Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
5%
Canales
2
3%
Carvalho
2
3%
Di Maria
11
15%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
37
49%
Pedro Leon
2
3%
Pozostanie Dudka w druzynie
17
23%

Liczba głosów : 75

Postprzez Toudinho Pn 27.11.2006 0:46

Szczęscie sprzyja lepszym a to my mieliśmy je. Teraz mecz z Baskami, równie cięzki. Potem zagramy z Kijowem w CL no i kolejny klasyk Sevilla vs Real. To bedzie niezykle wazny mecz, zwyciestwo daje nam bardzo duzo oby go wygrali, bedziemy grali z najgroźniejsza drużyną La Liga do tej pory. Ostatnimi czasy w meczach pomiedy tymi druzynami padało duuzo bramek no i pamietny popis Zizou hat trick :wink: Heh pewnie Ruud z Baskami nic nie strzeli i huknie kilka goli Sevilli :wink: :lol:

Tytuł nagłowku w AS'ie :lol: :lol:
"A la italiana"
Dokladnie oddaje to co działo się na Mestalla, mimo to ciesze sie z 3 ptk. wywiezionych z jaskini nietoperzy.

Casillas powoli powoli idzie po trofeum Zamory choć dzielnie się trzyma bramkarz Getafe Abbondanzieri oraz bramkarz rywala z zza miedzy Leo Franco co ciekawe wszyscy z Madrytu :wink:
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez Zaza Pn 27.11.2006 11:45

Toudinho napisał(a):Tytuł nagłowku w AS'ie :lol: :lol:
"A la italiana"
Dokladnie oddaje to co działo się na Mestalla, mimo to ciesze sie z 3 ptk. wywiezionych z jaskini nietoperzy.

Wynika z tego że:

a) Albo Hiszpanie mają Włoskie kompleksy...
b) Albo słabo ogladaja serie A...
c) Albo słabo cenią Real :roll: Bo tak gra Messina, Ascoli czy Chievo...

Gdyby to był jedyny taki mecz to spoko, wypadek przy pracy itd. Może wtedy powiedzieć "ważne 3 pkt" ale teraz Robinho ma odpowiedz na pytanie czemu nikt nie traktuje Realu poważnie w walce o mistrza.

Cos mi mówi że Fabio Capello coraz wiecej sobie wrogów zbiera. Bo wątpie by w Hiszpani mówiono "ważne 3 pkt nie liczy sie jak" - sam mam przykład na Milanie że od x czasu grał tak samo jak zawsze ale porażki były niczym tragedia dla cześci fanów. Ostatnio wygrał że słaba Messiną grając tak samo ale jak że inny klimat :roll: Bo są 3 pkt :? A w poprzednich 10 meczach pokazał to samo. A nie było 3 punktów i psioczenia. Podobnie Arsenal - gra swoją piłka ma styl nie ma wyników w lidze. Jeden kieruje sie samym wynikiem inny tym że grają najlepsza piłke na wyspach.

Troche śmiesznie brzmia hasła zabrakło Gutiego :roll: Bo on nie jest w klubie od wczoraj i zawsze był zapchaj dziurą. Niedoceniany od x czasu. Wiec chyba nikt mi nie powie że obecny Real jest uzależniony od Gutiego ?
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Ultras Pn 27.11.2006 11:59

Bonso napisał(a):Raúl cały mecz grał padakę, tak jak cały Real...strzelil co miał strzelić i tyle, dobrze dostawił nogę, i chwała mu za to...Gutka było brak, nie miał kto rozgrywać w środku, gra skrzydłami wołała o pomstę do nieba (Reyes ['] Robinho ['] Salgado [']). W sumie jedynie Roberto Carlos zagrał w miare poprawnie, no może jeszcze para środkowych obrońców, nie było im wiele do zarzucenia...dziś nawet Iker nie był zbyt pewny, mieliśmy szczęście,ze wygraliśmy, ale podobno tak właśnie się gra u Capello

Prawdę mówiąc to skrzydła we wczorajszym meczu Realu nie istaniały.Liczyłem że Robinho i Reyes będą konstruować akcje na skrzydłach i podawać do Ruuda.Ofensywa Realu prawie nie istaniała.Jedna w miarę klarowna akcja dobre podanie Carlosa do El Siete i 1-0.Tragiczny mecz Ruuda,jesli nie widziałbym wyjściowej 11 to bym nie wiedział że grał.Po strzelonej bramce Real nie miał juz zbytnio okazji na kolejne gole.
Valencia także nie zagrała jakiegoś wielkiego meczu.Słaby mecz Joaquina.Vicente coś tam się starał robić ale jakoś mu nie wychodziło.

BTW Znowu odnowiła sie kontuzja Cannavaro a więc czeka go przerwa od meczów w Realu.Oby ta absencja wyszła mu na dobre i zaczął grac tak jak się od niego oczekuje
Ultras
Madridismo

Postprzez Asder Pn 27.11.2006 12:32

Zaza napisał(a):c) Albo słabo cenią Real Bo tak gra Messina, Ascoli czy Chievo...
... i Milan :!: :P
Asder
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Zaza Pn 27.11.2006 12:48

:lol: To ja Ci życze takiego kryzysku strzeleckiego, z 3 setki w każdym meczu, 65% posiadania piłki. 234 podać celnych i 15 strzałówn na bramke rywala, 2 słupki i poprzeczka :P hehe nie ma to jak wiedza na temat tego co sie ogląda :lol: Tak jak Ci z realmadryt.pl :lol:

A tak ogółem prosze by w Real zmienili dilera :!:

Ile może ćpać do gówno :? Lipa lecz Faza... Tylko faza może to wytłumaczyć - Poczuj zapach trwaki :] a nie jakieś świństwa. Pan Calderon chyba naprawde traktuje kibiców jak ... - mecz zagrali jak beniaminek, mimo że cała Hiszpania żyła klasykiem na Mestalla. Teraz dziekują Barcelonie że jest bo tak by chyba sie spalili. Czyli teraz prezydent musi zamydlić oczy dzieciom - a jak może najlepiej ? Kaka :] Jak powiedział agent "Real nie stać na Kake" :] Szkoda że Real narazie nie mówi o faktach, sumach - bo ja bym chciał usłyszeć na co oni liczą.

Już nie chodzi o same plotki, ale troche dziwnie to wyglada ze Real zagrał jak ['] a Barca "troche inaczej - delitaknie mówiąc, i zaraz zamydlenie oczu że jest zbawiciel - Jak sie nie myle Capello miał bym być :roll: 150 milionów i Calderon podaruje dzieciom słońce :lol:
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Ultras Pn 27.11.2006 13:01

A co ma teraz Calderon powiedzieć?że nie sprowadzi Kaki bo Milan go nie puści?i że nie dotrzyma słów które wypowiedział przed wyborami?
Będzie nadal gadał bzdury że ściągnie Kake żeby 13 letni fani myśleli że to prawda.Gada głupoty i tyle, bo kto z normalnych nie sezonowych kibiców traktuje jego słowa na temat Kaki poważnie? Ten trasnfer jest nieREALny i dajmy już z tym tematem sobie spokój bo robi się nudne.Pewnie już dzieciaki podjarane chodza że Kaka do Madrytu przyjdzie :?
Ultras
Madridismo

Postprzez Toudinho Pn 27.11.2006 13:07

Capello udowodnił jak mozna wygrać nic nie grając, owszem przeprowadziliśmy świetną akcje po której padł gol to nie ulega wątpliwości, Miguel i Joaquin odpuścili R. Carlosowi który na pelnej pikiecie dograł na nosa do el Capitano a ten strzelił nie do obrony. Potem jak i przed tą akcją to była totalna obrona Częstochowy, nieliczne kontry wyprowadzane nie przynosiły zamierzanego efektu, skrzydla nie istaniały o ile Reyes coś tam szarpał, to Robinho był odcięty totalnie.

Zaza napisał(a):"A la italiana"

Moim zdaniem wynikta to z tego, że Capello pokazał swój styl, ogromny udzial w tym zwycięstwie miała gra obronna a Capello jest szkoleniowcem który słynie s gry obronnej choć potrafi czasem się otworzyć. Mimo to ciągle nawiązuje to catenacio czyli do systemu permanentnego murowania bramki no i się udało.

Co do Kaki to dajcie spokój. Jeszcze będzie grać tak jak Szeva :P :wink:
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez Zaza Pn 27.11.2006 13:11

Ultras a nie lepiej powiedzieć że Fabio Capello ma inna wizje gry i wierzy w Gutiego ? Czy że np. system gry Capello nie odpowiada Kace ? coś w tym stylu. By nie robic z siebie idioty a i wokół Real nie potrzebnego bałaganu i wrecz pośmiewiska.

Bo jasli Gutek był nie doceniany tyle czasu to moze teraz fabio mu zaufa ?

Przeciesz Real to nie tylko klub 13 latów :? wiec co inny fani sie nie liczą ? To chyba nie o to chodzi, bardzie o tabie "kiełbasy" po wczorajszym meczu, bo nikt z Hiszpani nie jest zadowolony.

Z drugiej strony pamietam mecz chyba 5 kolejki La Liga i na trybunach napisy "Calderon kłamca" Gdzie Kaka" Kiedy bedzie Kaka" - "miał być Cesc" I tego typu wypowiedz to też dawanie nadzeji.

Bo nawet jesli jego zamiarem było to by nadal zamydlić oczy to jakie bedzie zdenerwowanie gdy mu nie wyjdzie ?

Jest osobny temat:

Kaka podpisał nową lepsza umowe i mnie w 100% uspokoił, ale jak Real naprawde chciał by go sciągną to by rozmawiał tak jak na taki wielku klub przystało. A nie jakieś podchodzy itd i suma 30 milionów euro która była przyjeta śmiechem.

Bo juz odchodząc od tego czy Calderon ma szanse czy nie - ja ja chce coś kupić to to ma, jak nie dziś to jutro, jak nie chca sprzedać do zapłaca wiecej itd.
Ostatnio edytowano Pn 27.11.2006 13:12 przez Zaza, łącznie edytowano 1 raz
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez jack-sub Pn 27.11.2006 13:11

Tak jak Ci z realmadryt.pl

Szkoda, że sugerujesz się tylko 12 letnimi dzieciakami, a nie osobami, które tę stronę również odwiedzają, czy udzielają się na forum. Jest ich naprawdę sporo.

mecz zagrali jak beniaminek

Masz rację. Każdy beniaminek zdobywa na Mestalla nie tylko punkt, ale zgarnia całą pulę. Co więcej. Nie jest ważny wynik, ale ilość strzałów oddanych na bramkę w meczu, bo to one decydują, kto na koniec bedzie mistrzem danej ligi, czy też grał będzie w elitarnej Lidze Mistrzów.
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez Zaza Pn 27.11.2006 13:14

Jack-sub patrz wyżej - czyli Calderon uważa że Real ma tylko 13 letnich fanów ? :> A może na nich najwiecej liczy.

Beniaminek ? a co nie moze zgarnąć całej puki, niech mu jedna kontra wyjdzie ...
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Ultras Pn 27.11.2006 13:26

Nie wiem czy lepiej możliwe :wink: Kaka był tym którego Calderon obiecał w razie wygrania przez niego wyborów.Ramon wygrał i Kaki nie sprowadził a więc słowa nie dotrzymał i tyle.Miał być także Cesc i kolejna porażka prezydenta.Teraz musi gadać że sprowadzi Kake bo w przeciwnym razie jego program przedwyborczy byłby kłamstwem a to nie wpłynęłoby na jego popularność wśród fanów.
Nie napisałem że Real to klub dla 13 latków.Miałem na myśli to że tego typu gadanie jest odbierane przez fanów którzy trzeźwo nie myślą i wierzą we wszystko co jest napisane na realmadryt.pl Zobacz jakie tam są komentarze pod newsami.Nie twierdze też że wszyscy fani Realu to dzieci którzy kibicują tylko w razie wygranych.Jest na prawdę wielu fanów którzy są z tym klubem od dawna i chwała im za to

Zaza napisał(a):Bo nawet jesli jego zamiarem było to by nadal zamydlić oczy to jakie bedzie zdenerwowanie gdy mu nie wyjdzie ?

Mam nadzieję że Calderon jest świadomy tego co mówi.Mam wrażenie nawet że przez takie wypowiedzi okazuje swoje zdenerwowanie i liczy na to ze Kaka sam będzie chciał odejść do Realu bo był głównym celem transferowym Calderona
Ultras
Madridismo

Postprzez jack-sub Pn 27.11.2006 13:33

Nie wiem na co liczy Calderon, ale chyba nie jest to rozkręcanie nowej kampanii wyborczej, a 13-latkowie i tak brać udziału w głosowaniu raczej nie będą mogli :)
Zresztą nie interesują mnie te plotki dotyczące Kaki, bo ten transfer jest nie do zrealizowania (przynajmniej w najbliższym sezonie).

CO do meczu - od kilkunastu miesięcy Ches nie poniesli porażki na Mestalla z NIKIM, więc raczej nie sądze, aby pokonać mógł ich byle jaki średniak ligowej tabeli. Takie wyniki to rzadkie sytuacje. Real wygrał, bo potrafił wykorzystać jedną okazję więcej (nie było ich wiele, ale m.in RvN w pierwszej połowie zepsuł świetne podanie Robsona), do tego dosyć umiejętnie bronił wyniku.
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez Zaza Pn 27.11.2006 13:40

Ale teraz chyba nawet "nie spełnienie obietnić wyborczy" nie zabiera mu stołka czy coś w tym stylu ? Bo to wyglada jak by używał respiratora :wink: Czyli tylko stawia siebie w coraz gorszym swietle.

Mi osobiscie to lata, ale naprawde nie moge pojac tego ze ma takie filmy. Chyba nie rozumie że Real obecnie to nie jest tak kusząca "firma" jak 5 lat temu ... Wielki klub ale na tobie sa inne.

Od jakiegoś czasu trwa akcja "Nowa umowa Ronaldinho bedzie podpisana ... na San Siro" :roll: I wimy ile głupich czesto śmiesznych plotek było. Nie dawno Moratti powiedział publicznie ze bardzo mu sie podoba Messi i marzy by grał w Interze. Ale zastrzeg ze to marzenie bo nie ma szans na jego sprowadzenia.

I od tego czasu oba kluby przy każdej możliwej okazji tonują zapedy prasy itd, mówią że nawet nie ma jednego 1% szans. A nie które ploty były wręcz kosmiczne, jak te że Mediolan w spółce rozkupi Dume Kataloni, 200 milionów i podział łupów, Messi al Inter, Dinho al Milan.

I teraz porównaj sytuacje, gdy Calderon brnie w ślepa uliczke. Mówią takie rzeczy...

Inna sprawa mało realna ale teoretyczna:

Real chec Kake, ale Milan nawet nie przyją ich na rozmowy. Real postanowaił zamierzac Rickiemu w głowie, małe prowokacje itd, potem sie wycofał bo musiał.

A teraz Milan postanawia sprzedać Kake i proponuje do Barcelonie za 70 milionów euro. Galliani i Laporta ziomki, ugadają sie i co na to Real ? Da 90 ? 100 ? Nie da bo gdyby był w stanie to by zaczął poważne rozmowy jak na tak wielku klub przystało.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez vakabayashi Pn 27.11.2006 15:17

Zaza strasznie sie przejmuszej słowami Calderona, a Ramon po prostu taki jest jak widać lubi sobie słowa porzucać tu i tam. A ze obiecuje to czy tamto niech sobie obiecuje ktoś kto zna sie w miare na Realu wie ze w sprawie transferów liczy sie słowo Mijatovica, bo Calderon raczej pojęcie o piłce ma takie jak każdy przeciętny kibic (nie zna sie na niuansach itp)

Zaza napisał(a):Da 90 ? 100 ?

Nie zdziwiłbym sie gdyby dał nawet więcej. A ze nie rozpoczyna rozmów od poważnych kwot znaczy tyle ze nie myśli powaniznie o Kaka wiec mozesz spać spokojnie.

Poza tym Real ma inne priorytety transferowe wiadomo jakie, poza tym na pewno pojawia sie konieczność wzmocnienia obrony czy pomoc.

Zaza napisał(a):I wimy ile głupich czesto śmiesznych plotek było

Ja wiem czy plotek, a wypowiedzi Berlusconich takie ostrożne znowu nie były.

Zaza napisał(a):Mi osobiscie to lata, ale naprawde nie moge pojac tego ze ma takie filmy. Chyba nie rozumie że Real obecnie to nie jest tak kusząca "firma" jak 5 lat temu ... Wielki klub ale na tobie sa inne.

Idąc tym tokiem myślenia można powiedziec ze Seria A to też juz nie taka liga jak kiedyś. I Milan to też nie taka drużyna jak ta z Szewczenką jeszcze 1-2 lata temu. Ciągle granie w Messinie czy Catani o punkty naprzeciwko walce z Barcelona czy Man Utd to nie to samo.

A i kraj łatwiejszy do życia hiszpania, czy anglia zresztą sam Galliani jak wiesz to przyznał (mniejsze podatki itp)

Zwróc uwage na słowa Buffona: zostaje w Juve jak wzmocnią skład. Zalezy zawodnikowi na grze w klubie ale tez na walce o najwyzsze cele, a Milan niestety zawodzi mozna sobie bedzie nawet wyobrazac ze nie zagraw przyszlej LM i co wtedy jaka znajdzie Ricardo motywacje do gry z Catania, czy Atalanta Sampdoria :?:

Nie mówie ze akurat Kaka zaraz w Realu, ale trzeba obiektwnie tez na sprawe popatrzec, bo ani Ty ani ja ani prasa nie wie co siedzi w glowie Kaka i jak sie potocza losy tego czy innego zawodnika.

Ale racje Ci oddam ze Calderon robi za dużo szumu wokól tego :?
No i oczywiście jeden Kaka (czy ktoś inny) nie naprawi stylu gry :!:
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Zaza Pn 27.11.2006 15:46

Wybacz ale musze Ci odpisać "szczekaniem" :? Sam zaczełeś :wink:

Nie spie spokojnie, bo nie lubie spać. Jednak naprawde martwie sie o narkomanów sporo juz w Madrycie taki towar chodzi że non stop filmy :? A na powaznie Kaka obecnie w dobrej formie wiec tylko brakuje by jego dziadek zacza mówić jak to marzy o grze w Realu, albo by minister spraw zagranicznych z kraju Kawy zacza mówić że lepiej jak zostanie :? szopki.

vakabayashi napisał(a):Poza tym Real ma inne priorytety transferowe wiadomo jakie, poza tym na pewno pojawia sie konieczność wzmocnienia obrony czy pomoc.

Bo AS tak twierdzi ? czy Marca ? To powiedz mi jedno czemu ten każdy nowy priorytetn na początku zawsze zdaniem prasy jest na 10000% w Real ["już nie ma odwrotu"] A potem sie okazuje że Cesc podpisuje umowa na lata, Kaka też, i masse innych. Tak jak prasa teraz pisze o Gago i innych pisała w lecie :?

vakabayashi napisał(a):Idąc tym tokiem myślenia można powiedziec ze Seria A to też juz nie taka liga jak kiedyś. I Milan to też nie taka drużyna jak ta z Szewczenką jeszcze 1-2 lata temu. Ciągle granie w Messinie czy Catani o punkty naprzeciwko walce z Barcelona czy Man Utd to nie to samo.

Wiesz lepiej grać z Messiną o punkty niż grać jak Messina :lol: Wiec teraz strzeliłeś sobie w kolano ['] Nie mam pytać :roll:

ale i tak nie rozumiem do czego zmierzasz ? Odszedł Sheva beda inny, nie tacy pikarze Milanu odchodzili po latach świetność... Normalna kolej rzeczy - czas mija, Legendy nigdy :] - bedą nowy, może juz są - którzy zapisza sie złotymi literami dla klubu w tym Kaka' :] A w lidze jest też Roma, Inter czy Viola nie długo Juve ... oprócz tego wciąż LM :roll: Takze nie rozumiem co masz na myśli...

vakabayashi napisał(a):A i kraj łatwiejszy do życia hiszpania, czy anglia zresztą sam Galliani jak wiesz to przyznał (mniejsze podatki itp)

Prosze Cie bo otworze ogień :shock: Widać ze czesto odwiedzasz tą cmentarna strone Realu ['] Dokończ ziomek przesłanie Gallianiego ? wiesz jakie było czy nie ? nie dopisali na stronce ? 8) Wiec daruj sobie, prosze Cie... Bo chyba najważniejsz zostało pominiete.

vakabayashi napisał(a):Nie mówie ze akurat Kaka zaraz w Realu, ale trzeba obiektwnie tez na sprawe popatrzec, bo ani Ty ani ja ani prasa nie wie co siedzi w glowie Kaka i jak sie potocza losy tego czy innego zawodnika.

Jesli ktoś dzieki klubowi w którym obecnie gra staje sie jednym z najlepszych piłkarzy świata, i podpisuje umowe - nową na lata - 3 dni przed wydaniem wyroku w sprawie afery wszechczasów w świecie Calcio to chyba Ty też cos bierzesz :? Chłopie przeciesz on dał znak ze nawet w "B" jest Rossonero :] Bo dzięki Leonardo i Milanowi świat poznał Ricardo Kake.

Jaka motywacje ? scudetto :] juz jedno wygrał i wie jak smakuje...

Zreszta masz na przytoczonym przez Ciebie przykładzie Buffona że sa pikarze którzy otwiercie mówią że sa gdzie sa dzieki obecnym kluba - i zamierzają spłacić dług :]

Nie ma sensu dalej ciągnąc tej rzomowy, bo naprawde gdybysmy rozmawiali o samym transferze o.k - gdyby były podstawy itd. Ale to jest takie robie z kibiców idiotów. Nawet granie na zwłoke nie wiele mu da. Bo nie ma postaw by przyciagnąc Kake, czym miejscem w składzie ? stylem gry ? zarobkami ? To tak samo jak Milan nie ma podstaw by skusić Dinho który ma teraz wszystko w Dumie Kataloni, a co najważniesze zaufanie i popracie a także wsparcie...

Vakabayashi koniec :!: Nie ma sensu dalej ciągnąć tematu, kuknij w skrzynke.
Zaza
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania