Die Hard 4.0
Zecydowanie najbardziej efektowny z serii i zdecydowanie najbardziej nie realny

. Jednak mimo to świetny. Typowa Szklana Pułapka, trzymana dokładnie w takim samym klimacie jak poprzednie części. Jedyny minus, to akcje które po prostu nie mogłyby sie wydarzyć, po których automatycznie z niedowierzaniem kiwa się głową.
Do tego humor. Jak w każdej części John miał świetny humor, ale w tej niektóre teksty były genialne. Że pozwole sobie wkleić z IMDB, te najlepsze
I jeszcze piękna Mary Elizabeth Winstead

Ta dziewczyna zapadłą mi w pamięć już w Bobbym, teraz wydawała się jeszcze piękniejsza, i nie mogę się doczekać Grindhouse z nią. Zresztą wreszcie wczoraj w kinie widzialem zwiastun taki pełny do Death Proof i odliczam czas do 20 lipca

.
Poza tym wszystkim genialny Bruce Willis. On jest stworzony do takich ról, geniusz kina akcji, świetny, świetny, świetny!
No i jeszcze warto wspomnieć o efektach specjalnych, które są naprawdę doskonałe. Niektóre sceny zapierały dech w piersiach.
Film to ogólnie świetne kino akcji, a jedynym minusem są te nierealne sceny. Jednak mi się podobał bardzo, na pewno był lepszy od części drugiej i trzeciej, a może od pierwszej

A oglądałem wszystkie po kilka razy, wiec cos na ten temat chyba wiem
Polecam!
8,5/10