Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
47
52%
Remisem
12
13%
Zwycięstwem Realu
31
34%

Liczba głosów : 90

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Postprzez Asteniu Pt 01.05.2009 17:48

Przed Real'em naprawdę ciężkie spotkanie. Barcelona tego spotkania nie musi wygrać, choć nie może przegrać. Natomiast Real musi wygrać i tutaj zaczynają się prawdziwe schody dla Realu. Jeżeli chcą wygrać to muszą atakować, a pójście na wymianę ciosów z Barcą może się skończyć tragedią, bo jeżeli Barca opanuje grę i narzuci własny styl gry, to Realowi pozostanie tylko czekanie na cud. Z drugiej strony jeżeli zagrają tak jak Chelsea to nie wróże im niczego dobrego. Real tak się bronić nie potrafi, a Barca w końcu coś strzeli. Co prawda Real może dużo lepiej kontrować nić Chelsea, jednak jestem pewny że Barcelona w takiej sytuacji strzeli w dwie bramki.

Tak więc co pozostaje Realowi ? Moim zdaniem muszą sprawić aby to spotkanie nabrało wielkiego tempa, aby obie drużyny pomijały II linię i jak najszybciej przechodziły do ataku. Wtedy moim zdaniem Real będzie miał szanse.

Właściwie powinienem być za Barceloną, ale dla Atletico dużo lepsze będzie to jeżeli Real wygra, a co lepsze dla Atletico, niech się dzieje.
"Alcohol is in my veins...
Tears fall as I think of you.
The true memory you left me with
is a key to the wine of melancholy."
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Etus2 Pt 01.05.2009 18:34

gadasz głupoty , Chelsea grała na Camp Nou a my gramy na Santiago, pozatym Barca nie będzie miała tyle sił co my więc prędzej czy później albo opadną z sił albo poświęcą Gran Derbi na rzecz meczu z Chelsea , co by było głupim posunięciem ...
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho So 02.05.2009 9:05

Etus2 napisał(a):gadasz głupoty , Chelsea grała na Camp Nou a my gramy na Santiago, pozatym Barca nie będzie miała tyle sił co my więc prędzej czy później albo opadną z sił albo poświęcą Gran Derbi na rzecz meczu z Chelsea , co by było głupim posunięciem ...

Głupoty komus zarzucasz.
Co to za fantazje na temat przygotowania fizycznego Barcy. Blaugrana grała mecz w wtorek 4 dni odpoczynku. Nie przypominam sobie, zeby Barca grała z Bostonem jakies 3 dogrywki w nocy z czwartku na piątek. Barca nie grała czegoś co mogło doprowadzić ja do utraty sił w kolejnym spotkaniu. Takich spotkan w ostatnich miesiacach było kilkanascie. Nawet z mniejsza iloscia dni do odpoczynku, czy wyjazdy poza Hiszpanie grać w Niemczech czy Francjii. Bardziej sie obawiam spotkania z Chelsea, bo po spotkaniu z Realem trzeba wrócic do Barcelony, pozniej trzeba leciec do Londynu. Takie wycieczki wiecej kosztuja.
Co z tego, ze Real gra u siebie jak i tak ciezko sobie wyobrazić, że bedzie chciał sie bardziej odkryć niż taka Cheslea. Nie widze szans, żeby Real poszedł na otwarta grę z Barca, skonczy sie na 10 faulach w 10 minut na Iniescie. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Berik So 02.05.2009 10:08

Zgadzam sie z Jarzinho. Real nie pojdzie na wymiane ognia, bo zostanie zjedzony - jak kazda inna druzyna na swiecie. Ramos postawi na wyrachowanie i zimna kalkulacje. Real bramki murowac nie bedzie, to ich ostatnia szansa na majstra. Blancos musza wygrac, a kazda mijajaca minuta bedzie z korzyscia dla Barcelony :wink: jesli dlugo bedzie sie utrzymywac wynik remisowy, to Real musi sie odkryc i zostanie skarcony :wink:
Czuje, ze to bedzie brzydki mecz. Duzo fauli i kartek. Remis biore w ciemno.
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Etus2 So 02.05.2009 10:22

dobrze że za marzenia nie karają bo dostalibyście dożywocie ;]
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez emdżej So 02.05.2009 10:45

Analizując wszystkie okoliczności tego spotkania niemal niemożliwe jest wytypowanie faworyta. Tak zresztą dzieje się przeważnie w przypadku Gran Derbi, które rządzą się swoimi prawami. Oczekuję tylko pełnego zaangażowania z obu stron, ale z szacunkiem dla rywala. Osobiście trzymam za Barceloną (i mam nadzieję, że nie zrobi mi "świństwa jedyny piłkarz Realu, którego lubię i jest w kadrze na GD). Życzę wszystkim emocjonującego meczu i niech wygra lepszy!

P.S. Ciekawostka: jeden z bukmacherów płaci 679:1 za to, że....Dani Alves zdobędzie gola na 2:4 :lol:
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez sudden So 02.05.2009 11:15

Real nie pojdzie na wymiane ognia, bo zostanie zjedzony

Chyba, że wszystko postawią na jedną kartę. Bo na dobrą sprawę żeby Real wywalczył tytuł musi w kolejnych 3 meczach zdobyć 9 pkt. Pokonać Barceloną u siebie i wyjazdy z Valencią i Villarreal. Nie mają łatwego zadania.

Obrazek

I wie ktoś może czy transmisja jest również na Polsacie Sport?
Obrazek
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez emdżej So 02.05.2009 11:26

sudden napisał(a):I wie ktoś może czy transmisja jest również na Polsacie Sport?

We wtorek o 21:10.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Mentor So 02.05.2009 12:43

Etus2 napisał(a):dobrze że za marzenia nie karają bo dostalibyście dożywocie ;]

Dobrze (?), że nie jesteś karany za mnóstwo krótkich, niewiele wnoszących do tematów postów bo dostałbyś bana.

Z ciekawości spytam co miałeś na myśli? Jakie marzenia? Może uda mi się wykrzesać z Ciebie kilka zdań :think:
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Etus2 So 02.05.2009 13:08

spójrz na 2 posty nad moim ;]
dobrze że kibicom Barcy nie dają banów za marne napinki w temacie Realu :D bo zostałoby was kilku :D
chcesz się dalej licytować ? ;>

Robben wg dziennika Marca w pierwszym składzie , ciekawe czy wytrzyma 90 min :o
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Mentor So 02.05.2009 13:47

Spojrzałem i nie widzę tam nic szczególnego. Terminarz znany był od dawna więc wiadomo był jak należy przepracować treningi. Kiedy zwiększyć ich natężenie a kiedy zmniejszyć, aby piłkarze wyglądali i czuli się przynajmniej dobrze w tym kluczowym okresie. Mikrocykle naprawdę istnieją. Druga sprawa to nasz styl gry. Barcelona gra piłką zamiast biegać za piłką klepaną przez rywala. To nasi przeciwnicy muszą włożyć w mecz więcej sił.

A to, że Iniesta będzie często faulowany jest jasne jak słońce. Ciekaw jestem ostatecznie czy zagra Titi bo wolałbym widzieć Andresito w środku pola, ale na boku ataku również da radę.

Etus2 napisał(a):chcesz się dalej licytować ? ;>

Brakuje mi rywala.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Etus2 So 02.05.2009 14:00

zweryfikuje boisko kto lepiej wytrzyma kondycyjnie ten mecz :]

no pewnie że nie masz z kim przecież nie mam tylu postów i moderatora za nie :D

mam pytanie troche nie na temat , co się dzieję z Krzysztofem Jerzyną ;> ?
pamiętam jak gasił rkoemana zawsze swoimi postami a teraz już go długi czas nie widzę :|
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Mentor So 02.05.2009 14:08

Zweryfikuje, ale może się okazać, że niczego się nie dowiemy :] Jeżeli Real nie będzie w stanie dłużej i częściej utrzymywać się przy piłce zmuszając tym samym Barcelonę do biegania to sami się z darma racji nie położymy.

Przede wszystkim nie potrafisz albo nie chcesz regularnie zmontować kilku zdań. Rzucasz tylko jakieś mniej lub bardziej kąśliwe uwagi i to by było na tyle jeśli chodzi o Twój wkład w forum tak więc zwyczajnie szkoda mi czasu i klawiatury na przepychanki rodem z piaskownicy. EOT

Jarzyna przyjmijmy, że zawiesił swoją działalność na czas nieokreślony. Jakby co to ja go nie zbanowałem :lol:
Obrazek
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Bask So 02.05.2009 18:14

Casillas; Heinze, Metzelder, Cannavaro, Ramos; Gago, Lass, Marcelo, Robben; Raúl y el 'Pipita' Higuaín

Valdés; Abidal, Piqué, Puyol, Alves; Touré, Xavi, Iniesta; Messi, Henry y Etoo

Niezle :)
Guardiola"Athletic to po Barcelonie moja ulubiona drużyna" \o/
Bask
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Jarzinho So 02.05.2009 18:23

Etus2 napisał(a):dobrze że za marzenia nie karają bo dostalibyście dożywocie

Real zabiega Barce. Pep pewnie to juz przewidział i kilka karetek stoi, zeby w czasie spotkania reanimować zawodnikow Barcy, aby ci jeszcze przezyli spotkanie w Londynie.
Trzeba sie wyłaczyć przynajmniej na 1,5h i zobaczymy za co dzisiaj pijemy.
Visca el Barca. :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania