AS Roma (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Który z nowych graczy okaże się największym wzmocnieniem?

Arthur
2
4%
Simone Loria
5
10%
John Arne Riise
11
22%
Julio Cesar Baptista
6
12%
Jérémy Ménez
15
31%
wszyscy po trochu
2
4%
żaden z wymienionych
8
16%

Liczba głosów : 49

Postprzez MarcinW Śr 30.04.2008 3:34

Zresztą jest dobrze funkcjonujący mechanizm i wątpie żeby nowy właściciel miał potrzebe jego zmiany...

Ostatnio w prasie było głośno o ewentulanym przejeciu klubu przez jakis tajemniczych inwestorów. Coś więcej o tym wiadomo ?
"W klubie nigdy nie było tak dużo Morattich jak obecnie. Jest prezes, wice prezes Angelo Mario i inne dzieci prezydenta, także jego bratanek Angelo, jest Carlotte i Giovanni, jest Celeste, o której niewiele się mówi"

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Totnik_ASR So 17.05.2008 14:44

Sensi nie sprzedadza klubu.. zeby uciszyc banki sprzedaza czesc swoich nieruchomosci i wszytsko bedzie po staremu...

ale moze cos wiecej sie dowiemy po meczu :)

FORZA ROMA !!
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez enoce So 17.05.2008 20:40

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
(Albert Einstein)

http://www.footstar.org/
enoce
Skład B
Skład B

Postprzez (L)oczkerson N 18.05.2008 17:35

Widze że macie kaca posezonowego i się nie specjalnie odzywacie :wink:
Ja się nie dziwie, czasem trzeba odetchnąć i zdystansować....
Ogólnie Roma mocno rozczarowała, walke o Mistrzowską batalię rozpoczeła cudownie bo to co Vucinic zrobił przy bramce to prawdziwy geniusz, piękna indywidualna akcja i kapitalny gol. Puźniej jednak już słabo z początku poprostu brakowało okazji i Roma nie potrafiła zdominować rywala czy chociarz zmusić rywala do swojej piłki, puźniej było coraz gorzej bo to Catania zaczęła groźnie atakować. Jako że wynik się utrzymywał pozytywny (i w Catanii i Parmie) mecz był dla Romy na "+", ale do pewnego stopnia, gdzie najpiejw nie mogłem wyjść ze zdumienia że Roma jeszcze prowadzi bo Catania miała już w 2 połowie okazje za okazję gdzie bramki powinny iść jedna za drugą, potem zdałem sobie sprawę ze jeszcze z 10 minut i Roma straci gola definitywnie przgrywając mistrzostwa. Okazało się ze jeszcze szybciej bo w tej chwili gola strzelił Zlatan dla Interu co kibice Catanii i ich ławka skwitowali eksplozją radości. Catania miała wtedy już dużą przewagę na koncie z 3 okazje gdzie piłka mijała bramke o centymetry i z 3 gdzie świetnie interweniował Doni, puźniej poprzeczka gol ze spalonego, z 2 kolejne okazje, znów poprzeczka i wreszcie bramka na 1:1. Roma tak po prawdzi powinna to spotkanie przegrać (i to nie jednym golem), ale to chyba nie jest najważniejsze...
...w szerszej perspektywie to o ile Roma nie wygrała Scudetto to ma za sobą bardzo dobry sezon, którego jako kibic JUVE nie wypada mi ni docenić.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez PubuśBubuś N 18.05.2008 19:18

(L)oczkerson napisał(a):Ogólnie Roma mocno rozczarowała, walke o Mistrzowską batalię rozpoczeła cudownie bo to co Vucinic zrobił przy bramce to prawdziwy geniusz, piękna indywidualna akcja i kapitalny gol. Puźniej jednak już słabo z początku poprostu brakowało okazji i Roma nie potrafiła zdominować rywala czy chociarz zmusić rywala do swojej piłki, puźniej było coraz gorzej bo to Catania zaczęła groźnie atakować.

W sumie nawet gdyby Roma przegrała, to raczej niewiele by się w kwestii Mistrzostwa zmieniło. Wszystko w głównej mierze zależało od Interu, który nie zawiódł, i Roma nie miała nic do gadania.
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Totnik_ASR Pn 19.05.2008 10:16

Zakonczylo sie jak sie mialo zakonczyc.. to bylo logiczne, to bylo do przewidzenia i nie moglo sie zakonczyc inaczej. Obiektywnie rzecz biorac tak wlasnie jest.

To robi sie juz bardzo bolesne i smutne dla Nas .. Roma od 2001 .. 5 razy vicemstrz.. ciagle brakuje tej kropki na i.. tego wymarzonego Scudetto ;(

A w tym sezonie bylo do wygrania jak najbardziej.. przegralismy je tylko kilkoma punktami a duzo wiecej punktow zmazdzilismy na wlasnie zyczenie. Jak sie traci gola w 93' po rzucie z autu i remisuje 2-2 to Scudetto wygrac nie mozna.. a takich meczy bylo mnostwo.. jakis kibic Interu napisal ze jak Inter nie wygra Scudetto to Romie je zprezentuje pod choinke.. ja uwazam odwrotnie.. to Roma w pierszej rudndzie sprezentowala Interowi 11 punktowa przewage dajac tylke razy ciala i tracac gole w koncowkach.. ale mistrza zdobywa sie caly sezon a nie 3 kolejki pod koniec... Nie Inter wygrał a Roma przegrala

ehh ciekawe czy My Romanisci doczekamy sie kiedys Scudetto ?? bo juz bedzie tylko trudniej.. Juve sie odbudowauje, Milan tez pewnie zacznie sie ogarniac.. a Roma dalej nie ma pieniedzy
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Zico_FCI Pn 19.05.2008 12:00

Totnik_ASR napisał(a):jakis kibic Interu napisal ze jak Inter nie wygra Scudetto to Romie je zprezentuje pod choinke.. ja uwazam odwrotnie.. to Roma w pierszej rudndzie sprezentowala Interowi 11 punktowa przewage dajac tylke razy ciala i tracac gole w koncowkach.

Dziwne stwierdzenie zważywszy, że Inter od dwóch lat z małymi przerwami na początkach sezonów jest liderem w lidze. Często z ogromną wręcz przewagą. Jak w takiej sytuacji w ogóle można mówić, że to inny zespół dał nam scudetto? Jestem pewny, że inaczej Inter grałby w tej rundzie gdyby Roma cały czas deptała nam po piętach, a inaczej grał ze ś1)wiadomością, że praktycznie nie ma zagrożenia. W takiej sytuacji bardzo łatwo o rozprężenie i dekoncentrację. Jedno jest pewnie, jeśli będziemy w przyszłym sezonie grać tak jak w rundzie wiosennej tego to o scudetto możemy zapomnieć.
...
Zico_FCI
Io Sono Interista

Postprzez Snipp_ Pn 19.05.2008 13:10

Totnik_ASR napisał(a):a Roma dalej nie ma pieniedzy

Nie popłacz się, Juventus też klepie 'biedę', nie mówiąc o niedołęgach z zarządu ;]

Według mnie miniony sezon należał do Romy. Ze składem gorszym od Interu czy Milanu Rzymianie cały czas trzymali rękę na pulsie, szczególnie w 2 połowie sezonu i naprawdę życzyłem Romie scudetto, oczywiście kiedy Juve już szansę na mistrza straciło.
Gratuluję świetnego sezonu.
Snipp_
Bianconeri

Postprzez Totnik_ASR Pn 19.05.2008 13:10

Ja nie pisze co bylo dwa lata temu a co bylo teraz...

Roma traci 3 punkty w 93 minucie po rzucie z autu i 2-2 z Juve.. podobnie pozniej Viola, Empoli i wiele wiele innych spotkan gdzie Roma tracila frajersko punkty... i z tad byla 11 punktowa przewaga Interu.. pozniej Roma zaczela grac swoje ale za pozno.. Inter gral raczej swoim rytmem caly czas.. gdyby Roma tak nie mazdzila to byla by mistrzem wiele kolejek przed koncem.. no ale mozna gdybac soboe.. to juz przeszlosc

Jestem pewny, że inaczej Inter grałby w tej rundzie gdyby Roma cały czas deptała nam po piętach, a inaczej grał ze ś1)wiadomością, że praktycznie nie ma zagrożenia

terefere .. wrozka jestes ? a moze to Roma gralaby inaczej jakby byla liderem i zlapala wiatr w zagle ??

Mniejsza o to.. zostal juz tylko jeden mecz i mam nadzieje ze Roma przed wlasnymi kibicami wygra z Interem.. ku pokrzepieniu serc

Nie popłacz się, Juventus też klepie 'biedę', nie mówiąc o niedołęgach z zarządu ;]

tak patrzac na wasze transfery w tym sezonie rzeczywiscie klepiecie biede i wydajecie grosze
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Snipp_ Pn 19.05.2008 13:16

Totnik_ASR napisał(a):tak patrzac na wasze transfery w tym sezonie rzeczywiscie klepiecie biede i wydajecie grosze

Juventus celował w LM, więc ze składem z Serie B Turyńczyków czekałby sezon Milanu. Trzeba było wydać pieniądze, choćby wszystkie.
Za to teraz pozyskujemy z wolnego transferu mistrzów pokroju Mellberga.
Snipp_
Bianconeri

Postprzez Totnik_ASR Pn 19.05.2008 14:28

no to co pleciesz ze Juve klepie biede :> a jak tak patrze na Wasz sklad to raczej glownie w pierwszej 11 graja ci sami co w Serie B

ale to nie temat o Juve nie ?! :P
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Totnik_ASR So 24.05.2008 23:34

LA COPPA E NOSTRA !! Roma po raz 9.. jescze raz i bedzie gwiazdka :)
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez 10 So 24.05.2008 23:47

Moje szczere gratulacje. Coś się wam w tym sezonie należało.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Totnik_ASR N 25.05.2008 9:02

Podzienkowac, milo jak rywal potrafi docenic :)
Obrazek
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Lakier N 25.05.2008 11:27

Szkoda, ze forma nie przyszla troche wczesniej. Przynajmniej Inter mialby jedno scudetto mniej :P
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy