1. FC Nürnberg

Wszystko o piłce w Niemczech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Postprzez Luber0 So 29.07.2006 11:45

1.FC Norymberga pozyskała na nowy sezon napastnika Geralda Sibona z PSV Eindhoven. Club zdecydował się pozyskać nowego napastnika, w związku z ciężką kontuzją Joshua Kennedy.
32-letni piłkarz przeszedł bez sumy odstępnego z mistrza Holandii, PSV i podpisał z Clubem roczny kontrakt.
Sibon wcześniej występował w takich klubach jak: Ajax Amsterdam, SC Heerenveen, Roda JC Kerkrade, Twente Enschede i VV Venlo oraz przez cztery sezony w Sheffield Wednesday.

No atak FCN jest imponujący, ale atak to nie cała drużyna. Mam nadzieję że kupią kogoś jeszcze od defensywy po pomoc. Napewno by się przydali
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez olson Pt 18.08.2006 23:29

No i nie mylili sie ci, ktorzy stawiali w tym sezonie na Nurymberge :!: Zaczeli naprawde z wysokiego 'c'. Dwa zwyciestwa na poczatku sezonu i to z rywalami, ktorzy mieli walczyc o europejskie puchary- M-gladbach i Stuttgart. Jednak za tydzien beda mieli prawdziwy sprawdzian- mecz na Allianz z mistrzem kraju. Jezeli nie przegraja [w co nie wierze :P], moga naprawde niezle namieszac w tym sezonie.
olson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Luber0 So 19.08.2006 7:38

Brawo Nurnberg. Jak narazie mój czarny koń sprawdza się znakomicie. Gdyby grał Vittek może byłoby więcej. A mecz z Bayernem pokaże naprawdę co potrafią. Remis będzie sukcesem, ale wierze w to. Oby piłkarze nie spoczeli na laurach.
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez olson So 19.08.2006 15:40

Odnosnie tej kontuzji Vittka, to fajne slowa wypowiedzial trener zespolu, Meyer. Mowil, ze teraz ich zapedy mistrzoswskie zostaly ostudzone, poprzez te kontuzje :P. Wlasnie za to lubie tego trenera. A ich szanse w mecz na Allianz? Powiem wiecej jak zobacze jutrzejsza gre Bayernu. Norymberga moze miec szanse na punkty tylko i wylacznie, gdy Bawarczycy beda w dolku [w co nie wierze :P]. Jak na razie to nie zespol na miare mistrza Niemiec ;).
olson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez rebuzz N 27.08.2006 21:55

Swietny start zespolu Norbymgergi ! szok ... choc szczesliwy remis w monachium to i tak postawa godna pochwaly, wygrana z VfB .. no no, moze byc niespodzianka tego sezonu lub tylko chwilowy wzrost formy ... przypomne Eintracht Frankfurt tez pare sezonow temu ladnie wystartowal a skonczyl w srodku tabeli.
BORUSSIA DORTMUND - PONAD 50 tysięcy karnetów sprzedanych na sezon 2007/2008 ! który klub jeszcze sie może tym pochwalić ? !
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez olson N 27.08.2006 22:29

rebuzz napisał(a):przypomne Eintracht Frankfurt tez pare sezonow temu ladnie wystartowal a skonczyl w srodku tabeli.

To samo mozna powiedziec o Mainz, gdy byli beniaminkiem w Bundeslidze. Wydaje mi sie, ze Norymberga nie pociagnie dlugo na tak wysokim poziomie. Wczoraj bardzo szczesliwy remis w Monachium, gdyby nie Makaay [:zgon:], nie wywiezliby z Allianz nawet punktu. Vittek jest kontuzjowany, Mintal to juz nie ten sam zawodnik co 2 lata temu, wydaje mi sie, ze na dluza mete nie bedzie mial tam kto strzelac bramek [weteran Schorth i nieskuteczny Saenko nie dadza rady].
olson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: 1. FC Nürnberg

Postprzez fieldy Cz 03.09.2009 16:04

Akarin, olson, Michał .. ktokolwiek ..

kto mi powie jak w Nürnberg radzi sobie Havard Nordtveit ?
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Akarin Cz 03.09.2009 17:34

Widziałem może jeden mecz Norymbergi i zagrał całkiem dobrze. Grał jako DM bardziej. Z Stuttgartem :wink: Na razie wiecej Ci nie powiem, bo całego spotkania Norymbergi nie ogladałem. No, ale w tym spotkaniu zremisowała Norymberga 0:0, więc nie było pewnie źle :wink:
Obrazek

Luca Toni \o/
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Postprzez fieldy Cz 03.09.2009 17:52

Akarin napisał(a):Grał jako DM bardziej.

:think: przychodził jako niesamowicie zdolny stoper, w rezerwach grał na obronie i na wcześniejszych wypożyczeniach z tego co się orientuję, też :think:
Ciekawe czy chcą go przestawić [choć przecież stoperzy potrafią grać w pomocy], czy tylko ten raz tam zagrał.
No nic, dzięki ;)
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Poprzednia strona

Powrót do Niemcy