Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Kamil232 Cz 23.08.2007 22:23

Kim Twoim zdaniem są Scousers? Wytlumacz mi proszę

poczytaj sobie...;] od tego pochodzi Scousers;]
http://en.wikipedia.org/wiki/Scouse

OK. Nie jest legendą bo nie ma go w legendach w manutd.com... Ech, super argument, naprawdę.

znowu czy ja cos takiego napisałem? jesli tak to pokaz mi w którym miejscu?
Dla jednego jest dla drugiego nie, zalezy kogo nazywam legenda...bo do Giggs'yego stazem sie nie umywa. Czy to przypadek ze go na manutd.com nie ma w legendach? nie sadze 8)
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Morrow Cz 23.08.2007 22:39

Kamil232 napisał(a):Widac to własnie jaki z ciebie jest kibic United...Dla kibica United na zawsze wrogiem nr 1 sa Scousersi Twisted Evil

No widzisz. Inhabitants of Liverpool are called Liverpudlians, but are more often described by the slang term Scousers

Z Twojej wypowiedzi jasno wynika więc, że nie jestem prawdziwym kibicem United bo mieszkańcy Liverpoolu(a niech tam, podciągnijmy to tylko pod kibiców LFC) nie są dla mnie wrogiem nr 1.

Kamil232 napisał(a):znowu czy ja cos takiego napisałem? jesli tak to pokaz mi w którym miejscu?
Dla jednego jest dla drugiego nie, zalezy kogo nazywam legenda...bo do Giggs'yego stazem sie nie umywa. Czy to przypadek ze go na manutd.com nie ma w legendach? nie sadze Cool

Jednoznacznie wskazujesz, że nie jest legendą Twoim zdaniem bo kiedy ja przytaczam argumenty za tym, że jest Ty odpowiadasz tym, że nie jest. Ale ok, masz prawo, (choc nijak to sie nie pokrywa z rzeczywistoscia) nie zaliczac go do legend United. Giggs tez jest juz legenda United.

Dobra, koniec tej klotni i dyskusji, to i tak do niczego juz nas nie zaprowadzi.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Sir Keano Cz 23.08.2007 22:42

Co do regulaminu to byłem świadom tego że polecą WP i jakoś nie protestowałem gdy je dostałem więc nie wiem poco się napinasz Morrow.
Nazwałem tak Gabiego dlatego że mnie zawiódł. Postąpiłem zbyt ordynarnie to fakt lecz poniosłem tego konsekwencję i tyle. Myślę że, to przez mój temperament i trochę choleryczną osobowość Heinze został nazwany jak został nazwany.

Duży wpływ na moją wulgarną postawe miał fakt że, Bardzo lubiłem Heinze ceniłem go za to jak walczy na boisku i wierzyłem w niego że, wróci po tej kontuzji do pełni sił że, będzie walczył a tu nagle trachh Heinze chce do LFC to był potworny cios i tego Heinze nie wybaczę. Pokazał że, ma w dupie kibiców którzy go wspierają i to głęboko(apelacja)

Niepotrzebnie sie tak napinacie wiadomo że nie nazwałem go tak bo mi sie jego żona nie podoba czy coś w tym stylu...

Cytat:
W moich oczach to ciebie dyskwalifikuję bo nie rozumiesz tak na prawde co się stało.

Dyskwalifikujesz mnie? Laughing No i co ja teraz zrobię...?

Niepotrzebna napinka... Mam nadzieję że , jednak zrozumiałeś o co mi chodziło w tamtym zdaniu a to na pisałeś po prostu aby mi dogryźć.

Shmeichel jest Legendą i niema co sie nad tym spierać !!

PS: I gdzie ta twoja olbrzymia kultura Morrow ?? to też była ironia
:wink:
Gloory Gloory MAN UNITED!!
Sir Keano
Skład B
Skład B

Postprzez Kamil232 Pt 24.08.2007 1:57

Pare cytatów o Schmeichelu z forum pilka.pl gdzie wpisuja sie najwiersniejsi fani United, stali bywalcy OT czy tez wyjazdowicze;]

No matter how good Schmikes was for us he cannot be a "Legend" simply because he played for the scum.

He played for the scum albeit towards the end of his career. His son chose the scum academy. Scum. end of.

agreed...he has no love for us.....total mercenary...hey...thats OK we got our moneys worth out of him....he will never be a legend....

You dont play for our rivals and rejoice in the way shmikes did if he really cared for us.

If he doesn't care for us, then he can get fucked.

Thanks for the memoriesd pete but you played for city and rubbed it in our faces when we lost too blueshite you won't be a legend....in my eyes at least

i chyba najwazniejsze, nie wiem czy to równiez z tegoz forum, jutro napisze

I lost respect for Schmiecel when he turned round in a Manchester derby to the city fans who were openly singing Munich songs and gestured for them to increase the volume.

sczegolnie robi wrazenie :? Munich Song jakby ktos nie wiedział, to jest mniej wiecej wysmiewanie sie czy nawet cieszenie sie z tragedii która zdarzyła sie w MOnachium w 1958 roku...:?
i sie z tym zgadzam, wg. mnie Schmeichela nie mozna nazwa legenda Manchesteru United;]

PS. aha to co zrobił własnie on czy Heinze to zdrada, to jak kumpel was zdradzi albo panna to tez pamietacie mu wczesniejsze lata i go dalej bedziecie całowac i wielbic? :lol:
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez enoce Pt 24.08.2007 10:10

Gratuluje znalezienia "odpowiednich" wzorców do naśladowania....
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
(Albert Einstein)

http://www.footstar.org/
enoce
Skład B
Skład B

Postprzez majer13 Pt 24.08.2007 12:57

Ja też się z tym zgadzam on już nie jest legendą United. Jak zobaczyłem Schmeichela w tej niebiesko białej koszuli to mi kopara spadła po prostu żal słów ...
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Kamil232 Pt 24.08.2007 14:15

enoce napisał(a):Gratuluje znalezienia "odpowiednich" wzorców do naśladowania....

smieszne :lol: typ cieszy sie z kibicami jak spiewaja najgorsza piosenka jaka mozliwa o MU...gratluje Twojej kobiecie, bo widze ze bedzie mogła sobie hulac ale ty i tak wszystko wybaczysz :lol:
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez enoce Pt 24.08.2007 14:46

Proszę czytaj ze zrozumieniem...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
(Albert Einstein)

enoce
Skład B
Skład B

Postprzez Feniks Pt 24.08.2007 15:02

Śmieszne było zachowanie Nevilla i bardzo nieudolne porównanie sytuacji opuszczenia klubu do kobiety. Schmeichelowi należy się szacunek za to co zrobił dla Manchesteru. A te święte wojny to błazenada dla ludzi, którzy nie mają co ze swoim wolnym czasem zrobić, bo los ich upośledził.
Feniks
Skład B
Skład B

Postprzez Kamil232 Pt 24.08.2007 15:57

No jesli traktujemy tylko piłkarza jako kur.... która idzie tam gdzie wiecej kasy to ok.
Ale jesli grajek mi mówi ze kocha klub, utozsamia sie z kibicami, by poźniej spiewac z City najgorsza piosenke z mozliwych, gdzie jest cieszenie sie z smierci ludzi to ja dziekuje, albo chce isc do najwiekszego wroga sprotowego. Zreszta Fergie jakos tez nie pała ich sympatia, no ale wy wiecie lepiej bo to głupie tylko waśnie<sciana>

Na przyszłość daruj sobie takie porównania bo są one mało smaczne // Yukasz

+ 2 bonusy ode mnie, za ten brzydki wyraz // fieldy

Te 2WP dał Ci fieldy a nie ja więc nie wiem o co Ci chodzi :? Jak masz zablokowane wysyłanie priv to poszukaj w 'Hyde Parku' tematu do rozmów z moderatorami a nie tu wyskakujesz z OT // Yukasz
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Morrow N 26.08.2007 16:59

Już za chwilę ważny mecz z Tottenhamem i od razu złe wiadomości. Mimo zapowiedzi nawet na ławce nie ma Sahy ani Andersona. Skład wyjściowy, identyczny jak w meczu z City. Kuszczak jedynie na ławce. Nasza jedyna alternatywa w ataku to Dong :roll: Za to w ekipie Spurs w pierwszym składzie Berbatov, który miał nie zagrac i Bale, o ktorego zabiegał MU. Co ciekawe to będzie debiut młodego Walijczyka i w dodatku Jol wystawi go chyba na lewym skrzydle bo w wyjściowej "11" jest też Lee. Nie nastraja to wszystko pozytywnie ale pozostaje wierzyc, ze wreszcie zla seria zostanie przerwana.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy N 26.08.2007 17:07

Mecz zapowiada się niezwykle ciekawie. Już w 20 sekundize Keane uderza w poprzeczkę :!:
Widać Spurs nie przyjechali na OT po remis. Edwin już chyba całkowicie zdrowy, skoro Alex go wystawił. Pewnie gdyby nie był do końca pewny - to grałby Tomek. Ciekawe co dziś pokaże Nani i Giggs, ostatnio nie zachwycali. Dziś mają okazje sie zrehabilitować. Giggs już raz próbował uderzać - niecelnie.
Ciekawi mnie tez czy Robinson znów coś sprezentuje rywalom :lol:

edit:
do przerwy 0:0 nie powiem - znakomity wynik jak dla mnie. Oby się utrzymał.
ManU niby ma przewagę, ale nic z niej nie wynika. teraz wiecie jak ja się czułem przez ostatnie 2 sezony :lol: w ataku gracze ManU sprawiają wrażenie, jakby grali ze sobą po raz pierwszy. Dużo niedokładności, straty piłki, podanie, gdzie nikogo nie ma. Czegos brakuje. Spurs starają sie kontrować, ale te ich długie podania są za długie :lol: Edwin wszystko czyści.
Ostatnio edytowano N 26.08.2007 17:58 przez fieldy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Morrow N 26.08.2007 17:57

Ech, to co zwykle. Dusimy, gramy nieźle ale skutecznosc woła o pomstę do nieba. Niesamowicie widac brak kogos kto wykończyłby akcję. Tevez jest aktywny, wszędzie go pełno ale napastnika rozliczamy ze strzelonych bramek a na koncie MU nadal 0

Boję się żeby to się nie skończyło na 0:1 bo potencjał do skutecznej kontry Tottenham ma a przy 0:0 MU pewnie będzie stosunkowo coraz mocniej atakował. Dalej Diabełki, czas coś wdusic.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Nebula RN N 26.08.2007 18:33

I zamiast 0:2 (dwie sytuacje Berbatova) jest 1:0 po pięknym strzale Naniego i niewielkiej zmianie jej lotu przez Teveza. Man U ma niesamowicie dużo szczęścia, że żadna z tych kontr Tottenhamu nie zakończyła się bramką. Ale jeszcze ponad kwadrans do końca spotkania :lol:

EDit:
Piłkarze Man U mieli dziś tyle szczęścia, że w najbliższych 10 kolejkach martwiłbym się o jego brak. Koguty mogły to spotkanie spokojnie wygrac, mieli zdecydowanie więcej klarownych sytuacji i przede wszystkim mieli przeciwko sobie sędziego, który miał wyrażne kłopoty ze wzrokiem (Wes Brown ). Myślę, że spotka go podobny los jak sędziego meczu Liver - Chelsea.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Nebula RN
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez enoce N 26.08.2007 19:00

fieldy napisał(a):ManU niby ma przewagę, ale nic z niej nie wynika.

Dokładnie tak... ale...
Niesamowicie dużo szczęścia mieli zawodnicy United, w pierwszej połowie po strzale Keana piłka ląduje na poprzeczce brakło centymetrów żeby zmieściła się pod, w drugiej połowie świetne kontry Kogutów i Berbatow chyba 3 krotnie miał szansę na zmianę wyniku, praktycznie na leżąco pchnął piłkę końcem buta pod interweniującym Edvinem ale świetnie zachował się Ferdinand wybijając ją z linii bramkowej, raz po strzale z za 16 piłka o minimetry mija spojenie słupka z poprzeczką, raz ciałem na szczupaka bez mała Brown wybija piłkę na róg (ręki raczej nie było choć spurs protestowali)... i jak mawia stare przysłowie niewykorzystane sytuacje się mszczą. Nani ładnym strzałem z 20 kilku metrów, pokonuje Robinsona (nie popisał się Gardner który cofnął się zupełnie nie potrzebnie i zostawił trochę miejsca) ...
Zwycięstwo United w moim odczuciu szczęśliwe, choć zupełnie niesprawiedliwy to wynik. Mecz świetny, dużo emocji, walki, tego co najlepsze w Premiership...

Gracz meczu dla mnie... Chimbonda, chyba ani razu się chłop nie pomylił w odbiorze, trzymał krótko Naniego, pewnie gdyby był w tym miejscu co Gardner nie popełnił by takiego błędu i mecz skończył by się inaczej... No ale skończył się jak skończył, gratulacje dla Diabłów za wynik bo gry raczej gratulować nie można.
(Albert Einstein)

enoce
Skład B
Skład B

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia