Zgrywanie filmików, obchodzenie serwerów itp.

Football videos czyli bramki, wywiady, skróty, mecze - linki, serwery, torrenty. Mecze przez internet - chcesz obejrzeć jakieś spotkanie? Jeżeli tak to szukaj pomocy właśnie w tym dziale.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro, mlody_, Ultras

Postprzez RóżA So 23.09.2006 22:45

Opcja z rozłączeniem neta pomoże tylko użytkownikom Neostrady (bądź też innych dostawców oferujących zmienne IP). Reszcie polecam odwiedzenie forum pragramosy.pl- tam co jakiś czas można znaleźć ogrom kodów do konta premium :wink:
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Zgrywanie filmików, obchodzenie serwerów itp.

Postprzez mlody_ N 24.09.2006 8:45

Skleiłem te 3 tematy (Jak zgrywać filmiki z Youtube, Jak obejść RS i MG)

Myśle, że lepiej zrobić z tego jeden temat...

Przy okazji pokazuje wzór pobierania plików z rapidshare, dla tych którzy jeszcze nie wiedzą jak ściągać z tego serwera.

http://republika.pl/madracers/rapidshare.htm
mlody_
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Loczek Wt 26.09.2006 10:39

Jako iż mam neostradę, mam niezawodny sposób jak dla mnie. jak już coś z rapida ściągam, to po zassaniu rozłączam się z internetem na sekundę i loguję ponownie. I odliczanie do zera znowu. Żyć, nie umierać :lol:
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez nene_pl Pn 02.10.2006 15:28

hehe rowniez mam neostrade i jest to niezawodny sposob
http://www.nenevideos.ovh.org/ - moje kompilacje ZAPRASZAM !!!!!!
nene_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez RóżA N 08.10.2006 9:50

Właśnie znalazłem bardzo ciekawą radę jak obchodzić MegaUpload w razie przepełnienia serwera :P Aby ominąć wszystko wystarczy wejść na MegaUpload Premium Link Maker i na samym dole strony wpisać w przeznaczone do tego miejsce link do pliku na MegaUpload. Oczywiście finalizujemy całą czynność klikając na Submit Link To Maker :wink:
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kurt_KZN N 08.10.2006 10:27

RóżA, twój sposob jest cienki jak nitka ;) Takie strony szybko padają ;D
Wiec sposob wogole nie użyteczny na dłuższą mete ;)

Podaje ,złoty środek ,ktory bedzie działał tak długo ,jak bedzie działało MU:

Kod: Zaznacz cały
Sposób na Mozillę Fire Fox

1. Jeśli nie posiadamy tej przeglądarki, instalujemy ją - link do pobrania programu znajduje się powyżej.
Włączamy przeglądarkę i w pasku adresu wpisujemy: about:config i klikamy Enter. SCREEN 1
3. Teraz wyskoczy nam taka długaśna lista. Kilimy na obojętnie który wers prawym przyciskiem myszki i wybieramy - Dodaj ustawienie typu - Łańcuch (string) SCREEN 2
4. Wyskoczy nam teraz takie malutkie okienko – wpisujemy w nie: general.useragent.override i klikamy OK. SCREEN 3
5. teraz pojawi nam się kolejne takie samo malutkie okienko, tym razem wpisujemy: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar) i ponownie klikamy na OK. SCREEN 4
6. Wyłączamy przeglądarkę i włączamy ponownie (teraz jest ona widoczna jako IE z zainstalowanym Alexa Tolbar) - kopiujemy link z Megaupluyed do pasku adresu i cieszymy się brakiem limitu.

Sposób na Internet Explorer

1. Bierzemy „Start“ – „Uruchom...“, SCREEN 1
2. Powinno wyskoczyć okienko, w którym należy wpisać „regedit”, a następnie kliknąć „ok” , w ten sposób uruchomimy„edytora rejestru”. SCREEN 2
3. Teraz trzeba znaleźć klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\User Agent
(Jeśli ten klucz nie istnieje, tworzymy go). A więc kolejno klikamy na: HKEY_LOCAL_MACHINE – SOFTWARE – Microsoft – Windows – CurrentVersion - Internet Settings - 5.0 - User Agent. Powinna być wartość "(Domyślna)", kliknąć na nią prawym przyciskiem myszki, wziąć „Modyfikuj”. SCREEN 3 oraz SCREEN 4
4. Teraz wpisujemy: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar), a następnie klikamy „ok.” SCREEN 5
To wszystko

Sposób na Opere

Juz wkrótce - narazie proponujemy sposoby powyżej

Dziękuje ;d
Obrazek
Obrazek
Przegranym nie jest ten który upadnie, lecz ten który nie będzie miał siły się podnieść...
Kurt_KZN
Junior
Junior

Postprzez RóżA N 08.10.2006 10:48

Ta istnieje już prawie pół roku i jak na razie nie padła :P Więc póki działa nie widzę sensu męczenia się w modyfikowanie rejestru czy też ustawienie przeglądarek. Nie ma co ukrywać- ludzie są leniwi :lol:
Obrazek
Obrazek
RóżA
Kapitan
Kapitan

Postprzez Bobohawk N 12.11.2006 22:52

Działają u was jeszcze te sposoby na megaupload? Mi po formacie już nie działa, mam zainstalowany nawet ten Toolbar i za każdym razem po odliczeniu czasu wyskakuje mi napis: "Download limit exceeded" co mam z tym zrobić :(
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez nene_pl N 26.11.2006 18:05

Witam
Czytałem wczesniej ze sa problemy z przerobieniem plki flv na inny np avi. ja znalazłem inny sposob mianowicie: gdy juz sciagniemy cos z youtube i ma rozszerzenie flv to porostu zmieni je na avi w nazwie pliku, dzieki temu mozemy łatwiej przerobic plik avi np na wmv
Pozdrawiam ;)
http://www.nenevideos.ovh.org/ - moje kompilacje ZAPRASZAM !!!!!!
nene_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez Piotrek_0011 So 29.12.2007 21:21

Witam,

Mam takie pytanie jak moge nagrac jakis mecz/skrot jak ogladam go przez np. Sopcasta... jest jakis fajny program ?? Pozdro
Piotrek_0011
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez fieldy So 29.12.2007 21:47

w sop cascie jest taka kropka w prawym górnym rogu. Klikasz na nią, wybierasz miejsce na dysku gdzie ma zapisać i zapisujesz, jak klikniesz na nią 2 raz, to przestanie się nagrywać.
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Piotrek_0011 So 29.12.2007 22:05

A jak ogladam przez program TVUplayer?

nie wiem, używam sop casta // fieldy
Piotrek_0011
Trampkarz
Trampkarz

Poprzednia strona

Powrót do Football videos + Mecze przez internet