Narody - stereotypy i ich źródła

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Martinho So 21.06.2008 20:44

cloner napisał(a):a także Iranowi

To jest wynik podobienstwa twojego wygladu co do Iranczykow?

Zadaen Polak sie nie cieszyl z bramek strzelonych przez Podolskiego, jezeli ktos tak pisze to tylko tak zeby zaraz odezwalo sie z 10 clonerow i 20 Yukaszow ganiac ten postepek :roll: Wy odpowiadacie tym trollem w tempie predkosci swiatla, sami sie do nich porownujac.

Ja bede tak samo kibicowal Niemcom i Polakaom czy to sie komu podoba czy nie

http://www.me2008.pl/artykul/1530/lu-lu ... podolski/2 - fajna piosenka Polaczki
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez Yukasz So 21.06.2008 23:47

Martinho jak to on - nie wiedział co powiedzieć to zaczął coś krzyczeć byleby było o nim głośno. Powiedz jak się w ogóle odnieść do twojej 'rzeczowej' wypowiedzi? Tekst o clonerze i Iranie sięgający dna ale nie pierwszy taki z twojej klawiatury i zapewne nie ostatni. I ty masz czelność pisać że mecze wolisz oglądać w domu przed TV aby nie słuchać obrażania Niemców i pogardliwych w stosunku do nich wypowiedzi a inna osoba nie może jedynie sympatyzować z Iranem, fajnie :warrior: Tekst o tym że na równi kibicujesz Niemcom i Polakom też dobry bo niedawno udowadniałeś nam że to Polacy są na pierwszym miejscu a zaraz po nich Niemcy. Pewnie zanim skończy się turniej Niemcy wysuną się na prowadzenie - to tak jak w kolarstwie ten który początkowo jedzie z tyłu ma lepszą pozycję do ataku i ostatecznie wygrywa :lol: A tak w ogóle to nie wiem po co nas informujesz komu bardziej kibicujesz bo dyskusja jak pewnie nie zauważyłeś nie dotyczy twojego stosunku do kibicowania :roll:
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Martinho N 22.06.2008 8:49

Yukasz napisał(a):I ty masz czelność pisać że mecze wolisz oglądać w domu przed TV aby nie słuchać obrażania Niemców i pogardliwych w stosunku do nich wypowiedzi a inna osoba nie może jedynie sympatyzować z Iranem, fajnie

Gdzie clonera wysmialem ze kibicuje Iranowi? Dobrze sie czujesz?

Yukasz napisał(a):niedawno udowadniałeś nam że to Polacy są na pierwszym miejscu a zaraz po nich Niemcy

Kibicuje im tak samo jednak w meczu bezposrednim pomiedzy obiema druzynami jestem za Polska wiec wynika z tego ze troche bardziej jestem przywiazany do Polski. Ale niewiele.

Yukasz napisał(a):bo dyskusja jak pewnie nie zauważyłeś nie dotyczy twojego stosunku do kibicowania

Zaczales temat piszac cos o mnie, wiec chyba dotyczy to tego.

Nie chce mi sie gadac na ten temat ciagle lejesz wode i w kolko to samo zrozum ze dla mnie Niemcy sa tak samo wazne jak Polska i c*** ci do tego.
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez Yukasz N 22.06.2008 11:32

Martinho napisał(a):Gdzie clonera wysmialem ze kibicuje Iranowi? Dobrze sie czujesz?

Nie będę adwokatem diabła... yyy tzn clonera ale...

Martinho napisał(a):Zaczales temat piszac cos o mnie, wiec chyba dotyczy to tego.

Zacząłem (tak naprawdę to zaczęli inni ale mniejsza o to) w innym temacie pisząc o olsonie :lol: Ty byłeś małą wstawką której już od dawna nie ma i w ogóle nie zbudzasz kontrowersji :P

Martinho napisał(a):zrozum ze dla mnie Niemcy sa tak samo wazne jak Polska i c*** ci do tego.

No ale kogo to obchodzi? :lol:
Yukasz napisał(a):dyskusja jak pewnie nie zauważyłeś nie dotyczy twojego stosunku do kibicowania Rolling Eyes
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Martinho N 22.06.2008 11:37

Yukasz napisał(a):Nie będę adwokatem diabła... yyy tzn clonera ale...

Ale co? Czego sie czepiles? Zwrocilem ci uwage ze czepiasz sie mnie o jakies swoje urojone rzeczy a ty jeszcze masz jakies ale.
Yukasz napisał(a):Ty byłeś małą wstawką której już od dawna nie ma i w ogóle nie zbudzasz kontrowersji

Ciesze sie bardzo cos jeszcze?

EOT
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez Chuchu N 22.06.2008 15:39

jesli chodzi o Niemcy to chyba kzdy zna opowiesci o ich kobietach. Byłem w Niemczech i wiecie co? te opowiesci są prawdziwe!!! Moze i kobiety nie mają brzydkich figur ale nawet jak jakas ma ladną figurę to uroda odstrasza!!! wiec w tym Niemców bijemy na łeb
Chuchu
Skład B
Skład B

Postprzez cloner N 22.06.2008 15:53

Oooo, widze ze jakas dyskusja z moim nickiem. Nie bardzo wiem o co chodzi, ale dajcie sobie spokój :P

Aaaa, zapomnialbym. Drogi Martinho: dałes mi rade, zebym Cie dodał do ignorowanych, skorzystalem z Twojej rady, a .. Ty nadal w co drugim poscie wymieniasz mój nick :lol2: Czy z Tobą jest wszystko okey :?: Przemyśl to sobie :wink: No i nie odpisuj, bo jestes ignore, tak sie lepiej forum przegląda, bez zbednych userow :lol:

Walić wszystkie stereotypy i tyle :P
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Martinho N 22.06.2008 15:56

To ze mnie dodales do ignore to oznacza ze mam o tobie nie wspominac? Sam ci dalem taka rade bo ci wiecznie cos nie pasowalo. Ja nie zamierzam zmienic swojego toku myslenia z powodu tego ze mnie dodales do ognorowanych :lol: Bede wymienial twoj nick kiedy tylko przyjdzie odpowiednia chwila a to ze mnie zignorowales to nie ma nic do rzeczy.

A tak z ciekawosci (jezeli widzisz ten post) - dlaczego kibicujesz akurat Iranowi?
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez piwus Wt 24.06.2008 0:30

Tymczasem znany psychiatra Claudio Mencacci radzi zawiedzionym kibicom, by nie gasili telewizorów, lecz stres wywołany niepowodzeniem Włochów na Euro próbowali leczyć kibicując komuś innemu.

I jest to zdrowe podejście. Prawdziwy wybór dla mnie może być oczywiście tylko jeden, związany z poczuciem narodowej przynależności, ale każdy ma większe lub mniejsze sympatie poza Polską. Ciężko się temu dziwić, skoro Polska udział w imprezach ma czysto symboliczny, ale niektórzy za bardzo się zaangażowali. Osoby, które kierują się głównie wynikiem sportowym, to dla mnie kosmici. Chociaż po tym jak jeden z forumowiczów z cyklu Dojczland uber ales nazywał resztę Polaczkami już mnie nic nie zdziwi :lol:.
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Moderator
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Kultura, polityka, wydarzenia