F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez Sammyy Pt 24.04.2009 11:05

Marco_Van_Basten napisał(a):7 to jest połowa ?

Chodzi mi o ostatnie spotkania, nie cały sezon. Getafe 2 gole z karnego, Gijon karny, Sevilla karny, no przełamał się z Betisem bo strzelił z akcji, wcześniej to się nie udawało od dłuższego czasu.

Janio napisał(a):A jak z kartkami u Marcheny, bo coś mi się obiło o uszy że nazbierał już wystarczająco żeby bonusik odebrać na trybunach...

Z tego co pamiętam to w najbliższym meczu może zagrać, ale nigdzie teraz statystyk znaleźć nie mogę.
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fejkenq So 25.04.2009 8:53

Dzis mecz z Valencia.Czuje Juz ze bedzie ciezko,sklad bedzie wystawiony pewnie najsilniejszy,bo odpoczeli zarowno puyol i Messi.Bede zadowolony z byle jakiego wyniku tylko aby bylo 3 pkt.Licze takze na potkniecie realu a zdaje sie to byc bardzo prawdopodobne bo jak wimy real na wyjezdzie z sevilla wygral bodajze w 2003 roku.
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez mistyk So 25.04.2009 9:12

Najgorsze jest to, ze 5 zawodnikow zagrozonych jest zawieszeniem na Real z powodu zoltych kartek i to praktycznie sami najwazniejsi pilkarze - Alves, Xavi, Eto`o, Toure, Busquets. Moj plan na dzisiaj jest taki, ze Iniesta, Toure, Alves i Eto`o laduja na lawce, a wich miejsce Puyol, Busquets, Messi, Bojan i jedziemy. Chelsea nie walczy juz w lidze, wiec pewnie dzisiaj dadza kilku zawodnikom odpoczac. Bedzie dzisiaj naprawde ciezko.

Tymczasem tym ktorzy moga proponuje obejrzec dzisiejszy mecz Chelsea i zobaczyc jak na lewej obronie radzic sobie bedzie Bosingwa. :wink:
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Berik So 25.04.2009 10:23

Nie chce mi sie wierzyc,zeby tylu waznych zawodnikow usiadlo na lawce. Sam jestem przeciwko wystepowi Alvesa i Toure. Oni moga nalapac kartek, a poradzimy sobie bez nich (dzisiaj mozemy stracic pkt. za tydzien juz nie) :wink: Busquets az takim waznym graczem nie jest i moze dzis zagrac. Owszem jego brak bylby oslabieniem na GD ale nie tak odczuwalnym jak nieobecnosc Xaviego czy Alvesa.
Eto'o jak sam sie nie postara, to karki nie dostanie :P to samo Xavi.
Obawiam sie dzisiejszego spotkania. Z Valencia z reguly mecze byly naprawde ciezkie (nie liczac tych ostatnich). Ale Real tez nie ma latwo :lol: moze w koncu straca pkt. Ile mozna miec szczescia?
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Jarzinho So 25.04.2009 18:45

Alves ma 8 czy 9 zółtek. Roznie to źródła podawaja. Jeśli ma 9 pewnie Pep dzisiaj wystawi na prawej stronie Puyola. W miejsce Toure zagra pewnie Busquets. Xavi raczej napewno zagra od pierwszych minut, podobnie Eto'o. Samu wie, że kolejna kartka wyelminuje go ze spotkania z Realem, wiec bedzie sie starał nie dostać kolejnego karotnika. Spotkanie z Valencia jest bardzo ważne, bo pewnie Real wygra z Sevilla, jakis fart ponownie bedzie.

Valdes- Puyol, Rafa, Pique, Abidal-Busquets, Xavi, Iniesta-Messi, Eto'o, Henry.
Tak to widze, oczywiscie przy załozeniu, że Alves ma 9 a nie 8 kartek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez BarcaQzYN So 25.04.2009 19:56

Alves ma raczej 8 żółtych kartek. Mam nadzieję, że uda się nam szybko strzelić bramkę, to powinno być znamienne. Im dłużej utrzymywał się będzie wynik bezbramkowy, tym większe szanse będą mieli Nietoperze. Mam nadzieję, że powiększymy przewagę nad Realem, jest spora szansa...
"I Play For The Name On The Front Of My Jersey, Not The Back"
BarcaQzYN
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Janio So 25.04.2009 20:15

Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Busquets, Keita, Messi, Iniesta y Eto'o
Obrazek
Obrazek
Janio
Boondock Saint

Postprzez carekk So 25.04.2009 20:23

Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Xavi, Busquets, Keita; Messi, Eto'o e Iniesta.

Także dzis odpoczywaja Yaya, Rafa i Henry. Ciekawe jak zaprezentuje się ulubieniec Pepa Keita. Mnie osobiscie jakos specjalnie nie przekonuje, ale to nie ja jestem trenerem i widocznie się mało znam.
Dziś czeka nas ciężki mecz warto go wygrać by móc mieć szanse na odskoczenie Realowi, no i wygrać z jak najmniejszymi stratami kadrowymi
MES QUE UN CLUB
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Jarzinho So 25.04.2009 20:38

Keita robi wszystko co chce Pep i to dlatego moze jest jego ulubieńcem. Specjalnie nie mam do niego wiekszych zastrzezen, gra przeważnie dobrze, brakuje mu troche wykorzystania sytuacji w polu karnym, bo bardzo czesto znajduje sie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie, a nie potrafi wbic pilki do siatki.
Skład bez wiekszych niespodzianek, no może brak Henryego, ktoremu Valencia lezy, ale pewnie gdyby nie szła gra Barcy to wejdzie, a Iniesta wróci do środka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fejkenq So 25.04.2009 21:52

boze swiety....valdes[*],puyol bardzo niepewny;/ jak narazie 2;1 licze na remis conajmniej.
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez RealFan So 25.04.2009 21:54

to jak, drugie polowy macie gorsze? :]

valencia calkiem zasluzenie prowadzi.
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Asteniu So 25.04.2009 22:00

Coś nie za różowo wygląda gra Barcelony. Jedynie to Iniesta gra świetnie, a inni ? Słabo. Valencia bardzo chaotyczna w obronie, ale za to strasznie szybko przenoszą piłkę spod własnego pola karnego pod pole karne Barcelony.

Asysta Iniesty masakra. Zastanawiam się nad czym zastanawiał się Cesar ? Bramka Valencii na 2-1 też świetna. Ten Pablo z roku na rok robi spore postępy.

Dzisiaj na boisku rządzi dwóch Hiszpanów : Iniesta i Silva.

Zobaczymy co Barca pokaże w II połowie. Mam nadzieje że to wygrają (chociaż szkoda mi będzie Valencii).
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez (L)oczkerson So 25.04.2009 22:04

No pierwsza połowa bardzo zaskakująca. Patrząc się na skład personalny Valencii spodziałem się, że Barca tak jak ostatnio szybko ułoży wynik po swojej myśli i będzie kontrolować mecz. Tymeczasem po szokującym finiszu Valencii jest 2:1 :shock: gol na 2:1 naprawdę piękny. W dodatku Barca w ofensywie najnormalniej w świecie pokazuje bardzo niewiele.
Fajnie że Valencia prowadzi bo należy im się, za świetną końcówke i dobrze wyprowadzane akcje.
2 połowa będzie bardzo ciekawa. No chyba że w Barcy dalej będzie tylko Iniesta biegał.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Etus2 So 25.04.2009 22:17

sorry za tą marną napinke ale Oleguer jako przedstawiciel Mas Que Un Club czy jak to tam nie powinnien nurkować , wstyd , hańba i powinien dostać kare finansową bo splamił herb klubu które piłkarze NIGDY ale to NIGDY nie nurkują (tak jak np. C.Ronaldo) pozdro :)
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Bienias So 25.04.2009 22:33

Etus2 jaki user taka napinka. nie pozdro
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania