Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Coś musi być skoro mafioso Berlusconi (chyba najbogatszy we Włoszech) ma problem wydać 15 mln euro na bramkarza, który (prawdopodobnie) byłby numerem

Zmądrzał !
Według włoskiej stacji Sportitalia, podczas dzisiejszego spotkania z Adriano Gallianim, właściciel Milanu Silvio Berlusconi wydał zgodę na wydanie 40 milionów euro na Adebayora. Jednak chwilę później nagle zmienił zdanie i zablokował transfer. Podobno ujawniono, że klub wyda pieniądze na transfery, tylko wtedy, kiedy sprzeda niektórych swoich piłkarzy. Wówczas do tych środków Berlusconi dołoży swoje dodatkowe 10 milionów euro.

Sylvio w tamtym sezonie zablokowal transfer Toniego i Riberyego wiec w tym moze zrobic to samo[

Skąd wiesz że zablokował Question Media sobie coś ubzdurały ostatnio czytałem że Toni był blisko Milanu ale Bayern złożył lepszą oferte i poszedł do Bawari. W zainteresowanie Riberym w ogóle nie wierze bo to zawodnik skrzydłowy nie do końca pasujący do koncepcji gry Rossonerich..
Panie Galliani, po pańskim spotkaniu z Berlusconim pojawiły się głosy, że wycofaliście się z wcześniej zapowiadanych wzmocnień.
Nie będzie żadnego wycofania. Właściciele Milanu zawsze wypełniali swoje zobowiązania i tak będzie nadal. Nieprzypadkowo zatrzymaliśmy w składzie wszystkich najlepszych, pomimo straty około 40 milionów euro zysków związanej z niezakwalifikowaniem się do Ligi Mistrzów.
Ale czy prawdą jest, że Berlusconi nie chce już wydawać?
Właściciele zawsze myśleli w wielkich kategoriach i nadal tak będzie. Berlusconi zawsze zostawiał mi dużą autonomię w zarządzaniu klubem. Dlatego też decyzja, by zrezygnować z transferów za zawrotne pieniądze jest całkowicie moją decyzją. Są ważne kwestie ekonomiczne, które dały nam do myślenia.
Co ma pan na myśli?
Nie wymyśliłem sobie tego, że włoska piłka jest na czwartym miejscu w Europie - za Anglią, Hiszpanią i Niemcami. Niestety nie możemy już rywalizować na pewne kwoty. Los naszej piłki jest przesądzony, jeśli nie nastąpią zmiany. Nie zapominajmy też, że cała włoska ekonomia jest w kryzysie. I to też ma wpływ. Musimy sobie zdać z tego sprawę.
Nie będzie więc więcej zakupów?
Jeśli nic nie zmieni, to należy zacząć się przyzwyczajać do tego, że ten Milan jest konkurencyjny po sprowadzeniu Flaminiego i Zambrotty oraz powrotach Borriello, Abbiatiego i Antoniniego. Poza tym do seniorów dołączy też Darmian.
Rezygnuje pan też z Ronaldinho?
Manchester City zaoferował Brazylijczykowi 12 milionów za sezon. Możemy to przebić tylko, jeśli oddadzą go nam gratis...

nie rozumie jednego.od 3 lat regularnie czytam wszelkiego rodzaju informacje na temat ligi wloskiej, wywiady, felietony itp.nigdy nie zauwazylem zeby ktos inny tak nagminie narzekal na finanse...czy Inter, Roma, Juve, Viola sa na innych prawach bo nie rozumiem tego...Viola w tamtym sezonie byla lepsza od nas i teraz robi zakupy ktorej sa lepsze/porownywalne do naszych i jakas nie narzekaja....Galliani najpierw obiecuje a pozniej powolutko sie wycofuje z tego i tak jest od kilku lat..

Z jego wypowiedzi może wynikać to że za napastników których Milan chciał pozyskać kluby dały cene zaporową dla Rossonerich.

mete napisał(a):Szewa ile kosztowal Chelsea??o ile sie nie myle to 36 baniek a mial juz 30 lat

mete napisał(a):jak dla mnie obietnica wielkiego napastnika byla tylko reklama..wiadomo wybory nowy sezon sie zbliza ludzie musza karnety kupowac....

Co do karnetów to polecam Milan Paint (odcinek 116).
Przed wejściem do siedziby Lega Calcio Adriano Galliani zabrał głos na temat mercato Milanu. Oto co miał do powiedzenia. "Nie ma żadnych rozmów w sprawie Eto'o lub Drogby. Jeśli nie przyjdzie Adebayor to zostaniemy w takim składzie jaki mamy obecnie. Już w tej chwili mamy drużynę, która może walczyć o Scudetto. Otrzymaliśmy od Arsenalu odpowiedź, iż na razie nie są gotowi na negocjacje. Wszystko jeszcze może się wydarzyć, ale na dzień dzisiejszy nie mamy pozwolenia na rozmowy. Nie możemy także zapominać, iż sprowadziliśmy Borriello, który w tym roku strzelił 19 goli w Serie A.
Kosztował 30 mln funtów czyli wtedy 56 mln euro Wink
Guerci wypożyczony do Pergocremy - niech sie ogrywa.

jeszcze chwile i powie ze Borriello jest wielkim napastnikiem i tak naprawde on byl naszym celem wszytko inne wymyslily gazety...Adebayor jest nie na sprzedaz w przeciwienstwie Eto'o ale po co starac sie o Samuela jak mozna marzyc o Ade
cos mi sie wydaje ze duzo ale jezeli to prawda to gdzie sa te pieniadze??

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości