Arsenal FC (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Arsenal w tym sezonie

Wygra potrójną koronę :)
7
5%
Wygra choć jedno trofeum
49
33%
Same shit, different season ...
94
63%

Liczba głosów : 150

Postprzez Loczek Śr 30.01.2008 0:43

guru napisał(a):Teraz czeka nas wyprawa do Manchesteru. Neutral

I niech ta emota na końcu wypowiedzi mówi za całość :twisted:
Loczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez fieldy Śr 30.01.2008 0:45

Chybiony komentarz, jedziemy na mecz z City, nie z Diabłami.

Ale i na United przyjdzie pora.

Szkoda mi Owena, ciagle na spalonym łapany. Choć w sumie, kto mu kazał bawić się w nasladowanie Inzagiego ? :D

Mam nadzieje, ze szybko wróci Rosicky. Jest nam potrzebny. Diaby coś sie odnaleźć nie moze na skrzydle. Gra niby nieźle, ale potrzeba tam kogoś kto pociagnie grę.

Ade zmniejszył dystans w klasyfikacji strzelców do Ronaldo do 1 gola.
Ostatnio edytowano Śr 30.01.2008 0:49 przez fieldy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez siber_vfl Śr 30.01.2008 0:47

mi sie wydaje, ze mecz naprawde dobry w wykonaniu arsenalu, szczegolnie gra Flaminiego, Diaby (jemu to chyba serio pilke zabrac to prawie nie mozliwe, tak mocno trzyma sie na nogach), a i Sagna dobrze sobie radził, druga bramka oczywiście przepiękna, ale trzecia moim zdaniem, jak i pewno wiekszości była ze spalonego. No ale to tylko Newcastle, jak narazie widać zmiana trenera nie za bardzo wpłynęła na piłkarzy, nic piłkarze z Toon nie pokazali, oprócz może strzału z rzutu wolnego Butt'a.
I kto powiedział, że marzenia się nie spełniają?

Spraw sobie
REPLIKĘ TROFEUM MISTRZOSTW ŚWIATA!

szczegóły na www.puchar-swiata.pl
siber_vfl
Skład C
Skład C

Postprzez Nurni Flowenol Śr 30.01.2008 1:53

Dobry mecz Arsenalu. Bardzo dobrze zagral Flamini, niezle Adebayor, Hleb, Sagna i Diaby. Reszta tez nie zeszla ponizej poziomu. Nie bylo to spotkanie wybitne, ale dominacja Arsenalu przez cale spotkanie nie podlegala zadnej dyskusji. Bylo tez kilka akcji, dla ktorych warto bylo ten mecz zobaczyc. Bramka Flaminiego :jupi:

Przyznam sie szczerze, ze to co Arsenal wyczynia w tym sezonie przechodzi moje najsmielsze oczekiwania. Nie spodziewalem sie, ze wielu tak mlodych pilkarzy bedzie w stanie juz w drugich rozgrywkach na nowym stadionie grac na takim poziomie. Z jednej strony w poprzednim sezonie, mimo iz gra byla na gorszym poziomie przede wszystkim brakowalo skutecznosci, sily fizycznej i ogrania, ale jakos nie wierzylem w to, ze tak szybko uda sie to zmienic. Uwazalem ponadto, ze potencjalnie dla tego zespolu pierwsza czworka bedzie moze nie tyle sukcesem, co po prostu dobrym wynikiem. Nie marzylem nawet o drugim miejscu, a tu prosze. Jest szansa nawet na mistrzostwo :o Adebayor gra jak na razie wspaniale, ma wielki sezon, a spodziewalem sie jeszcze kilka miesiecy temu, ze lepsze bedzie dla druzyny jezeli od poczatku w wiekszosci meczow bedzie gral Eduardo... Sagna tak jak sie akurat spodziewalem, okazal sie bardzo dobrym transferem. Clichy jest moim zdaniem na dzis lepszym obronca od pewnego wychowanka klubu AFC, ktoremu rosyjskie petrodolary zrobily wode z mozgu. Gallas i Toure to jedna z najlepszych par srodkowych defensorow w Europie. Znakomicie graja wreszcie Hleb, Rosicky i Flamini. Na prawdziwego lidera wyrasta Fabregas. Nawet Almunia daje rade :P Nie moge sie jedynie nadal przekonac do Senderosa. Co ciekawe, kontuzji samego Van Persiego przy fenomenalnej dyspozycji Adebayora zespol nie odczuwa dotkliwie. A odejscie Titiego paradoksalnie stalo sie znakiem nowych, lepszych czasow dla De Ganers, bo druzyna nie gra juz tylko na niego i pod niego, krotko mowiac nie jest od niego uzaleziona.

W tym momencie wypada wiec, bez wzgledu na to czy zakonczymy ten sezon na pierwszym, drugim czy nawet trzecim miejscu, pogratulowac Wengerowi i oddac mu honor. Co niniejszym komentarzem czynie. To on mial racje co do polityki transferowej, a nie ja.

PS. Niech sie boi Wielki Milan :P Szczegolnie jezeli powroca Rosicky i Toure, a potem Van Persie.
O rozległa, ponura, samotna Golgoto, o Fabryko Śmierci! Czemu Żywi byli skazani na twoje progi w samotności, świadomi? Czemu, jeśli nie ma diabła; chyba że diabeł jest naszym Bogiem?
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez fieldy Śr 30.01.2008 2:02

Nurni Flowenol napisał(a):W tym momencie wypada wiec, bez wzgledu na to czy zakonczymy ten sezon na pierwszym, drugim czy nawet trzecim miejscu, pogratulowac Wengerowi i oddac mu honor.

Czy ja o czymś nie wiem :o

W sumie nie ma się do czego przyczepić, a liczyłem na jakieś kontrowersje, gdy zobaczyłem, ze piszesz w temacie Arsenalu :]
Senderos ostatnimi czasy gra nadspodziewanie dobrze. Dziś moze i popełniał jakies drobne błedy, przegrał chyba 2 indywidualne pojedynki, ale ogólnie gra dużo lepiej niż przed kilkoma tygodniami. Co ważne, gra bardzo ambitnie, wsadza głowę tam gdzie inni nogi nie wsadzą - byle tylko oddalić niebezpieczeństwo od bramki. Nie wiem, czy ogladasz wszystkie mecze Kanonierów ... można zauważyć poprawę gry u Szwajcara.

Jeszcze odnośnie minionego sezonu. Piszesz, że brakowało zgrania. Moim zdaniem nie. Piłkarze byli zgrani, styl gry był znakomity, piłka świetnie krążyła od nogi do nogi. Dopiero pod bramką rywala zaczynały się kłopoty. Skuteczność kulała [jak zauważyłeś] no i mnóstwo kontuzji. Teraz jest lepiej. Gra ciągle ta sama.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Nurni Flowenol Śr 30.01.2008 2:30

Sadze, ze wiesz o tym ze sympatyzuje z Arsenalem, wiec nie wiem skad to zdziwienie... A ze napisalem tak a nie inaczej: coz, widac to mi pozostalo jeszcze z BO i z tematow o Barcelonie :lol2:

Zaluje, ze Cie rozczarowalem odnosnie kontrowersji. Ale widzisz: kazdy kiedys musi napisac cos mniej kontrowersyjnego. Nawet ja. Nawet wowczas, kiedy zdaniem wielu ludzi esencja niektorych wypowiedzi jest to, iz sa one kontrowersyjne. Tyle ze czesto mianem takowych okresla sie po prostu wypowiedzi bliskie prawdy. Ergo: czerpie z tego duza satysfakcje :lol2:

Staram sie ogladac praktycznie wszystkie mozliwe mecze Arsenalu i dostrzegam poprawe gry u Senderosa, to jak sie stara a poziom jego gry wzrasta. Tyle ze nie uwazam go, delikatnie mowiac za wybitnego obronce. Nie chce juz mi sie nawet wyliczac jego brakow. W kazdym razie, gdy widze go w skladzie czuje obawe o nasza defensywe. Po prostu. Byc moze istotnie jest to zupelnie irracjonalne, biorac pod uwage ze Gallas ostatnio jakby nie jest w najwyzszej formie - alisci tak sie na to zapatruje.

Co do poprzedniego sezonu. Moze nie tyle brakowalo zgrania, co ogrania. Chodzilo mi glownie o nowy stadion i wszystko co z tym zwiazane. Tak jak juz pisalem, dochodzil do tego brak sily fizycznej (nie tylko odnosnie minionych rozgrywek) i oczywiscie skutecznosci. Co bylo widac expressis verbis. Zreszta dla mnie styl gry druzyny objawia sie rowniez w ilosci zdobywanych bramek, a nie tylko liczbie wypracowanych sytuacji strzeleckich i tym, iz pilka chodzi jak po sznurku...
O rozległa, ponura, samotna Golgoto, o Fabryko Śmierci! Czemu Żywi byli skazani na twoje progi w samotności, świadomi? Czemu, jeśli nie ma diabła; chyba że diabeł jest naszym Bogiem?
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez fieldy Śr 30.01.2008 18:57

Nurni Flowenol napisał(a):Zreszta dla mnie styl gry druzyny objawia sie rowniez w ilosci zdobywanych bramek, a nie tylko liczbie wypracowanych sytuacji strzeleckich i tym, iz pilka chodzi jak po sznurku...

dla mnie nie :P styl to styl, skuteczność to skuteczność :]

Ale ja nie o tym.

Dziś same dobre wiadomości z Emirates napływają.
Diaby podpisał nową umowę. Obowiązywać będzie do 2012 roku.

Także Flamini [którym od wczoraj się wszyscy zachwycają :p] wyraził chęć podpisania nowej umowy. Jak wiadomo po sezonie stara wygasa. Wenger na pewno go będzie chciał zatrzymać, jak widać - piłkarz też chce zostać. Nic tylko się cieszyć.

No i wreszcie - Freeman został zakupiony :]

Jeszcze tylko jeden remis wieczorem i dzień będzie można zapisac na plus :D
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Cris7 Cz 31.01.2008 1:16

fieldy napisał(a):Jeszcze tylko jeden remis wieczorem i dzień będzie można zapisac na plus :D

Nie żartuj :lol: Rozumiem, że wierzyłeś w Reading.

Dobra informacja dla was z Flaminim, o ile się potwierdzi. Negocjacje chyba już się trochę dłużą,a na brak ofert chyba nie narzeka, bo ma bardzo dobry sezon. Słyszałem jakiś czas temu nawet o zainteresowaniu Interu i wcale bym się nie zdziwił. Odmłodzenie w postaci Flaminiego zamiast Dacourta byłoby sensowne :wink: Ale jeśli Wenger przekonał go do pozostania, to pozostaje się tylko cieszyć...wam oczywiście.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez MaWiK Cz 31.01.2008 4:08

Guru chwalił się bramką Flaminiego że ładniejsza...

Nie mogę znaleźć...a myślę że wy mi pomożecie... :)

I tak powiem że Crisa lepsza ale mimo wszystko ładnych goli nigdy za wiele : :twisted:
United until the end...
Obrazek
MaWiK
malwinka

Postprzez fieldy Cz 31.01.2008 11:28

gol Flaminiego: http://www.d1g.com/video/show/?id=1737477
poproszę o gola Ronaldo :]

edit:
już mam, nie trzeba :)
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Cris7 Cz 31.01.2008 15:41

Rzeczywiście piękna bramka. Ale mimo to przychylę się do zdania Mawika, że ładniejsza Ronaldo. Może dlatego, że IMO wymagała więcej techniki.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez fieldy Cz 31.01.2008 15:45

Ja się nie zgodzę - tzn. uważam ze Flamini ładniejsza bramkę zdobył :P
No ale chyba nikogo w tym momencie nie zdziwiłem :]
Po tych komentarzach co czytałem odnośnie bramki Ronaldo to spodziewałem się nie wiadomo jakiego gola. A tu po prostu ładne, mocne uderzenie w okno. Niektórym może się wydawać, ze piekna, bo mocno uderzona. Ale jak juz ktoś wcześniej zauwazył - Ronaldo strzelał ze stałego fragmentu gry, a Flamini z akcji, czyli miał trochę trudniej.
No nic - obie bramki ładne. Może będą kandydowały do miana bramki sezonu :lol:
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez PiotRoo Cz 31.01.2008 16:37

fieldy napisał(a):Ronaldo strzelał ze stałego fragmentu gry, a Flamini z akcji, czyli miał trochę trudniej.

W moim przekonaniu ciężej mocno i precyzyjnie uderzyć z piłki stojącej niż toczącej się, przynajmniej jeśli chodzi o strzały z większej odległości :P Zresztą to jest różnica czy strzela się z piłki sytuacyjnej czy ustawionej w jednym miejscu, mając dużo czasu na zastanowienie, ale przy okazji i na podpalenie się :) Na pewno w wolnym Ronaldo było więcej mocy a wkrętce Flaminiego finezji. Obie bramki piękne i na pewno warte wielokrotnego obejrzenia. Mathieu strzelił identyko jak Carrick z Romą ;)
PiotRoo
Skład B
Skład B

Postprzez fieldy Cz 31.01.2008 23:58

Mark Randall i Kieran Gibbs zostali dziś wypożyczeni.
W sumie dobrze - w CC i tak już nie gramy, więc zostałyby im rezerwy.

Randall poszedł do Burnley [do końca sezonu]
Natomiast Kieran poszedł do Norwich City na 3 miesiące.

Oby obaj wrócili :]

W kadrze na mecz z City znaleźli się ci sami gracze co na mecz z Newcastle.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez fieldy Pt 01.02.2008 22:32

fieldy napisał(a):W kadrze na mecz z City znaleźli się ci sami gracze co na mecz z Newcastle.

Chyba się pospieszyłem z ta informacją.
Z powodu kontuzji wypadło 2 kolejnych zawodników, przez co nasza kadra na City liczy tylko 14 graczy.

Co gorsze wypadł bardzo ważny zawodnik, bo bramkarz :?

Almunia ma coś z kciukiem, uszkodził go sobie dziś na treningu. Wiec zastąpi go Jens [niby dobrze w Fa Cup z Newcastle zagrał, więc moze nie ma się czego bać :p] drugim nieobecnym jest Gilberto. Jego strata akurat nie powinna byc odczuwalna, bo jest Flamini. Jednak nigdy nic nie wiadomo.

Tomasa nie ma, wiec Diaby gra na skrzydle. A Denilson i Song [czyli pozostali srodkowi pomocnicy] tez nie są dostepni. Odpowiednio: kontuzja i wyjazd na PNA.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia