Real Madryt - Bayern Monachium 20 II 2007 / 7 III 2007

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Kto awansuje?

Real
46
61%
Bayern
29
39%

Liczba głosów : 75

Postprzez Ultras Śr 07.03.2007 22:51

Hm no co tu pisac :?
Odpadliśmy ze słabym Bayernem.Brawa dla Hitzfelda świetny trener czego ne można obecnie powiedziec o Capello.Jak on ustawił Real Emerson na skrzydle co to ma byc?On jest chyba głupi.Szkoda że nie poczekał z wprowadzeniem Robinho do 90 minuty wtedy by jeszcze były pewnie większe szanse na awans :roll: Chociaz Iker zaprezentowal sie tak jak powinien no ale bramki to nie za bardzo ma jak strzelać.
Ultras
Madridismo

Postprzez Vianuch Śr 07.03.2007 22:52

Gratulacje dla Bayernu - wspaniale grali.

Moim zdaniem nie grali wcale wspaniale. To Real zagrał jak Reprezentacja Artystów Polskich i wygrana z nimi nie była wielką filozofią. Zwłaszcza jak się traci bramkę w 10 sekundzie :haha: Salihamidzić faktycznie, chyba najlepszy zawodnik dzisiaj, no i Iker dzieki Ci. No ale w sumie zawalił koleś. Może gdyby wtopili z 5-1 Capello by już wyleciał? A tak to pewnie będzie trzeba poczekać do końca sezonu. I Calderon będzie zmuszony dać kilka milioników gościowi na wylocie :roll:

Moim zdaniem piłkarze FCB są w słabiutkiej formie (poza Kahnem, Salihamidziciem i Lucio) i wygrali ten mecz dzięki żenująco słabemu Realowi i Hitzfeldowi. Ciekawe jaki by był wynik gdyby trenerem FCB nadal był Magath :?: :lol:
"Bóg jest Francuzem. Bóg to Zinedine Zidane"
Vianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Meczetinio Śr 07.03.2007 22:52

vakabayashi napisał(a): gdzie ty takie widzałes bo ja nie widzałem takich szaleńczych ataków

na TVP2 a co?? :P atakowali cały czas od 95min praktycznie cała druzny Królewskich nie ruszała sie z połowy Bayernu ,ale były to ataki nieskuteczne
Glory Glory Man United
Meczetinio
Skład B
Skład B

Postprzez jack-sub Śr 07.03.2007 22:52

Tak byłoby 5-0. Bo Real nie miał żadnych sytuacji, bo nie wyszli z własniej połowy.
Tragiczna to była gra obrony.
Do 40 minuty wyglądało to kiepsko, ale później mecz się wyrównał i Real też miał swoje okazje.
Patrząc przez pryzmat dwumeczu, to nie wiem, czy Bayern był zespołem lepszym, ale to oni grają dalej i należą im się gratulacje.
Co do Capello.
To nie jest jego wina, że Carlos nie potrafi przyjąć piłki, czy Emerson przed nią ucieka. Decyzje personalne podejmuje często dziwne, ale nie widzę sensu jego dymisji teraz. Jeżeli mamy płacić mu tak dużą kwotę za wylot, a potem tak samo postępować z następnymi trenerami po kolenych porażkach, to ten klub nigdy nie będzie funkcjonował jak należy.
Nie od razu Kraków zbudowano.
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez vakabayashi Śr 07.03.2007 22:53

rkoeman

Bienias

nie mam zamiaru na polemiki

ale najgorszy na boisku niestety był... Capello
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jarzinho Śr 07.03.2007 22:53

vakabayashi napisał(a):a Van Boemmel dziś ['] prowokator i jeden z najgorszych graczy na boisku

Moze w ekipie Bayernu, bo w Realu to cała linia pomocy powinna mu buty nosic, a jego podania sa pewnie dla Gago, Gutiego i reszt wesołej ferjany Galacticos niedoscignionym wzorem.

rkoeman napisał(a): jak ptrze na tego goscia bedacego rzekomo drugim redondo

Tylko prawdziwy głupek mogł dostrze w Argentynie zalazek tego co prezentował Redondo. Wspominałem o tym wielokrotnie, ze Fernando do DM, ktory z rozegraniem pilki ma nieiwele wspolnego. Najwidoczniej msuiala zadzialac madrycka prasa.
Ostatnio edytowano Śr 07.03.2007 22:54 przez Jarzinho, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Yukasz Śr 07.03.2007 22:53

:jupi: - że tak powiem :smile2: Jak strzelił Ramos pomyślałem sobie - sędzia podarował motyla noga mac awans Realowi :evil: Ale nie, na szczęście jakas tam była ręka. Karny :?: Nie było karnego, ci sędziowie tak jak piłkarze nie wytrzymują ciśnienia. Real out :!: :smile2: :lol2: W drugiej połowie już lepiej zagrali Bawaczycy bo wyżej zaatakowali Królewski klubik ( :roll: ) i nie pozwalali podchodzić pod swoją bramkę jak pod koniec I połowy. Jaki efekt miała mieć zmiana Pizarro akurat za Makaaya :?: Podolskiemu wiele brakowało do dobrego meczu, miał okazje a się gubił i później słusznie został zmieniony a powinien być wcześniej. Real zagrał taką padakę że głowa boli :olaboga:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez maciek_88 Śr 07.03.2007 22:58

Meczetinio napisał(a):
vakabayashi napisał(a): gdzie ty takie widzałes bo ja nie widzałem takich szaleńczych ataków

na TVP2 a co?? :P atakowali cały czas od 95min praktycznie cała druzny Królewskich nie ruszała sie z połowy Bayernu ,ale były to ataki nieskuteczne

Złote Usta :witam:

Vianuch napisał(a):
Moim zdaniem nie grali wcale wspaniale. To Real zagrał jak Reprezentacja Artystów Polskich i wygrana z nimi nie była wielką filozofią.

Mi się dzisiaj bardzo podobała gra skrzydlami. Skrzydełka - żądełka :D a i środek pola Bayernu zmielił środek Realu wart 70 mln (:?:) euro. Aaa i gratulacje za szybkie wprowadzenie Robinho dla Don Fabio...
maciek_88
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez wichniar Śr 07.03.2007 22:58

rkoeman napisał(a):ogolnie wystarczyl karny ktorego nei bylo i real mogl grac dalej. dlatego aby wygrac LM trzeba miec duzo farta

O proszę , może powinieneś sędziować mecz :idea: Skoro jestes pewnien ze nie było karnego :roll: Widać bło że Robinho był zahaczany :!: Brawo dla Bayernu, wspaniały mecz, ale zaskoczyło mnie że Real powalczył i gdyby nie świetne oko sędziego przy zagraniu ręką Ramosa to Real by przeszedł dalej.A tak życzę powodzenia Bayernowi w dalszej fazie LM.
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez mistyk Śr 07.03.2007 22:58

Dzisiejszy mecz zapisal sie w histroii futbolu, jako mecz w LM, gdzie najszybciej padl gol. Ogolnie brawa dla Capello za gre od poczatku 3 DM i za koncepcje gry i swietne decyzje (np. Robinho na ławce). Jesli Real przegra w sobote to mysle, ze Capello poleci.

Gratulacje dla Bayernu.

@Jarzinho - masz racje, lepiej jeden czy dwa puchary niz jeden :)

Hala!
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Ultras Śr 07.03.2007 22:59

Jarzinho napisał(a):Moze w ekipie Bayerny, bo w Realu to cała linia pomocy powinna mu buty nosic, a jego podania sa pewnie dla Gago, Gutiego i reszt wesołej ferjany Galacticos niedoscignionym wzorem.

Pewnie dla Ronaldinho też

Gago to nowy Redondo :lol: Kto takie głupoty wymyślił ciekawe co ? hm pewnie Marca .
Nie ma innej możliwości żeby capello opuścił zespół.Tylko że ejst jeden problem to już kolejny rok bez żadnego pucharu. Ilez można czekac
Ultras
Madridismo

Postprzez vakabayashi Śr 07.03.2007 23:01

Jarzinho napisał(a):Moze w ekipie Bayernu, bo w Realu to cała linia pomocy powinna mu buty nosic, a jego podania sa pewnie dla Gago, Gutiego i reszt wesołej ferjany Galacticos niedoscignionym wzorem.

chodziło mi o Bayern i najgorszego zawodnika w Bayernie

nazywając ten Real Galacticos szargasz dobre imie takich graczy jak Zidane - Figo- Makalele -Solari

obecna pomoc moze ww. graczom buty wiązać

Meczetinio napisał(a):atakowali cały czas od 95min praktycznie cała druzny Królewskich nie ruszała sie z połowy Bayernu ,ale były to ataki nieskuteczne

żałuje że nie robiliśmy tego wcześniej :?

ogólnie mam nadizejze ze nie wyskoczy zaraz Mijatovic i nie powie ze sędzia podarował mecz Bayernowi a okradł Real

bramka nieuznana słusznie
karnego nie było , ale kwiatków troche Lubos Michel miał
vim vi repellere licet
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Krzysztof Jarzyna Śr 07.03.2007 23:02

Dzisiaj najbardziej dupy dal Capello. Jezeli jeszcze kiedys mialem nadzieje, ze on moze cos jednak zrobic w Madrycie to z kazdym dniem i meczem mam jej coraz mniej. Zostaly juz sladowe ilosci. Nie mam slow, naprawde.
Nie chce mi sie nawet pisac, gratuluje Bayernowi, chociaz z tak padaczna gra to nie wydaje mi sie zeby wiele osiagneli.
Nawet nie chce mi sie czytac Wasych poprzednich postow, ale napinke przyjmuje, bo sie jej spodziewam/lem.
Ehhh, szkoda pisac.
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez jack-sub Śr 07.03.2007 23:03

Czy w sytuacji, kiedy Torres był sns z Kahnem, jeden z zawodników Realu dotknął piłkę? W sumie napastnik absorbował uwagę obrońców i zapewne dlatego sędzia gwizdnął, ale nie jedan by gry nie przerywał.

Co do Gago. Musi się chłopak sporo nauczyć, ale przebłyski miewa. Z Getafe miał naprawdę świetne statystyki. Rywal nie ten sam, wiadomo, jednak taki występ pozwala z umiarkowanym optymizmem patrzeć w przyszłość. Dzisiaj zaprezentował się średnio, ale na pewno nie był najgorszy w Realu.
Gorzej zagrał chociażby Higuain, Nistelrooy też nie nie pokazał, Emerson całkowite dno, Diarra nic, więc Gago najgorszy nie był.
Carlos nie udzielał się w ataku, w obronie za ten błąd też trzeba go zganić. Reasumując, zagrał kiepsko (jak cała obrona).
jack-sub
Skład B
Skład B

Postprzez Jarzinho Śr 07.03.2007 23:04

wichniar napisał(a):O proszę , może powinieneś sędziować mecz Skoro jestes pewnien ze nie było karnego Widać bło że Robinho był zahaczany Brawo dla Bayernu, wspaniały mecz, ale zaskoczyło mnie że Real powalczył i gdyby nie świetne oko sędziego przy zagraniu ręką Ramosa to Real by przeszedł dalej.A tak życzę powodzenia Bayernowi w dalszej fazie LM.

O pojawił sie "cfaniak" ze strony głownej... TAk było wczoraj do śmie :lol: chu.

Ultras napisał(a):Pewnie dla Ronaldinho też

Widzałes cos takiego jak asysty. No sorry Ronaldinho bez jednej nogi potrafi poddac normalnie do przodu, czego neistety nie mozna powiedziec o magicznym trio Gago- Diarra- Puma.

Najsmieszniejszy moment dzisiaj, Gago wyprowadzajacy akcje Realu :P boki zrywac.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchary Europejskie