Giovinco dziś nie zagra, bo wyjątkowo Ferrara ma zamiar ustawić dziś zespół w systemie 4-4-2
Gio nie zagra nie dlatego, że Ferrara zamierza ustawić zespół w taki, a nie inny sposób, ale z powodu bardzo kiepskiej dyspozycji (w czym upatrywałbym przyczyny zmiany taktyki), czego wyrazem był ostatni mecz.
że Giovinco nie gra w tym sezonie na swoim poziomie
Co rozumiesz przez jego poziom ? Bo według mnie on jeszcze nie zdążył wypracować swojego poziomu. Po pierwsze dlatego, że nie rozegrał wystarczającej ilości minut dającej nam podstawy do uogólnienia. Po drugie grał w kratkę raz lepiej raz gorzej.
Dla mnie Seba idealnie pasuje do systemu 4-2-3-1
Kłopot polega na tym, że tak nie gracie i grać nie będziecie przy obecnej kadrze. Więc są dwie możliwości albo się przystosuje do nowego systemu albo poleci po sezonie.
ślepcem trzeba być żeby nie widzieć jak wiele pracy wkłada on w gre drużyny
Nie sądziłem, że wystąpie w roli obrońcy wyżej wymienionego użytkownika, ale z całym szacunkiem dla Amauriego. Poziom to on prezentuje marny. Nie strzela bramek (od stycznia !), nie asystuje, a czego się wymaga od napastnika jak nie bramek i asyst ? Wskaż mi chociaż jednego, który regularnie występuje w swoim klubie legitymując się równocześnie tak słabym bilansem ? A skoro mówisz o pracy jaką wkłada w gre drużyny to sugerowałbym abyscie go ustawili na defensywnym tam faktycznie tego się od niego wymaga.
4 świetnych napastników
Niby kogo ? Bo jak na tą chwilę tylko jeden strzela bramki, przy czym daleki jest od świetności. Nie macie choćby jednego napastnika na poziomie tych grających w Interze. Stąd też obecność w pierwszym składzie Amauriego, bo kim go zastąpić ? Przynajmniej absorbuje uwagę obrońców i nie gra dla drużyny przeciwnej jak francuz. Forma Del Piero jest dla mnie jedną wielką niewiadomą, więc o nim się nie wypowiadam.