Abramowicz

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Chlopaczek Pt 11.07.2008 20:04

Fajna dyskusja.

Nie wiem czy Roman jest przestepca zlodziejem i bog wie kim jeszcze.Jezeli naprawde przyznal sie do tego pociagu to sprawa jest jasna z moralnego punktu widzenia a prawomocny wyrok bylby tylko dodatkiem tutaj.
Wiem ze skala jego majatku musi budzic podejrzenia.Wiem takze ze przytaczanie przykladu Ala Capone nie jest argumentem na jego wine.

Podawanie Hitlera i Stalina to abstrakcja i nie ten rozmiar kapelusza.Pierwszego na pewno zostalby skazany przez trybunal gdyby go zlapali.Uciekl w nicosc.
Z drugim by byla troche gorsza sprawa bo alianci sadzili nazistow razem z ZSRR ale gdyby mogli to pewnie tez dobraliby mu sie do dupy.

Zgadzam sie rkomanem ze zlodziej to zlodziej.To nie program "Zwyczajni niezwyczajni"
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez rkoeman Pt 11.07.2008 20:31

abstrakcja zamierzona - bo bronienie romana tym ze nie zostal skazany (nie zostal tylko dlatego ze oplaca sie kremlowi i wsypal innych oligarchow) jest lekko naiwne
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Babel Pt 11.07.2008 22:38

Chwilunia, halo. Bo dyskusja zmierza w strone głebokiego odbytu. Wy sugerujecie, że ja twierdze ze kradziez jest moralna, a bardziej dokładnie że kradzieże (rzekome) Abramowicza sa moralne. Oj bardzo nieładnie i niesprawiedliwe, szczegolnie gdy postawiłem sprawe bardzo jasno juz w drugim swoim dzisiejszym poscie. Moge byc naiwny, ale Was nie posadzam o brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. Fakty panowie, fakty odnosnie wyroków. Nie rewelacje gazetowe (pogrubić? pogrubie). I tu (nie tylko tu) Chlopaczku dla mnie wyrok sadowy nie jest dodatkiem. Tak zostałem wychowany, ukształtowany i mam w sobie duże pokłady pokory do wyroków sadowych. Nawet posiadajac szczatkowa wiedze o tym co sie wyrabia/ło w Polsce czy Rosji.

Innymi słowy. Nie twierdze, że Abramowicz jest niewinny i nie dopuscił sie przytoczonych czynów. Twierdze natomiast, że nikt mu tego nie udowodnił. Prosciej juz nie potrafie.

Moze powroce do dyskusji jak zobacze Abramowicza za kratkami, badz wydane za nim listy gończe. Teraz twierdze, że obarczanie kibiców Chelsea za to, że kibicuja swojej druzynie nie majac wpływu na decyzje "góry" jest strasznie debilne. Bez odbioru.
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Chlopaczek Pt 11.07.2008 22:49

Kto cos sugeruje ze Ty sugerujesz Babel?Bo na pewno nie ja.

Jezeli naprawde Roman sie przyznal do zarzucanego mu czynu jak napisal rkoeman to sprawa dla mnie jest jasna.I wtedy naprawde wyrok sadu jest tylko dodatkiem skoro sam Roman wie ze jest zlodziejem.
Bo chyba o to sie tutaj rozchodzi czy jest nim czy nie jest.Albo ja cos pominalem i moja poprzednia wypowiedz byla strzalem w powietrze.
Samo zagadnienie jego kasy i co z nia robi niezbyt mnie interesuje.Bylbym hipokryta gdyby mi to przeszkadzalo.Berlusconi z tego co wiem tez nie ma na koncie zadnego prawomocnego wyroku skazujacego.
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez rkoeman Pt 11.07.2008 23:44

mnie nie interesuje kto co robi z kasa ale skad ja ma juz tez

babel - nigdzie nie napisalem ze uwazasz iz kradziez jest ok. wszak uwazam cie za osobe normalna. tlumacze tylko ze niektorych nie da sie skazac a wiadomo ze na to zasluzyli. zreszta kiedys zmieni sie wiatr z kremla i roman odpowie za kilka spraw. na razie trzyma kilku oficerow bylego kgb w szachu wiec ma spokoj
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Piotr So 12.07.2008 1:41

Narazie jest czlowiekiem Władimira i ma spokoj:] Mozesz go tam nazywac złodziejem(chociaz skoro wyroku nie ma, to zlodziejem nie jest). Jak dla mnie zajebiscie ze w Rosji pozwolono pewnym ludziom na wzbogacenie sie i przynajmniej uniknieto powrotu komuny. Abramowicz to łebski koles, a 1 milion ukrasc trzeba. Nie wierze w uczciwych biznesmenow(Gates tez cos tam skopiowal od Jobsa)
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Chlopaczek So 12.07.2008 2:25

Piotr kolejny raz mnie zadziwil :spoko:

edit: precz z komuna.
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez rkoeman So 12.07.2008 12:36

pierwszy milion trzeba ukrasc

a ja musze walczyc z glupota. piotr! niezle smiedzisz.
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Piotr N 13.07.2008 11:45

Większosc wielkich milionerow duza czesc swojego majątku zdobyla nielegalnie lub niemoralnymi podstępami. Czy to Gates, Berlusconi czy Roman. Ty oczywiscie na podst. jednego czy 2 artykulow grzmisz w kazdym watku o Abramowiczu ze to zlodziej. Dla mnie to po prostu szczwany koles ktory wykorzystal swoje 5 minut. Dla jednych jest zlodziejem, a dla innych bogiem(tak twierdzi 20% mieszkancow Czukotki). Niezle smiedzisz
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Lakier N 13.07.2008 11:55

No przepraszam, ale porownywac Gates'a do Silvio czy Romana, to juz przesada -_-'
:)
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy N 13.07.2008 11:58

Nie powiesz mi, ze jak zobaczyłeś cene Windowsa to nie pomyślałeś, że to złodziejstwo :lol2:

to taki żart oczywiście, z góry uprzedzam zanim ktoś mi zacznie różnicę pomiędzy Billem a Romanem wypisywać :P
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez rkoeman N 13.07.2008 12:15

to jest takie typowo polskie myslenie - wiekszosc zdobyla pieniedze nielegalnie...

nieprawda. wiekszosc zdobyla pieniadze normalnie. a biedni i zawistni ludzie uwazaja ze na pewno jakos oszukiwali
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re:

Postprzez Jenko Pn 06.09.2010 17:33

becks napisał(a):Wedlug mnie to polityka transferowa jest najlepsza w AS Monaco

a moim Athletic Bilbao, chyba poza Realem Madryt jedyny Klub który od zawsze gra w primera division.
Pierwszy doping, i owacja... Wisełka Płock ;(
Jenko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re: Abramowicz

Postprzez Mentor Pn 06.09.2010 18:39

Jesteś w błędzie. Grono to uzupełnia naturalnie FC Barcelona.

Swoją drogą Romanowi chyba się trochę znudziła zabawka :wink:
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Re: Abramowicz

Postprzez kaczy Pn 06.09.2010 20:48

Swoją drogą Romanowi chyba się trochę znudziła zabawka :wink:

Czemu tak sądzisz ? Bo nie wydaje wielkich milionów na transfery i dał się przyćmić Real & City w ostatnim czasie ?

Dosyć często oglądam angielską, w tym Chelsea, i nic nie wskazuje na to iż Romanowi znudziła się ta 'zabawka'.
Jest obecny niemal na każdym spotkaniu, a realizatorzy chętnie ukazują jego emocję i gestykulację na loży Vipów.

Zrobił z angielskiego średniaka potęgę przez kilka pierwszych lat inwestując miliony w infrastrukturę oraz transfery.
Teraz spija śmietankę z ustabilizowanego klubu który co by nie było, jest mistrzem Anglii
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia