Jakie filmy polecacie :)

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Postprzez Bonso So 09.02.2008 18:23

Czy Wy nie oglądacie filmów wcale ?

Obrazek
Cloverfield

Trochę Godzilli, trochę Blair Witch Project, dużo J.J. Abramsa i "Lost" :]. Po seansie milion pytań i żadnej odpowiedzi, czyli to co fani "Lost" lubią najbardziej :). Film trzyma w napięciu, wciąga i oglada się go wybornie. Tylko przede wszystkim trzeba go ogladać w kinie, bo jednak przed kompem, czy w TV, to nie będzie to samo. Dawno, bardzo dawno nie byłem na filmie, gdzie cała sala była by tak skupiona na seansie. O ile na początku słychać było szepty, to z czasem nie słychać było nic i czuć było skupienie widzów, to mi się podoba ;). A co do filmu, to fajnie zrobiony, taki inny film o potworach, od strony jednego człowieka, który kręci to wszystko kamerą, fajnie jest to pokazane i po prostu się udało. Nic wybitnego, ale zdecydowanie zasługuje na 8/10
Obrazek
Bonso
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mistyk So 09.02.2008 18:30

Ja Bonso ograniczam sie do Twoich opinii, ktore zreszta sa moim zdaniem bardzo trafne.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez lisek_chz So 09.02.2008 18:50

Obrazek

Tytuł: 88 Minut
Gatunek: Thriller/ Akcja
Premiera: 2007-02-14 (Świat)
Produkcja: USA, Niemcy

Recenzja:

Główny bohater to profesor (Pacino), który dorabia sobie na boku pracując jako psychoterapeuta dla FBI. Pewnego dnia mężczyzna otrzymuje ostrzeżenie, z którego wynika, iż zostało mu tylko 88 minut życia. Bohater będzie musiał użyć wszystkich swoich umiejętności by odnaleźć swojego prześladowcę. Wśród podejrzanych są wiecznie narzekający student, porzucona kochanka oraz seryjny zabójca przebywający właśnie w celi śmierci.

Zawsze sceptycznie podchodziłem do tego rodzaju filmów, jako, że nigdy mnie nie zachwycały, ale 88 Minut trzyma poziom. Bardzo fajny, a zarazem dziwny film. Osoby, które lubią kino akcji, szybkie, nie monotonne na pewno nie będą zawiedziony. Świetna rola Ala Pacino, a i aktorzy drugoplanowi dawali radę. A i końcówka całkiem zaskakująca, więc polecam ;) Ocena: 8/10
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez THEMANIEK So 09.02.2008 18:52

John Rambo - wielki powrót Sylwusia :D bardzo byłem ciekaw po Rockym Balboa, który wyszedł całkiem fajnie, jak wypadnie w kolejnym swoim nieśmiertelknym dziele. Hmm... powiem tak nie jest zbyt dobrze ale z drugiej strony tak źle też nie. Rocky był lepszy ale Trambo tez niczego sobie, wiadomo film tylko dla facetów i dla ludzi o mocnych nerwach bo sceny rozrywania i innego typu zabijania ludzi sa dość przerażające. Wiadomo Sylwek już to 63-64 latka ma więc już lata w koszulce a nie jak tarzan. Ale widac kondyche trzyma :D. Jak to w filmach akcji scenariusz niezbyt genialny ale da sie przeboleć, dla fanów akcji film na dobrym poziomie. Amerykańskie media podzieliły się mniej więcej równo na: ludzi za i ludzi całkowicie przeciw, film zainkasował 2 ciągu 2 dni parenaściemilionów dolców i mówi się że być może zostanie nakręcona kolejna część...

ja go oceniam na 6+/10.
FORZA GRANDE ROSSONERI !!
inter !! coo??!! ty wiesz co !!!!!!!!!
THEMANIEK
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez janop So 09.02.2008 18:56

THEMANIEK napisał(a):bardzo byłem ciekaw po Rockym Balboa, który wyszedł całkiem fajnie

Jasne to była najlepsza komedia zeszłego sezonu(tylko "szef wszystkich szefów" i "hot fuzz"mogły z nią konkurować ;) ) Bonso ostatnio IMO nie było czego oglądać...
janop
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Bonso So 09.02.2008 19:00

janop napisał(a):Bonso ostatnio IMO nie było czego oglądać...

[']
Oscary idą, nie mów, że oglądałeś wszystkie nominowane filmy już :]
Obrazek
Bonso
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kaczy So 09.02.2008 19:00

Obrazek

Motyl i Skafander

Fajny i poruszający film, zdjęcia kręcił Polak nominowany do oskara Krzysztof Kamiński. i wogóle polecam go obejrzeć wszystkim.

Oglądał już ktoś ?
Obrazek
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez lisek_chz So 09.02.2008 19:02

Ja planowałem ściągnąć, ale jest żenująco mało seedów na torrentach, albo nie umiem już szukać. A film podobno świetny. :roll:

Edit

Dobrze, że nie Aleksander, za zdjęcia do 'Kamieni na Szaniec'
Ostatnio edytowano So 09.02.2008 19:10 przez lisek_chz, łącznie edytowano 1 raz
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Bonso So 09.02.2008 19:08

kaczy napisał(a):zdjęcia kręcił Polak nominowany do oskara Krzysztof Kamiński

to ja już wolę, jak sam tutaj piszę :roll:
Obrazek
Bonso
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kaczy So 09.02.2008 19:23

o co wam chodzi?
Obrazek
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Bonso So 09.02.2008 19:32

Obrazek
Bonso
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kaczy So 09.02.2008 19:34

Jezusiczku :shock: faktycznie ...

być może dlatego że ze mną do klasy chodzi Krzysztof Kamiński ? :think: eeee Whatever ...
Obrazek
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez baziu So 09.02.2008 19:39

Bonso napisał(a):Czy Wy nie oglądacie filmów wcale ?

Oglądamy, ale w temacie jest 'nowe filmy' , a że ostatnio forumowicze się mnie czepiają i że ogladam filmy nie co starsze, to nie udzielam się w tym temacie, choć miałbym sporo do powiedzenia
:lol:
baziu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez janop So 09.02.2008 19:56

Bonso napisał(a):janop napisał:
Bonso ostatnio IMO nie było czego oglądać...

[']
Oscary idą, nie mów, że oglądałeś wszystkie nominowane filmy już

Zdziwisz się jeśli powiem, że Oscary to nie jest dla mnie wyznacznik? Myślę, że do kina w przyszłym tygodniu na coś wyskoczę(w końcu jest kilka potencjalnie dobrych filmów), nie lubię oglądać filmów na kompie...
janop
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez THEMANIEK So 09.02.2008 21:01

janop napisał(a):
Bonso napisał(a):janop napisał:
Bonso ostatnio IMO nie było czego oglądać...

[']
Oscary idą, nie mów, że oglądałeś wszystkie nominowane filmy już

Zdziwisz się jeśli powiem, że Oscary to nie jest dla mnie wyznacznik? Myślę, że do kina w przyszłym tygodniu na coś wyskoczę(w końcu jest kilka potencjalnie dobrych filmów), nie lubię oglądać filmów na kompie...

Niewiem naprawde co masz do Rocky'iego który udał sie im całkiem nieźle, bardzo fajne nawiązania do starszych części + dość realistyczna walka końcowa. Zresztą niezbyt mnie interesuje twoje zdanie skoro porównujesz Rockyego do Hot Fuzz...
FORZA GRANDE ROSSONERI !!
inter !! coo??!! ty wiesz co !!!!!!!!!
THEMANIEK
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia