Jakie filmy polecacie :)

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez smitu Cz 20.01.2005 16:43

jezeli chodzi o mnie to bylo tak, pierwsza czesc gdy ogladalem, smialem sie co ktoras scene, wiele gagow i textow mnie rozsmieszalo, wiele textow wpadlo do mojego potocznego jezyka, :D ogolnie film przypadl mi do gustu spodobal mi sie bardzo, z tego wlasnie powodu wyczekiwale na czesc druga, gdy w koncu juz ja obejrzalem, doszedlem do wniosku iz mimo obiegowej opini ze jest slabsza czesc druga od pierwszej to mialem inne zdanie, swietne texty, kot w butach, pinokio, piernikowy ludzik czy inni rozbawiali mnie nie samowicie, 2 rownierz bardzo mi sie spodobala :D ale gdy juz obejrzalem wersje z dubingiem zrozumialem dlaczego moze sie nie podobac, duping byl slabszy niz w wersji pierwszej texty czasem naciagane, ale mimo to film nie stracil swego uroku :D

reasumujac Shrek, Shrek 2 to jedne z moich ulubionych filmow ktore uwielbiam i jeszcze z pewnoscia wiele razy obejrze je z przyjemnoscia :D

pozdro :D 8)
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jesus;p Cz 20.01.2005 17:44

bellus napisał(a):Ja uważam ze 2 jest lepsza, a przynajmniej porównywalna.

Jesus;p napisał(a):Zgadzam sie z Andreyewem...Pamietam ze jak ogladalem po raz pierwszy Shreka to smialem sie prawie bez przerwy...Nie dosc ze aktorzy swietnie podkladali glos to jeszcze caly czas lecialy glupie teksty ktore za pierwszym razem pioprostu mnie rozbrajaly....Przy Shreku2 nie doswiadczylem tego samego co przy czesci pierwszej....Fakt film jest ok, jest calkiem sporo smiesznych momentow...Ale z czescia pierwsza nie mozna go porownywac bo jest o wiele gorszy....Spodziewalem sie czegos lepszego :!:

wytluszczone słowo - głupie. Tutaj chyba leży setno sprawy. Moim zdaniem Shrek 2 poprostu jest bardziej inteligentny i dla starszych....

edit. poprawilem glupia literowke

Jak mam ochote ogladac madre filmy dla doroslych to nie ide do kina na shreka2 tylko na jakis film sensacyjny, thriller albo hohrror... Ogladajac filmy animowane tego typu mam ochote sie posmiac a nie meczyc sie ogladaniem...Moim zdaniem shrek2 nie jest na pefno inteligentniejszy od czesci pierwszej...Poziom "inteligencji" (jak to nazwales) jest do niej bardzo podobny...Szkoda ze juz nie przedstawiono tego w sposob tak zabawny jak w shreku :(
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez sirtomaszo Pt 21.01.2005 17:04

Według mnie każdy przy Shreku się uśmieje. I przy jedynce i przy dwójce każdy pada śmiechem no chyba że ktoś nie ma poczucia humoru...
I dorosły i dzieciak bardzo dobrze wspomina ten film...
Mam nadzieję że ten post był na ten temat.
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez bellus Cz 27.01.2005 14:14

Jesus;p napisał(a):
bellus napisał(a):Ja uważam ze 2 jest lepsza, a przynajmniej porównywalna.

Jesus;p napisał(a):Zgadzam sie z Andreyewem...Pamietam ze jak ogladalem po raz pierwszy Shreka to smialem sie prawie bez przerwy...Nie dosc ze aktorzy swietnie podkladali glos to jeszcze caly czas lecialy glupie teksty ktore za pierwszym razem pioprostu mnie rozbrajaly....Przy Shreku2 nie doswiadczylem tego samego co przy czesci pierwszej....Fakt film jest ok, jest calkiem sporo smiesznych momentow...Ale z czescia pierwsza nie mozna go porownywac bo jest o wiele gorszy....Spodziewalem sie czegos lepszego :!:

wytluszczone słowo - głupie. Tutaj chyba leży setno sprawy. Moim zdaniem Shrek 2 poprostu jest bardziej inteligentny i dla starszych....

edit. poprawilem glupia literowke

Jak mam ochote ogladac madre filmy dla doroslych to nie ide do kina na shreka2 tylko na jakis film sensacyjny, thriller albo hohrror... Ogladajac filmy animowane tego typu mam ochote sie posmiac a nie meczyc sie ogladaniem...Moim zdaniem shrek2 nie jest na pefno inteligentniejszy od czesci pierwszej...Poziom "inteligencji" (jak to nazwales) jest do niej bardzo podobny...Szkoda ze juz nie przedstawiono tego w sposob tak zabawny jak w shreku :(

Wnioskując z twoich wypowiedzi wynika, że mamy odmienne gusta co do komedii. Ja bardziej cenie filmy gdzie zarty nie polegaja tylko na tym ze jeden drugiego rzucil ciastem albo wrzucil do basenu. Generalnie myslenie nie sprawia mi bolu i lubie inteligentne filmy w tym komedie.
Bardzo podobny? hmmm...
Powiedz mi za tym o co chodzilo w scenie gdy Shrek lezy z Fiona w łózku i patrzy na baldachim i tam jest Justin.
Moze inteligencja to slowo w tym kontekscie nie dokonca oddajace to o co mi chodzillo. Generalnie mialem na myśli ze w Shreku 2 więcej jest żartów nie wpost . Takich, które niekoniecznie rozumieją dzieciaki w wieku 8 lat (a taki niestety siedział rzad przedemna jak bylem w kinie i niezmiernie mnie irytowal).
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Jakie nowe filmy polecacie :)

Postprzez t_JB Pn 31.01.2005 22:59

wpisujcie tutaj nowe filmy które sie wam najbardziej podobały i są warte polecenia

:arrow: Eurotrip :D :D :D
:arrow: Football Factory
:arrow: Rundown

pozdr.
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Tomusmc Pn 31.01.2005 23:07

:arrow: Eurotrip bardzo dobra komedia :D
:arrow: Ladder 49 (Płonąca Pułapka) świetny film o strażaku!
:arrow: Saw (Piła) ooojjj znakomity horror
:arrow: The Grudge (Klątwa) też świetny horror, naprawdę można się przestraszyć...
Trzej królowie wielkich miast - Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk
Obrazek
Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha
Tomusmc
Juventino

Postprzez t_JB Pn 31.01.2005 23:14

Tomusmc napisał(a): :arrow: Eurotrip bardzo dobra komedia :D

Chyba najlepsza w 2004 :wink:

Tomusmc napisał(a): :arrow: Ladder 49 (Płonąca Pułapka) świetny film o strażaku!
:arrow: Saw (Piła) ooojjj znakomity horror
:arrow: The Grudge (Klątwa) też świetny horror, naprawdę można się przestraszyć...

dwa ostatnie chciałem w najbliższym czasie obejrzeć i chyba sie skusze :wink:
o tym Ladder 49 niesłyszałem ale jak już jego wymieniasz to myśle ze można obejrzec 8)
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Tomusmc Pn 31.01.2005 23:23

Oglądnij koniecznie nie pożałujesz :) np. Piła wejdzie do kin 24 lutego,a Płonąca Pułapka na naszych ekranache będzie troche pozniej bo 4 marca, ale polecam! :roll:
Obrazek
Tomusmc
Juventino

Postprzez Uchi_UfFy Pn 31.01.2005 23:26

Czas Apokalipsy, Underground, Chłopcy z Ferajny, Łowca Jeleni, Nic śmiesznego :lol: , Skazania na Shawshank, Gdy milkna fanfary, Szeregowiec Ryan, Stalingrad, Wróg u bram, Pianista, Ojciec Chrzestny.To tylko mała część :)
...AVANTI ROMA...
Obrazek
Wieczny autorytet ... Karol Wojtyła - Papież Polak - Jan Paweł II ! 18.05.1920 - 02.04.2005 [21:37] [']
Forza lacjo :P
Uchi_UfFy
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Lokalizacja: Kiedyś domek w ubogiej dzielnicy Buenos Aires-San Fernando.Ale 11 Maja 1960...

Postprzez Tomusmc Pn 31.01.2005 23:28

Uchi_UfFy napisał(a):Czas Apokalipsy, Underground, Chłopcy z Ferajny, Łowca Jeleni, Nic śmiesznego :lol: , Skazania na Shawshank, Gdy milkna fanfary, Szeregowiec Ryan, Stalingrad, Wróg u bram, Pianista, Ojciec Chrzestny.To tylko mała część :)

Miały być nowe filmy :)
Obrazek
Tomusmc
Juventino

Postprzez smitu Pn 31.01.2005 23:29

Uchi_UfFy napisał(a):Czas Apokalipsy, Underground, Chłopcy z Ferajny, Łowca Jeleni, Nic śmiesznego :lol: , Skazania na Shawshank, Gdy milkna fanfary, Szeregowiec Ryan, Stalingrad, Wróg u bram, Pianista, Ojciec Chrzestny.To tylko mała część :)

to nie sa nowe filmy !!

ad topic to polecam saw i klatwa oraz BLADE III !!!!!
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Uchi_UfFy Pn 31.01.2005 23:29

Oj hehe sorki :oops: z nowych to się zabardzo nie znam ale jeśli chodzi o "starsze"to tamte.Sorki :oops: 8)
...AVANTI ROMA...
Obrazek
Wieczny autorytet ... Karol Wojtyła - Papież Polak - Jan Paweł II ! 18.05.1920 - 02.04.2005 [21:37] [']
Forza lacjo :P
Uchi_UfFy
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Lokalizacja: Kiedyś domek w ubogiej dzielnicy Buenos Aires-San Fernando.Ale 11 Maja 1960...

Postprzez Pawel Wt 01.02.2005 14:43

ja Wam polecam Garfielda nowego.... wymiata :P

a co do filmu Fotball Factory to dużo osob mi go polecało az wreszcie obejrzałem i żałuję straconego czasu... film po prostu o niczym nic specjalnego sie nie dzieje tylko pokazuja "kibiców" :?
Pawel
Moderator
Moderator

Postprzez Paszti Wt 01.02.2005 16:40

ocean's twelve :arrow: jeśli oglądałeś eleven to musisz obejrzeć to
Obrazek
Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez t_JB Wt 01.02.2005 19:28

:arrow: Blade 3
:arrow: Iniemamocni :wink: