Polskie kluby w europejskich pucharach

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Ile polskich drużyn awansuje do 1/8 Ligi Europejskiej?

Jedna
3
19%
Dwie
2
13%
Żadna
11
69%

Liczba głosów : 16

Postprzez Zico_FCI Cz 02.08.2007 19:27

Niezasłużony awans GKSu. W dwumeczu lepsi byli Gruzini. W pierwszym meczu trochę gorsi, a w rewanżu sporo lepsi. Tak czy inaczej nasz wicemistrz skończy swoją europejską przygodę w następnej rundzie, zwłaszcza, że nie będą rozstawieni.

Ebi napisał(a):odpadnie w 1/8
-odpadnie w ćwerćfinale
-odpadnie w półfinale
-przegra finał
-wygra całe rozgrywki

Proponuje jeszcze jedną opcję :arrow: "[*]"
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez iceald Cz 02.08.2007 19:38

Nie znacie się. Mecz wyglądał, jak wyglądał, ale zawodnicy GKSu wyszli na swoje. Tylko oni postawili na zakładach, że będą karne :!:
Obrazek
"- Zoltan, możesz mi wyjaśnić, czemu pijemy z kubków? Głowę daję, że widziałem gdzieś tu kieliszki.
- Poważne problemy należy rozwiązywać konkretnymi metodami. Półśrodki nie dają rady."
iceald
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez czeher Cz 02.08.2007 19:39

Zico_FCI napisał(a):Niezasłużony awans GKSu. W dwumeczu lepsi byli Gruzini. W pierwszym meczu trochę gorsi, a w rewanżu sporo lepsi. Tak czy inaczej nasz wicemistrz skończy swoją europejską przygodę w następnej rundzie, zwłaszcza, że nie będą rozstawieni.

Zico o to chodzilo zeby awansowac, oni pojechali tam aby przetrwac z takim skaldem - jezeli wchodzi gracz, ktory to jeszcze nie zaliczyl debiutu badz kilka minut to o czyms to swiadczy - a konkretnie jak przetrzebiony jest zespol z Belchatowa
Poza tym lepiej zakonczyc na 2fazie el UEFA niz w Intertoto
Jak pisalem wczesniej popatrzcie jakie padaja wyniki na zakaukaziu dla ogolnego rozeznania i oceny - wiem zagrali fatalnie, pisalem o tym ale awansowali w slabosci :!: Pietrasiak, Kowalczyk, Gargula, Fonfara, Gargula, Peruwianczycy .. - proponuje to rowneiz wziac pod uwage

Sadze, ze latwiej Belchatowowi bedzie z trudniejszym rywalem :!:
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Internacjonalistyczny Cz 02.08.2007 19:44

Katastrofa, człowiek zasiada przed telewizorem z zamiarem oglądania dobrej piłki w wykonaniu zespołu reprezentującego Polske w europejskich pucharach, do tego jest to viceMistrz a doczekuje się wymęczonego awansu z zespołem z Gruzji, Tibilisi to chyba twierdza nie do zdobycia, bo nawet Wisła nie dała rady. Dobrze jednak, że mimo takiej mizerii awansowaliśmy dalej.
Internacjonalistyczny
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Zico_FCI Cz 02.08.2007 19:52

czeher napisał(a):Poza tym lepiej zakonczyc na 2fazie el UEFA niz w Intertoto

Żadna różnica, jeden kompromitujący dwumecz mniej.
czeher napisał(a):Jak pisalem wczesniej popatrzcie jakie padaja wyniki na zakaukaziu

W Polsce też zabronili dobrze grać? Przecież oni u siebie grali niewiele lepiej.
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez czeher Cz 02.08.2007 19:59

Zico_FCI napisał(a):W Polsce też zabronili dobrze grać? Przecież oni u siebie grali niewiele lepiej.

No chyba przesadzasz i to bardzo :roll:
Zico_FCI napisał(a):Żadna różnica, jeden kompromitujący dwumecz mniej.

A jednak jest, Belchatow przynajmniej w 1meczu ustukal jakies marne pkt
ObrazekObrazek
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Zico_FCI Cz 02.08.2007 20:14

czeher napisał(a):No chyba przesadzasz i to bardzo

Nie wydaje mi się. Z tego co pamiętam, to z gry nie stworzyli ani jednej sytuacji bramkowej oprócz strzału Costlyego na samy początku meczu. Poza tym taktyka Gruzinów była bardziej ustawiona na defensywę. Zresztą nie ważne…
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez Jarzinho Cz 02.08.2007 20:22

W pierwszym spotkaniu zagrali z wielka konsekwencja, tutaj jej zabrakło... Trudno w jakiś sposob tutaj kogoś usprawiedliwiać, bo ten sklad, ktory wyszedł powinien wbic 3-4 bramki i pwoinno być po sprawie. Wiadomo Tibilisi to miasto zmora dla Polakow... Dzisiejsze spotkanie stało na niskim poziomie, GKS grał żenujaco i bez pomysłu. Ciesyz awans ekipy polskiej, nawet jesli jak ktos tu wspomniał ma to byc tylko tzw. odwleczenie czy jeden dwumecz kompromitacji wiecej. Ja osobiscie wole aby Poslkie ekipy zdobywąły punkty w takim stylu niż przegrywały jak Katowice, Płock, Lech, Legia, Wisła i reszta ekip. Zawsze to coś.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez enoce Cz 02.08.2007 21:04

hmm... można powiedzieć że, "sukces" w tym dwumeczu rodził się w bólach, momentami wręcz agonalnych konwulsjach... no ale liczy się awans który Bełchatowianie wywalczyli. Może być już tylko lepiej, bo chyba gorzej zagrać już będzie ciężko.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
(Albert Einstein)

http://www.footstar.org/
enoce
Skład B
Skład B

Postprzez czeher Cz 02.08.2007 21:10

Jarzinho napisał(a):bo ten sklad, ktory wyszedł powinien wbic 3-4 bramki i pwoinno być po sprawie

sorry ale chyba kpisz :> albo poniosla Cie ulanska fantazja :!: To juz nie te czasy kiedy takie wyniki padaly w tamtych warunkach gdzie temperatura przewyzsza 30stopni :!: Dobrej klasy klub europejski mialby problemy z strzleniem tam tylu goli :lol: Rok temu z Ameri grala Hertha i zremisowala tam strzelajac 2gole a u siebie wygrala 1:0 po golu w 90min - tamten futbol poszedl do gory :!: Tak wiec przetrzebiony Belchatow napewno nie byl w stanie strzelic tam 3czy 4 goli
Zobacz sobie co zrobilo Maccabi w Andorze lub w intertoto HSV gdzie w moldawii zremisowalo 1:1
Dziaisj Ried strzleil 1bramke w Azerbejdzania a Petrzalka ledwo zremisowala w Modlawii

Groclin cisnie ale jak narazie nic z tego nie wynika
ObrazekObrazek
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez Sero Cz 02.08.2007 22:38

Udało się rzutem na taśme, ale się udało. Groclin miał przewagę, ale nic z niej nie wynikało. Mało sytuacji strzeleckich, mało dokładności. Jeśli chodzi o rzuty rożne to lepiej przemilczeć kwestie. Napewno lekko pomogła czerwona kartka dla Dorosa - widać ma chłopak w sercu Polske :P Z taką jednak grą sukcesu nie ma co wróżyć zarówno Grodziskowi jak i Bełchatowowi. Jeśli do tego dodamy odpadnięcie Zagłębia to może być to najgorszy sezon polskich klubów od lat. Ale nie musi ...
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Krzysztof Jarzyna Cz 02.08.2007 23:14

Groclin i Belchatow rozegraly dzis swoje mecze w ramach polityki prorodzinnej. Bo jak dziecko bedzie niegrzeczne to tato mu powie: "Uspokoj sie, bo puszcze ci mecze Groclinu i Belchatowa w Pucharze UEFA!"
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez Yukasz Pt 03.08.2007 0:08

czeher napisał(a):Rok temu z Ameri grala Hertha i zremisowala tam strzelajac 2gole a u siebie wygrala 1:0 po golu w 90min - tamten futbol poszedl do gory Exclamation

Nie mów o Herthcie i jej grze w PUEFA bo ona wygląda beznadziejnie od jakichś dwóch (?) sezonów. Nie jeden z typerów przegrywał na jej meczach a później było wielkie zdziwienie. Berlińczycy i ich gra w pucharach to nie drużyna do której należy się odnosić, oj nie :!:
Nie przemawia do mnie także tłumaczenie o pogodzie no ale co sie dziwić ze ona jest jedną z przyczyn słabej gry Polaków jak niektórym nie chce się grać w Super Pucharze bo są zbyt zmęczeni żeby grać co kilka dni a tymczasem w Europie jest to uważane za normalną sprawę. No ale my żyjemy w kraju jakim żyjemy więc nie ma co sie dziwić. A słabą... ba beznadziejną grę Bełchatowian dla mnie nie tłumaczą nawet kontuzje i teren na którym grali. Przecież jakby trafili na europejskiego średniaka to nie było by czego po nich zbierać ale my Polacy zawsze mamy dobre wytłumaczenia co do swojej nieudolności ('Ja nic kuwa nie pamiętam', 'to deszcz pada a nie oni na mnie plują' itp). Przecież oni awansowali bardzo szczęśliwie, fakt awansowali ale no licha od wicemistrzów Polski należy wymagać przynajmniej przeciętnego poziomu.

No ale przynajmniej Groclin wygrał dziś swój mecz i co jest sukcesem ostatecznie odprawił z kwitkiem piąty zespół Azerbejdżanu :roll: Tak przynajmniej Groclin był w dwumeczu lepszy od swojego rywala ale w piłce trzeba jeszcze potrafić wykorzystywać sytuacje.

A teraz już optymistycznie :arrow: graaamyyy daaaleeej... :zgon:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Ludi Pt 03.08.2007 10:20

Oto moje komentarze:
1. PGE GKS Bełchatów zagrał beznadziejne spotkanie, gra wicemistrzów Polski nie polegała nawet na ciągłej defensywie, bełchatowianie zawiedli na całej linii w każdej formacji(poza bramką), Lenczyk nie znalazł jakiegoś konceptu na grę swoich zawodników. Polacy awansowali niezasłużenie, bo w przekroju dwumeczu byli ekipą piłkarską gorszą. Najgorsi na boisku byli Tomasz Wróbel i Paweł Strąk. Pozostaje mi jedynie wyrazić nadzieję, że po powrocie do składu Hinca i Garguły gra bełchatowian ulegnie diametralnej poprawie.
2. Grodzisk Wielkopolski, w odróżnieniu od Bełchatowa zasłużył na awans. Piłkarze Groclinu zagrali dość przyzwoicie, choć bez fajerwerków. Na słowa uznania zasłużył jedynie Bartek Ślusarski, który był najlepszy na boisku. Silny napastnik potwierdził, iż obecnie znajduje się w lepszej dyspozycji fizycznej, aniżeli Ivanovski i Sikora. Myślę,że to spotkanie to dobry prognostyk przed meczem z Jagiellonią.
Ludi pozdrawia
Ludi
Imitacja forumowicza

Postprzez Zico_FCI Pt 03.08.2007 10:45

Drużyny rozstawione w regionie centralno-wschodnim: FC Basel, RC Lens, Zenit Sankt Petersburg, Hamburger SV, Austria Wiedeń, Dnipro Dnipropietrowsk, Petrżalka Bratysława, Groclin Grodzisk Wielkopolski, Rapid Wiedeń, FC Sion.

Drużyny, które będą dolosowywane w regionie centralno-wschodnim: FK Jablonec, Young Boys Berno, SV Ried, SV Mattersburg, PGE GKS Bełchatów, Honved Budapeszt, Dinamo Tbilisi, FC Zlate Moravce, Mika Asztarak, Toboł Kostanai.

Groclin z większością tych drużyn powinien sobie poradzić, jeśli zagrają w miarę przyzwoicie. Gorzej z Bełchatowem.
czeher napisał(a):sorry ale chyba kpisz

Wiem dlaczego tak ich bronisz. Przed sezon typowałeś ich jako murowanego kandydata do mistrza i w ogóle jakąś kosmiczną drużynę, a tu taki klops. (klops w pucharach o oczywiście bo tą amatorską ligę to mogą wygrać) :wink:
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchary Europejskie