Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
4%
Canales
2
2%
Carvalho
2
2%
Di Maria
16
18%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
39
43%
Pedro Leon
5
5%
Pozostanie Dudka w druzynie
23
25%

Liczba głosów : 91

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez Cris7 N 19.10.2008 12:59

Jak dla mnie to zarówno kartka dla Kolumbijczyka i jak i Ruuda nie były konieczne. Zwłaszcza ta dla Holendra, bo Perea może i zrobił o celowo. A Van Nistelrooy może i się spóźnił. Ale nie wydaje mi się, żeby jego zamiarem było zrobienie krzywdy przeciwnikowi, który notabene musiał po tym starciu zrobić trzy fikołki, mimo że nogi Ruuda zahaczył naprawdę bardzo delikatnie.

Sam mecz dosyć ciekawy. Warto było poświęcić nawet większość Grand Prix, które odbywało się w pewnym pięknym mieście.

Początek genialny dla Realu. Później ataki z obu stron. I w końcu gol już pod koniec drugiej połowy po pięknym uderzeniu Simao. Ciekawe co by było, gdyby to jednak Heitinga się uparł, że będzie strzelał. I na zupełny koniec totalna głupota wspomnianego przed chwilą holenderskiego obrońcy, którzy nie wiadomo zupełnie po co wystawił nogę za Drenthe.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Vianuch N 19.10.2008 13:12

Cris7 napisał(a):Jak dla mnie to zarówno kartka dla Kolumbijczyka i jak i Ruuda nie były konieczne.

Perea dostał drugą zółtą za uderzenie w twarz Sneijdera, nie była to bezpośrednio czerwona kartka.
Cris7 napisał(a):który notabene musiał po tym starciu zrobić trzy fikołki,

Ahh ta szkoła Mourinho. :lol:
"Bóg jest Francuzem. Bóg to Zinedine Zidane"
Vianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez rkoeman N 19.10.2008 16:23

skandaliczne sedziownie - czerwien dla rvn niezasluzona. gora zolta kartka mu sie nalezala. choc ja bym jej nie dal. do tego nieuznane dwa gole, kilka wydumanych spalonych oraz przerwana kontra atletico bo sedzia liniowy nie umial pokazac by grac dalej

zasluzona wygrana realu choc szczesliwa w sumie
Obrazek
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Asteniu N 19.10.2008 19:13

Co do nie uznanych bramek Realu to musiał bym to jeszcze raz zobaczyć. Wydaje mi się (a jestem prawie pewny ) że przy dobitce Ruuda był on na spalonym (choć jeszcze raz chciałbym to zobaczyć ). Co do kartek to tak :

- Luis Perea dostał czerwoną ( dokładnie drugą żółtą ) za specjalne uderzenie rywala w twarz. I tutaj powstaje problem podobny do tego z czerwieniem dla Ruuda. Czy Perea zrobił to umyślnie czy po prostu w ferworze walki nie chcący go uderzył. Ja osobiście przychylił bym się raczej do tego że było to jego zamiarem.

- Sytuacja z Ruud'em jest nie mal identyczna. Czy Ruud aż tak spóźnił wślizg czy kompletnie jego zamiarem nie była piłka tylko nogi Manicha ? Jeżeli nogi to czerwoną się zgodnie z regulaminem należała. Nie wiem jak było, jednak nie cała minutę wcześniej Raul Garcia ostro zaatakował Ruuda i dostał czerwoną kartkę. Pamiętam że wówczas RVN się strasznie zdenerwował, a wślizg na Manichu mógł być odwetem, w szczególności że w tak krótkim czasie nie łatwo jest odetchnąć. Jak dla mnie z pewnością sędzia miał prawo pokazać w obu przypadkach czerwone kartki i tak samo mógł nie pokazać ich.

Była też świetnie zapowiadająca się kontra Atletico przerwana nie wiadomo dlaczego, tak samo była przerwana kontra Realu. Chciałbym zobaczyć także jedną sytuacje w polu karnym Realu. Już nie pamiętam kto tam był w głównej roli, a oglądając tylko jedną powtórkę wydawało mi się że powinno zostać odgwizdane nie prawidłowe zagranie gracza Realu i tym samym karny dla Atletico. Również sędzia nie podyktował 2-3 rzutów rożnych które należały się Atletico, choć Ci strzelają z nich bramki raz na ruski rok.

Patrząc na przebieg całego spotkania, dla mnie najsprawiedliwszym wynikiem byłby wynik remisowy. Pierwsza połowa dla Realu, druga dla Atletico.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez RealFan N 19.10.2008 20:21

ruud na spalonym nie byl. co do tego nie ma watpliwosci.
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Krzysztof Jarzyna Wt 21.10.2008 18:05

Patrząc na przebieg całego spotkania, dla mnie najsprawiedliwszym wynikiem byłby wynik remisowy.

2 nieuznane bramki Realu (z czego jedna ewidentnie prawidlowa, bo trzeba byc slepym zeby myslec, ze RvN byl na spalonym) + czerwona kartka z dupy dla Holendra. Rzeczywiscie, wniosek tak oryginalny jak Twoja ortografia.
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez Yukasz Wt 21.10.2008 18:51

To sprawiedliwość z rodzaju - sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie :lol:

To że Real mógł roznieść a nawet powinien Atletico to oczywista oczywistość. Zwycięstwo w pełni zasłużone, choć o dziwo dość szczęśliwe. Tak jak w meczu z Barcą, znowu się zawiodłem na Atletico bo gdyby nie sędzia byłoby deja vu czyli mecz z Barcą raz jeszcze. Miało być jak nigdy a jak przyszły mecze z potentatami to wychodzi jak zawsze i Atletico po dobrym początku sezonu w tabeli leci na łeb, na szyję :roll:

Ale raczej o czym innym chciałem a nawiasem mówiąc powrócić do kartki Perei. Bardzo podobną dostał gracz Bordeaux w meczu z Romą w LM. Też się zamachnął, tyle że groźniej to wyglądało niż u gracza Atletico i wtedy oberwał Perrotta ale wydaje się że trochę lżej. Jednak sytuacje bardzo podobne i w obu sytuacjach czerwone kartki więc może takie są wytyczne aby tępić boiskowe chamstwo. Bo nie ma wątpliwości że oba uderzenia nie były przypadkowe a także obie sytuacje mogły się skończyć groźniej niż był ich finał.
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Krzysztof Jarzyna Wt 21.10.2008 19:02

Ale Perea mial juz na koncie zolta, wiec nad czym tu sie rozwodzic? Powinien tak czy tak wyleciec, a czy za dwie zolte czy za bezposrednio czerwona to juz mniej wazne. Jezeli ktos ma za duzo czasu to niech lepiej zastanwi sie jak to mozliwe, ze taki Maniche nie dostal kartki. To jest dopiero fenomen.
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Postprzez Vianuch Wt 21.10.2008 19:17

Spalone spalonymi - liniowy był na kacu, ale sytuacja, w której sędzia nie dał nam przywileju korzyści, gdy Higuain wychodził sam na sam była dla mnie najbardziej frustrująca. Totalny idiotyzm, nie wiem jak można to lepiej nazwać.
A jak piłkarz da drugiemu świadomie w ryj, to oczywiste jest, że powinien zobaczyć czerwo.

Zaraz mecz z Juve a my o jakiś głupotach gadamy :P Niech wygra lepszy, niech wygra Madryt ;) Jeżeli ktoś nie ma Nki, a nie chce oglądać kwadratów na Sopie ani innym programie do odtwarzania kwadratów, to polecam zainwestować 6 zł i oglądać mecz na onet.pl. Jakość naprawdę dobra, wogóle sie nie ścina.
"Bóg jest Francuzem. Bóg to Zinedine Zidane"
Vianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Asteniu Pt 24.10.2008 12:41

Krzysztof Jarzyna napisał(a):2 nieuznane bramki Realu (z czego jedna ewidentnie prawidlowa, bo trzeba byc slepym zeby myslec, ze RvN byl na spalonym) + czerwona kartka z dupy dla Holendra. Rzeczywiscie, wniosek tak oryginalny jak Twoja ortografia.

Lepiej popatrz na swoją, bo jest zdecydowanie gorzej, zresztą nie wiem czy to jest odpowiednie miejsce na tego typu rozmowy. Jak dla mnie kartka dla Ruud'a bardzo prawdopodobnie się należała. Pisałem o tym wyżej, ale widzę że nie czytałeś. Najprawdopodobniej był to odwet za wcześniejszy faul Raul'a. Podobnie nie możesz na 100% stwierdzić czy Perea specjalnie się zamachnął aby uderzyć rywala w twarz.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez rkoeman Pt 24.10.2008 17:16

nigdy nie uderzylem nikogo przypadkiem w twarz grajac w pilke. wiec nie badz smieszny

sedzia prawie ukradl realowi 3 punkty w tamtym meczu i razem z liniowymi sie blaznil. i pisze ci to kibic barcelony ktory ma wielu znajomych w madrcyei kibicujacych atletico. zejdz na ziemie asteniu
Obrazek
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Yukasz Pt 24.10.2008 23:53

Heh jak można uważać że pełnosprawny zawodowy sportowiec niczym Phoebe Buffay biega jak pokraka i wymachuje rękami na prawo, lewo, przed siebie i do tyłu od tak bez powodu :P I to w przypadku gdy między oboma zawodnikami jest kontakt a Perea chcąc minąć Sneijdera najpierw odpycha go lewą ręką a potem już samą dłonią tej samej ręki używa do uderzenia rywala w twarz. Przy czym prawa ręka zachowuje się normalnie i 'przypadkowo' nie jest na wysokości głowy Holendra :P
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Makis So 25.10.2008 17:03

Tamten mecz to juz historia. Juz jutro gramy nastepne spotkanie z Bilbao, a powolania na nie dostali:
Bramkarze: Casillas i Dudek.
Obrońcy: Pepe, Marcelo, Metzelder, Heinze, Ramos i Salgado.
Pomocnicy: Diarra, Gago, Guti, Robben, Sneijder, Drenthe i Van der Vaart.
Napastnicy: Raúl, Higuaín i Saviola.

Brakuje oczywiscie zawieszonego Ruuda, poza tym Schuster pominal Cannavaro, Javiego Garcie i De la Reda. Wracaja za to Guti i Diarra, chociaz od poczatku raczej nie zagraja. Ciekaw jestem, czy w obliczu braku "17" szanse na wejscie z lawki dostanie Saviola :think: Jesli wynik bedzie dla nas korzystny, nie widze przeszkod.
Gramy na Bernabeu, wiec spodziewam sie oczywiscie zwyciestwa. Ligowa czolowka trzyma sie mocno, wiec musimy regularnie punktowac.
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez peepe N 26.10.2008 22:55

Sedzia dobry, brawo. pobil Webba w kreatywnosci, trzeba pochwalic za taki wyczyn. sopcast przestal mi zacinac przy pierwszym golu Baskow, gramy niezbyt ciekawie, nie wiedzialem ze Raul jest na boisku dopoki realizator migawek gestykulacji nie zapodal. dobrze ze chociaz motywuje kolegow.
beda czerwone, to na bank.
licze na wejscie Roystona za Robbena i Savioli za Raula (sic!)
Hala Madrid!

Obrazek
Obrazek
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez rkoeman N 26.10.2008 22:56

przeciez karny jak zloto. nie robi sie tak jak pepe do spolki z heinze

do tego marcelo powinien wyleciec z wielkim hukiem za wyjatkowo chamskie wejscie
Obrazek
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania