nie mają, więc może dadzą temu kto naprawdę na to zasługuje.

Może byś podał jakiś konkretny przykład :?: Chyba nie chcesz powiedzieć że np. Maciej Korzym który był przymierzany do Chelsea miał grać w reprezentacji :?:
Obrazek
Lista promowanych sigmakerów: Diamen 23, K@li :wink:

"Kokodżambo i do przodu" - to moje motto :D
Void
Don Corleone

Postprzez Baqu N 05.02.2006 22:15

dwie "ciekawostki" :

Kobe Bryant pobił ostatnio wiele rekordów. Oto kolejny z nich: największy "spadek" liczby zdobytych punktów z meczu na mecz. W spotkaniu z Toronto rzucił 81 pkt., w meczu z Golden State 30 - czyli zjechał aż o 51 pkt. Dalej w tej ciekawej klasyfikacji są Rick Barry (48 - spadek z 64 na 16 w 1974 roku) i Vernon Maxwell (47: z 51 na 4). Ciekawe, prawda?

co za lolowaty rekord : D

Macie szansę, żeby Shaq rzekł do Was coś osobiście! Trwa aukcja charytatywna "have a Shaq at your event", w której możecie wygrać udział Shaqa w organizowanym przez Was przyjęciu. Shaq pojawi się na pół godziny, będzie szczerzył zęby, mówił "cześć" i przybijał piątkę Twoim gościom (nie może ich być więcej niż 30). Warunek: impreza ma się odbyć nie dalej niż 50 kilometrów od Miami (Shaq musi przecież brać udział w treningach i meczach). Aukcja potrwa jeszcze przez tydzień, w tej chwili najwyższa oferta to 5529 dolarów.

aukcja tutaj => http://marketplace.edeal.com/cgi-bin/ncommerce3/ProductDisplay?prmenbr=51136034&aunbr=66538464

jeszcze wiekszy lol : D

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez astyczek Pn 06.02.2006 14:45

Void napisał:
    Może dlatego, że nagrody nie przyznaje grupka dzieciaków zafascynowanych kolejnymi popisami Jamesa... Co prawda jego gra cieszy oko... Radzę Ci oblookaj sobie linka z wyczynami Wade'a tego co Baqu zapodał (Na moje oko ta asysta z nr 8 czy 9 wymiata , extra filmik, THNX Baqu ), pewnie od razu przestawisz się na niego jako kandydata do MVP

Jakbyś wcześniej przeczytał moje komentarze szybko byś się zorientował, że wcale nie piszę tutaj o grze cieszącej oko, a o statystykach i ogólnym wpływie na grę (+ miejsce zespołu w lidze). Oczywiście Wade też jest bardzo dobrym koszykarzem, może nawet lepszym od Jamesa (wierz mi, nie James jest moim ulubionym koszykarzem - o tym również możesz przeczytać we wcześniejszych komentarzach). Moje oko cieszy gra defensywna Bena Wallace'a. Poza tym sam chcesz bym zmienił mojego kandydata na MVP na podstawie akcji Wade'a - no fajne akcje! Tylko, czy naprawdę mam na ich podstawie wybierać kandydatów na MVP?

Void napisał:
    Nawet w tym sezonie bardziej na nie zasługuje niż LeBron, ale to co mówiłem - dla Ciebie liczą się wrażenia wizualne

Nie są dla mnie najważniejsze wrażenia wizualne.

Void napisał:
    Może byś podał jakiś konkretny przykład Chyba nie chcesz powiedzieć że np. Maciej Korzym który był przymierzany do Chelsea miał grać w reprezentacji

Jeśli ktoś stwierdza, że Korzym jest na coś za młody, to jest to stwierdzenie niesprawiedliwe. Oczywiście, że Korzym jest za słaby na grę w reprezentacji, ale nie jest za młody. Fabiański może i jest za słaby na reprezentację, ale nie jest za młody na grę w niej (Wielu mówi, że jest).
GO Cottagers! GO!
astyczek
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Void Pt 10.02.2006 18:37

Ostatnio znalazłem wypasiony film - 100 najlepszych akcji w historii NBA... Akcje są podzielone na 10 kategorii (m. in. Slam Dunki, Alley-Oopy, Asysty) i każda kategoria jest omówiona przez największe gwiazdy NBA. Co prawda film ma objętość niemal 700 MB, ale zapewniam że warto obejrzeć :wink: Download
Obrazek

Void
Don Corleone

Postprzez Baqu Pn 13.02.2006 22:50

NBA All Star 2006 Preview

polecam ok 40 mb, ciekawe wprowadzenie do meczu gwiazd

btw to co dzisiaj w nocy zrobiło Detroit :olaboga: :angry:

Void napisał(a):Ostatnio znalazłem wypasiony film - 100 najlepszych akcji w historii NBA... Akcje są podzielone na 10 kategorii (m. in. Slam Dunki, Alley-Oopy, Asysty) i każda kategoria jest omówiona przez największe gwiazdy NBA. Co prawda film ma objętość niemal 700 MB, ale zapewniam że warto obejrzeć :wink: Download

chciałem sciagac, ale zauwazylem, że mam to : )

Obrazek
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Postprzez bagg Pn 13.02.2006 22:56

Baqu napisał(a):btw to co dzisiaj w nocy zrobiło Detroit Olaboga Angry

Roztrwoniło ogromną przewagę :D Miałem przyjemność obejrzyć ten mecz. Z minuty na minutę tempo rosło :) Detroit praktycznie cały mecz prowadziło by pod koniec przegrać :) Ciężko mi kogoś wyróżnić, bo i niedokońca poświecałem się meczówi :P
bagg
Bianconero

Postprzez Yukasz Wt 14.02.2006 13:13

Void napisał(a):zapewniam że warto obejrzeć Download

Niestety nie mogę tego włączyć, bo wyskakuje mi błąd że "nie można wyświetlić strony". Mógłbyś to ewentualnie poprawić, a jakby dało się to jeszcze ściągnąć na dysk to byłoby super :rydzyk:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Zaza Wt 14.02.2006 14:16

Bagg ale przyznasz mecz Heat - Pistons niczym mecz na szczycie :] Z każda seknuda był lepszy :] Wade rzucił w 4 kwarcie chyba 16 pkt pod rząd :!: i po pozwoliło Heat wygrać ten mecz. Koles jest nie samowity jak sie mu tylko "pozwoli" grać jeden na jeden to robi co chce. Kluczowa akcje meczu a ten na luzaku po rekach Prince z odchylanie jak by nigdy nic na zegarze 2 sekundy i wyprowadza Heat na prowadzenie :] Flash - mowa :wink:

Mecz gwiazd już nie długo ale jak mne pamięc nie myli Canal+ przerowadzi transmisje live z wszystkich konkursów - za 3 pkt. - wsadów itd. Ona bedzie dzień przed meczem :] Bo sam mecz to bedzie cynk NBA. Przedewszystkim zabawa :wink:
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Void Śr 15.02.2006 16:30

Lukaz napisał(a):Niestety nie mogę tego włączyć, bo wyskakuje mi błąd że "nie można wyświetlić strony". Mógłbyś to ewentualnie poprawić, a jakby dało się to jeszcze ściągnąć na dysk to byłoby super

Udzielę Ci standardowej odpowiedzi nr 1 telefonicznej obsługi klienta: Dziwne.... U mnie działa :D
Spróbuj może wejść tutaj http://www.nmr.ru/~serega/basketball/ I wtedy dopiero wybierz ten film, bo link na 100% działa :roll:
Obrazek

Void
Don Corleone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne sporty