Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
4%
Canales
2
2%
Carvalho
2
2%
Di Maria
16
18%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
39
43%
Pedro Leon
5
5%
Pozostanie Dudka w druzynie
23
25%

Liczba głosów : 91

Postprzez stan_mic Cz 27.04.2006 0:22

Nadszedł wreszcie ten dzień, na który tak długo czekałem!! Fernando Martin podał się do dymisji!! Może nie wszyscy są tego zdania co ja, ale uważam że Florentino Perez powinien sięgnąć po rozum do głowy i powrócić na fotel prezydenta Real'u!! W poprzedniej kadencji wyciągnął drużynę z olbrzymich tarapatów finansowych, więc teraz tylko on może zbudować nową wielką drużynę!! Nadal uważam Perez'a za drugiego po Santiago Bernabeu z najlepszych prezydentów klubu i nie wyobrażam sobie przyszłości klubu pod rządami kogoś innego!!

PS Tylko ignoranci nie widzą zasług Perez'a dla klubu... !!
stan_mic
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Makis Cz 27.04.2006 0:39

Nikt chyba nie neguje tego, ze Floro zbudowal wspaniala druzyne, siedem treofeow za jego rzadow dobitnie o tym swiadczy. Nie myslal jednak przyszlosciowo i nie reagowal odpowiednio na to, co dzialo sie w klubie. Jego polityka transferowa, ktora przynosila nam na poczatku tyle radosci, okazala sie nieodpowiednia na o realia panujace obecnie w futbolu. Szacunek dla Florentino za to co zrobil, jednak czas na zmiany.
Zarzad klubu postanowil odwolac z funkcji prezesa Fernando Martina, wiec mozemy sie w najblizszym czasie spodziewac nowych wyborow. Zapowiada sie ciekawe, a zarazem stresujace lato :) Jedna wielka niewiadoma... Licze, ze wreszcie zacznie sie lepiej dziac w Madrycie.
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Cz 27.04.2006 0:50

Stan_mic bardzo ciekawa teoria a sądzisz że Perez po tym "odpoczynku" przemyślał swoje wcześniejsze decyzje i ewentualnie postara sie uczyć na błedach ? Że wyciągna wnioski ?

A zakładając że Perez wraca [jest to wogóle możliwe ?] to ile mu zostaje jeszcze kadencji na stołku prezydenta ?
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez stan_mic Cz 27.04.2006 1:27

*_Zaza_* ja nie do końca widzę winę Perez'a za tylko 2-3 miejsce w tym sezonie i brak nowej kolekcji pucharów w gablocie!! Co on mógł zrobić!? Kupował najlepszych piłkarzy na Świecie, którzy po pewnym czasie po prostu musieli spóścić z tonu (starość nie radość...), ale do pewnego momentu Real z Figo, Zizou w składzie nie miał sobie równych. Nawet zakup Beckham'a nie wydawał się chybiony, bo przecież ten zawodnik był wcześciej motorem napędowym świetnego wtedy Manchesteru... Po prostu nie dano mu zbudować nowej wielkiej drużyny na kolejne parę lat... Każda drużyna się kiedyś wypala, a potem nadchodzi świeża krew i nowe sukcesy. A przez ten czas metamorfozy drużyna powinna mieć spokój, a nie być atakowana ze wszystkich stron po mniej udanych meczach
stan_mic
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Zaza Cz 27.04.2006 1:39

Masz dużo racji Stan ale zauważ też to że On troche zrobił taką otoczke wokół swojego zarządzania że potem stał sie jedynym winnym - a przeciesz tak naprawde to nie On ma strzelać, bronić, rozgrywać, czy trenować. "Zawsze trzeba znaleść winnego" a trudno w tym momencie było szukać innej osoby jak twórce paki która opisałeś.

Perez sprawił że to jego nazywano twórcą ale i zarazem winnym. Co by nie mówić zrobil wiele dobrego dla Realu. Zaczynając od tej kruchej sytuacji finansowej kończąc na trofea. Ale sam widzisz ze potem presja spadła tylko na niego :roll: To jak Mourinho robi zamieszanie wokół swojej osoby by presja i media skupiły sie na nim a nie na piłkarzach tak podobnie zrobił Perez. Real zaliczył dwa słabe sezony. Słabe pod wzgledem zdobyczy. Potem zapowiadała sie rewolucja która była nadmuchana. Ja na przykład sądziłem że osoba Sacchiego wprowadzi "trzeźwe myślanie w szefostwo Real" jak sie okazało Arico poleciał doś szybko. A potem przyszedł okres gdy Perez był juz bez wyjścia.

A jak jest z prawem może wrócić ? ewentualnie na ile ? Albo czy mógł by startować w nowych wyborach ?
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez stan_mic Cz 27.04.2006 1:55

*_Zaza_* napisał(a):A jak jest z prawem może wrócić ? ewentualnie na ile ? Albo czy mógł by startować w nowych wyborach ?

Wybory na prezydenta Real'u to nie wybory na prezydenta RP... Choć też wygrywa ten, który więcej obieca,... ale nie ma przeszkód, by Perez prezydentował drużynie nawet dwie dekady

PS Santiago Bernabéu był prezydentem Real'u 35 lat!!
stan_mic
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Zaza Cz 27.04.2006 2:05

Aha czyli tak to wyglada. Teraz jak by znów wystartował to normalnie może wygrać i nadal rządzić - kto wiecej obieca ? :roll: Chyba Perezowi wierzyli by podwójnie bo już kilka razy pokazał że nie rzuca słów na wiart :!: :wink:

Pozdro i dobranoc :!: Spadam bo mnie ścina już :P hehe
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez cru Cz 27.04.2006 11:36

Nie można zwalać wszystkiego na Pereza... Według mnie był dobrym prezydentem, ale popełnił w krótkim czasie kilka następujących po sobie błędów, których konsekwencje, wydaje mi się, widzimy do dziś. Rok 2003 - zwolnienie Del Bosque, sprzedaż Makelele, kupno Beckhama (mając Figo na prawej), nie zakontraktowanie Kaki/Ronaldinho mając ku temu możliwość. I to od tego momentu wszystko zaczęło się sypać. Śmiem twierdzić, że gdyby nie te błędy, w chwili obecnej zupełnie inaczej patrzylibyśmy na Real ostatnich 3 lat. W oknie '05 już zaczął, wydaje się, zespół naprawiać - Baptista, Robinho, Ramos, Cicinho; młodzi, perspektywiczni zawodnicy. Ale chyba potrzebna jest jeszcze jedna czwórka tego typu, aby wszystko wróciło do normy...
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Makis Cz 27.04.2006 12:10

Do tych bledow Pereza dodalbym jeszcze pozbycie sie Hierro i nie sprowadzenie na jego miejsce zadnego nastepcy. Konsekwencja tego bylo to, ze z pomocy do obrony musial zostac cofniety Helguera, a jego partnerem byl niedoswiadczony Pavon. O sprowadzeniu Woodgate'a nie wspomne :)
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Ultras Cz 27.04.2006 16:42

makis napisał(a):Do tych bledow Pereza dodalbym jeszcze pozbycie sie Hierro i nie sprowadzenie na jego miejsce zadnego nastepcy. Konsekwencja tego bylo to, ze z pomocy do obrony musial zostac cofniety Helguera, a jego partnerem byl niedoswiadczony Pavon. O sprowadzeniu Woodgate'a nie wspomne

Florek pozbył się Hierro i nadal wiele osób nie rozumie jego decyzji ale trzeba też wziaść pod uwage że ostatni sezon Fernando był znacznie gorszy od poprzednich wieć może to było jedna z przyczyn :wink: Podobno także ich wzajemne relacje ulegały systematycznemu pogorszeniu ale ile w tym prawdy to sie nie dowiemy.

O transferze Woodgate to chyba nie ma sensu pisac każdy widzi ile jest z niego pożytku :roll: Totalny błąd ale cóż zdarza się.

Martin został zwolniony z funkcji prezydenta a więc będa wybory.Ciekawe kto będzie kandydował na tę jakże ważną pozycje.Słyszałem że Sainz wyraził zainteresowanie a więc może On przywróciłby dawny blask Blancos? jesli zostałby wybrany prezydent to za łatwych wakacji by nie miał :wink: Potrzebny jest nowy trener bo zarząd wygląda na to że nie pokłada zbyt dużych nadziei w umiejętności trenerskie Lopeza Caro.
Może Carlo? Laudrup? albo ktoś inny 8) .Capello odpada bo nie sądze aby Ronaldo odszedł a co jest jednym z jego warunków które zarząd musi spełnić żeby przyszedł Capello.

Wakacje do Realu Madryt zapowiadają sie niezykle ciekawie :D
Ultras
Madridismo

Postprzez Berik Cz 27.04.2006 20:14

Ultras napisał(a):Capello odpada bo nie sądze aby Ronaldo odszedł a co jest jednym z jego warunków które zarząd musi spełnić żeby przyszedł Capello.

Co do Capello to jesli nie zdobedzie scudetto, to moze odejsc. Razem ze Zlatanem. OStatnio w szatni Juve jest wrecz fatalna atmosfera, i sadze, ze Fabio z checia wyslucha oferty jesli takowa naplynie. Capello moze sie rozstac ze Stara Dama w nienajlepszych stosunkach, a zwlaszcza z kibicami, i miejsce Ronaldo w skladzie Blancos raczej mu nie powinno przeszkadzac, jesli naprawde Capello zawali. Ale jedno jest pewne: jesli przyjdzie Capello to razem ze Zlatanem

I z Zebiną, nie ma łatwo :zwała:
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez (L)egionista Cz 27.04.2006 20:42

berik Capello może być ale nie Zlatan przecież on chyba nawet strelić bramke nie umie(jak narazie) :idea: ale można sprowadzić Adriano albo Henryego.Na tenera coś mi się nie widzi mi się Capello ja bym wolał Ancelottiego... :roll: (ale ja mogę chcieć ale i tak zarząd zrobi co innego).No ale co... :wink: poczekamy zobaczym lecz chiałbym żeby następnym sezonie Raul lub ktoś inny wznosili puchar Ligi Mistrzów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez yazid^ Cz 27.04.2006 22:15

Konsekwencja tego bylo to, ze z pomocy do obrony musial zostac cofniety Helguera, a jego partnerem byl niedoswiadczony Pavon. O sprowadzeniu Woodgate'a nie wspomne

Helguera został cofnięty do obrony już w sezonie 2001/2002, więc akurat odejście Hierro nie miało nic do rzeczy :P Zresztą, Ivan grywał na DM'ie w 2003/2004 i grał nie mniej żenująco niż Beckham i Guti :]

Florek pozbył się Hierro i nadal wiele osób nie rozumie jego decyzji

Decyzja była słuszna, ale okoliczności i sposób w jaki to zrobione wręcz tragicznie.
Obrazek
yazid^
Blanco Perfecto

Postprzez Makis Cz 27.04.2006 23:16

yazid^ napisał(a):Helguera został cofnięty do obrony już w sezonie 2001/2002, więc akurat odejście Hierro nie miało nic do rzeczy :P

Byc moze, nie bede sie spieral o detale. Faktem jest, ze Floro nie przykladal w ogole wagi do obrony, a jak wreszcie sie za nia zabral, to sprowadzil zawodnikow ktorzy w ogole sie nie sprawdzili. I to byl IMO jeden z jego glownych bledow.
Co do Hierro, decyzja byla sluszna, ten pilkarz nie mogl juz wiecej zaoferowac klubowi. Rzecz w tym, ze nie sprowadzono nikogo na jego miejsce.
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Ultras Pt 28.04.2006 10:10

berik napisał(a):Co do Capello to jesli nie zdobedzie scudetto, to moze odejsc. Razem ze Zlatanem.

Czy przyjdzie razem ze Zlatanem to zależy od zarządu bo to włodarze Realu decydują kto ma przysjc a kto nie.Capello może najwyżej podac listę zawodników których chciałby.

yazid^ napisał(a):Decyzja była słuszna, ale okoliczności i sposób w jaki to zrobione wręcz tragicznie.

Mam troszke inne zdanie na ten temat.Ok wiem że Hierro juz nie przentował takiej formy jak powiedzmy sezon czy dwa przed Jego odejsciem ale decyzja nie było sluszna.Był wtedy kapitanem i trzeba powiedzieć że bardzo dobrze wywiązywał sie ze swojej funkcji.Nie musial już regularnie występowac w każdym meczu ale doświadczony obrońca takim jakim był Hierro mógłby tylko wspomagac drużyne.Skoro Jego decyzja byla według Ciebie słuszna to trzeba by teraz zwolnić połowe składu :roll:
Ultras
Madridismo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania