Najbardziej Przereklamowani Pilkarze Swiata

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Postprzez Lazioman Wt 28.12.2004 0:04

David offcourse!!!
I Zlatan jeszcze!!!
Lazioman
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez bellus Wt 28.12.2004 0:09

Kod: Zaznacz cały
Tu sie kompletnie nie zgodze, jak mozna mowic, ze Rooney i Ronaldo sa przereklamowani?
Po pierwsze obaj sa bardzo mlodzi.
Po drugie obaj byli czolowymi pilkarzami swoich reprezentacji na Euro 2004, a zostac gwiazda na takiej imprezie nie jest latwo i nie mozna mowic o przypadku.

zgadzam sie w zupełności z Kostkiem

smieszy mnie troche pisanie ze przereklamowani są gracze którzy tak naprawde jeszcze zadużo sobie nie pograli. Można powiedzięć u końca kariery ze ten czy tamten był przereklamowany ale zawodnicy których wymieniacie (Rooney, C. Ronaldo, Korzym) to są dopiero na początku swojej kariery i jeszcze mogą wiele pokazać

a co do Beckhama to porownanie do kurnikovej raczej nie jest trafne, on naprawde zanim stał się gwiazdą wybiegów i gazet to dużo zrobił....
a kurnikova to nic nie zrobiła (notabene ona mi się tak srednio podoba)
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Nurni Flowenol Wt 28.12.2004 0:24

Obecny Bekam JEST odpowiednikiem Kournikowej. Mimo tego, że kiedyś był dobrym piłkarzem. A Róń jest dla mnie (nie tylko dla mnie) przereklamowany dlatego, że prasa robi z niego na siłe nową gwiazdkę, a czasami nawet (podczas ME) nowego Pele. Jest to śmieszne, szczególnie że nadzwyczajny technicznie to on nie jest, a największą jego zaletą jest to, że nie drybluje bez sensu, tylko gdy nadarzy się okazja bez zastanowienia strzela na bramkę. To trochę za mało na nowego Pele...
O rozległa, ponura, samotna Golgoto, o Fabryko Śmierci! Czemu Żywi byli skazani na twoje progi w samotności, świadomi? Czemu, jeśli nie ma diabła; chyba że diabeł jest naszym Bogiem?
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez bellus Wt 28.12.2004 0:33

no wlasnie nie jest odpowiednikiem bo o tym ze cos (jaki eufemizm ale niech bedize skoro tutaj tak wszyscy na niego się rzucaja) potrafil i swiadcza o tym trofea na Old Traford z lat kiedy tam grał, a Kurnikova to jest lalka i byla lalka (sam widzialem jak na jakims turneju zaserwowala w lewy rog lewego karo a miala serwowac na prawe karo) zgodzić się moge, że Beckham teraz gra duzo gorzej ale to jużjego sprawa ze rozmienił swoj talent na drobne.... ale to nie pasuje do definicji przereklamowanego pilkarza bardziej by pasowalo zurzytego.

Rooney nowym pele (na ironie nie uwazam zeby Pele był najlepszym piłkarzem w historii ) nie będzie to fakt i tyle. Popatrz gazety pisaly ze to jest w sensie ze to będze nowy pele (pele nie jako super drybler (garincha dryblowal lepiej) ale super pilkarz) a w MU bedzie mial duzoo czasu by pokazac czy byl wart tej kasy jaka na niego wylozono.
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Nurni Flowenol Wt 28.12.2004 0:41

Co nie zmienia faktu, że OBECNIE Bekam JEST przereklamowany. Mówimy chyba o teraźniejszości? A z Róńm zobaczymy. Jak na moje to wart tylu pieniędzy co za niego dali na pewno nie był.
O rozległa, ponura, samotna Golgoto, o Fabryko Śmierci! Czemu Żywi byli skazani na twoje progi w samotności, świadomi? Czemu, jeśli nie ma diabła; chyba że diabeł jest naszym Bogiem?
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez bellus Wt 28.12.2004 1:11

zgadza się mówimy o teraźniejszości ale Kurnikova nie jest przereklamowana bo o niej nikt nie mowi ze jest super tenisistka.... więć Beckham nie jest odpowiednikeim Kurnikovej

a ja nigdzie nie powiedziałem ze Beckaham obecnie nie jest przereklamowany, ale uważam że nie można tak powiedzieć (że jest) chyba każdy widzi ze Beckham w Realu to cień tego chłopaka co gral na Old Traford....
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Nurni Flowenol Wt 28.12.2004 12:28

No. Ale nadal się mimo wszystko nie rozumiemy. Obecnie Bekam gra tak jak Kornikowa, czyli nic, padakę. Bez względu na to, jak grał kiedyś (grał dobrze, ale nie przesadzajmy, dryblingu nie miał nigdy). Dlatego obecnie jest odpowiednikiem Kournikowej. W przeciągu całej kariery natomiast, zgadzam się z tobą - nie jest. Do kolegi Lazio - Zlatan przereklamowany? LOL :roll: Widziałeś jak grał w Ajaxie? Jego bramkę z Bredą? Pewnie marzysz o tym, by któryś zawodnik Lazio taką kiedyś zdobył. W Juve na razie nie gra nadzwyczajnie, ale to dopiero jego 1. sezon, a i tak idzie mu całkiem nieźle (kilka bramek, między innymi zwycięska wbita twojemu Lazio).

p.s. Nigdy nie zapomnę meczu Porto - Lazio. Wygrał wtedy FUTBOL :D

Pozdrawiam.
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez LAZIO Wt 28.12.2004 12:49

Tymon Jagła (Deco_10) napisał(a): Jego bramkę z Bredą? Pewnie marzysz o tym, by któryś zawodnik Lazio taką kiedyś zdobył. .

ladniejsze bramki strzelali zawodnicy LAZIO wiec nie wiem czym sie podniecasz :twisted: :P 8) :wink:
Obrazek
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Nurni Flowenol Wt 28.12.2004 13:00

........

No niestety Tymon sprawiedliwość musi być 1WP wiadomo za co//Tomusmc
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez LAZIO Wt 28.12.2004 13:03

i jzu powinienes dostac wp za pisanie postu nic nie wnoszacegoi do dyskusji :twisted:
pozdrawiam
Obrazek
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez MiRas Wt 28.12.2004 13:07

Ja się nie wyróżnię:

David Bechkam
Wayne Rooney
MiRas
Skład C
Skład C

Postprzez (L)oczkerson Wt 28.12.2004 13:18

Ludzie czy wy nie widzicie że Rooney jest przreklamowany czy nie chcecie twgo widziec???!!!!!! Przeciez jak kupuje sie piłkarza to za to jak gra, a nie za to jak grać może, a już na pewno gdy sie wywala na niego 45 mln Euro za co można kupić Ibrahimovica (przeszedł do JUVE za 19mln Euro) i Adriano (przeszedł za 25) lub jak kto woli Morientesa (Real chce za niego 10 mln), Ibrahimovica(19 mln) i Bojinova (ma klauzule odejścia 15 mln Euro) I CO PRZECIEZ ROONEY JEST OD NICH GORSZY A NA PEWNO NIE JEST LEPSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: Jak sie o kimś mówi że to wielki talent to nie świadczy to o nim ze jest przereklamowany jak w przypadku: Ibrahimovica, Adriano, czy Korzyma (przecież on technicznie umie więcej od 95% naszych ligowców co pokazał zarzucając piłke na kark cz żąglujac piłką na wszelkie możliwe sposoby, i to nie przypadek ze Chelsea chciała go do młodzików)
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Nurni Flowenol Wt 28.12.2004 13:40

Daje sam sobie ostrzeżenie :]
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez bellus Wt 28.12.2004 14:21

Tymon Jagła (Deco_10) napisał(a):No. Ale nadal się mimo wszystko nie rozumiemy. Obecnie Bekam gra tak jak Kornikowa, czyli nic, padakę. Bez względu na to, jak grał kiedyś (grał dobrze, ale nie przesadzajmy, dryblingu nie miał nigdy). Dlatego obecnie jest odpowiednikiem Kournikowej. W przeciągu całej kariery natomiast, zgadzam się z tobą - nie jest.

Pozdrawiam.

nie nie jest odpoweidnikiem kurnikovej jesli mowimy czy jest przereklamowany czy nie. Kurnikova nigdy nie byla ani nie jest przereklamowana nigdy nie slyszalem opini nie czytalem ze ona jest jakos fenomenalnie uzdolniona do tenisa (nikt jej nie reklamowal) kazdy wiedzial ze ona tylko ladna jest (ja sie nie dokonca zgadzam z zachwytami nad nia).

Jeśli uważasz, że Beckham gra jak kurnikova to ty chyba nigdy tenisa nie ogladales; beckham gra ponizej duzo ponizej tego co gral w MU (alex wiedzial kiedy sie go pozbyc) ale napewno gra o niebo lepiej w pilkę niż anna w tenisa.

(L)oczkerson >>
Kod: Zaznacz cały
Przeciez jak kupuje sie piłkarza to za to jak gra, a nie za to jak grać może

ciekawa opinia czyli wg Ciebie nie robi się transferów młodych utalentowanych? dość kontrowersyjna opinia i pozwole sobie się z nią nie zgodzić

a co do ceny to Cię uświadomię co do kapitalizmu w którym zyjemy:
coś jest warte tyle za ile ktoś chce to kupić i smieszy mnie troche to wyliczanie za ile kogo kupili, MU uznało że chce mieć tego gracza to go kupilo i tyle.
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez (L)oczkerson Wt 28.12.2004 14:44

heh człowieku chyba byłem troche niedokładny w swoim tekście. Pisząc ze kupuje sie piłkarza za to jak gra a nie za to jak grać morze miałem na myśli to iż piłkarz młody jest zawsze tańszy bo ocenie się jego obecnE umiejątnosci i to dlatego młodzi sa zawsze tańsi od tych majacych więcej lat (przykład: Ronaldinho przeszedł z PSG do Barcy za 15 mln Euro a teraz Chelsea chce dać za niego nawet 90 mln mimo tego iż jego talent sie nie powiększył)
A teksty z typu ze piłkarz jest wart tyle za ile ktoś chce to kupić to nie do mnie bo MAN UTD gdyby decydowało o jego cenie to by go wzieli za FREE.
A cena jest najlepszym wykładnikiem wartosci piłkarza i tak sie dziwnie składa ze najlepsi sa najdrożsi (z wyjątkiem Rooneya bo on najlepszy nie jest)
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wracając Do Meritum