Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
5%
Canales
2
3%
Carvalho
2
3%
Di Maria
11
15%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
37
49%
Pedro Leon
2
3%
Pozostanie Dudka w druzynie
17
23%

Liczba głosów : 75

Postprzez LookAsh N 26.11.2006 21:25

Nie ogladalem meczu Realu jak zreszta meczu na szczycie premeirship, ale z tego co slysze to Galacticos graja typowo jak kazda druzyna trenowana przez Capello. Ale Calderon wiedzial co robi zatrudniajac go, koniec z ladnymi porazkami, teraz czas na brzydkie zwyciestwa. Wszystko ma swoja cene a jednoczesnie efektownie i efektywnie potrafi chyba grac tylko Barcelona... Mam nadzieje tylko, ze Real ostatecznie sprowadzi Gago, Higuaina i Marcelo, moze to wprowadzi troche swiezosci do druzyny.

Brawo za zwyciestwo dla Realu, wazne ze w czolowce sa nie wielkie roznice co gwarantuje ciekawy sezon.
Obrazek
LookAsh
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Zaza N 26.11.2006 21:32

No właśnie Cannavaro ... co sie dzieje z żelaznym Fabio :roll: ?

Kuźwa co sie dzieje ? nie zamierzam po nim jeździć bo to nie w tym rzecz, wiedział że to ryzyko zmiana otoczenia, ligi itd, ale ostatnie dwa mecze to tragiedia, bo to tej klasy defensor od którego wymaga sie cudów w defensywie. A on w Real zagrał max dwa mecze na swoim poziomie. Gdy ja widze Fabio idącego wślizgiem na raz jak jakis nie ograny młokos to przecieram oczy czy to on czy Robert Huth. Na pewno potrzebuje czasu ale sama dzisiejsza decyzja Capello by go zmienić w przerwie była już dowodem słabszej gry. Nie wiem może mu zaszkodziła ta informacja na temat "złotej piłka" :roll:

Czy zasłużył na czerwoną ? ja sądze ze lewa noga kąsną Angulo w node, spowodował upadek. Raz że wychodził na czystą, Dwa że miał juz żółtko. Ale podstawa to ta sytuacja to wynik błedu - kiksu - co jemu sie nie powinno zdarzać.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Toudinho N 26.11.2006 21:35

Zaza Canna jest cieniem samego siebie naprawde jest w zaskakująco niskiej formie. Mi dziś podobala się gra Raul'a Albiol'a który zagrał nieźle a jest młodym defensorem.

Villa występem na siłe raczej sobie zaszkodził oby nie.
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez LookAsh N 26.11.2006 21:36

Z Lyonem tez sie nie popisal przy akcji Johna Carew :roll: Zlota pilka sie oddala i szczeze mowiac ja mu bym nie przyznal tego wyroznienia. W ogole ja nie widze pilkarza, ktory na nie by zasluzyl tak w pelni...
Obrazek
LookAsh
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Toudinho N 26.11.2006 21:37

LookAsh jesli przyznajemy przez pryzmat mundialu to Fabio naprawde zaslużył.
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez SiKor N 26.11.2006 21:43

jak dla mnie to "Złota Piłka" w tym roku nie powinna być przyznana, bo nikt na nią nie zasłużył....
"Najlepsi" z mundialu zawodzą w sezonie, ci co grają dobrze teraz grali słabo na mundialu, albo nic na nim nie osiągneli... i tak sie koło zamyka...
a niech dadzą Henry'emu, bo ona przez 3 lata zawsze ma pecha i ta nagroda przechodzi mu koło nosa... :P :twisted:
"NaMieścieMnóstwoPedałówChociażŻadenNieJestGejem
ZajaraliSięBeckhamemILatająZIrokezem"
27 - Eldo
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Zaza N 26.11.2006 21:44

Złotej Piłki nie wygrywa sie jednym meczem i nie przegrywa sie jednym meczem. Wiec to nie w tym rzecz, ale moze mu zaszkodziły te informacje że wygra ? nie wiem presja itd ? Choć Canna to wyjadacz, gra o max stawke od x czasu wiec aż mi sie nie chce wierzyć ma jakies styki. Wczoraj mnie ciekawił Thuram, dziś Canna. Francuz zagrał spokojniej mimo kilku błedów ale co najwazniejsze miał robote raz na 4 minuty, a dziś Canna i Ramos non stop pod grą.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez LookAsh N 26.11.2006 21:49

Toudinho no wlasnie to jest kwestia interpretacji. Zazwyczaj bywalo tak, ze najlepszy zawodnik druzyny mistrza swiata przez caly sezon dobrze sie prezentowal a poza misrzostwami nie bylo zawodnika jakos wyraznie wyrozniajacych sie sposrod innych dlatego triumfy Zidana w 98 czy Ronaldo w 2002 nie mogly budzic dyskusji. Teraz jest inaczej gdyz wiadomo, ze najlepszym pilkarzem byl Ronaldinho, problem w tym, ze Brazylia wczesnie odpadla z mistrzostw swiata a wygrali Wlosi - druzyna ktorej sila jest monolit i w skladzie ktorej nie ma zadnej wyraznie wyrozniajacej sie postaci. No coz zobaczymy... ja jestem za tym zeby wygral Henry.
Obrazek
LookAsh
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez SiKor N 26.11.2006 21:53

Zaza napisał(a):Złotej Piłki nie wygrywa sie jednym meczem i nie przegrywa sie jednym meczem. Wiec to nie w tym rzecz, ale moze mu zaszkodziły te informacje że wygra ? nie wiem presja itd ? Choć Canna to wyjadacz, gra o max stawke od x czasu wiec aż mi sie nie chce wierzyć ma jakies styki. Wczoraj mnie ciekawił Thuram, dziś Canna. Francuz zagrał spokojniej mimo kilku błedów ale co najwazniejsze miał robote raz na 4 minuty, a dziś Canna i Ramos non stop pod grą.

nie oszukujmy sie Canna w Realu gra piach.... Albo gra słabo albo b. słabo (dwumecz z Lyonem, dzisiejszy mecz)...
Po prostu w Realu nawet świetni obrońcy się wypalają (Samuel, Woodgate i teraz Canna)
"NaMieścieMnóstwoPedałówChociażŻadenNieJestGejem
ZajaraliSięBeckhamemILatająZIrokezem"
27 - Eldo
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Toudinho N 26.11.2006 22:01

SiKor napisał(a):Realu nawet świetni obrońcy się wypalają
hehe czy ja wiem czy wypalają, duza presja na nich ciazy nie daja rady, a Canna poprostu nie ma formy moim zdaniem, idzie " na raz" za kazdym razem przez co fauluje i kolekcjonuje zółtka.
SiKor napisał(a):Woodgate

On u nas grywał dobre mecze, strzelił kilka bramek Casillasowi jedna nawet strzelił do bramki przeciwnika :lol: ale jest strasznie kontuzjogenny, choć odziwo w Angli jakoś się trzyma ale drobne urazy miewa.

SiKor napisał(a):Samuel

Zas Walter się rozkrecil a Floro nie dał mu drugiej szansy i gra w Interze teraz.

Z obroncami ciezka sprawa. Ciekawe jak bedzie z Marcelo tez bedzie na nim ogromna presja ciazyła.
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez jack-sub N 26.11.2006 22:03

Jeżeli złotą piłkę ma wygrać zawodnik odpowiadający za defensywę, to moim SUBIEKTYWNYM zdaniem wygrać powinien Makelele. Jest genialny w tym co robi i niezwykle ważny dla kazdej drużyny w której gra (Real się o tym boleśnie przekonał). Każdy sezon gra na równym, bardzo wysokim poziomie. Gra czysto, skutecznie, potrafi rozpocząć akcję 'do przodu".
Złotej piłki zawodnik ten nie wygra napewno, ale powinien zostać uhonorowany inną nagrodą, bo na to zasługuje.

Real zagrał z Valencią kiepsko dla oka, ale co ważniejsze skutecznie. No i Barca się nie oddaliła o kolejne punkty, co przy ich idącej w górę formie jest bardzo ważne.
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez Ultras N 26.11.2006 22:05

SiKor napisał(a):nie oszukujmy sie Canna w Realu gra piach.... Albo gra słabo albo b. słabo (dwumecz z Lyonem, dzisiejszy mecz)...

A kto napisał ze gra dobrze? Canna w Realu gra bardzo słabo.Nie ma co sie oszukiwać.Gdzie jest ten zawodnik który był ostoją defensywy Rep Włoch?

Mecz bardzo ale to bardzo nudny.Momentami nie miałem ochoty tego oglądać.Jedna wykorzystana sytuacja i obrona :? Co to ma być? Valencia niby więcej rozgrywała ale co z tego,w piłce liczą się zdobyte bramki a nie posiadanie piłki.Reyes,Robinho bardzo słabo spodziewałem się ich duzo lepszej gry a tu lipa

Jedyne co mnie cieszy po tym meczu to zdobyte 3 pkt no i nawet ładna bramka Raula.Obyśmy już tak nigdy nie zagrali
Ultras
Madridismo

Postprzez Jarzinho N 26.11.2006 23:13

Real dzisiaj pokazał klase i doświadczenie. Wygrał mimo, ze był zespołem duzo słabszym. Jednak to normalne w tym sezonie Real gra zeby wygrac, a to jest najwazniejsze. Oczywiscie troche pomogł sedzia i to nie pierwszy raz. Ciekawe jak do tego odneiise sie prasa w MAdrycie, przeciez to Barcelonie sędziowie sprzyjaja. Wiadomo Cannavaro dzisiaj pokazał, ze głownym wyznacznikiem przy wyborze FF był MŚ. Zagral nie pierwszy raz jak na swoj poziom tragicznie. Defensywa ogolnie dzisiaj był najsłabszym punktem, choc bramki nie straciła. Jeszcze pamietam jakiego pajacyka wywinał w powietrzu Iker, jednak on swoje robil i to głownie dzieki niemu Real dzisiaj wygrał. Valencii troche było pod wiatr tu kontuzja tu sędzia, a przy lini bocznej rzucajacy sie Raul, niewiadomo dlaczego. Mecz z wielkimi zpowiedziami i oprawa medialna, a wyszło z tego wielkie gówno.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez vakabayashi N 26.11.2006 23:50

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):a wyszło z tego wielkie gówno

He,he nie gówno z niego wyszło tylko :arrow: 3 pkt dla Realu :!:

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Cannavaro dzisiaj pokazał, ze głownym wyznacznikiem przy wyborze FF był MŚ

Zgadzam, się :? Narazie zapowiada sie ze Fabio bedzie kolejnym z włochów którym iberyjski klimat nie służy :oops:

Ultras napisał(a):Mecz bardzo ale to bardzo nudny

Oj był 8)

SiKor napisał(a):Po prostu w Realu nawet świetni obrońcy się wypalają

Zgodze sie z częścia tej myśli. Świetni obrońcy ograni w La Liga sobie w Realu radzą co świetnie (Salgado,Ramos, wcześniej Karanka, Campo

Powiedzmy szczerze, styl kiepski ale nie o to chodzi nie mamy takiej siły zeby pozwolić sobie na gre jak Barcelona. Brak aż tylu kreatywnych środkowych pomocników w typie Xaviego , Iniesty więc i styl na tym siada. No i Don Fabio inaczej widzi futbol jak np. Schuster czy Rijkard.

Ale patrząc z drugiej strony 2 z 3 najwazniejszych meczy (Barca u siebie. i Val na Mestalla) wygrane (oczwywiscie w LA Liga i w 1 rundzie) wiec jest z czego sie cieszyć.
Styl też kiedyś przyjdzie :wink:

Messi E2 Ronaldinho napisał(a):Mecz z wielkimi zpowiedziami i oprawa medialna

Tak, racja ale to wiesz media dmuchały ten balonik. Wszyscy piłkarze mówili ze bedzie walka i była.

Cannavaro :shock: Zmieniony w przerwie :oops:
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Bonso N 26.11.2006 23:55

Raúl cały mecz grał padakę, tak jak cały Real...strzelil co miał strzelić i tyle, dobrze dostawił nogę, i chwała mu za to...Gutka było brak, nie miał kto rozgrywać w środku, gra skrzydłami wołała o pomstę do nieba (Reyes ['] Robinho ['] Salgado [']). W sumie jedynie Roberto Carlos zagrał w miare poprawnie, no może jeszcze para środkowych obrońców, nie było im wiele do zarzucenia...dziś nawet Iker nie był zbyt pewny, mieliśmy szczęście,ze wygraliśmy, ale podobno tak własnie się gra u Capello :]
Obrazek
Bonso
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania