Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
4%
Canales
2
2%
Carvalho
2
2%
Di Maria
16
18%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
39
43%
Pedro Leon
5
5%
Pozostanie Dudka w druzynie
23
25%

Liczba głosów : 91

Postprzez Premo N 05.11.2006 22:20

Niestety Real przegrał z Celtą. Cóż można powiedzieć w pierwszej połowie zagraliśmy jeszcze jako tako, ale druga połowa o wiele gorsza. Po pierwszej połowie Capello zmienił Robinho i Diarre i wpuścił Reyesa i Ruuda. Bezskutecznie atakowaliśmy i pod koniec straciliśmy gola. Słabo Ronaldo, za którego wszedł Becks. Cóż kolejna strata punktów w lidze. Takie mecze powinno się wygrać, ale mówi się trudno...
Obrazek
HALA MADRID!
Premo
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Smithu N 05.11.2006 23:37

Cóż można powiedzieć

Nic. Fatalna skutecznosci i to sie odbilo w wyniku. Celta miala swoje sytuacje, ale to Real dominowal i powinien to spotkanie wygrac. W ogole nie rozumiem Capello, wpierw dal samego Ronaldo, pozniej jeszcze Ruuda az wreszcie zostawil samego holendra. Padaka :/ Byla szansa przegonic Barce a tu taka wpadka. Do tego po pierwszej polowie zdjal Robinho, mam nadzieje ze to nie jakis uraz :/
Dumnie w bialych szatach...
I'm feelin lucky enuff to bet it all on a dice
Obrazek
http://smitu.blog.onet.pl/
Smithu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho Pn 06.11.2006 0:19

Najwyzej dogonić Barcelone... Coz Real gra w kratke i do tego traci punkty na własnym terenie. Celta miała dzisiaj az za duzo dobrych sytuacji, to musiało sie na Realu zemscic. Real mimo remisu grał bardzo spokojnie, wolno, tak jakby załozeniem był dzisiaj 1 pkt. Dopiero od straty drugiej bramki jakos ochoczo ruszyli do ataku. Niestety czau nei było. Tylko sie cieszyć. Real przegrywa, Valencia remisuje, tylko Sevilla ucieka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez rkoeman Pn 06.11.2006 2:11

a tak sie niektorzy smiali ze barca meczyla sie z celta w pierwszej kolejce...

ronaldo wcale nie gral zle. jako jedyny umial cos zrobic w przodzie

a real caly czas gra tak samo zle. chaos w obronie i zero pomyslu w ataku

a przed nimi gra z najlepszymi druzynami w lidze. nie wroce im wynikow
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Smithu Pn 06.11.2006 10:35

rkoeman napisał(a):jako jedyny umial cos zrobic w przodzie

Strzelac w bramkarza kazdy potrafi. Porownaj sobie jego gre w porownaniu z tym co robil Ruud.

rkoeman napisał(a):chaos w obronie i zero pomyslu w ataku

Ogladales w ogole jakis mecz :lol:
Obrazek
Smithu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez rkoeman Pn 06.11.2006 12:59

tak. wszystkie mecze realu od spotkania z villarreal w pucharze carranzy...

skoro jednak masz inne zdanie to wytlumacz mi:

-real nie ma problemow w ataku?

-nie ma chaosu w obronie? vide dwa stracone wczoraj gole po fatalnym przekazaniu krycia przy pierwszej bramce i fatalnym wyprowadzeniu przy drugiej?
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Smithu Pn 06.11.2006 17:33

rkoeman napisał(a):real nie ma problemow w ataku?

Napisales zero pomyslu w ataku. A ja okreslilbym to raczej totalnym brakiem skutecznosci. To juz zupelnie inne kwestie, przynajmniej mnie sie tak wydaje.

rkoeman napisał(a):nie ma chaosu w obronie?

Chaos to byl dwa miesiace temu, teraz wydaje mi sie jest to typowy brak zgrania, a moze slaba forma Fabio ;)
Obrazek
Smithu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez rkoeman Pn 06.11.2006 17:50

wczoraj bylo widac dokladnie to samo co w sierpniu w meczach turnieju towarzyskiego:

-nieudolna proba grania jak wloskie druzyny

-kilka prostych schematow w ataku - i tak naprawde poza dwoma strzalami z daleka ronaldo i glowa ramosa po rzucie wolnym nic wielkiego sie nei wydarzylo (celta poza golami miala jeszcze poprzecke)

-obrona jest klepana przez kazda druzyna ktora potrafi wymienic kilka celnych podan. to za malo na hiszpanie. jako ze druzyny naprawde potrafia grac w ataku. nawet te teoretycznie straszne

-srodek pola w realu nie potrafi nic poza destrukcja. publika na sb wygwidzala wczoraj diarre i emersona nie mogac zniesc ich wolnej i archaicznej gry.

-slabiutkie posiadanie pilki co przy tak grajacej jak celta druzynie konczy sie slabo. przypomne ze meczyla sie z nimi barcelona i przegral valencia. celta odkad pamietam umiala sie spiac na mecze z najwiekszymi w hiszpanii. z dobrym skutkiem.

pragne rowniez dodac ze real czekaja jeszcze mecze z valencia, deportivo i sevilla na wyjedzia. kazda wygrana tam realu bedzie dla mnie duza niespodzianka. a poza nimi czekaja ich mecze z kilkoma silnymi srednikami typu wlasnie celta

minelo juz dawno 50 dni. real dalej nie gra nic. podobnie jak juve rok temu ale sedziowie nie sa zalatwieni

nie sadzy by capello poprowadzil real w przyszlym sezonie. jezeli sie pomyle wejde na to forum i posypie glowe popiolem
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez brylancik Pn 06.11.2006 19:49

rkoeman napisał(a):-obrona jest klepana przez kazda druzyna ktora potrafi wymienic kilka celnych podan. to za malo na hiszpanie. jako ze druzyny naprawde potrafia grac w ataku. nawet te teoretycznie straszne

Widać Barcelona jest niżej niż te drużyny "teoretycznie słabsze". Przynajmniej tak wynika z twojego sposobu myślenia. Innych tekstów komentować mi się nie chce i nie mam czasu co nie znaczy że nie bredzisz okrutnie :lol:

PS. Kiedyś coś wspominałeś że jak Real wygra z Barceloną to wyrośnie Ci kaktus na ręce. Wyrósł?
Ostatnio edytowano Pn 06.11.2006 21:12 przez brylancik, łącznie edytowano 2 razy
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez vakabayashi Pn 06.11.2006 20:08

rkoeman napisał(a):real

a może Real

rkoeman napisał(a):minelo juz dawno 50 dni. real dalej nie gra nic.

grając nic - wygrał z Barcelona. O prosze jak łatwo można wygrać z faworyzowaną drużyną z Katalonii

nie sadzy by capello poprowadzil real w przyszlym sezonie

nie sądze byś był wróżką, tymbardziej że nie przewiedziałeś że:

brylancik napisał(a):Kiedyś coś wspominałeś że jak Real wygra z Barceloną to wyrośnie Ci kaktus na ręce

to jak przewidziałeś tego kaktusa

rkoeman napisał(a):-slabiutkie posiadanie pilki co przy tak grajacej jak celta druzynie konczy sie slabo.

55% Real 45 % Celta. Wiem ze dla kibiców Barcelony znaczne posiadanie piłki zaczyna sie od 80% dla Dumy Katalonii ale akurat w tym przykłądzie posiadania piłki Real był górą

rkoeman napisał(a):obrona jest klepana przez kazda druzyna ktora potrafi wymienic kilka celnych podan

A to Barcelona, Sociedad, Steaua, nie umieją wymieniać podań przecież nie rozklepały obrony Realu
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Janio Pn 06.11.2006 20:21

Nie wiem czy te same mecze oglądaliśmy, ale wydaje mi się że podczas ostatnich GD Messi kręcił zarówno Cannavaro jak też Carlosem i parę razy Wasza obrona została rozklepana aż miło - że brakło wykończenia - to już inna kwestia.

Vakabayashi -> zauważ że Kuman całe posty pisze bez wielkich liter; przeczytaj odpowiedni fragment Regulaminu i wszystko się rozjaśni 8)
Obrazek
Obrazek
Janio
Boondock Saint

Postprzez brylancik Pn 06.11.2006 21:05

Janio napisał(a):Nie wiem czy te same mecze oglądaliśmy, ale wydaje mi się że podczas ostatnich GD Messi kręcił zarówno Cannavaro jak też Carlosem i parę razy Wasza obrona została rozklepana aż miło - że brakło wykończenia - to już inna kwestia.

Śmiesz twierdzić że Barcelona była drużyną lepszą tylko brakowało wykończenia :o Messi rzeczywiście raz nieźle zakręcił Cannavaro i Carlosem po którym padł niecelny strzał ale to była chyba jedyna taka okazja która mogła przynieść gola. A co do tego "rozklepania" obrony Realu przez Barcę to ciężko mi sobie cokolwiek przypomnieć :think:
brylancik
Oleguer Fan

Postprzez vakabayashi Pn 06.11.2006 21:11

Janio napisał(a):Vakabayashi -> zauważ że Kuman całe posty pisze bez wielkich liter; przeczytaj odpowiedni fragment Regulaminu i wszystko się rozjaśni

W takim razie zwracam honor, nie wiedzialem a niewiedza mnie tlumaczy :wink:

nieznajomość regulaminu cie nie tłumaczy :P // fieldy

Janio napisał(a):Nie wiem czy te same mecze oglądaliśmy, ale wydaje mi się że podczas ostatnich GD Messi kręcił zarówno Cannavaro jak też Carlosem i parę razy Wasza obrona została rozklepana aż miło - że brakło wykończenia - to już inna kwestia

Dobra koniec takiego gdybania. Bo tym sposobem moglibysmy dyskutowac czy Barcelona jest w kryzysie czy nie jest :wink:

Beckham ma oferte z Los Angeles Galaxy .Super, niech odejdzie :!: :P

Mecz z Celta pokazal tez ze Gago przyjsc w styczniu musi, brak zmiennika dla Emersona/Diarry aż razi po oczach

Mamy tylko 4 wartościowcyh pomocników Diarre, Gutiego, Robinho i Reyesa zdecydowanie za mało
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Tynek Wt 07.11.2006 11:32

tak odbigajac od tematu ma ktos moze statystyke 10 (15) najlepszych strzelców w histori Realu Madryt ???
Tynek
Junior
Junior

Postprzez rkoeman Wt 07.11.2006 13:24

A to Barcelona, Sociedad, Steaua, nie umieją wymieniać podań przecież nie rozklepały obrony Realu

sek w tym ze barcelona i steua rozklepaly obrone realu. ta pierwsza dosc potrznie i to kilka razy. rumuni nie potrafili wymienic wiecej niz 2 celnych podan a odleglosc miedzy liniami pomocy i obrony byla tak duza ze nie dalo sie ogladac ich slabiutkiej gry. gra realu sociedad w tym seazonie to prawdziwa tragedia. wie o tym kazdy fan ligi hiszpanskiej

nie chcesz zauwazyc problemow realu to twoj wybor. ja cie do tego zmuszal nie bede. sa jednak ludzie ktorzy widza co zlego dzieje sie kolejny rok z druzyna krolewskich

pozdro :D
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania