Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Postprzez RealFan Wt 26.06.2007 17:49

Nie wiem czy istnieje taka możliwość. Raczej nie. Sam mam satelitę i niestety pomimo próby dowiedzenia się o to otrzymałem odpowiedź przeczącą :( Z jednego dekodera na dwóch telewizorach możesz oglądać tylko jeden i ten sam kanał. Jedynym wyjściem są chyba tylko dwa dekodery :? Ale jeśli ktoś ma jakiś inny sposób to chętnie go poznam :D
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Corinthians Wt 26.06.2007 18:24

RealFan napisał(a):Z jednego dekodera na dwóch telewizorach możesz oglądać tylko jeden i ten sam kanał.

W takim razie mam pytanie, jak to zrobić, gdy ma się Nboxa?
To jest robocza fota tylnej części nboxa:
http://img74.imageshack.us/img74/5324/nboxbb5.gif
Jeśli da się w tym przypadku coś takiego zrobić, to niech ktoś mi napisze jakiego kabla potrzeba?
Obrazek
Corinthians
Vamos Argentina!

Postprzez Martinho Wt 26.06.2007 18:32

Na wasze pytania z pewnoscia odpowie inzynier Jaroslaw Kucharek, ktory pracuje w jednej z gazet.

Tel: (042) 676 16 12 - TYLKO w poniedzialek 16-17

e-mail: inzynier@to-owo.lodz.pl

Ziomek jest naprawde dobry i zna sie na tv jak nikt inny... Mam nadzieje ze pomoglem....
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez Mentor Wt 26.06.2007 20:23

Możecie pytać, ale nie sądzę, aby to było możliwe. Kiedyś rozmawiałem na ten temat z właścicielem pewnego pubu w Lublinie. W środku mają zamontowane cztery plazmy z czego każda w innej sali, ale i tak na każdym odbiorniku musi lecieć to samo. Podobno nie ma takiej możliwości, aby z jednego dekodera odbierać kilka kanałów jednocześnie.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez RealFan Wt 26.06.2007 20:35

Corinthians napisał(a):Jeśli da się w tym przypadku coś takiego zrobić, to niech ktoś mi napisze jakiego kabla potrzeba?

Nie znam się na tym. Dopytywałem się tylko o możliwość taką jak mówił Kaka_ACM i odpowiedzieli mi, że jest jedynie możliwość odbierania jednocześnie tegosamego kanału. To już mnie nie interesowało, więc nie wnikałem :P
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Martinho Wt 26.06.2007 21:10

Jestem pewien ze jest taka mozliwosc ogladania roznych kanalow z jednego odbiornika tylko nie pamietam jak to sie robilo.... Czytalem artykul tego ziomka do ktorego podalem e-mail, on opisywal jak to sie robi.
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez dzieciol Wt 26.06.2007 22:00

co ewentualnie należy zakupić? bede zajebiscie wdzieczny . pzdr.

cos takiego dziala na cyfrze

http://aukcja.onet.pl/showcat.php?id=17854

nie wiem jak z "enka"... bo ponoc z Polsatem cyfrowym rady juz nie daje...

ewentualnie zobacz na elektrodzie, na forum, powinni cos doradzic...polak potrafi;)
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez futbolowa N 01.07.2007 11:36

Nie wiem, czy to dobry temat, ale cicho.

Mam problem natury technicznej. Związany z komputerem.

Otóż, mój cudowny i wspaniały monitor się chyba psuje, gdyż obraz mi cały drga. Szwagier mi doradził odsunięcie od niego komórki i chwilowo pomogło. Teraz nie drga non-stop, bo robi sobie czasem przerwy.

Stąd też moje pytanie: czy mam szukać nowego monitora, bo może się okazać, że ten zaraz wybuchnie, albo zrobi jeszcze jakiś inny, dziwny manewr?
Ciasnota umysłowa, brak wyobraźni i nietolerancja są jak pasożyty. Zmieniają właściciela, zmieniają kształt i żyją wiecznie.
Kafka nad morzem, Haruki Murakami

Obrazek
Obrazek
futbolowa
Czerwona Diablica

Postprzez mlody_ Pn 16.07.2007 11:24

Powstał jakiś dziwny problem... Jak mam plik wideo i daje na miniatury to widze podglad tego pliku, ale ostatnio jest tak tylko w plikach .avi, a jak konwertuje na .wmv to jest ikonka winampa. Co sie stao?
mlody_
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez bartbuks Wt 17.07.2007 18:43

Panowie. Mam plik o formacie UIF... Wydaje mi sie ze powinien to byc obraz plyty a tu nic.... Czym mam to otworzyc lub jak z tego nagrac plyte...
Naprawdę nie obchodzi mnie Kirk. Ukradł mi robotę, ale zanim do tego doszło przynajmniej udało mi się przelecieć jego dziewczynę. Jak smakuję, Kirk?
Dave Mustaine
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Bask Wt 17.07.2007 18:46

bartbuks napisał(a):Czym mam to otworzyc

Daemon tools lub MagicISO powinny dać radę :)
Guardiola"Athletic to po Barcelonie moja ulubiona drużyna" \o/
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez the hammers Pt 20.07.2007 14:02

Ma ktos moze link do instalki RealPlayera.Jak tak to bardzo bym prosil. Szukalem ale jak chce go sciagnac to odrazu mi instaluje a ja chce go sciagnac bez instalowania.
the hammers
Skład C
Skład C

Postprzez Jasialdo Pt 20.07.2007 16:20

the hammers napisał(a):Ma ktos moze link do instalki RealPlayera.Jak tak to bardzo bym prosil. Szukalem ale jak chce go sciagnac to odrazu mi instaluje a ja chce go sciagnac bez instalowania.

http://programosy.pl/program,realplayer.html
Jasialdo
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez bartbuks So 21.07.2007 15:57

Słuchajcie... Od jakiegoś czasu mam konto na rapidshare.com.
ściągam z niego bardzo dużo bo w pracy mam Wi-Fi i z transferem 540 kb/s ciężko byłoby nie korzystać :D Tylko gdy odszukam link do jakiejś rzeczy składającej się z kilku części zanim je włącze i to szczerze już bym je ściągnął...

Więc moja prośba brzmi:

Możecie mi polecić jakiegoś managera do ściągania? Chodzi mi o coś gdzie będę mógł wklejać linki i on sam będzie korzystał z konta premium...
Naprawdę nie obchodzi mnie Kirk. Ukradł mi robotę, ale zanim do tego doszło przynajmniej udało mi się przelecieć jego dziewczynę. Jak smakuję, Kirk?
Dave Mustaine
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Bask So 21.07.2007 16:01

bartbuks napisał(a):Możecie mi polecić jakiegoś managera do ściągania?

Rapget:
http://www.1-clickshare.com/download.ph ... ae8cd_1562

Inne:
http://www.funponsel.com/blog/rapidshar ... oad-tools/

Pozdro :wink:
Guardiola"Athletic to po Barcelonie moja ulubiona drużyna" \o/
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park