Gracie na instrumentach??

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Andreyew N 16.01.2005 1:20

Na gitarze, elektrycznej i klasycznej (akustycznej), probowalem na Klawiszach i Perze, ale to nie jest moje powolanie.
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jesus;p N 16.01.2005 14:48

Anka napisał(a):Ja gram na gitarze klasycznej i elektrycznej... Mój elektryk ledwo brzdęka, i zamierzam sobie coś nowego kupić(tym razem nie z komisu). Może mi ktoś doradzi, co sobie mam kupić? Do dyspozycji narazie mam ok. 1,800 więc mam wybór lekko ograniczony... :lol:

Ja gdybym mial takie fundusze to bym juz dawno cos lepszego kupil...Gram na elektryku wartym moze ze 400zl 8) Moze sobie kupie cos lepszego ale puki cio nie stac mnie....A tu masz pare linkow do dobrych gitar nowych...Jak wolisz uzywane to dobry sprzet mozna znalesc na allegro.
Ibanez SZ 520QM

IbanezEDR470EX

Ibanez S470

JacksonDK2 Dinky

Ibanez EDR470EX-MWF

Myśle, ze puki co starczy...Jak znajde jeszcze cos ciekawego to dam znac...Wybacz, ze sa tylko Ibanezy i Jacksony ale to moim zdaniem najlepsze firmy produkujace gitary...
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Andreyew N 16.01.2005 14:52

Gibsony :!: Da best, ale to wszycho jest za drogie.

Ja nie mam elektryka tylko chodze do kumpla grac.
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jesus;p N 16.01.2005 14:57

Gibsony tez sa swietnymi gitarami...Ale cos mi sie zdaje ze nigdy nie bedzie mnie stac ani na dobrego Gibsona...Ani na Ibaneza i Jacksona :cry:
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez sirtomaszo Śr 19.01.2005 14:20

Ja gram na organach(elektrycznych :twisted: ) ale chciałbym nauczyć też się grać na gitarce opyla się w ogóle?
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Jesus;p Śr 19.01.2005 15:48

sirtomaszo napisał(a):Ja gram na organach(elektrycznych :twisted: ) ale chciałbym nauczyć też się grać na gitarce opyla się w ogóle?

Jasne ze sie opyla!! Stary za klasyka wiele nie wywalisz a naprawde jak juz zalapiesz podstawy to czerpiesz tylko przyjemnosc z nauki nowych piosenek i chwytow....Fakt na poczatku jest bardzo ciezko...Ale jak massz dostep do internetu to znajdziesz sobie najprostsze chwyty oraz piosenki ktore mozna grac na takich chwytach...Ja zaczynalem od "domu wschodzacego slonca" "light my fire" "knockin on heavens door" lub fajnej harcerskiej pioseneczki "diabel i aniol"....Naprawde nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka to przyjemnosc gdy uczysz sie grac kolejnego utworu...A jak juz wymyslisz cos swojego to juz wogole kosmos... :)

PS.
Na poczatku masakrycznie bola palce oraz schodzi Ci z nich skóra....Ale to przejdzie szybko wiec nie masz sie czym martfic 8)
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Andreyew Śr 19.01.2005 15:52

Heh fajnie mozna powspominac. Ja zaczynalem od "The Roof is on Fire", "Sweet Dreams", puzniej "BrainSaw" :wink: , a jak joz troche umialem to zabralem sie za kawalki Metallicy.
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jesus;p Śr 19.01.2005 19:24

Pewnie ze fajnie powspominac...Co do Metallicy to moje umiejetnosci nie sa az tak wysokie zebym mogl grac ich kawalki :)

Moze kiedys... 8)
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez sirtomaszo Śr 19.01.2005 21:12

Dzieki robię sie za uczenie grania...
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Pisakk Śr 19.01.2005 21:23

Hehe dobry temat dobry.... 8)

Ja zaczynałem od klasyki oczywiście: R.E.M., Metallica, Perfekt, Lady Pank oraz mnóstwo utworów różnych wykonawców. Rzeczywiście przez pewien czas bolą paluchy, ale z czasem pojawi Ci się na opuszkach palców lewej dłoni (jeśli jesteś leworęczny) grubszy naskórek dzięki któremu będziesz mógł grać o wiele dłużej bez żadnego bólu.

Teraz staram się pisać coś samemu (jeśli tylko nie dopada mnie lenistwo 8) )

Pozdrawiam
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Pisakk
Wraca do meritum

Re: Gracie na instrumentach??

Postprzez Onomatopejah N 20.02.2005 22:08

Jesus;p napisał(a):Ostatnio zabralem sie za gre na gitarce...Coraz lepiej mi wychodzi chociaz nie mozna jeszcze mowic ze potrafie grac....Chcemy z kumplami zalozyc zespol punkowy....Zapowiada sie ciekawie i mysle ze damy rade. A wy w wolnych chwilach gracie na jakis instrumentach??

Dżizys! :D Ja gram na gitarce 5 lat bodajże... Ale juz jestem lekko znudzona, zawsze marzylo mi sie cos wiekszego - wiolonczela. Na pianinie sama sie uczylam garc i raczej wychodzi mi to amatorsko, ale tez juz jestem znudzona :P Gdybym miala wiecej samozaparcia moze by cos z tego bylo :) Ja w kazdym razie zycze Ci powodzenia. Znam takich, ktorzy zaczynaja się dopiero uczyc gry na gitarze i idzie im naprawde nieźle. Kapela punkowa? :) Chetnie poslucham, lubie taka muzę :) Pozdrawiam serdecznie, M.
Onomatopejah
Junior
Junior

Re: Gracie na instrumentach??

Postprzez Jesus;p Pn 21.02.2005 17:57

Onomatopejah napisał(a):
Jesus;p napisał(a):Ostatnio zabralem sie za gre na gitarce...Coraz lepiej mi wychodzi chociaz nie mozna jeszcze mowic ze potrafie grac....Chcemy z kumplami zalozyc zespol punkowy....Zapowiada sie ciekawie i mysle ze damy rade. A wy w wolnych chwilach gracie na jakis instrumentach??

Dżizys! :D Ja gram na gitarce 5 lat bodajże... Ale juz jestem lekko znudzona, zawsze marzylo mi sie cos wiekszego - wiolonczela. Na pianinie sama sie uczylam garc i raczej wychodzi mi to amatorsko, ale tez juz jestem znudzona :P Gdybym miala wiecej samozaparcia moze by cos z tego bylo :) Ja w kazdym razie zycze Ci powodzenia. Znam takich, ktorzy zaczynaja się dopiero uczyc gry na gitarze i idzie im naprawde nieźle. Kapela punkowa? :) Chetnie poslucham, lubie taka muzę :) Pozdrawiam serdecznie, M.

Eghem cos mi tu nie gra:] Znam Cie?? Hmmm kurde mam wrazenie ze Cie znam wez daj jakis nr gg albo cos 8)
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Moff Pt 25.02.2005 14:01

2x mk2 + 'pionek' 500 :) czasem podłączy się dodatkowo od znajomego 2x 'pionka' 100 [cdj] :)

Ludzie zwązani z dj'ingiem wiedzą o co chodzi :)
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Tomachos Pn 12.09.2005 22:54

A ja sobie gram na perkusji od dobrych 10 lat:P
i coś szpilam na gitarce

pozdrawiam:)
Tomachos
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez harni7 Wt 13.09.2005 16:13

Ja już robie szkołe wyższą muzyczną na perkusji a oprócz tego skończyłem gre na saksofonie gitarze i klarnecie.
w zasadzie nie rozmawialismy , ale ciesze sie z tego bo harni prezentuje sobą mizerny poziom. Ranga nabijacza mówi wszystko (i KJ nie broń go teraz jak powiedział , że woli ciebie)
harni7
Żenujący nabijacz :/

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park