1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Tym razem wszystko o Europejskich Pucharach: Liga Mistrzów, UEFA, wyniki oraz inne pucharowe ciekawostki.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Postprzez MGiggs Śr 06.05.2009 22:50

Wejscie Essiena było bardzo ostre i na kostke Iniesty. Mnie tylko dziwi czemu kowal nie policzył celnych strzalow Barcelony :wink:

imo gratuluje awansu.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez mientix Śr 06.05.2009 22:51

Andrzej I. :jupi: jest BOGIEM :king:
mientix
Skład C
Skład C

Postprzez Jarzinho Śr 06.05.2009 22:51

Etus2 napisał(a):o widzę kibice będą sie teraz licytować w stylu " no nam 23 lata temu w półfinale z Amatorem Bobrowniki sędzia nie dał autu ale teraz sobie to odbiliśmy!" może napiszcie petycje żeby w tv zamiast posiadanie piłki , rzuty rożne itp była tabelka w której są "nie odgwizdane karne" , "piłkarze którzy nie powinni grać ale grają" i oczywiście "niesłuszne kartki" ...

Moze poprostu wiekszość zanim coś napisze zobaczy obraz dwumeczu, nie jednego spotkania- tego drugiego. Dlaczego mam teraz przepraszac za cos co stało sie w drugim spotkaniu, jak w pierwszym były podobne sytuacje na niekorzysc druzyny, ktorej ja kibicuje. proste.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Kamil232 Śr 06.05.2009 22:52

Tak w ogóle to dzisiaj strasznie odczuliśmy absencje. Iniesta jest potrzebny w środku pola i tyle. Niestety musiał zastąpić Francuza w ataku i gra w środku wyglądała już dużo gorzej

Dokładnie i dlatego mnie dziwiło czemu np. Pep nie dał do napadu Krkica a na lewą nie przesunął Eto'o i Inieste zostawił w środku. Wg. mnie taka opcja byłaby zdecydowanie bardziej korzystna dla Barcy. A już na pewno w momencie kiedy przegrywaliście. A tak w ogóle Nie wiem czemu on czekał ze zmianą aż do 85 minuty?
Ostatnio edytowano Śr 06.05.2009 22:54 przez Kamil232, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Kamil232
Kapitan
Kapitan

Postprzez red85 Śr 06.05.2009 22:53

Mówiłem, że Kowal jest niepełnosprytny, ale dzisiaj przeszedł samego siebie :boruta:
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez emdżej Śr 06.05.2009 22:54

KajoFC napisał(a):Tylko nie mówcie mi teraz że kibice Barcy są obiektywni.(...)

Już mówiłem - nie uogólniać! Niestety chyba każda drużyna na świecie ma kibiców zarówno obiektywnych, jak i tych, którzy nie potrafią przyznać się do błędów i ciągną w zaparte obracając wszystko na swoją korzyść.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Maciek (interista) Śr 06.05.2009 22:56

Krytykujecie Hiddinka za zdjęcie Drogby i wstawienie Bellettiego, ale przecież reprezentant WKS wyraźnie utykał :>

Trzeba przyznać, że dominacja klubów angielskich trwa w najlepsze - rok temu finał był ich wewnętrzną sprawą, w tym roku tak samo...powinno być :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Maciek (interista)
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez sudden Śr 06.05.2009 22:56

Co do tych zmian to pytanie raczej do Hiddinka. Kto wprowadza przy grze 11 na 10 w 90 minucie spotkania obrońcę za napastnika? :wink:
Obrazek
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez mistyk Śr 06.05.2009 22:56

Kamil232 napisał(a):Dokładnie i dlatego mnie dziwiło czemu np. Pep nie dał do napadu Krkica a na lewą nie przesunął Eto'o i Inieste zostawił w środku. Wg. mnie taka opcja byłaby zdecydowanie bardziej korzystna dla Barcy. A już na pewno w momencie kiedy przegrywaliście. A tak w ogóle Nie wiem czemu on czekał ze zmianą aż do 85 minuty?

Pewnie dlatego, ze gralismy w 10. Jestem pewny, ze gdyby Abidal dalej byl na boisku to zmiany nastapily by szybciej.

Ide spac bo nie ogarniam tego wszystkiego. Mam nadzieje, ze nikt nie obudzi mnie z tego snu.

Dobranoc!

Do zobaczenia w Rzymie
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mientix Śr 06.05.2009 22:57

Kamil232 napisał(a):A tak w ogóle Nie wiem czemu on czekał ze zmianą aż do 85 minuty?

fakt. Pep trochę źle rozegrał te zmiany. Ma chyba teraz zbyt duże zaufanie do Eto'o bo nie zmienił go nawet po tylu stratach
mientix
Skład C
Skład C

Postprzez Etus2 Śr 06.05.2009 22:58

Wejscie Essiena było bardzo ostre i na kostke Iniesty.

z tego co pamiętam to powtórki pokazywały kopnięcie a raczej nadepnięcie na łydke Iniesty ...

Jarzinho już to dzisiaj ktoś napisał wy na CN byliście lepsi .... ale w posiadaniu piłki , tylko i wyłącznie bo nic ciekawego nie graliście , oczywiście zgoń na zamurowaną Chelsea bo tak najprościej wytłumaczyć waszą niemoc z pierwszego meczu , albo najlepiej napisz "Zobacz na Gran Derbi!!!!!!" hehe :boruta:
Etus2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez guru Śr 06.05.2009 22:58

sudden napisał(a):Co do tych zmian to pytanie raczej do Hiddinka. Kto wprowadza przy grze 11 na 10 w 90 minucie spotkania obrońcę za napastnika? :wink:

Nie. Przy stanie 1:0 powinien był ściągnąć obrońcę i wpuścić napastnika. :haha:
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez Morrow Śr 06.05.2009 22:59

Chelsea powinna grać w finale ale odpada. Taka jest piłka. Tekst odnośnie śmierci antyfutbolu na stronach Barcy żałosny po tym co widzieliśmy. Dzisiaj osłabiona Barcelona nie istniała na tle Chelsea i tylko geniuszowi Iniesty, sędziemu, chwili dekoncetracji zawodników Chelsea i Bóg wie czemu jeszcze zawdzięcza awans do finału. Wymowny był obrazek kiedy Pep kilka minut przed końcem chyba gratulował Hiddinkowi awansu. Nigdy nie myślałem, że coś takiego przejdzie mi przez głowę ale szkoda mi Chelsea. Guus poukładał ich kapitalnie, miała być murarka i przetrwanie do karnych a The Blues mogli swobodnie wygrać ten mecz 2 albo 3 do 0. Ale nie wygrali i tylko do siebie mogą mieć pretensje. I do sędziego bo poziom sędziowania był dziś gorszy niż w polskiej lidze. Karne IMO dwa dla Chelsea za rękę Pique i faul na Maloudzie w pierwszej połowie, czy czerwo słuszne nie oceniam, po powtórce wydawało mi się, że nie. Arbiter w każdym razie winny przeprosiny Niebieskim. Barcelona poza bramką nie zagroziła ANI RAZU poważnie bramce Cecha. Ani razu. Jak na drużynę, którą wszyscy (w tym ja) się zachwycamy i którą niektórzy nazywają odważnie najlepszą w historii futbolu to trochę mało. Będą mogli odgryźć się w finale. Sam przed meczem byłem za Barcą ale po tym co zobaczyłem współczuję kibicom Chelsea. Niebiescy dziś nie grali antyfutbolu, który niektórzy chcieliby widzieć. Grali do 93 minucie ładnie, świetnie taktycznie i mądrze. Cóż, futbol nie jest sprawiedliwy. Niektórzy tu jechali po Chelsea za murarkę przed tygodniem i mówili, że woleliby przegrać 1:0 po ładnej grze niż wygrać w takim samym stosunku po piachu. Ciekawe czy dalej tak uważają i niech powiedzą to kibicom Chelsea. Mamy finał jaki chcieliśmy ale smród pozostaje.

Co do finału to ja bym nie wyciągał daleko idących wniosków i pisał o zjedzeniu Barcy przez MU. Zagrali dziś słabo ale zauważcie, że wróci Henry na lewy atak, Iniesta i Toure do środka, Puyol na obronę. To kluczowe zmiany. Jestem na 100% pewny, że to będzie inna, dużo lepsza drużyna niż dzisiaj, pytanie brzmi czy Manchester będzie w stanie poradzić sobie z nią tak dobrze jak Chelsea.
Obrazek
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Berik Śr 06.05.2009 23:00

Rzym!!!!!!!!!!!!

Chelsea w dwumeczu lepsza....sedzia katastrofalny- co najmniej 2 karniaki dla Chelsea i czerwo z tylka...ale awans nasz...glos stracilem :lol:
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez boskigonzo Śr 06.05.2009 23:01

Postawa co po niektorych kibicow Barcy - :brawo: :haha: Po raz kolejny nie zawiodl mnie Jarzinho :)

No coz tak czy siak gratki awansu , oby takie szczescie nie dopisywalo wam 27 maja
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchary Europejskie