Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Na co stać w tym sezonie Juventus?

Scudetto
14
17%
Miejsce w pierwszej trójce
31
37%
Walkę o miejsce w eliminacjach Ligi Mistrzów
20
24%
Poniżej czwartego miejsca
19
23%

Liczba głosów : 84

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Postprzez WójtinhoFCJ Cz 24.09.2009 22:09

Jeden spalony (ten drugi) był. Ale pierwszy przy Golu Vincenzo już nie jestem pewien. Z samej gry wynik niestety wydaje się sprawiedliwy. Przez ok pół godziny grali dobrze, potem kopanina do końca połowy, a w drugiej już nie wrócili na właściwy tor. Zły jestem że nie wygrali, ale co robić.

Tak po krótce - Buffon w porządku przy golach nie zawinił.

Chiellini w miare ok nic tam nie dojrzałem

Legro podobnie, ale czemu nie wyskoczył przy bramce Crespo do główki?

Grosso - dośrodkowania fajne, ale tylko to. I w obronie coś tam robi zgoda, jest lepiej niż poprzednio, ale nie jest to jakiś progres że hoho, a chyba nowy zawodnik ma poprawić pozycje na którą wchodzi nie? A Grosso nie robi NIC w ofensywie, ma zero dynamiki. Mimo to jest w miare przydatny

Camor - ogólnie niezły mecz, ale druga połówka słabsza. Ale ważne że już gra lepiej niż na początku sezonu.
Marchisio - gracz meczu po prostu, będziemy mieli wiele pożytku
Melo - dziś w sumie nic rewelacyjnego nie zrobił
Poulsen - :evil: :angry:
aldoraine napisał(a):Poulsen jeszcze dzisiaj grał w miarę dobrze. Vicka gol był na równi jak wczoraj milito z napoli. sędzia wogóle sędziował na poziomie ekstraklasy

Poulsen zagrał dziś tak fatalnie, jak możesz mówić że w miare dobrze? On sie boi piłki czy co? Nie ma pomysłu nawet na zwykłe podanie! Ciągle do tylu lub do najbliższego partnera, lub jakieś balony na 50 m wysokości. Widziałeś moment jak podawał sobie chyba z Grygerą przez kilka sekund? On podaje i sobie truchta, cały czas tak samo, nie walczy o nic. A ta akcja co Buffon tak wspaniale wybiegł przed pole karne? Poulsen chwile wcześniej nie trafił w piłke. Jego gra to jedna wielka padaka. :angry: :angry: :angry: Sprzedać nawet za 3 mln.

Iaquinta - obok Marchisio i Gigiego to piłkarz w najwyższej formie co potwierdził i dziś

Amauri - to co grał było prawie tak cienkie jak to co robił Poulsen. Ławka na minimum dwa mecze.

Seba nic nie pokazał, Treze strzelił swoją drugą bramke, oby odzyskał forme na powrót Diego.

FORZA JUVE
Juve - best team ever!
WójtinhoFCJ
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez maestro Cz 24.09.2009 22:19

Amauri dziś piach trzeba przyznać, najsłabszy występ w tym sezonie. Cienias :roll:

Mecz mi bardzo przycinało, więc mogłem coś przeoczyć. 2,5 okazji gospodarzy i 2 gole. Przy pierwszym zwłaszcza zaspał Grosso, przy drugim zbyt łatwo pozwolił dośrodkować no i Legro mógł się lepiej spisać w walce z Crespo. Marchisio doznał kontuzji, nie pobiegł za rywalem i poszło dośrodkowanie. Szkoda, że w ten sposób. Chiellini skała w obronie ale reszta odstaje od niego o co najmniej dwie klasy. W pomocy wyróżniał się Camor ale po drugiej bramce dla Genoi już go przy piłce prawie nie było widać. Bardzo dobry kolejny już występ Marchisio, ja piernicze, jak on się tak będzie rozwijał, to... :jupi: Poulsen na swoim słabym poziomie, zwłaszcza na tle takiego Melo czy Marchisio, którzy gryzą trawę i autentycznie zostawiają zdrowie na boisku. Poulsen woli truchtać i nawet jak straci piłke, to nie chce mu sie wracać. Zmiana Giovinco nic nie wniosła ale do Treze to Ciro miał nosa. Bardzo mnie cieszy kolejne trafienie Francuza. Może coś się jeszcze da z niego wycisnąć. Iaquinta trzyma forme, prawie dwa gole :lol: Przy pierwszym nieuznanym golu głowa Iaquinty na równi z nogami obrońcy. W myśl zasady, że liczy się ta część ciała, którą można zdobyć bramkę, gol prawidłowy. Przy drugim Treze już na spalonym ale chętnie zobaczyłbym jeszcze powtórki w dobrej jakości, bo troszkę mi przycinało. Szkoda straconych punktów, bo powinniśmy byli wygrać ten mecz.
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
maestro
Jack the Raper

Postprzez maciek_88 Cz 24.09.2009 22:30

maestro napisał(a): Bardzo dobry kolejny już występ Marchisio, ja piernicze, jak on się tak będzie rozwijał, to... :jupi:

A pamiętasz jak kiedyś spieraliśmy się o niego...? :P

Wiem, że Ci powtarzam, ale tutaj cieszę się, że jednak są z niego ludzie, dlatego nie dam Ci spokoju :lol: :wink:
Obrazek
maciek_88
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez arek_ahig Cz 24.09.2009 22:43

http://www.youtube.com/user/VsCalcio#pl ... TGPZVoS2GM

Spalonego przy golu Vicka jednak nie bylo. Ktorys z zawodnikow Genui wyraznie zostawil prawa noge. Kurde po raz kolejny tracimy punkty przez bledy sedziowskie. Taki Inter z kolei dostaje prezenty czy to w serie A czy tez LM. :?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez maestro Cz 24.09.2009 22:47

Ja też się powtórze :P oglądałem go w Empoli i może nie grał tam mega oszałamiająco (zwłaszcza na tle jedynego prawdziwego lidera ówczesnego Empoli- Giovinco :P ), to jednak dawał znać o swoim talencie. Uważałem go za zawodnika, który w przyszłości stanie się ostoją Juve ale na tamtą chwilę, musiał się jeszcze dużo nauczyć. Nawet teraz jeszcze wszystko przed nim, dużo pracy ale Claudio przebojem wdarł się do składu i stał się bardzo ważnym jego elementem. Z meczu na mecz nabiera pewności siebie i odwagi, gra bez kompleksów, stał się pomocnikiem kompletnym. Miałem nadzieję, że kiedyś to nastąpi ale nie sądziłem, że tak szybko :> Pracuj Claudio, pracuj i utrzymuj dla nas taką formę :P
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
maestro
Jack the Raper

Postprzez (L)oczkerson Cz 24.09.2009 23:09

Marchisio dziś powalił mnie na łopatki :shock: FAN-TA-STY-CZNY jest w tym sezonie. Pomocnik kompletny, bardzo pracowity w defensywie, cały czas biega, potrafi ruszyć szybką akcją, znakomicie panuje nad piłką i świetnie podaje. Jeszcze miesiąc temu wydawało mi się, że pomiędzy nim a Camo i Tiago będzie duża rywalizacja o miejsce w 11. Teraz wygląda na to że Giovinco, Camo, Tiago i Poulsen to mogą sobie walczyć o miejsce na ławie i oglądać nie gorszego od pozostałych Sissoko i Melo Marchisio

Claudio znów zaskakuje. Kto rok temu się spodziewał, że wracający z Empoli Marchisio będzie podstawowym graczem :?: :think: A teraz gościu wyrasta na kluczową postać JUVE. Jak on dalej będzie się tak rozwijał to :boje się:

Szkoda też, że Iaquincie nie zaliczono tego gola. Dla mnie spalonego nie było. Vicek dziś grał kapitalnie, to on dominował w naszym ataku, strzały, rajdy, świetny. Tylko ta akcja po podaniu Marchisio echhh
A Amauri jak na złość zagrał zdecydowanie najgorszy mecz w tym sezonie. Kompletnie zawalił, nic nie dawał drużynie. Odliczanie minut bez gola mu nie służy...

No i Grosso na minus. Przy obu golach powinien był spisać się lepiej.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Boromir Pt 25.09.2009 14:52

http://www.youtube.com/watch?v=MADiIz_NboY
Tutaj taka mini kompilacja z akcjami Marchisio (o dziwo nie ma na niej akcji bramkowej) + nieuznany gol Iaquinty. Miał jeszcze w pierwszej połowie taką akcję w polu karnym ale się potknął i nie zdołał oddać strzału. Klasowy zawodnik? Jeszcze nie ale naprawdę chłopak robi takie postępy że rok, dwa i mamy miszcza.

Co do meczu, to jakiś paradoks jest w tym sezonie. Jak gramy słabo to strzelamy wszystko co mamy i spokojnie wywozimy 3 pkt. Jak już nam się gra układa i są sytuacje to marnujemy na potęgę a na dodatek szczęścia do sędziów to nie mamy. Najpierw Bordeaux, teraz Genoa. Mam nadzieję, że Alex wprowadzi trochę spokoju do ataku i chociaż on będzie trafiał setki które wypracuje mu Diego. Cieszy Trezeguet. Nareszcie znalazł się tam gdzie być powinien i wykończył bez kalectwa. Może wróci mu pewność i ten zabójczy zmysł. Niech wraca Tiago bo Poulsen to się na pierwszy skład z Genoa nie nadaje. Szkoda tych 2 pkt bo na pewno bardziej zasłużyliśmy na zwycięstwo niż Genoa na remis. W niedzielę Bologna więc tutaj na pewno 3 pkt zwłaszcza że ma zagrać Diego.

P.S. Czy tylko ja mam takie wrażenie że gdyby zamiast Grosso grał Molinaro to druga bramka dla Genoi by nie wpadła? Z drugiej strony, zapewne gola Treze też by nie było bo jednak Molinaro wrzucać nie potrafi.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez aldoraine N 27.09.2009 15:57

gramy najbardziej frajerski futbol w Italii. Genoa teraz Bologna.Czemu po strzeleniu jednej bramki cofają się i liczą na szczęście to tylko nasi piłkarze wiedzą.Amauri przebywał na boisku ,nie zrobił nic z defensorami tak słabej drużyny
aldoraine
Skład B
Skład B

Postprzez arek_ahig N 27.09.2009 16:04

co za frajerstwo. wiedzialem, ze wyrownaja jak mauro z 5 trafil w slupek na pusta bramke.
mam nadzieje, ze co niektorzy przejrza po ty meczu na oczy i przestana chwalic melo na kazdym kroku, bo chlopak gra duzymi okresami bardzo slabo, mase bardzo waznych strat. Bramka dla Bologny to jego zasluga. mielisy pike w srodku pola, do konca meczu 2 min, a ten podaje zupelnie nie atakowany wprost pod nogi zawodnika rywali, idzie kontra, Camor fauluje i po tej akcji pada bramka. Treze tez mimo zdobytej bramki drewno jakich malo, Amauri kolejny slaby mecz,dobrze ze wrocil Del Piero,bo przez te kilkanascie minut zrobil wiecej niz fatalny Brazylijczyk od paru spotkan. Aaa ulubieniec molinaro tez sie popisal przy bramce. :x
ObrazekObrazekObrazekObrazek
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez maestro N 27.09.2009 16:11

Padake jakąś graliśmy dziś, najsłabszy mecz w sezonie. Amauri drugi mecz juz zaczepia sie o własne nogi. Może jednak powinien odpocząć. Dużo razy ratowało nas dziś szczęście, a ostatecznie uśmiechnęło sie do gości. Nie można powiedzieć, że niezasłużenie. Graliśmy piękny mecz do momentu strzelenia bramki, później uj tam, samo sie utrzyma i wygra. Sędzia z kosmosu, dla mnie karny dla Bologny za rękę Molinaro, a kilka minut wcześniej karny dla Juve za faul na Chiellinim przy okazji rzutu rożnego, realizator do tego wracał. Samobój Kielona powiem szczerze nie mam pojęcia czy sędzia podjął słuszną decyzję. Żaden z piłkarzy Bologny nie dotknął piłki ale w momencie dośrodkowania chyba wszyscy na spalonym więc nie ważne do kogo była adresowana piłka. Trudno mi powiedzieć ale za ten faul na Marchisio, Raggi powinien wylecieć z boiska na pysk i jeszcze zawias dostać. Na koledze z Empoli do niedawna :roll:

Frajersko stracone punkty, znów niewykorzystujemy mnóstwa sytuacji, a na tyłach liczymy na kolejne cuda Buffona czy też Kielona, a nóż się dobrze ustawi za wszystkich 4 obrońców :roll: pochwały kolejny raz dla Melo, nie ma dla niego straconych piłek, mnóstwo przechwytów, jak straci to zapierdala i naprawia błąd chociaż bramka jak na złość po jego stracie. Camor z Diego kilka razy fajnie kombinowali jednak brylował ten pierwszy, Diego musi wrócić do dobrej dyspozycji, bo dziś po prostu słabo. Kolejna bramka Treze i to by było na tyle, jeśli chodzi o pozytywy. Niedobrze sie zapowiada przed Bayernem, trzeba leciutko wstrząsnąć drużyną. Nie wykorzystaliśmy potknięcia Interu... trzeba szybciutko zapomnieć o tym meczu.
maestro
Jack the Raper

Postprzez Boromir N 27.09.2009 19:34

No żenada, dobrze że chociaż wygrał football, że zatriumfowała ambicja i wola gry w piłkę, a nie tylko bezczelne trzymanie wyniku. Mam nadzieję, że to ostatni taki mecz w naszym wykonaniu w którym po strzeleniu bramki nam się nie chce. Bo jak przez pierwsze 20 min nam się chciało, to Bologna nie miała nic do powiedzenia. Ciężko kogoś wyróżniać, za dzisiejszy mecz wszyscy bura.
Boromir napisał(a):Czy tylko ja mam takie wrażenie że gdyby zamiast Grosso grał Molinaro to druga bramka dla Genoi by nie wpadła?

Wycofuję się z tego co napisałem :roll:
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez (L)oczkerson Śr 30.09.2009 13:33

Mecz z Bayernem się zbliża wielkimi krokami. Łatwo nie będzie bo Bayern gra u siebie. Co do naszej gry ofensywnej to głównie liczę na Iaquintę. Aż dziw, że jest tak niedoceniany. Facet w ostatnich miesiącach gra rewelacyjnie. W tym sezonie jest wręcz niezawodny (5 meczy 4 gole i jeden nieuznany, który był prawidłowy) Od kiedy na przełomie lutego i marca wywalczył sobie miejsce w pierwszej jedenastce strzelił 13 goli w 18 meczach :!: Trafiał w pojedynkach z Chelsea, Milanem, Romą, Lazio (po 2), w obu meczach wyjazdowych z Genoą, z Bordeaux. Słowem prezentuje się znakomicie i dziś wieczorem grając przeciwko Van Buytenowi i Badstuberowi, czyli nie najpewniejszym rywalom powinien być bardzo groźny! W dodatku nie grał z Bologną więc jest wypoczęty. Co do partnera to chyba Treze, ale nie widziałem meczu z Bologną bo wyskoczyłem do Krakowa i nie wiem jak był dysponowany. No, ale 3 gole w 3 meczach to dobra statystyka i David jest chyba lepszą opcją niż Del Piero, który zaliczył ledwie parę minut i Amauri, który po dobrym początku strasznie spiął się tym, że nie trafia i gra fatalnie (w meczu z Genoą nie dało się na niego patrzeć, z Bologną podobno nie było lepiej)
Mam też nadzieje, że Diego zagra. Zna Bayern i by był idealnym graczem na kiepsą defensywną pomoc Bayernu.

Co do samej gry to jak JUVE po prostu nie może dać się zbytnio zepchnąć. Ciekawi mnie też co Ciro wymyśli by zneutralizować Riberiego i Robbena (swoją drogą jak tam się oni prezentują? Bo o golach z ich strony jakoś nie słyszę..) Gdyby był zdrowy Canna możliwe by było wystawienie Chielliniego na lewej (już tak graliśmy gdy trzeba było bronić), tak nie widzę wielkiego pola manewru
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Michał M Śr 30.09.2009 14:12

(L)oczkerson napisał(a): Słowem prezentuje się znakomicie i dziś wieczorem grając przeciwko Van Buytenowi i Badstuberowi, czyli nie najpewniejszym rywalom powinien być bardzo groźny!

Co do Badstubera to się zgodzę, bo w sumie w każdym meczu nie wiadomo jak spisze się ten młodziak (przypominam - to jego pierwszy tak naprawdę "dorosły" sezon, wcześniej grał 1,5 sezonu w 3 lidze), ale van Buyten ma krzywą zdecydowanie do góry i liczę, że dzisiaj będzie pewnym punktem defensywy. Jak się przeliczę, to przynajmniej wiadomo będzie na co Belga stać, a na co nie :wink:
(L)oczkerson napisał(a):Mam też nadzieje, że Diego zagra. Zna Bayern i by był idealnym graczem na kiepsą defensywną pomoc Bayernu.

Diego to idealny kandydat do sprawdzenia tej naszej def. pomocy. Liczę, że wreszcie Tymoszczuk pokaże czemu go kupiliśmy z Zenitu. W sumie szkoda braku kontuzjowanego van Bommela, z nim byłoby nam łatwiej powstrzymać ofensywne zapędy Juve.
(L)oczkerson napisał(a):Riberiego i Robbena (swoją drogą jak tam się oni prezentują? Bo o golach z ich strony jakoś nie słyszę..)

Gole jak wiadomo to nie wszystko, a w ostatnią sobotę nikt ich nie strzelił :wink: Ale np. Robben zaliczył ważną aystę w poprzedniej kolejce BL, Ribery miał asysty w meczu pucharu Niemiec. Widać, że ani jeden ani drugi jeszcze nie są w optymalnej dyspozycji, no ale wystarczy, że machną 1-2 genialne rozwiązania, na jakie ich obu stać i już może być b. dobrze :)

W sumie chyba zapowiada nam się ciekawe spotkanie. Transmisja na żywo na SAT 1 :beer:
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Postprzez (L)oczkerson Śr 30.09.2009 14:23

Odnośnie Van Buytena to Iaquinta może być dla niego bardzo niewygodny głównie dlatego, że Vicek jest bardzo szybki jak na swój wzrost (191) i siłę, a Belg do najszybszych i najzwrotniejszych nie należy. W tym kontekście nie tylko ten młokos, ale i Van Buyten najpewniejszym graczem nie jest.
Winston Churchill
(L)oczkerson
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Michał M Śr 30.09.2009 14:28

(L)oczkerson napisał(a):Odnośnie Van Buytena to Iaquinta może być dla niego bardzo niewygodny głównie dlatego, że Vicek jest bardzo szybki jak na swój wzrost (191) i siłę, a Belg do najszybszych i najzwrotniejszych nie należy. W tym kontekście nie tylko ten młokos, ale i Van Buyten najpewniejszym graczem nie jest.

Tak naprawdę, to jeszcze nie wiadomo kto u nas wystąpi w obronie. Ostatnio van Gaal zaskoczył chyba wszystkich, wrzucając do składu z HSV Breno. I ta opcja przez większość meczu (szczeg. w I połowie) się sprawdzała (w drugiej musiała nastąpić pewna roszada w def. i Breno, który jest środkowym obrońcą, z konieczności musiał grać na prawej bocznej obronie). Kto wie, może to Breno dzisiaj wystąpi, a on akurat jest chyba najszybszym z naszych środkowych (radził sobie dość nieźle z Elią, a ten wolniutki raczej nie jest) :wink:
Obrazek
Michał M
Bawarski Krzyżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy