AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Montolivo jest:

lewonożny
2
3%
lewonożny z tendencją do rozgrywania prawą
7
11%
ukrytą opcją lewonożną
13
21%
prawonożny ale u nas w Mediolanie bedzie lewonożny
18
30%
obie nogi ma lewe
21
34%

Liczba głosów : 61

Postprzez Mirek15 Wt 19.08.2008 20:11

mete napisał(a):strzelil 1...rok temu na MŚ U-20 tez nie prezentowal sie dobrze a w lidze bylo inaczej...trezba spojrzec tez ze Brazylia gra kiepsko

No widać włsnie 3:0 z Argentyna to jest tak jak przegrać granderby u siebie. Więcej się po Brazylii się spodziewałem, naprawde więcej.

Kaka w Chelsea? Znowu bedzie dementi?
Mirek15
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez myhalek_acm Śr 20.08.2008 8:58

www.calciomercato.com
Sheva torna al Milan!
08:40 del 20 agosto
Shevchenko torna al Milan. Dopo l'incontro di Ferragosto in Sardegna con Berlusconi, Abramovich ha dato il via libera. La formula è quella del prestito gratuito con diritto di riscatto. L'attaccante ucraino giocherà questa sera in nazionale e domani sarà già in Italia. Gli farà posto Paloschi, a metà strada tra Bari e Torino. I rossoneri, ancora alla ricerca di un difensore, non potranno però prendere altri extra-comunitari.

:shock: :?: :lol:
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
myhalek_acm
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez peyter Śr 20.08.2008 9:02

Heh naszczescie to tylko Calciomercato a nie acmilan.com :D
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez mete Śr 20.08.2008 15:53

ponoc jutro ma byc Szewa w Milanie powiem szczerze ze nie zadowala mnie to i nie chodzi mi o niechec do Szewy po jego odejsciu...bedziemy grali jednym napastnikiem i mamy Pato Borriello i Inzaghiego wiec Szewa nam nie potrzebny dotego dochodzi Viudez(jezeli przyjdzie Szewa to na boisku nie popedzie lub czeka go wyporzyczenie)

mowi sie tez o Kovacu co mnie zupelnie nie przekonuje.lepiej by bylo sciagnac obronce ktory moze zastapic Neste w przyszlosci a Kovac z calym szacunkiem nie prezentuje sie znacznie lepiej od Simica
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mirek15 Śr 20.08.2008 16:42

Mirek15 napisał(a):Co do Ivanovica to dobry ruch transferowy z strony naszej. On i Sheva do na i byłaby gitara

Wtedy nie wierzyłem w transfer Shevy. A teraz :D Ktory lepszy Ivanovic czy Kovac?? Myśle ze ten pierwszy ,ale Kovac złym defensorem nie jest. A w dodatku cena 4mln euro - bardzo dobra. Podobno ma byc taka gdy Spartak odpadnie z LM a co jest kwestią jednego tygodnia wg mnie.

mete napisał(a):wiec Szewa nam nie potrzebny

Moim zdaniem potrzebny Ponieważ niewiadomo co z Pato. Może być różnie. Inzaghi-kontuzje(nie typ zawodnika ktory sam wypracowyuje bramki). Boriello wielka nie wiadomo. Tak jak mówie gdy Viudez i Cardacio zrobią kariere to dla mnie bedzie to cud.

mete napisał(a):Kovac z calym szacunkiem nie prezentuje sie znacznie lepiej od Simica

Simic nie był zly. Ale w niego niewierzyli za bardzo.
Mirek15
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mete Śr 20.08.2008 17:09

Inzaghi-kontuzje(nie typ zawodnika ktory sam wypracowyuje bramki).

i wlasnie taki napastnik do choinki jest potrzebny.do wypracowywania okazji sa Kaka Dinho Pato Pirlo...

Simic nie był zly. Ale w niego niewierzyli za bardzo.

nie byl zly ale tez nie byl pilkarzem na pierwszy sklad...jak nie wierzyli w niego to w Kovaca uwierza??

Boriello wielka nie wiadomo

a Szewa to pewniak??
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez McSuchy Śr 20.08.2008 20:39

Jeżeli chodzi o Szewę to w przypadku wypożyczenia z opcją wykupu lub transferu definitywnego za rozsądną sumę pieniędzy (tak powiedzmy do 8-9mln euro) to jestem jak najbardziej za. Nie ryzykujemy wiele, a jeżeli udałoby się odbudować formę Ukraińca (nawet nie całkowicie ale chociaż w większej części) to zyskalibyśmy znacznie szersze pole manewru w ofensywie. Wspominając problemy w napadzie z poprzedniego sezonu czułbym się znacznie pewniej mając Andrieya do dyspozycji. Poza tym wciąż mam zwyczajny sentyment do niego i wspominając ile zrobił dla Milanu, dałbym mu drugą szansę. Oczywiście jego przyjście oznaczałoby konieczność wypożyczenia Paloschiego, bo jego szanse na grę znacznie by zmalały, a szkoda żeby chłopak grzał ławę.
....fanatyczny milanista....zgniły lewak....podły ateista....
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Łukasz_ Śr 20.08.2008 20:43

Ja również jestem na tak. Szewa zachował się jak zachował i rozumiem tych którzy stracili do niego szacunek i nie chcą go już widzieć w koszulce Rossonerich.
W moim przypadku Ukrainiec był moim idolem w Milanie, dzięki niemu zacząłem kibicować Tym którym kibicuje do teraz :)
Na wypożyczeniu nie stracimy, jeżeli odbuduje część formy to nic tylko strzelać i gonić rekord. Motywacje będzie miał a uczyć się grać z Kaką, Pirlo czy Seedorfem nie musi.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez FeRo Śr 20.08.2008 22:47

zadra po szewie pozostała, jednak zdecydowanie wiekszy sentyment. tych wszystkich zajebistych lat w naszych barwach tak szybko sie nie zapomina,
wiec podobnie jak moi przedmówcy chetnie zobacze ponownie ukrainca na san siro. nasza formacja ofensywna na papierze wyglada całkiem przyzwoicie,
jednak w obliczu długiego sezonu i tych nieszczesnych kontuzji sheva bedzie idealnym uzupełnieniem.
wracaj ziomek :wink:

tymczasem ogłoszono kadre na birra moretti:

bramka:Abbiati, Dida, Kalac
obrona:Antonini, Darmian, Favalli, Albertazzi, Pasini, Romagnoli, Ruggeri
pomoc:Ambrosini, Brocchi, Cardacio, Osuji, Strasser, Gianola, Seedorf
atak: Inzaghi, Paloschi, Viudez.

21 sierpnia 2008, 20:30 Napoli - Juventus
21 sierpnia 2008, 21:30 Milan - przegrany pierwszego meczu
21 sierpnia 2008, 22:30 Milan - zwycięzca pierwszego meczu

forza milan \o/
Obrazek
nie będę miał drużyn cudzych przed tobą. czerwono-czarny z powołania.
FeRo
Skład C
Skład C

Postprzez Mates Śr 20.08.2008 22:55

Mam odrebny od waszego poglad na kwestie Szewy. Jestem zdecydowanie na nie. Po tym jaka szopke opierdzielil jak odchodzil uwazam, ze spalil za soba wszystkie mosty. Dla niego nie ma juz powrotu! Nich sobie dalej grzeje lawke w Londynie a jego synek niech sie uczy angielskiego od najlepszych.
Zreszta jego forma sportowa jest zupelna niewiadoma, raczej sie juz nie odbuduje. Uwazam, ze nie jest nam potrzebny. Lepiej ogrywac Paloschiego i Viudeza.

Łukasz_ napisał(a):Na wypożyczeniu nie stracimy

Tylko ok 10 mln ktore wydamy na jego pensje-za darmo grac nie bedzie przeciez :roll:
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez McSuchy Śr 20.08.2008 23:01

Mates napisał(a):raczej sie juz nie odbuduje

Tego pewny być nie możesz.
Mates napisał(a):Tylko ok 10 mln ktore wydamy na jego pensje-za darmo grac nie bedzie przeciez Rolling Eyes

Z informacji które pojawiły sie a różnorakich stronach transferowych wynikało że w wypadku dojścia wypożyczenia do skutku Milan płaciłby jedynie połowę pensji, resztę pokrywać miałaby Chelsea.
....fanatyczny milanista....zgniły lewak....podły ateista....
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez FeRo Śr 20.08.2008 23:07

chodza słuchy ze poł wynagrodzenia shevy ma opłacać romek, wiec nie jest to jakas niebagatelna kwota. mi jedyne co przeszkadza to ..roczne wypozyczenie. powinnismy isc na maxa po bandzie ryzykując transferem definitywnym(tutaj kwestia powrotu andrij'a do formy, duze ryzyko :/) badz wypozyczyc z opcją pierwokupu. nie chce by powtorzyła sie sytuacja jak z crespo, gdy gosc dochodzi u nas do formy a pozniej mamy [ch**] do powiedzenia.
Obrazek
nie będę miał drużyn cudzych przed tobą. czerwono-czarny z powołania.
FeRo
Skład C
Skład C

Postprzez Łukasz_ Śr 20.08.2008 23:37

Mates jaką szopkę ? Bał się powiedzieć otwarcie że odchodzi bo sam był pewnie w szoku. Odszedł, to jedyne czym mógł nas zrazić do siebie i w wielu przypadkach tak zrobił.
Ale odchodząc nie obraził Milanu ani nikogo związanego z tym klubem, po prostu zmienił otoczenie i zszokował wszystkich. Nie wiem dlaczego wszystkie mosty mają być spalone. Dał nam wiele jak mistrzostwo czy LM ale przede wszystkim ogrom bramek. Dlaczego Milan teraz nie może się odwdzięczyć i dać mu szansy ponownie ? Zawsze podkreślał jak było mu tutaj dobrze i że wszystko zawdzięcza naszemu klubowi.

Wiem że go bronię ale po prostu go lubię i czuję sentyment ;) Przy całej swojej wielkiej karierze i sukcesach w Milanie gdzie był wielkim graczem, czołowym napastnikiem nigdy mu nie odbiło i nie spedalił się jak np. taki Ronaldo.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez Chlopaczek Cz 21.08.2008 0:19

Nie jestem przekonany do jego powrotu. Nie bede ukrywal ze zrazil mnie do siebie.
Jednym z powodow niecheci wielu kibicow do Szewy jest z pewnoscia fakt ze fani Milanu nie sa przyzywczajeni do tego ze gwiazda opuszcza ich klub. Dla kibicow Ajaxu to norma ze niemal co sezon czolowy pilkarz lub pilkarze zostaja sprzedani. A kto wielki nie tylko nazwiskiem ale i forma opuscil przed Ukraincem szeregi Rossonerich? Ja sobie nie przypominam.
No i ten tekst z angielskim.

Jezeli przyjdzie co wydaje sie bliskie to naturalnie moze mnie i wielu innych o czerwono-czarnych sercach przekonac do siebie dobra gra i wkupic sie ponownie w nasze laski. Na pewno jednak nie na tym poziomie co przed wyjazdem do Anglii. Krolem San Siro juz nie bedzie.
Sam Szewa musi rozumiec ze to my mu robimy przysluge nie on nam. Liderow juz mamy on zostanie sprowadzony jako uzupelnienie skladu.

A juz dzisiaj koleny mecz ze Stara Dama? Ustrzelimy na nich hattrick w sparingach? :P
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez Mates Cz 21.08.2008 0:29

Łukasz_ najpierw czcze gadanie, jak to nie kocha Milanu, ze jego serce jest czerwono-czarne, a jak przychodzi najtrudniejszy moment dla klubu, chwila prawdy dla zawodnikow to odchodzi. I jeszcze te glupawe teksty o zonie i o tym, ze chce zeby jego dzieci mialy mozliwosc sie angielskiego nauczyc-a polecial na ruskie ruble Romka. Wtedy kiedy Milan go najbardziej potrzebowal!Zalosne to bylo w jego wykonaniu. Dla mnie spalil za soba mosty. Zawsze bede mu wdzieczny za to co zrobil dla Milanu, za wiele pieknych meczy, za sukcesy ale era Szewy w Milanie skonczyla sie bezapowrotnie.

McSuchy napisał(a):Mates napisał:
raczej sie juz nie odbuduje

Tego pewny być nie możesz.

Bardziej prawdopodobne jest to, ze sie nie odbuduje niz to, ze wroci do formy. Po co nam taki eksperyment. Po co ryzykowac, ze przyjscie Szewy pospuje atmosfere w druzynie. Po co pytam sie?

McSuchy napisał(a):Z informacji które pojawiły sie a różnorakich stronach transferowych wynikało że w wypadku dojścia wypożyczenia do skutku Milan płaciłby jedynie połowę pensji, resztę pokrywać miałaby Chelsea.

No to wychodzi jakies 5-6 mln. Za tyle to Alexa Silve mozna by kupic.
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy