Squadra Azzurra

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Squadra Azzurra

Postprzez 'Del Piero' N 05.10.2008 23:11

Portieri: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo), De Sanctis (Galatasaray).

Difensori: Bonera (Milan), Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Santacroce (Napoli), Zambrotta (Milan).

Centrocampisti: Aquilani (Roma), Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Maggio (Napoli), Montolivo (Fiorentina), Nocerino (Palermo), Perrotta (Roma).

Attaccanti: Di Natale (Udinese), Gilardino (Fiorentina), Pepe (Udinese), Rossi G. (Villareal), Toni (Bayern Monaco).

Kilka nowych twarzy - właśnie na to czekałem. Wątpię, aby Donadoni odważył się powołać Rossiego czy Santacroce. A teraz wierzę, że (przynajmniej) Giuseppe zaliczy debiut w reprezentacji. Ciekawi mnie również Maggio oraz jak to wszystko poukłada Lippi - na jaki system się zdecyduje.
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Yukasz N 05.10.2008 23:20

'Del Piero' napisał(a):Perrotta (Roma)

Śmiech na sali. Nie wiem co wszyscy w nim widzą ale faktem jest że ten człowiek jest bez formy od kilkunastu miesięcy :!: A mimo to gra zawsze i wszędzie gdzie się da :roll:

'Del Piero' napisał(a):Toni (Bayern Monaco)

Bayern Monaco? :lol: Ten pan też ponoć mocno zawodzi :)
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez (L)oczkerson Pn 06.10.2008 14:59

no kilka niespodzianek jest. Bardzo fajnie że powołani Rossi, Maggio, Santacroce i Montolivo. Do tego mnie kompletnie zaskakująca nominacja Pepe i Nocerino i jest naprawdę ciekawie. Inna sprawa że nie mam pojęcia co tam robi Perrotta...
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Il Padrino Cz 28.05.2009 19:57

Kadra na mecz z Irlandią:
Portieri: De Sanctis (Galatasaray), Marchetti (Cagliari);
Difensori: Cassani (Palermo), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Grosso (Olympique Lione), Esposito (Lecce), Legrottaglie (Juventus), Santon (Inter);
Centrocampisti: Biagianti (Catania), Brighi (Roma), D’Agostino (Udinese), Galloppa (Siena), Gattuso (Milan), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria);
Attaccanti: Foggia (Lazio), Mascara (Catania), Pazzini (Sampdoria), Pellissier (Chievo), Rossi Giuseppe (Villarreal).

13 na Puchar Konfederacji:
Portieri: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo);
Difensori: Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Zambrotta (Milan);
Centrocampisti: Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Pepe (Udinese), Pirlo (Milan);
Attaccanti: Gilardino (Fiorentina), Iaquinta (Juventus), Quagliarella (Udinese), Toni (Bayern Monaco).

To kolejny policzek dla Cassano. Lippi obudź się, proszę! Italia obecnie nie ma lepszego gracza w ofensywie. Przed powołaniami mówił, że powoła wyróżniających się w lidze piłkarzy. Pellissier? Wolne żarty. Mascara? Grał dobrze, ale Miccoli pokazał w tym sezonie o niebo więcej, lecz tutaj chyba również zaważyły względy osobiste. W kadrze mamy Santona. Ciekawe czy zadebiutuje, jeżeli tak będzie to niezwykła sytuacja. Ostatnim piłkarzem, który zagrał w Squadra Azzurra przed 20-stką, był Gigi Buffon, 12 lat temu.
Obrazek
Il Padrino
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Chlopaczek Cz 28.05.2009 20:03

Kadra na Irlandie to trzeci budyn po kisieli. Typowy przeglad.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez emdżej Cz 28.05.2009 21:42

Rozumiem, że kadra powołana na Puchar Konfederacji zostanie uzupełniona graczami, którzy wykażą się w meczu z Irlandią?
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez 10 Cz 28.05.2009 22:33

Il Padrino napisał(a):To kolejny policzek dla Cassano. Lippi obudź się, proszę! Italia obecnie nie ma lepszego gracza w ofensywie.

Jeszcze większym problemem jest to, że nie ma lewoskrzydłowego. Ani do 4-4-2, ani do 4-3-3
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez maciek_88 Cz 28.05.2009 22:39

Szkoda, że nie dał szansy Balotelliemu. Z chęcią zobaczyłbym też Marchisio. Mam nadzieję, że za jakiś czas powołaniego dla niego (i Seby) będzie formalnością
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez Wilmore Cz 28.05.2009 22:55

Bonera i Gattuso to pomyłka. Pewnie Gennaro został wzięty na Irlandię tylko po to, by sprawdzić jego sprawność fizyczną - on przecież nie grał od grudnia pełnego wymiaru meczu, na jego pozycji jest wymagana 100% sprawność. Ale on w szatni nawet może się przydać.
Natomiast Bonera to już w ogóle nieporozumienie. Nie dość, że gdy gra, to gra słabo w tym sezonie, to jeszcze nie grał od bardzo, bardzo dawna w Milanie.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Il Padrino Cz 28.05.2009 23:14

10 napisał(a):Jeszcze większym problemem jest to, że nie ma lewoskrzydłowego. Ani do 4-4-2, ani do 4-3-3

Do oby dwóch systemów lewoskrzydłowym może być Foggia. Do 4-3-3 Mascara (Miccoli byłby znacznie lepszą opcją, o Cassano nie wspominając).

maciek_88 napisał(a):Szkoda, że nie dał szansy Balotelliemu. Z chęcią zobaczyłbym też Marchisio. Mam nadzieję, że za jakiś czas powołaniego dla niego (i Seby) będzie formalnością

Wszystko rozchodzi się o Młodzieżowe Mistrzostwa Europy. Odbywają się dokładnie w tym samym momencie co Puchar Konfederacji. Być może Lippi nie chciał osłabiać drużyny Casiraghiego, która do Szwecji jedzie z wielkimi ambicjami.

Wilmore napisał(a):Natomiast Bonera to już w ogóle nieporozumienie. Nie dość, że gdy gra, to gra słabo w tym sezonie, to jeszcze nie grał od bardzo, bardzo dawna w Milanie.

Pewnie dlatego powołania nie otrzymał ; ). Coś Ci się pokiełbasiło.
Obrazek
Il Padrino
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Chlopaczek Cz 28.05.2009 23:16

Jestem ciekaw kiedy w koncu Montolivo udowodni swoj wielki talent o ktorym mowi sie w Italii od lat. Najwyzszy czas zeby wspial sie na wyzszy poziom.
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez maciek_88 Cz 28.05.2009 23:55

Chlopaczek napisał(a):Jestem ciekaw kiedy w koncu Montolivo udowodni swoj wielki talent o ktorym mowi sie w Italii od lat. Najwyzszy czas zeby wspial sie na wyzszy poziom.

To coś jak Aquilani.
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez Wilmore Cz 28.05.2009 23:58

Il Padrino napisał(a):Pewnie dlatego powołania nie otrzymał ; ). Coś Ci się pokiełbasiło.

Masz rację, przemęczenie, dziękuję Ci za poprawkę. :)
Spoglądałem na powołania z pierwszego postu z tej strony, jakoś październik, czy listopad, i od razu wyczytałem imię Bonery.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Chlopaczek Pt 29.05.2009 0:12

maciek_88 napisał(a):To coś jak Aquilani.

Dla gracza Romy jestem bardziej wyrozumialy bo to kruchy i delikatny chlopak jest.
Tak utrzymuje Iks
Chlopaczek
Ten obcy

Postprzez maciek_88 Pn 22.06.2009 0:34

Przenoszę temat tutaj, bo jednak Puchar Konfederacji dla Włochów się skończył :P
Babel napisał(a):Trudno nie zauwazyc, że jego Torino spadło z ligi, ale jakoś poza tzw. defensywnymi rozgrywajacymi jak D'Agostino czy Montolivo to raczej innej alternatywy na klasyczna 10 po prostu we Włoszech nie ma. Szczerze to bardziej wierze ze jesli Rosina zmieni klub to ma wieksze szanse na odbudowanie formy niz Pyrlo. Nie to żebym wierzył w niego jakoś podwójnie, ale po prostu jest on i ewentualnie Giovinco (choć ja go widze raczej gdzies jako fałszywego napastnika, skrzydłowego). Rosina znalazł sie raz za siebie i raz za Giovinco, choć Seba powinien wreszcie zaczac grac regularnie aby myslec od liderowaniu dorosłej Italii :wink:

Ja do Montolivo w ogóle nie mam przekonania, bardzo zatrzymał się w rozwoju. Pewnie skończy jak Bonera - uznawany za wielki talent, ale zabrakło kroku dalej. Co do Seby, to nie grał dużo, ale i tak został 3 asystującym w drużynie. Co do pozycji w drużynie, to wydaje mi się, że najlepiej czułby się na pozycji Tottiego z MŚ2006. Na skrzydle jednak za bardzo ograniczany jest. Ogólnie Lippi bardzo rozczarował powołaniami na PK. Po co Gattuso, który dopiero co wyleczył kontuzję? Mógł sprawdzić tego D'Agostino skoro w debiucie wypadł bardzo dobrze. O Cassano nie wspominając w ogóle. No i obiektywnie trzeba wspomnieć o bardzo kiepskim turnieju Chielliniego :roll:. Napisałem już to gdzieś, że dla mnie to efekt tych wszystkich jego urazów w tym sezonie. Jego gra opiera się głównie na sile, szybkości, wyprzedzaniu, bo technikę ma delikatnie mówiąc nieokazałą :lol: . A tutaj widać, że spóźniony w interwencjach o ułamki sekund i potem wychodzi błąd za błędem. Przepracuje dobrze okres przygotowawczy i znów będzie wymiatał :mrgreen:
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy