Jakie filmy polecacie :)

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez futbolowa So 03.02.2007 15:25

franz napisał(a):Alez ty jestes uparta futbolowa prawdziwa kobieta kłóci sie sie do upadlego

Czasem ulegam :P

franz napisał(a):Jesli tak to odebralas to przepraszam nie chcialem nikogo obrażać. Chyba tez mam prawo do wlasnego zdania i gustu. Faktycznie troche brakuje mi tolerancji dla łudzkiej glupoty ale staram sie z tym walczyc bo niestety pelno jej na swiecie.

Wrrr i znowu to robisz :D
Ale zgadzam się co do tego, że masz prawo do własnego zdania i gustu. Byle byś nie uraził nikogo wyrażając go :P

franz napisał(a):Jesli ktos potrzebuje odetchnąć od własnego życia poprzez takie filmy i szuka miłości, przyjaźni, radości w tym rodzaju plytkiej rozrywki to ma duzy problem

Chwila, chwila... Przecież nikt nie szuka tam radości, miłości, czy przyjaźni, bo i jaki to miałoby sens? Chodzi o to, że w pośpiechu naszego życia nie znajdujemy dużo czasu na oddawanie się małym przyjemnościom, na pielęgnowanie miłości, czy przyjaźni [mam tu na myśli głównie przepracowanych dorosłych, nie młodzież]. Ludzie wychodząc ze spektaklu takiego 'Tylko mnie kochaj' wychodzą z uśmiechem na twarzy, bo mogli popatrzeć na uroczą, słodką [i tandetną, niestety] bajkę, na bezstresowe życie, na happy end i inne takie bajery ;) Nikt nie zwraca uwagi na to, że reżyserzy zrobili z niego idiotę, podając wszystko na tacy. Nie zwracają uwagi na to, że wszystko jest przesłodzone i nieprawdopodobne. Oderwali się na chwilę od swoich problemów i za to są wdzięczni twórcom filmu...
Jeśli ktoś czerpie w tym radość, czemu miałabym to krytykować? Smutne jest to, że ludzie mają takie szare życia, ale pewnie i mnie to kiedyś czeka...

fajnie sie czyta, ale mimo wszytsko moglibyście nie zbaczać z tematu // fieldy

Co się czepiasz :P Przecież dyskutujemy o filmach, prawda? Więc w czym problem? :P
Ostatnio edytowano So 03.02.2007 15:45 przez futbolowa, łącznie edytowano 1 raz
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez wazi So 03.02.2007 15:36

franz, nie wiem masz jakiś problem ? Bije od Ciebie brak tolerancji... :?

Nie wszystko to co Ciebie sie nie poodoba, musi być złe i na odwrót. No bo może, ktoś szuka czegoś innego w filmie niż ty, innych doznań niż ty.

Pewnie oczekiwałeś, że będzie to film kryminalny a z tego co słyszałem/czytałem jest to typowe LOVEstory, takie filmy mają o dziwo też swoich zwolenników, więc nie przekonuj na chamca każdego, że ten film to porażka i ten kto przeczytał twoją recenzje i mimo to idzie na film, ma problemy z czytaniem i ogólnie jest 'beeee..."

Rozumiem można napisać, że film jest do bani i nie polecam... ale nie przesadzajmy

franz napisał(a):Alez ty jestes uparta futbolowa prawdziwa kobieta kłóci sie sie do upadlego :P

Akurat kłóci sie w słusznej sprawie... :wink:

edit:

Byłem w trakcie pisania tego postu
sorry, to był już ostatni post... fieldy
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Postprzez franz So 03.02.2007 15:49

futbolowa napisał(a):Byle byś nie uraził nikogo wyrażając go

Jesli chodzi o wyrazanie swojego zdania to chyba powinnas napisac - "Byle byś nie uraził nikogo wyrażając je" ale nie chce sie czepiac :wink: zeby nie wyszlo ze kogos obrazam i jestem nie mily :P

futbolowa napisał(a): Ludzie wychodząc ze spektaklu takiego 'Tylko mnie kochaj' wychodzą z uśmiechem na twarzy, bo mogli popatrzeć na uroczą, słodką [i tandetną, niestety] bajkę, na bezstresowe życie, na happy end i inne takie bajery Nikt nie zwraca uwagi na to, że reżyserzy zrobili z niego idiotę, podając wszystko na tacy. Nie zwracają uwagi na to, że wszystko jest przesłodzone i nieprawdopodobne. Oderwali się na chwilę od swoich problemów i za to są wdzięczni twórcom filmu...

No i wlasnie chodzi o to kto czego ludzie szukaja w filmach. Jedni pragna zobaczy taka prosta bajke która nie zmusza do myslenia i gdzie wszystko jest podane na tacy, zas inni chca od filmu czegos wiecej i tak konsumpcyjna papka im nie wystarcza. Niestety ostatnio zaczyna bardzo mocno przewazac ta pierwsza postawa, dlatego staram sie z tym jakos walczyc np. przez krytyke tak beznadziejnych filmów jak Swiadek koronny byc moze robie to zbyt ostro i kogos w tym momencie obrazam ale nie jest to moim celem.

futbolowa napisał(a):Smutne jest to, że ludzie mają takie szare życia, ale pewnie i mnie to kiedyś czeka...

Troche wiecej optymizmu :wink: a to ze ludzie mają takie szare życie to głównie ich wina.

fildyś napisał(a):fajnie sie czyta, ale mimo wszytsko moglibyście nie zbaczać z tematu // fieldyś

Zawsze sie ktos sie przyczepi :maruda: a calkiem fajna dyskusja sie toczyla. No ale coż lepiej konczmy bo modzi nie spia i lepej ich nie draznic :lol: .
Obrazek

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez futbolowa So 03.02.2007 16:39

franz napisał(a):Jesli chodzi o wyrazanie swojego zdania to chyba powinnas napisac - "Byle byś nie uraził nikogo wyrażając je" ale nie chce sie czepiac Wink zeby nie wyszlo ze kogos obrazam i jestem nie mily Razz

Miałam na myśli gust, ale mniejsza o to ;)

franz napisał(a):No i wlasnie chodzi o to kto czego ludzie szukaja w filmach. Jedni pragna zobaczy taka prosta bajke która nie zmusza do myslenia i gdzie wszystko jest podane na tacy, zas inni chca od filmu czegos wiecej i tak konsumpcyjna papka im nie wystarcza.

No otóż to. Ale ani jednych, ani drugich nie ma co krytykować. Każdy dostosowuje ulubione kino do własnych potrzeb. Zobacz na takie produkcje, jak 'Nigdy w życiu', 'Tylko mnie kochaj' czy 'Dlaczego nie'... Mimo że są szczytem kiczu nawet ja czasem lubię rzucić na nie okiem. Zdołowaną pannę najlepiej wyciągnąć na taki prosty filmik. Nie znajdzie ona niczego dla sibie oglądając jakiś głęboki kryminał, czy horror.

Polskie produkcje, zwłaszcza te 'tworzone' przez TVN, są kiepskie, ale przyciągają najwięcej ludzi. W obecnych czasach nie ma sensu tworzyć ambitnych filmów, bo mało kto je kupi, niestety...

franz napisał(a):Zawsze sie ktos sie przyczepi Maruda a calkiem fajna dyskusja sie toczyla. No ale coż lepiej konczmy bo modzi nie spia i lepej ich nie draznic Laughing .

Phi tam, ja tam się modów nie boję :P Wszak dyskutujemy na temat filmów, a nie kosmitów :P

A to 'Południe - Północ' ktoś widział? Bo naprawdę muszę wybrać jakiś sensowny film, na którym się z moim M. nie wynudzimy...
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez John Travolta So 03.02.2007 19:20

A to 'Południe - Północ' ktoś widział? Bo naprawdę muszę wybrać jakiś sensowny film, na którym się z moim M. nie wynudzimy...

Gdybym ja mial na cokolwiek teraz isc to wybrałbym "Źródło"(tylko nie wiem czy jeszcze grają w multikinie, w tym tygodniu jeszcze było, a jak nie to w kinoplexie jest), pojde pewnie dopiero w poniedzialek, jak mi sie sesja skonczy. No ale nie moge zagwarantowac ze bedzie dobry i Ci sie spodoba. Reżyserem jest twórca min "Requiem dla snu" , który mnie osobiscie bardzo sie podobał.
No i "Źródło" zbiera swietne recenzje u krytków. "Południe-Północ" raczej srednie.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez franz So 03.02.2007 19:37

futbolowa napisał(a):Ale ani jednych, ani drugich nie ma co krytykować. Każdy dostosowuje ulubione kino do własnych potrzeb.

Tylko ze ja nie krytykuje ani jednych, ani drugich. Po prostu ludzie którzy lubia i z chęcią ogladaja takie filmy jak 'Nigdy w życiu', 'Tylko mnie kochaj' czy 'Dlaczego nie' sa dla mnie mniej interesujacy niz ci którzy wola kino ambitne i filmy wysokiej jakosci, jest to moja subiektywna ocena ale ani jednych, ani drugich nie krytykuje,nie wysmiewam itp.

futbolowa napisał(a):Zdołowaną pannę najlepiej wyciągnąć na taki prosty filmik.

No fakt mozna ja wyciagnac na taki prosty filmik, ale sa tez duzo lepsze i przyjmniejsze sposoby zeby poprawic jej humor :wink: .

John Travolta napisał(a):"Południe-Północ" raczej srednie.

Ogladales :?: Jesli tak to moze napisz cos wiecej. Mnie ciekawi ten film, kumpel opowiadal mi ze jest calkiem niezly. Ciekawe jak wypadl w nim Borys Szyc bo jesli zagral tak dobrze jak w "Symetrii" to mozna sie wybrac na ten film.
Obrazek

– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez John Travolta So 03.02.2007 20:09

Ogladales Jesli tak to moze napisz cos wiecej. Mnie ciekawi ten film, kumpel opowiadal mi ze jest calkiem niezly. Ciekawe jak wypadl w nim Borys Szyc bo jesli zagral tak dobrze jak w "Symetrii" to mozna sie wybrac na ten film.

Zle zrozumiales, chodziło mi o to ze zbiera średnie recenzje wsród krytków. A Szyca to teraz wszędzie jest pełno, pownien troche przystopowac bo sie ludziom przeje.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Goguś So 03.02.2007 23:21

Franz - strasznie jesteś upierdliwy ostatnio.

Chodzi mi o dobór aktorów, żeby zagrać gangstera, trzeba mieć odpowiednią "mordę". Bo nawet jeśli byłbym wybitnie uzdolniony wokalnie, aktorsko, a wyglądał jak wysuszony kiszony ogórek to karierę mogę zrobić jedynie w radiu. Są w Polsce lepsi aktorzy, którzy nadaliby się do roli dziennikarza, chociażby taki Żmijewski, którego w postaci gliniarza mogli wyobrazić sobie tylko producenci TVN'u. Zresztą nie oglądałem tylko zdjęć, widziałem fragmenty które publikowane są na www.film.onet.pl, i nawet po takim krótkim seansie jestem w stanie stwierdzić że albo rola Marcina jest taka idiotyczna, albo Małaszyński nie umie tego zagrać. Obstawiam to drugie. Te jego miny mnie odstraszają. Jego odegranie strachu mnie dobija, być może to wina scenariusza, no ale to nie rola dla Małaszyńskiego.

No tak czytanie ze zrozumieniem to dzis rzadka umiejetnosc, jesli nie wierzysz mojej recenzji to poczytaj sobie co o tym filmie sadza profesjonalni krytycy moze to cie uchroni przed strata czasu i pieniedzy. Chyba ze jestes masochista i dobrowolnie bedziesz katowal sie tym "dzielem". Albo po prostu to kwestia gustu

To że Tobie film sie nie podoba, nie znaczy że przez najbliższy miesiąc sale kinowe mają być puste. Pomijam już fakt, że mam dość nietypowy gust w wielu dzidzinach. Pomijam również to że chodzę na prawie wszystki polskie filmy, byłem nawet na Dlaczego Nie - sam byłem, mimo że to komedia romantyczna. I muszę stwierdzić że nie warto było sie katować, ale jeżeli powstanie druga część i dostane recenzję taką jaką mi napisałeś to i tak pójdę mimo że fabuła się kupy nie trzymała, mimo że to poczucie humoru mnie dobijało, ale pójdę, bo mało prawdopodobne, że przy krajowym kinie przytrafi mi sie coś lepszego.

Jesli tak to odebralas to przepraszam nie chcialem nikogo obrażać. Chyba tez mam prawo do wlasnego zdania i gustu. Faktycznie troche brakuje mi tolerancji dla łudzkiej glupoty ale staram sie z tym walczyc bo niestety pelno jej na swiecie.

To że wypluwasz na mnie ostatnią ślinę, dlatego, że pójdę na ten film, to nie jest brak tolerancji dla głupoty czy też wyrażanie własnego zdania, bo to zrobiłeś wcześniej.

Miłego wieczoru.
w Biblii o Zazie
Umenczon pod ponckim Piwusem, zbanowan, umarł i pogrzebion. Po 21 dniach zmartwychwstał, zstąpił z nieba i znów przyjdzie dręczyć żywych i umarłych, a królestwu jego nie będzie końca ...

Ewangelia Gogusia Rozdział 1
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez futbolowa N 04.02.2007 11:38

John Travolta napisał(a):Gdybym ja mial na cokolwiek teraz isc to wybrałbym "Źródło"(tylko nie wiem czy jeszcze grają w multikinie, w tym tygodniu jeszcze było, a jak nie to w kinoplexie jest), pojde pewnie dopiero w poniedzialek, jak mi sie sesja skonczy.

W Częstochowie nie grają :P
O czym to? :>
John Travolta napisał(a):No i "Źródło" zbiera swietne recenzje u krytków. "Południe-Północ" raczej srednie.

A recenzje to ja mam gdzieś, bo nigdy nie opieram się na gustach innych ludzi.
franz napisał(a):No fakt mozna ja wyciagnac na taki prosty filmik, ale sa tez duzo lepsze i przyjmniejsze sposoby zeby poprawic jej humor

Nie chcę, aby mąż mój zazdrosny o inną kobietę był :D
franz napisał(a):sa dla mnie mniej interesujacy niz ci którzy wola kino ambitne i filmy wysokiej jakosci

A jeśli oglądam i to i to? :P
A Szyca to teraz wszędzie jest pełno, pownien troche przystopowac bo sie ludziom przeje.

Szyca, jak Szyca. Gorszy jest pod tym względem taki Zakościelny na przykład. Raz, że gra w słabszych filmach, dwa, że jest gorszym aktorem, trzy, że widać go dosłownie wszędzie... Ten to się już przejadł z tą swoją cukierkowatą buźką.
Goguś napisał(a):albo rola Marcina jest taka idiotyczna, albo Małaszyński nie umie tego zagrać. Obstawiam to drugie. Te jego miny mnie odstraszają. Jego odegranie strachu mnie dobija, być może to wina scenariusza, no ale to nie rola dla Małaszyńskiego.

O, o - zgadzam się :D
W ogóle przez tą jego grę w 'Magdzie M.' pasuje mi jedynie do tandetnych lawstory. I nie jest żadnym rewelacyjnym aktorem - ma słabą mimikę i nie wygląda na aktora uniwersalnego.

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez John Travolta N 04.02.2007 11:56

A recenzje to ja mam gdzieś, bo nigdy nie opieram się na gustach innych ludzi.

Masz racje przy wyborze filmu lepiej sugerowac sie palakatem, zawiastunem, lub opisem filmu podanym przez producenta, lub tym jak wyglądaja aktorzy na zdjęciach. Ja zanim pojde na jakis film wchodz najpierw na forum( nie na to :P ) i czytam opnie tych którzy widzieli, potem czytam recenzje, potem decyduje czy warto. No a juz po seansie zastanawiam sie czy mnie sie naprawde podobał :D
Gdybym tak nie robil to pewnie co drugi film na który bym poszedł to byłby kicz.

Polecam jeszcze "Prestiż", jak cos. Na tym juz byłem i jest rewelacyjny.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez futbolowa N 04.02.2007 12:13

John Travolta napisał(a):Masz racje przy wyborze filmu lepiej sugerowac sie palakatem, zawiastunem, lub opisem filmu podanym przez producenta, lub tym jak wyglądaja aktorzy na zdjęciach.

A dobra, dobra :P
Ja po prostu czytam, o czym jest film. Jeśli tematyka mi odpowiada - idę. Mam gdzieś, co sądzą o tym inni, bo są gusta i guściki. Wolę sama się przekonać o tym, czy warto.

Polecam jeszcze "Prestiż", jak cos. Na tym juz byłem i jest rewelacyjny.

A ja spotkałam się z różnymi opiniami na temat tego filmu. Z jednej strony, że interesujący i wciągający, z drugiej, że zbyt przewidywalny i o kilka klas gorszy od książki. Planowałam się na niego wybrać, bo wydał mi się dość ciekawy, ale oczywiście zdrowie nie pozwoliło, a teraz już nie grają... :(

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez franz N 04.02.2007 12:36

Goguś napisał(a):Pomijam również to że chodzę na prawie wszystki polskie filmy, byłem nawet na Dlaczego Nie - sam byłem, mimo że to komedia romantyczna

Gratuluje silnej woli i mocnych nerwów bo ja jestem za slaby na ogladanie wszystkich "dziel" naszych filmowców :wink: .

Goguś napisał(a):To że wypluwasz na mnie ostatnią ślinę,

Oj czy musisz tak wszystko brac do siebie. To ostatnie zdanie to nie byla aluzja do ciebie. Chociaz mam ci troche za zle te stawianie Legii jako faworyta w pucharowym meczu z Steauą :wink: ale w tym temacie wszystko sobie wyjasnilismy.

futbolowa napisał(a):Gorszy jest pod tym względem taki Zakościelny na przykład. Raz, że gra w słabszych filmach, dwa, że jest gorszym aktorem, trzy, że widać go dosłownie wszędzie... Ten to się już przejadł z tą swoją cukierkowatą buźką.

Na tego goscia to brak słów po prostu. I czy on jest naprawdę jest taki przystojny ze pół Polski sie nim podnieca, choc w wiekszosci sa to malolaty :roll: . Aktorem dobrym to on nie jest a filmy z jego udzialem w wiekszosci sa kiczowate, nawet szkoda o nich pisac...

futbolowa napisał(a):W ogóle przez tą jego grę w 'Magdzie M.' pasuje mi jedynie do tandetnych lawstory. I nie jest żadnym rewelacyjnym aktorem - ma słabą mimikę i nie wygląda na aktora uniwersalnego.

No fakt ta Magda M go troche zaszufladkowala, ale w Oficerze zagral dosc dobrze role Granda a wiec moze nie jest taki zly, ale nie jest tez aktorem wybitnym.
Obrazek

– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez Void N 04.02.2007 14:40

Hmmm nie wiem czy tylko mi przeszkadza ten off-topic :roll: Co prawda zasady w tym temacie nie są ściśle określone ale zwyczajowo pisze się tu konkretne i rzeczowe recenzje :roll:

STEP UP - TANIEC ZMYSŁÓW
Każdy dąży do spełnienia swoich marzeń. Niektórym udaje się jej zrealizować innym niestety nie. Nora (JENNA DEWAN) ma swoją pasję, jest nią taniec. Dziewczyna jest uczennicą ostatniej klasy Akademii Muzyki i Tańca. Przygotowuje się do dyplomowej prezentacji swoich umiejętności. Jednak niestety jej partner uległ wypadkowi i dziewczyna nie ma partnera do tańca. Poszukuje partnera jednak żaden z kandydatów się nie nadaje. Wtedy wybiera Tylera (CHANNING TATUM) buntownika z najgorszej dzielnicy w mieście, który trafia do szkoły za karę. Podczas wspólnych prób tańca pomiędzy dziewczyną i chłopakiem rodzi się gorące uczucie...

W sumie obejrzałem ten film zupełnie przypadkowo - znalazłem na biurku płytę to odpaliłem (jak się później okazało moja siostra przyniosła od koleżanki) :P Nie spodziewałem się niczego wielkiego i też czegoś takiego nie otrzymałem... Chociaż i tak film był lepszy niż przypuszczałem :) Fabuła bardzo uproszczona - klasyczny mezalians z wiadomych finałem. Pomimo tego jednak nie nudziłem się a to dzięki oprawie audiowizualnej filmu. Świetny soundtrack, wręcz rewelacyjna choreografia tańców no i dziewczyny - cuuuuudo :D Swoją drogą to ciekawe czy ten ziom grający Tylera nauczył się tak tańczyć specjalnie dla tej roli czy już wcześniej miał takie zdolności :shock: Naprawdę świetnie to wyglądało... Ogólnie to typowo rozrywkowo film - ot taki do obejrzenia z dziewczyną :wink:
MOJA OCENA: 6-/10

MAŁA MISS
Zwariowana komedia o rodzince, która podróżuje na drugi koniec Ameryki, żeby najmłodsza latorośl mogła wziąć udział w wyborach małej Miss. Razem z rodzicami, wspomnianej małej kandydatki na Miss, podróżuje też jej brat, który złożył śluby milczenia, dziadek uzależniony od narkotyków i wuj homoseksualista, który był pacjentem szpitala psychiatrycznego...

ŚWIETNY :!: :!: :!: Genialna satyra na amerykańskie (chociaż znajdziemy też wiele uniwersalnych prawd) społeczeństwo. Bardzo dobry scenariusz, aktorstwo wprost perfekcyjne + świetne dialogi... Szczególnie postać dziadka Edwina przypadła mi do gustu :P Ogólnie film jest pełen humoru, ale poczujemy też nutkę goryczy kiedy uświadomimy sobie, że niektóre problemy ukazane przez twórców dotyczą nas samych... Ale właściwie to bardzo optymistyczne dzieło, a może i ARCYdzieło :) Po prostu trzeba obejrzeć. Jak na razie utwierdziłem się w opinii że to ten film powinien zostać uznany przez Akademię za najlepszy w minionym roku :)
MOJA OCENA: 9+/10
Obrazek
Lista promowanych sigmakerów: Diamen 23, K@li :wink:

"Kokodżambo i do przodu" - to moje motto :D
Void
Don Corleone

Postprzez futbolowa N 04.02.2007 14:47

STEP UP - TANIEC ZMYSŁÓW

A mnie ten film zawiódł. Spodziewałam się czegoś o wiele lepszego. Co prawda muzyka oraz przedstawiona choreografia naprawdę mogą zachwycić, ale... Film dość przewidywalny i zbyt przesłodzony. Ot, taka prosta historyjka, jakich wiele.
W kategorii filmów 'o tańcu' ten trafia gdzieś na tyły. O wiele lepszym obrazem jest chociażby taki 'Rewanż', czy nawet 'Honey' z panną Albą w roli głównej.
'Dirty Dancing' nic nie przebije :)

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez Bonso Śr 07.02.2007 2:37

mam nowego faworyta do Oscara 8)
Mała Miss.
Świetny, piękny film. Olive dostała się do konkursu młodych pięknosci, jej rodzina postanawia jechać 800 mil, aby wraz z nią przeżywać konkurs. I tutaj się wszystko zaczyna. Każdy członek tej rodziny jest na swój sposób wyjątkowy i coś w sobie ma. Każdy ma swoją malutką opowieść, tworzącą na końcu niesamowity, piękny, a niekiedy wzruszajacy film. I w każdym jest coś innego. Humor, frustracja, złość, smutek, troskliwość i w końcu radość. Absolutnie nie jest to jakiś tam, familijny film, opowiadający o tym jak ważna i szczęśliwa może być rodzina. Mówi o tym, jak ludzie z pozoru zupełnie odmienni, potrafią razem żyć i że wychodzi im to bardzo dobrze. Naprawdę piękny, świetny film. Polecam każdemu. Mój faworyt do Oscara, głównie dlatego, że jest tak odmienny, od większości filmow, które uchodza za klasowe, bo film typu "Mała miss" nie dostal Oscara od bardzo dawna.
9/10
Obrazek
Bonso
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia