F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Nurni Flowenol Pn 05.05.2008 20:19

Takie ustawienie jest chyba optymalne. Nie widze za dobrze naszej gry w obronie z Thuramem. Na srodku defensywy niech lepiej zagra Rafa a Iceman na pewno wniesie wiecej od niego w pomocy (chodzi oczywiscie o gre z przodu, a nie o odbior pilki). Niemniej bez Iniesty i Deco pomoc wyglada bardzo blado. Bo Eto'o ostatnio nie byl w wysokiej formie i akurat atak Bojan-Henry-Messi jest w stanie sie postarac na SB o bramki.
O rozległa, ponura, samotna Golgoto, o Fabryko Śmierci! Czemu Żywi byli skazani na twoje progi w samotności, świadomi? Czemu, jeśli nie ma diabła; chyba że diabeł jest naszym Bogiem?
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez kon2r Pn 05.05.2008 20:21

kon2r napisał(a):w zasadzie wole Toure-Rafa-Xavi od koncepcji z Guddym, bo Islandczyk gra z lepszymi druzynami piach wczorajsza asysta go nie ratuje, a Yaya potrafi grac z przodu, jednakze gra Rafy na DMie automatycznie sprawia ze na obronie zagra Thuram a o tego cholernie sie boje

Nie zagramy ustawieniem Rafa- Yaya - Xavi w pomocy. Rafa moim zdaniem zajmie miejsce na srodku obrony obok Puyola, a Guddy mimo wszystko wystapi w pomocy.

nie napisalem jak zagramy, ale jak ja bym wolal bysmy zagrali :wink:
Toure-Rafa-Xavi gralismy juz chyba z Depor i Yaya gral dosc dobrze przez pierwsze kilkanascie minut chodzi mi o to ze mio ze jest DMem moze wiecej zaoferowac nam w rozgrywaniu pilki nizeli Guddi
tyle
Obrazek Obrazek
kon2r
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez PubuśBubuś Pn 05.05.2008 21:02

Wiecie, nie wiem czy wiecie :lol: , ale wydaje mi się że Rijkaard po tym sezonie odejdzie.

Proponowałbym darować sobie posty, które nic nie wnoszą do dyskusji.
Na Forum dyskusyjnym, jak sama nazwa wskazuje powinno się dyskutować, to nie czat. // fieldy
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Bask Pn 05.05.2008 21:56

Guardiola nowym trenerem Barcelony :]

Informacja praktycznie pewna :)
Potem napiszę co o tym sądzę :)
Guardiola"Athletic to po Barcelonie moja ulubiona drużyna" \o/
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez klopx Pn 05.05.2008 21:59

Bask napisał(a):Guardiola nowym trenerem Barcelony :]

Good News for Me :D

Ja tam nie mam nic przeciwko... Zmiany jakieś tam kosmetyczne napewno będą ale jeżeli chodzi o styl jakim gra Barca z pewnością nie ulegnie zmiany;)
klopx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez peepe Pn 05.05.2008 22:01

Bask napisał(a):Guardiola nowym trenerem Barcelony Krzywy

Informacja praktycznie pewna Smile

Źródło?

Edit. niewazne, juz widze :)
Ostatnio edytowano Pn 05.05.2008 22:06 przez peepe, łącznie edytowano 1 raz
Hala Madrid!

Obrazek
Obrazek
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Bask Pn 05.05.2008 22:05

peepe napisał(a):Źródło?

www.sport.es
www.mundodeportivo.es

Translator(przyda się :) ):
http://www.google.com/translate_t
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez MeToYou Pn 05.05.2008 22:05

peepe napisał(a):
Bask napisał(a):Guardiola nowym trenerem Barcelony Krzywy

Informacja praktycznie pewna Smile

Źródło?

Sport i Mundo Deportivo o tym piszą ;) wiec nic pewnego... Jeśli to sie sprawdzi to sam nie wiem co mam o tym myśleć ... nie widze wyższości szkoleniowej Guardioli nad Rijkaardem :roll:
MeToYou
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez RealFan Pn 05.05.2008 22:08

Ja sadze o tym tyle, ze jesli informacja faktycznie sie potwierdzi, to zajebiscie duzo ryzykujecie.

Oczywiscie Guardiola swietnie zna klub, powinien tez miec dobry kontakt z zawodnikami i prawdopodobnie bedzie podazal podobnym projektem do obecnego, tylkoz troche innymi wykonawcami. Ale faktem jest tez to, iz jego doswiadczenie jest bardzo male. Trenowal jakikolwiek zespol poza Barca B?

Dostaje duza szanse i mozliwosc wykazania sie. W zadnym wypadku go nie skreslam, ale jednoczesnie nie jestem do konca przekonany czy ma wystarczajace umiejetnosci do pracy w takim klubie, z taka presja ze strony kibicow i mediow.

Manewr ryzykowny, no ale w koncu bez ryzyka duzo sie nie ugra. Guardiola to "swoj" czlowiek, wiec pewnie bedzie mogl liczyc na spory kredyt zaufania. Ciekawe, czy sztab szkoleniowy oprze sie na ludziach bedacych juz w Barcelonie, czy tez zostanie sprowadzony ktos z zewnatrz. Jakis asystent z wiekszym stazem... :think:
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Bask Pn 05.05.2008 22:14

RealFan napisał(a):Trenowal jakikolwiek zespol poza Barca B?

Żaden. Laporta bardzo dużo ryzykuje, jeśli to prawda. Może się skończyć tak w razie niepowodzenia, że za rok będzie zmiana prezydenta. Poczekajmy do oficjalnej wiadomości :]
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho Pn 05.05.2008 22:29

Osobiscie widze Sport i MD i to mi narazie wystarcza, choc takze ciezko wierzyc w słowa Laport, to takze malowiarygodne źrodło. Mam nadzieje, ze to nie jest prawda.

Jednak jesli tak, to dobra decyzja, napewno lepsza niz Mou, choc wolalbym Emery'ego, ale co tam Barca ryzykuje troche wiecej niz zatrudniajac kiedys Ryja. Wogole jak gra Barca B jesli chodzi o ustawienie, bo na szybko przeszukiwalem i nic nie znalazłem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Bienias Pn 05.05.2008 23:15

Bask napisał(a):Laporta bardzo dużo ryzykuje, jeśli to prawda. Może się skończyć tak w razie niepowodzenia, że za rok będzie zmiana prezydenta. Poczekajmy do oficjalnej wiadomości :]

a nie bedzie? chyba za rok sa wybory jak mnie pamiec nie myli?

Co do nowego trenera wierze ze to tylko plotka bo jak nie mamy zajebiscie duze szanse na powtorke z sezonu albo wielka rewolucje kadrowa z pewnym brakiem sukcesow
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Bask Pn 05.05.2008 23:20

Bienias napisał(a):a nie bedzie? chyba za rok sa wybory jak mnie pamiec nie myli?

Za dwa :) Trzy sezony bez sukcesów to za dużo nawet jak dla Laporty.
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Bienias Pn 05.05.2008 23:41

Laporta chyba nie jest az tak durny zeby wypuszczac Josepa na tak gleboka wode tym bardziej ze sam trener Pep chyba zdaje sobie sprawe w co sie moze wpakowac. Chyba lepiej dla niego zeby poczekal na swoja szanse
Pep: "Dwa karne? Gwizdnęli nam dwa karne, ale teraz jest już za późno, już nie trzeba...".
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Einar Wt 06.05.2008 1:09

Byłoby świetnie, w końcu to były Romanista :P Krótko bo krótko, ale zawsze :P Zresztą bodajże Aquilani mówił, że Josep jest jego piłkarskim autorytetem i podczas pobytu w Rzymie sie na nim wzorował.

Czy by sobie poradził? Trudno powiedzieć, ale raczej szansa, że dałby sobie rade byłaby spora. Klub od środka zna bardzo dobrze, kto wie czy nie wpłynął by dobrze na niektórych zawodników? Ja jestem za - ryzyko zawsze jest, ale w końcu w razie niepowodzenia to nie ja strace :lol:
"W Rzymie są dwie wielkie drużyny - Roma i primavera Romy." - Einar
Einar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania