Człowiek jest tylko człowiekiem, każdemu nerwy puszczają, nie każdy potrafi je utrzymać. Jeszcze nie jedna kartka czerwona będzie wzniesiona ku górze. Co nie zmienia faktu iż Francuz był geniuszem, strzelał piękne gole, w ważnych momentach za to i jego finezję wiele ludzi go uwielbia. Był bardzo przyjemny dla oka, no i grał, a czerwone kartki...każdy je miał, nawet i Messi
Co do transferu, fajnie i miło, że będzie u nas grywał jeden z najlepszych obecnie graczy, kwota zapłacona ogromna, ale skoro ma się "zwrócić" to nie ma czego żałować. Bardziej od ceny interesować mnie będzie forma prezentowana czy to przez Ricardo czy Cristiano. Chłopakami z pierwszej łapanki nie są, nawet jak są pod forma tak jak przez ostatnie 2 lata Kaka to i tak są niezwykle groźni. Jeszcze wiele przed Floro, można by rzec, że przydał by się David Villa i ja bardzo bym chciał tego transferu, ale potrzebni są kolejni gracze do środka, na lewą obronę/pomoc, oraz partner do Pepe, miejmy nadzieje, że Garay dostanie konkurenta nie w postaci Christopha bo jego przyszłość raczej jest nie pewna. Perez graczy ściąga jak dotąd klasowych więc strach pomyśleć o kwotach jakie mogą jeszcze paść, wiadomo nikt nie przebije ceny Ronaldo, ale będzie jeszcze ciekawie. Sam nie wiem co myśleć, obecnie w Madrycie jest tak wiele graczy w pomocy i miejmy nadziej, że słabsze ogniwa zostaną wymienione. Bardzo chętnie widział bym jeszcze wielokrotnie wymienianą trójkę nietoperzy + Xabiego. Miejmy nadzieje, że mając w reku karty takich zawodników jak Negredo, Metzelder, Gago, Robben, VdV, RvN, Diarra, coś uda się wykombinować włączając którychś z tych graczy w transfer nowych kopaczy.
Co do taktyki to ciężko będzie pogodzić Ronaldo i Kaka w jednej ekipie, obaj gracze nie lubią mieć zadań defensywnych. Tak więc myślę, że będziemy grać wspomnianym wyżej 1-4-2-3-1 z napastnikiem x za nim Kaka, na prawej C.Ronaldo, na lewej gracz x za nimi Xabi (o ile uda się go kupić) i Lass.
Jeszcze grube miliony do wydania przez Pereza.