Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
5%
Canales
2
3%
Carvalho
2
3%
Di Maria
11
15%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
37
49%
Pedro Leon
2
3%
Pozostanie Dudka w druzynie
17
23%

Liczba głosów : 75

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez Mentor Cz 11.06.2009 20:57

Nie przesadzajmy. Toure wielkiego pojęcia o rozgrywaniu piłki nie ma. Spośród defensywnych piłkarzy lepiej robi to nawet Pique ze środka obrony. Yaya to świetny DM, ale w rozgrywanie go nie mieszajmy i nie udawajmy, że jest lepszy niż w rzeczywistości. Prezentuje odpowiednio wysoki poziom, aby chwalić go bez przesadzania.

Oczywiście nie twierdzę, że rozgrywa słabo. Jak na DM-a robi to IMO wystarczająco dobrze co nie znaczy, że dobrze w ogóle :P

10 napisał(a):Ronaldo to bardzo dobry piłkarz, absolutna światowa czołówka. Ale to nie ta klasa co dostojny* Francuz. Przynajmniej ja tak to odbieram.

* "główka Boga" to już zupełnie inna kwestia

Dopiero teraz to zauważyłem.

Zidane świetnym piłkarzem był, ale wciąż zaskakuje mnie konsekwentne pomijanie ciemniejszych elementów jego wspaniałej kariery. Przecież ten dostojny Francuz zarobił kilkanaście czerwonych kartek i to bynajmniej nie przypadkowo. Pożegnanie z Materacem nie było jedyną skazą na jego piłkarskim życiorysie.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez MGiggs Cz 11.06.2009 21:04

A Fani Barcy zapomnieli jak Ronaldinho pojechał po nogach niejakiego Sinclara w 2002 roku na MS i jak go bronili gdy kopnaj w jaja gracza getafe :mrgreen:
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Mentor Cz 11.06.2009 21:07

Nie zapomnieli. Różnica jest taka, że nikt nie gloryfikuje Ronaldinho tak jak Zidane'a :]
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez MGiggs Cz 11.06.2009 21:12

Możesz mnie uznac w tej sprawie za obiektywnego mentorze i to fani Barcy uznawali Dinho za najlepszego piłkarza w histori pilki nożnej. u Zidana zapomnialo sie 2 lata slabiutkiej gry . Dinho miał 2 lata slabe mimi iz sporo bramek strzelaj jednak mecze z poolem w LM to była istna masakra w jego wykonaniu a byli i tacy co chwalili go za ostatni sezon. Tylko to fachowcy jak Twoj kolega rkoeman ktory dzisaj stwierdzil ze Roo nic nie umie tylko potrafi biegac- ole.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Toudinho Cz 11.06.2009 21:22

Człowiek jest tylko człowiekiem, każdemu nerwy puszczają, nie każdy potrafi je utrzymać. Jeszcze nie jedna kartka czerwona będzie wzniesiona ku górze. Co nie zmienia faktu iż Francuz był geniuszem, strzelał piękne gole, w ważnych momentach za to i jego finezję wiele ludzi go uwielbia. Był bardzo przyjemny dla oka, no i grał, a czerwone kartki...każdy je miał, nawet i Messi :P

Co do transferu, fajnie i miło, że będzie u nas grywał jeden z najlepszych obecnie graczy, kwota zapłacona ogromna, ale skoro ma się "zwrócić" to nie ma czego żałować. Bardziej od ceny interesować mnie będzie forma prezentowana czy to przez Ricardo czy Cristiano. Chłopakami z pierwszej łapanki nie są, nawet jak są pod forma tak jak przez ostatnie 2 lata Kaka to i tak są niezwykle groźni. Jeszcze wiele przed Floro, można by rzec, że przydał by się David Villa i ja bardzo bym chciał tego transferu, ale potrzebni są kolejni gracze do środka, na lewą obronę/pomoc, oraz partner do Pepe, miejmy nadzieje, że Garay dostanie konkurenta nie w postaci Christopha bo jego przyszłość raczej jest nie pewna. Perez graczy ściąga jak dotąd klasowych więc strach pomyśleć o kwotach jakie mogą jeszcze paść, wiadomo nikt nie przebije ceny Ronaldo, ale będzie jeszcze ciekawie. Sam nie wiem co myśleć, obecnie w Madrycie jest tak wiele graczy w pomocy i miejmy nadziej, że słabsze ogniwa zostaną wymienione. Bardzo chętnie widział bym jeszcze wielokrotnie wymienianą trójkę nietoperzy + Xabiego. Miejmy nadzieje, że mając w reku karty takich zawodników jak Negredo, Metzelder, Gago, Robben, VdV, RvN, Diarra, coś uda się wykombinować włączając którychś z tych graczy w transfer nowych kopaczy.

Co do taktyki to ciężko będzie pogodzić Ronaldo i Kaka w jednej ekipie, obaj gracze nie lubią mieć zadań defensywnych. Tak więc myślę, że będziemy grać wspomnianym wyżej 1-4-2-3-1 z napastnikiem x za nim Kaka, na prawej C.Ronaldo, na lewej gracz x za nimi Xabi (o ile uda się go kupić) i Lass.

Jeszcze grube miliony do wydania przez Pereza.
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez Mundialito Cz 11.06.2009 21:25

Dwa lata temu przewidziałem mistrzostwo dla Królewskich kiedy byli jeszcze głęboko w dupie z formą, teraz mam kolejną przepowiednię :) Otóż Panie i Panowie! jesteśmy świadkami początku końca recesji na świecie. Szaleństwo Pereza na transferowym rynku = szeleństwu kupowania gadżetów i koszulek Realu przez żółte narody rodem z Azji = gospodarka Chin, Japonii i innych Tajwanów poruszy się z miejsca = a dalej to już samo jakoś pójdzie :lol: Także uda się nam postawić stadiony na Euro, na które dojedziemy setkami kilometrów przepastnych autostrad!! Ku.... sorry, poniosło mnie trochę :roll:
Obrazek
Mundialito
Skład B
Skład B

Postprzez RealFan Cz 11.06.2009 21:48

Toudinho napisał(a):a czerwone kartki...każdy je miał

raul nie ma jeszcze ani jednej :)
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Killerbean Cz 11.06.2009 21:54

W Anglii był koleś , którego nazwiska nie pamiętam . Ksywka Gentleman , przez kilkanaście lat kariery nie dostał nawet żółtej kartki .
THERE'S ONLY ONE GOD
Obrazek
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Berik Cz 11.06.2009 21:56

Sir Stanley Matthews?
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Killerbean Cz 11.06.2009 21:59

" Gentleman Jim " - Jimmy Dickinson 764 gry dla Portsmouth i 48 dla anglii i ANI JEDNEJ KARTKI przez 19 sezonów !!!!!!!!!!!!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Dickinson
THERE'S ONLY ONE GOD
Obrazek
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez weasel Cz 11.06.2009 22:23

A tak z ciekawości zapytam na czym wogóle F.Perez się dorobił :?: Kim był przed prezesowaniem jakimś prawnikiem, mega deweloperem :?:
weasel
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez kaczy Cz 11.06.2009 22:25

Teraz to będziemy mieć dopiero natężenie wzrostu liczby 'kibiców' ... wiatr wieje w naszą stronę
Obrazek
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Killerbean Cz 11.06.2009 22:27

http://www.forbes.com/lists/2009/10/bil ... _6IVF.html

developer i nie tylko
majatek szacowany na 1,8 mld euro
THERE'S ONLY ONE GOD
Obrazek
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Mentor Cz 11.06.2009 22:32

Chyba się nie zrozumieliśmy.

MGiggs napisał(a):Możesz mnie uznac w tej sprawie za obiektywnego mentorze i to fani Barcy uznawali Dinho za najlepszego piłkarza w histori pilki nożnej.

Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za to co sądzi jakiś kibic/kibice Barcelony. Ich opinia nie ma także związku z moją opinią. Ja nie uważam Ronaldinho za najlepszego piłkarza w historii. Zidane również na to miano nie zasługuje w mojej opinii.

W ogóle nie wiem skąd Ci się wzięło to wtrącenie o umiejętnościach skoro ja takiego tematu nawet nie poruszałem. Mam na myśli tylko powszechne opinie o nieskazitelności dostojnego dżentelmena pochodzenia Algierskiego, które wydają się być kształtowane bez uwzględnienia tych wszystkich kar na jakie konsekwentnie pracował Zizou podczas swojej kariery. Niejeden boiskowy brutal zarobi tych czerwonych kartek mniej od Francuza, ale mniejsza o to. Nie mam zamiaru deprecjonować jego stricte piłkarskich umiejętności. Nie mniej jednak w mojej opinii nie był aż takim bogiem jakiego wielu z niego robi. W Realu grali lepsi piłkarze.
Obrazek
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez martin83 Cz 11.06.2009 23:03

bawi mnie to podniecanie się kibiców Realu Zidanem, koleś grał w Realu 5 lat i przez ten czas zdobył jedną ligę mistrzów i jedno mistrzostwo hiszpanii :D naprawde wielkie osiągniecię wielkiego lidera wielkiego zespołu. Zidane miał jedną rzecz - strzelał bramki w ważnych meczach ale jego gloryfikowanie jest mocno przesadzone, Henry był więcej razy piłkarzem roku Francji niż Zidane. a dla kibiców Realu jest najwybitniejszym w historii :shock:

Perez podobno uczy się na błędach , na szczęscie tego nie widać. zamiast kupić najpierw Alonso, Silve, Ville, Albiola on wolał zabuczeć i pokazać jaki to nie jest wielki i zaczął od największych wydatków. najpierw załatwia się po cichu transfery zadanowciów a później kupuje gwiazdy . efekt jest teraz taki, że Liverpool chce za Alonso 40 mln :D
szanse na sukces Realu to nie Ronaldo i Kaka. Real bardziej potrzebuje Cesca i Alonso, którzy w środku zdominowaliby większość zespołów . Real nie ma zawodników to gry atakiem pozycyjnym , Kaka, Ronaldo, Villa , Ribery to nie powinny być priorytety.
martin83
Junior
Junior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania