AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Montolivo jest:

lewonożny
2
3%
lewonożny z tendencją do rozgrywania prawą
7
11%
ukrytą opcją lewonożną
13
21%
prawonożny ale u nas w Mediolanie bedzie lewonożny
18
30%
obie nogi ma lewe
21
34%

Liczba głosów : 61

Postprzez grzegorzfcb Wt 17.06.2008 15:47

Boruc chce przejść do lepszego klubu i lepszej ligi. Milan to lepszy klub a liga włoska to lepsza liga. Milanu w ewentualnym ściganiu sie o Boruca nic nie dyskwalifikuje. :spoko:
grzegorzfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez nestinho_acm Wt 17.06.2008 15:54

Moim zdaniem coś jednak dyskwalifikuje - postawa zarządu.
Ale można się przyzwyczaić.

Tak jak ktoś napisał: Sprowadzenie wielkeigo ( zobaczymy dla kogo będzie to wielki) napastnika zamknie nasze okno.
Zamknie, choc ono sie nie otworzyło tak na dobrą sprawę.

Próbuje zrozumieć zarząd - może przyjdzie mi to z czasem?
Jestem ciekaw co tak naprawdę blokuje nasze transfery...
Coś musi być skoro mafioso Berlusconi (chyba najbogatszy we Włoszech) ma problem wydać 15 mln euro na bramkarza, który (prawdopodobnie) byłby numerem 1 przez kilka lat.
Forza Rosso-Nerri!
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Postprzez MarcinW Wt 17.06.2008 17:09

Coś musi być skoro mafioso Berlusconi (chyba najbogatszy we Włoszech) ma problem wydać 15 mln euro na bramkarza, który (prawdopodobnie) byłby numerem

Zmądrzał !
"W klubie nigdy nie było tak dużo Morattich jak obecnie. Jest prezes, wice prezes Angelo Mario i inne dzieci prezydenta, także jego bratanek Angelo, jest Carlotte i Giovanni, jest Celeste, o której niewiele się mówi"

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez mete Wt 17.06.2008 17:30

Zmądrzał !

pora zebys zrobil to samo

Według włoskiej stacji Sportitalia, podczas dzisiejszego spotkania z Adriano Gallianim, właściciel Milanu Silvio Berlusconi wydał zgodę na wydanie 40 milionów euro na Adebayora. Jednak chwilę później nagle zmienił zdanie i zablokował transfer. Podobno ujawniono, że klub wyda pieniądze na transfery, tylko wtedy, kiedy sprzeda niektórych swoich piłkarzy. Wówczas do tych środków Berlusconi dołoży swoje dodatkowe 10 milionów euro.

nie wiadomo czy to prawda ale w kazdej plotce jest ziarenko prawdy...Sylvio w tamtym sezonie zablokowal transfer Toniego i Riberyego wiec w tym moze zrobic to samo....Sylvio jest bardzo szczodry 10 baniek na zakup napastnika swiatowej klasy a reszta za sprzedaz zawodnikow...tylko jest jedno pytanie za kogo kto powienien odejsc dostaniemy jakas przyzwoita kase??Favalli Dida Brocchi??
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez peyter Wt 17.06.2008 20:14

Obecnie najbogatszy we Włsozech jest Pan Ferrero (ten od Nutelli) ale to dlatego ze Silvio podzielił swoj majatek
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez nestinho_acm Wt 17.06.2008 20:23

No sprzedać to mamy kogo, ale czy ktoś ich kupi?
Co to kurna Silvio na dekodery Polsatu zbiera?!
I jeszcze nie rozumiem po co coś takiego robi -ośmiesza się tylko....

Choć z drugiej strony może się pozbędziemy kilku starych ziomków i sie odmłodzi ekipa.

Silvio wkurza się ze kasy nie ma, no ale jak sie tyle płaci Didzie to ja sie nie dziwie.
Forza Rosso-Nerri!
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Postprzez gilardino11 Wt 17.06.2008 22:45

Sylvio w tamtym sezonie zablokowal transfer Toniego i Riberyego wiec w tym moze zrobic to samo[

Skąd wiesz że zablokował :?: Media sobie coś ubzdurały ostatnio czytałem że Toni był blisko Milanu ale Bayern złożył lepszą oferte i poszedł do Bawari. W zainteresowanie Riberym w ogóle nie wierze bo to zawodnik skrzydłowy nie do końca pasujący do koncepcji gry Rossonerich..
Poczekajmy spokojnie na rozwój wypadków jeszcze nie zaczeło sie okienko transferowe więc może być tak że media nic nie będą wiedzieć a 1 lipca zaprezentują nowych zawodników i może im być Adebayor.
gilardino11
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mete Śr 18.06.2008 10:29

Skąd wiesz że zablokował Question Media sobie coś ubzdurały ostatnio czytałem że Toni był blisko Milanu ale Bayern złożył lepszą oferte i poszedł do Bawari. W zainteresowanie Riberym w ogóle nie wierze bo to zawodnik skrzydłowy nie do końca pasujący do koncepcji gry Rossonerich..

obaj powiedzieli ze byli blisko Milanu..Riberyego chcial Ancelotti Berlusconi mial powiedziec ze potrzebny jest napastnik a nie pomocnik...na temat Toniego powiedzial ze potrzebny inny typ napastnika...bardzo duzo sie o tym mowilo i na tym forum w tym temacie tez juz o tym byla mowa

wywiad z Gallianim:

Panie Galliani, po pańskim spotkaniu z Berlusconim pojawiły się głosy, że wycofaliście się z wcześniej zapowiadanych wzmocnień.
Nie będzie żadnego wycofania. Właściciele Milanu zawsze wypełniali swoje zobowiązania i tak będzie nadal. Nieprzypadkowo zatrzymaliśmy w składzie wszystkich najlepszych, pomimo straty około 40 milionów euro zysków związanej z niezakwalifikowaniem się do Ligi Mistrzów.

Ale czy prawdą jest, że Berlusconi nie chce już wydawać?
Właściciele zawsze myśleli w wielkich kategoriach i nadal tak będzie. Berlusconi zawsze zostawiał mi dużą autonomię w zarządzaniu klubem. Dlatego też decyzja, by zrezygnować z transferów za zawrotne pieniądze jest całkowicie moją decyzją. Są ważne kwestie ekonomiczne, które dały nam do myślenia.

Co ma pan na myśli?
Nie wymyśliłem sobie tego, że włoska piłka jest na czwartym miejscu w Europie - za Anglią, Hiszpanią i Niemcami. Niestety nie możemy już rywalizować na pewne kwoty. Los naszej piłki jest przesądzony, jeśli nie nastąpią zmiany. Nie zapominajmy też, że cała włoska ekonomia jest w kryzysie. I to też ma wpływ. Musimy sobie zdać z tego sprawę.

Nie będzie więc więcej zakupów?
Jeśli nic nie zmieni, to należy zacząć się przyzwyczajać do tego, że ten Milan jest konkurencyjny po sprowadzeniu Flaminiego i Zambrotty oraz powrotach Borriello, Abbiatiego i Antoniniego. Poza tym do seniorów dołączy też Darmian.

Rezygnuje pan też z Ronaldinho?
Manchester City zaoferował Brazylijczykowi 12 milionów za sezon. Możemy to przebić tylko, jeśli oddadzą go nam gratis...

nie rozumie jednego.od 3 lat regularnie czytam wszelkiego rodzaju informacje na temat ligi wloskiej, wywiady, felietony itp.nigdy nie zauwazylem zeby ktos inny tak nagminie narzekal na finanse...czy Inter, Roma, Juve, Viola sa na innych prawach bo nie rozumiem tego...Viola w tamtym sezonie byla lepsza od nas i teraz robi zakupy ktorej sa lepsze/porownywalne do naszych i jakas nie narzekaja....Galliani najpierw obiecuje a pozniej powolutko sie wycofuje z tego i tak jest od kilku lat...
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez nestinho_acm Śr 18.06.2008 17:21

O Mutu:

Jak podają włoskie portale sportowe, Milan przedstawił Fiorentinie za napastnika ofertę ''nie do odrzucenia'', według której Florentczycy zarobiliby na transferze 13 mln euro, a dodatkowo do drużyny Violi dołączyliby dwaj obrońcy rossonerich, Šimić i Oddo.

Hmmm...jak dla mnie opcja ciekawa.
Może i Mutu nie jest napastnikiem światy klasowej, może i nie jest tak dobry jak Adebayor. Ale w lidze włoskiej ograny, więc jest to jakieś rozwiązanie.
A i w LM by sobie poradził (jak nie, to jest przecież nieśmiertelny Inzaghi :D )
Ale nie na to chciałem zwrócić uwage:
Odejście Simica i Oddo:
Simic, jak każdy wie grzał ławe. Za niego na tej ławie mógłby zasiąść Darmian. Co jak co ale wole żeby ten młodzian się uczył z ławki, niż Simic ciągle narzekał że przez Milan nie mógł grać w I rep. Chorwacjii (co niestety jest prawdą :x )

Oddo - nie spełnił pokładanych w nim nadziejii. Jest wielu jego zwolenników ale ja bym mu podziękował. Kto za niego?
Grimi!
Co prawda to LO ale przecież Bonera mógłby zagrać jako PO (zmiennik Zambrotty) W tym sezonie juz grywał - i grał dość dobrze).

Jak dla mnie, taka opcja to nie głupi pomysł. Fakt, mogliby się postarać o lepszego napadziora.
Ale lepsze to, niż nic.

EDIT:
Livorno ogłosiło oficjalnie, że na zasadzie współwłasności do klubu dołączyli młodzi obrońcy Milanu Romano Perticone i Marcus Plinio Diniz Paixao. Spekuluje się, że połowa karty każdego z nich kosztowała około 200 tysięcy euro.

Perticone w zeszłym sezonie grał na wypożyczeniu w Cremonese, gdzie wystąpił w 23 meczach i strzelił 2 gole. Wcześniej 22-letni obrońca grał też w Pizzighettone i Veronie. Natomiast 21-letni Diniz Paixao poprzednie rozgrywki spędził na zasadzie wypożyczenia w Monzie, w barwach której zaliczył 13 spotkań i 1 bramkę.
Forza Rosso-Nerri!
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Postprzez gilardino11 Śr 18.06.2008 21:46

nie rozumie jednego.od 3 lat regularnie czytam wszelkiego rodzaju informacje na temat ligi wloskiej, wywiady, felietony itp.nigdy nie zauwazylem zeby ktos inny tak nagminie narzekal na finanse...czy Inter, Roma, Juve, Viola sa na innych prawach bo nie rozumiem tego...Viola w tamtym sezonie byla lepsza od nas i teraz robi zakupy ktorej sa lepsze/porownywalne do naszych i jakas nie narzekaja....Galliani najpierw obiecuje a pozniej powolutko sie wycofuje z tego i tak jest od kilku lat..

Z jego wypowiedzi może wynikać to że za napastników których Milan chciał pozyskać kluby dały cene zaporową dla Rossonerich.Oby było inaczej ale już widać że sie muł tłumaczy choć jeszcze nie dawno mówił że brak LM nie będzie miała wpływu na transfery.Zaczyna pieprzyć że z tą kadrą Milan jest konkurencyjny więc naprawde radze wam zapomnieć o innych transferach niż możliwe kupno jednego napastnika bo jak widać będzie trudno dokonać jednego transferu a co dopiero kilku nastepnych.Jak to byłe gwiazdy Milanu mówiły "Mułowi nie przegadasz"
gilardino11
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mete Cz 19.06.2008 10:52

Z jego wypowiedzi może wynikać to że za napastników których Milan chciał pozyskać kluby dały cene zaporową dla Rossonerich.

no tak ale chyba oglszajac wszytkim ze przyjdzie wielki napastnik musial sie liczyc z wydatkiem...Eto'o jest do kupienia za 35-40 mln euro...a Szewa ile kosztowal Chelsea??o ile sie nie myle to 36 baniek a mial juz 30 lat...wiec niech nie mowi Barcelona jest droga bo sam sprzedal starszego gracza na podobnym poziomie za olbrzymie....jak dla mnie obietnica wielkiego napastnika byla tylko reklama..wiadomo wybory nowy sezon sie zbliza ludzie musza karnety kupowac....
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez (L)oczkerson Cz 19.06.2008 11:44

mete napisał(a):Szewa ile kosztowal Chelsea??o ile sie nie myle to 36 baniek a mial juz 30 lat

Kosztował 30 mln funtów czyli wtedy 56 mln euro :wink:
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez nestinho_acm Cz 19.06.2008 12:42

mete napisał(a):jak dla mnie obietnica wielkiego napastnika byla tylko reklama..wiadomo wybory nowy sezon sie zbliza ludzie musza karnety kupowac....

Co do karnetów to polecam Milan Paint (odcinek 116).

Przed wejściem do siedziby Lega Calcio Adriano Galliani zabrał głos na temat mercato Milanu. Oto co miał do powiedzenia. "Nie ma żadnych rozmów w sprawie Eto'o lub Drogby. Jeśli nie przyjdzie Adebayor to zostaniemy w takim składzie jaki mamy obecnie. Już w tej chwili mamy drużynę, która może walczyć o Scudetto. Otrzymaliśmy od Arsenalu odpowiedź, iż na razie nie są gotowi na negocjacje. Wszystko jeszcze może się wydarzyć, ale na dzień dzisiejszy nie mamy pozwolenia na rozmowy. Nie możemy także zapominać, iż sprowadziliśmy Borriello, który w tym roku strzelił 19 goli w Serie A.

Sie przyczepili do Adebayora. No ale dobra, przekonamy się w trakcie sezonu czy jest to skład który może walczyć o Scudetto.

Guerci wypożyczony do Pergocremy - niech sie ogrywa.
Forza Rosso-Nerri!
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Postprzez mete Cz 19.06.2008 12:56

Co do karnetów to polecam Milan Paint (odcinek 116).

Galliani: Szewa? Jesli dadza za darmo..
Ronaldinho? Jesli dadza za darmo...
Kibice: Karnety?Jesli dadza za darmo..

jezeli o to ci chodzi tylko tam w formie rysunku to jest to jeden z lepszych z serii Milan Paint

Przed wejściem do siedziby Lega Calcio Adriano Galliani zabrał głos na temat mercato Milanu. Oto co miał do powiedzenia. "Nie ma żadnych rozmów w sprawie Eto'o lub Drogby. Jeśli nie przyjdzie Adebayor to zostaniemy w takim składzie jaki mamy obecnie. Już w tej chwili mamy drużynę, która może walczyć o Scudetto. Otrzymaliśmy od Arsenalu odpowiedź, iż na razie nie są gotowi na negocjacje. Wszystko jeszcze może się wydarzyć, ale na dzień dzisiejszy nie mamy pozwolenia na rozmowy. Nie możemy także zapominać, iż sprowadziliśmy Borriello, który w tym roku strzelił 19 goli w Serie A.

jeszcze chwile i powie ze Borriello jest wielkim napastnikiem i tak naprawde on byl naszym celem wszytko inne wymyslily gazety...Adebayor jest nie na sprzedaz w przeciwienstwie Eto'o ale po co starac sie o Samuela jak mozna marzyc o Ade

Kosztował 30 mln funtów czyli wtedy 56 mln euro Wink

cos mi sie wydaje ze duzo ale jezeli to prawda to gdzie sa te pieniadze??

Guerci wypożyczony do Pergocremy - niech sie ogrywa.

i tak do nas nie wroci.....wielu takich poszlo na wyporyczenia wspolwlascicieltwa i zostaja pozniej za grosze sprzedani
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez gilardino11 Cz 19.06.2008 13:50

jeszcze chwile i powie ze Borriello jest wielkim napastnikiem i tak naprawde on byl naszym celem wszytko inne wymyslily gazety...Adebayor jest nie na sprzedaz w przeciwienstwie Eto'o ale po co starac sie o Samuela jak mozna marzyc o Ade

Chciałoby sie powiedzieć "A nie mówiłem"

cos mi sie wydaje ze duzo ale jezeli to prawda to gdzie sa te pieniadze??

Dodatkowo jeszcze Dynamo Kijów dostało bodajże 5 czy 6 mln euro bo tak było zawarte w umowie gdy Rossoneri kupywali go z Ukrainy.W klubie.Wbijcie sobie to do głowy.Milan nie chce kupywać nowych zawodników.Zarząd chce czerpać zyski i a nie wydawać pieniędze.Z tą ekipą która teraz zarządza Milanem będzie trudno o sukcesy ze względu na ich chore podejście do piłki.Druga sprawa to to że robią nam nadzieje(Choć ja mówiłem od początku że nie spodziewam sie wielkich transferów) i kłamia prosto w oczy na zakończenie sezonu z kupnem wielkich zawodników.To bedzie kolejne okno kiedy więcej zarabiamy na transferach niż kupujemy...A myślałem że Milan jak to Muł mówi jest klubem docelowym :roll:
gilardino11
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy