Przyszłość www.pilka.pl i uwagi do redakcji

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez kama_reda Wt 14.02.2006 19:52

Ja również wiele razy pisałem, że serwis zamiast być coraz lepszym, być zdecydowanym liderem na polskim rynku conajmniej zatrzymał się w rozwoju, a nawet cofnął. Nie oszukujmy się newsy, a właściwie brak najważniejszych, pozostawiają wiele do życzenia, a przecież informacje przekazywane kibicowi piłkarskiemu są najistotniejsze. Wiele mówiło się o zmianach w serwisie, także o zmianach wyglądu graficznego, ale póki co nic nie widać.

piwus napisał(a):No tutaj mi się podoba praca Machy, tylko jakoś go rzadziej widać teraz.

Również jestem pod wrażeniem Machy. Pisze znakomite newsy, z przyjemnością je czytam. Należy także podkreślić dobrą pracę duch99. Kiedyś świetną robotę odwalał m_wojtas, ale już od ładnych kilkunastu tygodni go nie widać. Sam w przeszłości byłem odpowiedzialny za Bundesligę, ale wezwał mnie serwis poświęcony Bayernowi Monachium, nie mogłem odmówić, a wiadomo, że praca na dwóch serwisach nie daje pełnego efektu, więc tutaj zrezygnowałem.

Czasami mam ochotę przez panel napisać jakiegoś newsa dla strony, ale jak już pisałem nie działa mi ta opcja. Zostałem poinformowany, że reszcie działa poprawnie, więc to wina mojej przeglądarki.
Chciałem pozdrowić, Marylę Rodowicz.
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Postprzez kebab88 Wt 14.02.2006 19:57

Smithu sprawdź sobie w składzie redakcji na stronie głównej. Tam jest napisane, kto i za co odpowiada.
FORZA JUVE!!!
kebab88
Beniaminek

Postprzez Duch Wt 14.02.2006 20:59

No więc widzę, że ktoś wreszcie poruszył ten temat. Ja jestem odpowiedzialny za Bundeslige i Premiership, dlatego tylko na temat tych działów mogę się wypowiadać. Prawdą jest, że zaniedbałem ostatnio troszkę niemiecką ligę, ale tylko dlatego, aby więcej pisać w Anglii. Staram się codziennie wrzucić kilka newsów, ale nie zawsze starcza czasu, żeby napisać wszystko.

Co do Hiszpanii, to faktycznie jak na tak ważną ligę to newsów nie jest za dużo, ale to już nie moja wina. Jednym słowem trzeba się wziąć do roboty, ale przecież, tak jak pisała Agnieszka, siła nikogo do niczego nie zmusi.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez piwus Wt 14.02.2006 23:42

Agnieszka napisał(a):
Jestem zdania, że daną ligą powinny zajmować się osoby, które pasjonują się futbolem z tego kraju. Rozumiem, że fani Premiership czy Primera Division są poirytowani, ale jeśli do kogoś powinniście mieć pretensje, to na pewno nie do mnie. Ja, jak napisałam, zajmuję się calcio, więc piszę dla sympatyków Serie A. Nie wiem dlaczego mi się obrywa, że napisałam pomeczowe wypowiedzi o Derby d'Italia, a nie zamieściłam niczego o starciu Valencii z Barceloną. Powtarzam: NIE JA ZA TO ODPOWIADAM Zażalenia składajcie do ludzi od Primera Division. Jeśli komuś nie podoba się, że na stronie są wiadomości o Serie A, niech ich nie czyta. Nikogo do tego nie zmuszam. Tak się składa, że ja mam na uwadze fakt, iż na pilka.pl zagląda mnóstwo fanów calcio. Jeśli zaczniemy pisać mniej o lidze włoskiej, znowu oni zaczną mieć pretensje. Nie można zadowolić każdego. Już mam dosyć czytania tego typu komentarzy:

13.02.2006, 15:42 - wojtekbarca , **.**.***.**,
Zbanowany,
Edytuj , Skasuj
pisze tu o Agnieszce. Podniecasz sie takim meczem a na stronie nie ma nic o fantastycznym meczu Valencia- Barcelona.

Piszę raz jeszcze z zażaleniami nie do mnie.......

Może te wszystkie zażalenia trafiają do Ciebie z powodu tego podpisu pod pomarańczowymi gwiazdkami pięcioma? Ja sam jestem zaszokowany, że jednego admina nie ma, drugi jest tylko od ligi włoskiej i tyle. A reszta umywa ręce, bo "zostawmy każdą ligę osobom, które się na niej znają, serwis sam popłynie". Nie chcę tu ścigać poszczególnych osób, bo mnie nie interesują takie szczegóły. Ale zasłanianie się Kostkiem i innymi, którzy mają egzaminy i mówienie, że to okresowe problemy to zwykłe mydlenie oczu. Poziom nie pikuje w dół, on jest stały (no może się delikatnie osuwa). I z tym coś wypadałoby coś zrobić. Dysproporcję widać gołym okiem między newsami z Włoch a Polską, stosunek wygląda mniej więcej na 30:6. Moze pora przejść do refrenu i wrócić z "ziemii wloskiej do Polski" :lol2:?

Ktoś powinien wziąć resztę za... porządzić, bo tego zdaje się brakuje....
Agnieszka napisał(a):Jeśli komuś nie podoba się, że na stronie są wiadomości o Serie A, niech ich nie czyta. Nikogo do tego nie zmuszam.

Najłatwiej sprowadzić to do tego, że komuś się nie podabają newsy włoskie. Zgodnie z tą retoryką powinienem odpowiedzieć, że owszem nie będe czytał, nie będę odwiedzał tej strony, ale nie chciałbym żebyście stracili takiego usera przez głupie nieporozumienie :lol:. Nikt nie chce by tych Włochow było mniej, tyko by inne działy były równie dobre. Odwalacie świetną robotę, ale przez to, że inni za wami nie nadążają serwis staje się jednowymiarowy, dla fanów Serie A. A ja nie bardzo chcę by to było miejsce prawie wyłącznie dla 12letnich kibiców włoskich drużyn. Poza tym bardziej boli równanie nas z wojtkamibarcami, niż Ciebie zażalenia kierowane do Ciebie :/.

Co do dowodów, to kiedy macie zamiar podać tą wiadomość: http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=11028 ? Jak będzie wyrok FIFA, to tez nic nie napiszecie :|? Kiedy wspomnicie o uaktualnieniach w planie stadionu miejskiego w Krakowie?

A w sumie to fajna tu atmosferka, wszyscy się zgadzają :lol:. I redaktorzy, i modzi, i userzy. Bedę tu częściej wpadał zrelaksować się, bo gdzie indziej nie ma takiej zgodności :(. Tylko żal czytać jak wszyscy przytakują a potem piszą "to nie moja sprawa". Niektórzy nawet specjalnie wpadli umyć ręce. Aj waj.
Smithu napisał(a):Poza tym takie pytanie, kto zajmuje sie Primera Division i Orange Ekstraklasa?

Brakuje Ci newsmenów ;(. To nie ma sprawy, częstuj się, tylko nie wiem czy pójdzie tak lekko jak z userami :/.
Ostatnio edytowano Śr 15.02.2006 1:15 przez piwus, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Zaza Śr 15.02.2006 0:59

Piwus teraz chyba nie tyle trzeba zaczą przypomniać problemy a sposób na ich rozwiazanie. Masz 100% racji :!: ale to też nie tej "głowny problem" Bo jak napisałem [i nie pisze tego jak fan Calcio] co by było jak by jeszcze Calcio było "ograniczone" oczywiście to marne pocieszenie czy też uzasadnienie że może gożej ale wiesz co by było jak by nie było Włoskiej piłki. Jeden pozytyw = mniej pracy modretorów :roll:

Ja zauważyłem że "stara gwardie sie wykruszyła" pojawiają sie nowi ludzi i trzeba im zauwać. Piszecie o news ale to nie tylko taki problem. Oczywiscie strona głowna tylko na news polega i w sumie komenatrzach. Informacje sa prawde mówia tylko w Włoskiej piłka na bierząco. Ale chyba idzie to rozwiązać ? Jest naprawde sporo ludzi nowych kumających baze. Na forum przybli nowi "strażnicy lasu" jak MVP sezonu Krzysztof Jarzyna czy nowy stołek dla Maestro :wink: ale jak ktos sądził ze to rozwiąże problemu to nic bardzej mylnego.

Kiedyś Dzidzius mówił że jako jedyny serwis macie "sznurki" go poszczególnych graczy czy zespołów i to jest fajna rzecz ale zostały 'zatracone inne wartości" Ostatni przykład z La Liga był tylko powodem bym zaczą ten temat ale takich przykladów jest masse. Zaza tu niestety nie pomoże bo jeszcze by mnie zabili jak bym coś napisał z wiadomej ligi :roll:

Do redakcji - Osoby piszące zapowiedzi do poszczególnych lig w Europie prosze o kontakt :wink: mam cos co wam pomoże.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Krzysztof Jarzyna Śr 15.02.2006 4:06

To i ja wrzuce swoje 3 grosze. Odnosnie lig zagranicznych to jest troche bardziej skomplikowana sprawa, bo wiadomo, ze tam wszedzie dochodzi znajomosc jezyka, wiec sila rzeczy niewiele osob bedzie sie nadawalo. Ale jezeli chodzi o sprawe, ktora poruszyl Piwus, to faktycznie jest to dosc dziwne. Liga polska. Newsow jest mniej niz malo, a wydaje mi sie, ze sprawa przejrzania kilku(nastu?) witryn klubowych orendzowki, czy tez kilku stron czolowych klubow 2 ligi, czy tez zwykle przegladniecie codziennej prasy nie jest az tak skomplikowane. Przeciez nikt nie kaze pisac newsow o Drwecy Nowe Miasto Lubawskie czy HEKO Czermno, ale o czolowych polskich teamach - wybaczcie - wypadaloby...
Rozumiem, ze ktos moze miec niewiele czasu - sam mam sesje i wiem co to znaczy. Ale z calym szacunkiem - to nie jest kwestia sesji, bo ta trwa gora 2-3 tygodnie. A ten stan trwa od dluzszego czasu. I nie mowie tu o Kostku, bo ten akurat z wiarygodnych zrodel wiem, ze jest jednym z liderow jezeli chodzi o liczbe newsow ;) Ale jezeli ktos nie moze wygospodarowac na tyle czasu, zeby wypelnic swoje "obowiazki", ktorych sie podjal, to moze powinien najnormalniej w swiecie zrezygnowac... Wtedy nie byloby sztucznego nabijania liczby redaktorow, bo tych jest sporo, a newsy dodaje raptem kilka osob.
My jako moderatorzy tez mamy swoje zadania i mysle, ze jako tako sie z nich wywiazujemy. A przejrzenie kilkudziesiecu postow dziennie tez nie jest sprawa kilku minut. Rowniez wymaga czasu. Ale jezeli powstal jakis podzial, to chyba po to, zeby cos dzialalo sprawnie i zeby w razie czego - znalezc odpowiedzialnych. A najlepiej jest byc redaktorem, byc w wykazie na stronie glownej, skrobnac czasem cos na forum dla redaktorow, a poza tym miec wszystko w dupie :? Tak to i Mikus bylby redaktorem. On przynajmniej wklejal nam na forum newsy ze stron Chelsea. Zawsze cos.
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez Agnieszka Śr 15.02.2006 11:28

piwus napisał(a):Ale zasłanianie się Kostkiem i innymi, którzy mają egzaminy i mówienie, że to okresowe problemy to zwykłe mydlenie oczu.

Nie zasłaniam się Kostkiem, nie napisałam, że to tylko okresowe problemy.

piwus napisał(a):Dysproporcję widać gołym okiem między newsami z Włoch a Polską, stosunek wygląda mniej więcej na 30:6. Moze pora przejść do refrenu i wrócić z "ziemii wloskiej do Polski" Lol?

Wiem, że różnica między newsami z sekcji włoskiej, a newsami z innych lig jest ogromna, ale jak juz napisałam siłą nikogo do niczego nie zmuszę.

piwus napisał(a):Poza tym bardziej boli równanie nas z wojtkamibarcami, niż Ciebie zażalenia kierowane do Ciebie Confused.

Skąd wiesz, że bardziej. Gdyby pod Twoim adresem padały takie słowa (nie będę ich przytaczała), to nie wiem czy byłbyś zadowolony...
"Niezależnie od tego, ile w życiu
doświadczyłeś cierpienia,
bólu lub zdrady, dzisiaj jesteś dokładnie tam, gdzie miałeś dotrzeć. Zaufaj mocnej nici, która wiąże ze sobą wszystkie chwile twojego życia"
Agnieszka
I am the Special One

Postprzez dzidzius Śr 15.02.2006 14:31

To może z innej strony. Jak jest doskonale wszyscy wiemy i to czy będziemy dyskutować dzień czy tydzień nic nie zmieni. Nie ma sensu żeby tutaj składać nie wiadomo jakie deklaracje albo bawić się w retorykę w stylu w jakim karmią nas kolejne władze.
Przypomne jedno, serwis jest tworzony przez kibiców dla kibiców. To gdzie i dlaczego potrzebna jest pomoc widać gołym okiem. Ktoś ma ochote, poza Zazą, przyczynić się do poprawy tego stanu rzeczy?

kama_reda napisał(a):Wiele mówiło się o zmianach w serwisie

Zmiany są i to chyba każdy je widzi. Serwis przede wszystkim chodzi szybciej a doprowadzenie do tego stanu to nie tylko zmiana serwera ale optymalizacja całej konstrukcji a to jeden weekendzik z wieczorkami przy komputerze nie jest.
Obrazek
dzidzius
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Zaza Śr 15.02.2006 17:34

To może jeszcze z inne strony ? "Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... pieniadze ..." jak mówi stare przysłowie. :roll:

Moze tu jest problem ? No bo jak ? My nie możemy od Was wymagać "Bóg wie czego" bo nie wszytsko zalezy od Was - zreszta i tak Wasza praca do hobby. A każdy użytkownik musi to szanować. Ale czy w tym wypadku nie wymagamy [złe słowo :?] za dużo ? jak na możliwośc ?

dzidzius napisał(a):Przypomne jedno, serwis jest tworzony przez kibiców dla kibiców.

I super :!: To naprawde bardzo dobra idea ale nie sądzisz że może czas zmienić "takyke" ? Wiesz Dzidzius co by nie mówić serwis od jakiegos czasu zmienił swoja działalnośc może nie "świadomie" ale tak jest.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez piwus Śr 15.02.2006 19:16

Agnieszka napisał(a):Nie zasłaniam się Kostkiem, nie napisałam, że to tylko okresowe problemy.

Bo to pisał genius. Przecież zarzuty nie były wyłącznie pod twoim adresem :|.

Agnieszka napisał(a):Skąd wiesz, że bardziej. Gdyby pod Twoim adresem padały takie słowa (nie będę ich przytaczała), to nie wiem czy byłbyś zadowolony...

Padają gorsze częściej ;). Śmiem dalej twierdzić, że równanie mnie i innych mających zastrzeżenia z wulgarnymi dzieciuchami nie jest na miejscu.

dzidzius napisał(a):Ktoś ma ochote,

Priv ;).
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez Tomachos Śr 15.02.2006 19:19

Tak sobie poczytałem, przeanalizowałem i postanowiłem napisac swoje przemyślenia :lol:

1. Dyskusja fajna, owocna, przyjemna i wogóle... wszyscy sie zgadzają że cos jest nie tak !

2. Admini czyli Aga i Dzidziuś skupiaja sie głównie na bronieniu swoich racji i odpieraniu zarzutów, ale nie widze tutaj jakichkolwiek konkretnych propozycji - wszystko sie sprowadza do lania wody i stwierdzeń że cos trzeba zmienić...

3 Zaza znów pewnie wymysli "płatny" serwis ... no pomysł dobry... poziom napewno by sie podniosł... ale ilość userów by zmalała ... a jak pisze dzidziuś to jest portal kibiców dla kibiców ... zgodnie z ta zasadą nie można wymagać od kogoś by płacił za to że może sie dowiedzieć czegoś ze swiata piłki noznej ...

4. tworząc płatny portal Zaza ... decytujesz sie na mała ilość userów o dużej jakości itd. ale wiadomo że piłką interesuja sie głównie nastolatki "te twoje insekty" i to one tworzą ruch na forum .. a którego nastolatka stać na płacenie - napewno nie każdego :cry: .. pamietaj że gdzie sie pojawiaja pieniadze tam tez pojawiają sie kłopoty z nimi związane ...

5. Czasami naprawde sie wydaje że serwis jest poswiecony głównie serie A, a przeciez tak nie jest ... "Władza" pisze że : "ja jestem tylko od włoskiej" albo "on nie ma czasu" i oczywiście "nie winncie nas" a kogo mamy winnić jeżeli to WY jestescie Adminami i macie całą władze w swoich rekach :?: widzicie że cos jest nie tak, i skupiacie sie na tłumaczeniu zamiast pomysleć jakie zmiany doprowadziłyby do poprawy jakości portalu ...

6. Naprawde nie sądzę żeby zmiany były czymś trudnym, oczywiście na wszystko potrzeba czasu... ale najprostrze zmiany moga dać zadziwiające efekty... czasami odnosze wrażenie że władze portalu są jak SLD, boją sie zmian , mają własne grono "kombinatorów" są usatysfakcjonowani z tego co jest bo im jest dobrze...

7. Czy nie mozna poszukać wartosciowych newsmenów ?? dostosować ilości newsmenów do danej ligi?? wiadomo że jak podupada dodawanie wiadomości z np. ligi polskiej... to ilość newsmenów zajmójących sie tym działem powinna być wieksza, jak jeden czegos nie doda to zrobi to ktoś inny

8. Im wieksza bedzie ilość newsmenów tym wiecej bedzie newsów, oczywiście istnieje możliwość upadku jakości.. ale na to tez są sposoby ;)
Zresztą powiekszenie redakcji czy osób związanych z dodaniem newsów powinno spowodowac że wieksza część urzytkowników bedzie sie indentyfikować z portalem.. co z tego wynika ?? wiecej osób bedzie dbało o jakość portalu :!:

9. Bardzo "na moje oko" brakuje ludzi odpowiedzialnych za strona główną, moderatorzy na forum spisuja sie bardzo dobrze, zmiany przeprowadzone przynoszą efekty... ale brakuje kogos kto by usówał głupie komenty pod newsami ...

10. Kuleje organizacja :!: czasami jako obserwator życia portalowego widze że organizacja zarządzania portalem jest żałosna :cry: przykład: jest jakiś problem techniczny.. Aga pisze że się nie zna i jedyną osobą która może go rozwiązać jest dzidziuś, a dzidziusia nie ma :roll: czy nie mozna wyznaczyc osoby która była by odpowiedzialna za bierzącą naprawę problemów :?: wsród forumowiczów napewno jest wielu swietnych informatyków !!! ... może była by potrzebna reorganizacja pewnych funkcji osób odpowiedzialnych za portal ??

11. Pewnie ze wzgledu na moja reputacje nikt tego co napisałem nie weźmie na poważnie :roll: ale może dam komus do myslenia ... sorry za błedy :wink:

Na koniec takie małe podsumowanie:

- nie ma sensu juz lać wody!
- mysle że teraz ruch ma "Władza" która powinna wyjść z propozycjami
- nastepnie te propozycje powinny zostac przedstawione na forum i omówione z urzytkownikami...
- wspólne wnioski wyciagniete z dyskusji powinny zostać przekute na konkretne działania

Pozdrawiam :*:*:*
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez piwus Śr 15.02.2006 19:38

Tomachos napisał(a):Zaza znów pewnie wymysli "płatny" serwis

I w tym moencie się żegnamy, bo mnie nie stać :lol:. No chyba, że zrobią jakąś zniżkę dla służby porządkowej :P. W sumie pomysł z kosmosu, możnaby się rozpisywać, ale po co. Tak się po prostu nie robi, serwis zdechłby po paru tygodniach/miesiącach.

Tomachos napisał(a):9. Bardzo "na moje oko" brakuje ludzi odpowiedzialnych za strona główną, moderatorzy na forum spisuja sie bardzo dobrze, zmiany przeprowadzone przynoszą efekty... ale brakuje kogos kto by usówał głupie komenty pod newsami ...

No akurat to podchodzi pod moją jurysdykcję, więc mogę od razu udzielić odpowiedzi, czemu tak ;). Ludzi brakuje, którym 1.możnaby zaufać, 2.którzy mieliby czas i 3.chęci. Przecież nie da się jakiejś władzy gościom, którzy pisują te komentarze, bo wybanowaliby wszystkich oponentów, poza tym większośc siedzi na innych kontach, bo mamusia dała neostradę na gwiazdkę. Poz tym jak nie można mieć nawet zaufania do redaktorów (część się dobrze bawiła z WPowaniem na stronie), to komu? I kto inny chciałby tego doglądać? Tracić czas i nerwy? Tylko jacyś desperaci z zielonymi gwiazdkami pod nickiem. Robimy dużo w tej sprawie, myślałem, że to wystarcza, ale skoro nie.. trzeba będzie znaleśc jakiś sposób, ale będzie ciężko.
Tomachos napisał(a):11. Pewnie ze wzgledu na moja reputacje nikt tego co napisałem nie weźmie na poważnie

NiE!!!11
Obrazek
piwus
Moderator
Moderator

Postprzez HB Śr 15.02.2006 19:46

fajnie ze wszyscy przyjmuja postawe roszczeniowa...
tomachos, zle? to wez sie za pisanie newsow. wez sie za pomoc serwisowi. gadac kazdy potrafi. zrob cos, daj przyklad. to jest wolontariat, nikomu sie nie chce. jak chcesz miec lepiej to zacznij od siebie
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Tomachos Śr 15.02.2006 20:13

piwus napisał(a):No akurat to podchodzi pod moją jurysdykcję, więc mogę od razu udzielić odpowiedzi, czemu tak . Ludzi brakuje, którym 1.możnaby zaufać, 2.którzy mieliby czas i 3.chęci. Przecież nie da się jakiejś władzy gościom, którzy pisują te komentarze, bo wybanowaliby wszystkich oponentów, poza tym większośc siedzi na innych kontach, bo mamusia dała neostradę na gwiazdkę. Poz tym jak nie można mieć nawet zaufania do redaktorów (część się dobrze bawiła z WPowaniem na stronie), to komu? I kto inny chciałby tego doglądać? Tracić czas i nerwy? Tylko jacyś desperaci z zielonymi gwiazdkami pod nickiem. Robimy dużo w tej sprawie, myślałem, że to wystarcza, ale skoro nie.. trzeba będzie znaleśc jakiś sposób, ale będzie ciężko

Ok, Piwus piszesz mądrze i logocznie.. ale: nikt sie nikogo nie pytał czy chciałby to robić... z góry zakładacie ze nie ma ludzi godnych zaufania, że nie ma ludzi chetnych... staram sie myslec troszku inaczej, uważam że gdyby dobrze poszukać ktos by sie znalazł :wink:

HB napisał(a):fajnie ze wszyscy przyjmuja postawe roszczeniowa...
tomachos, zle? to wez sie za pisanie newsow. wez sie za pomoc serwisowi. gadac kazdy potrafi. zrob cos, daj przyklad. to jest wolontariat, nikomu sie nie chce. jak chcesz miec lepiej to zacznij od siebie

hb mądrze prawisz, ale znów mam ale... nikomu nie bedzie sie chciało jeżeli nie zauważy że w portalu nastepuja zmiany na lepsze i jego praca ma sens...

A żeby taki sens był trzeba miec kontakt z Adminami, lub moderatorami ... u tu sie pojawia pewien problem... bo: albo ich nie ma, albo mają cie za debila i uważają że twój pomysł jest bez sensu, nie przedyskutują poddanych pod rozważania spraw, jeden czy drugi stwierdzi że mu sie nie chce albo ma zły dzień i napisze : "nie pisz już bo dostaniesz WP - koniec dyskusji"

Jak ludzie mają miec ochote do pomagania serwisowi jak podejście "Władzy " wyglada tak:

Ludzi brakuje, którym 1.możnaby zaufać, 2.którzy mieliby czas i 3.chęci.

a prawda jest taka że nie wychodzą z rzadnymi propozycjami...
nie szukaja tylko czekaja... a to doprowadzi do rychłego końca portalu :cry:

nikt juz "z góry" nie daje przykładu... nikt nie dba o powiekszanie grona użytkowników forum... a wiekszość nowych jest banowana :/ (niektórzy słusznie... ale poszczególni "nowi" dopiero uczą sie życia na forum... a moderator zamiast mu pomoc, banuje go... bo mu sie to w statystyki wlicza :shock: )

wracając do kwistesencji wypowiedzi, moje zdanie jest takie: najpierw reforma samej struktury redakcji i newsmenów, a poźniej rekrutacja poszczególnych uzytkowników do danego działu... innego rozwiązania nie widze :wink:
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez kama_reda Śr 15.02.2006 20:27

Tomachos napisał(a):nikt juz "z góry" nie daje przykładu... nikt nie dba o powiekszanie grona użytkowników forum... a wiekszość nowych jest banowana (niektórzy słusznie... ale poszczególni "nowi" dopiero uczą sie życia na forum... a moderator zamiast mu pomoc, banuje go.

W tej kwestii się absolutnie zgadzam. Znakomicie to ujęte.

Aha, nie wiem czy dobrze zrozumiałem wypowiedź Zazy, ale odbieram ją trochę inaczej niż wy. Wydaję mi się, że chodziło mu o to, aby wprowadzić jakieś wynagrodzenie pieniężne dla newsmenów, może wtedy więcej ludzi by się wzięło do roboty.
Chciałem pozdrowić, Marylę Rodowicz.
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park