Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Podobają ci się maskotki ?

Tak
5
7%
Nie
38
51%
Mało mnie to obchodzi
32
43%

Liczba głosów : 75

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Postprzez fieldy Wt 29.09.2009 10:13

to pewno do tego przedmiotu, co za moich czasów ( :lol: ) nazywał się - przygotowanie do życia w rodzinie
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Duch Wt 29.09.2009 10:52

Zdjęcie zeszytu dostaliśmy od Alertowicza z Tychów

Kurdę, byłem wczoraj w empiku i nie zwróciłem uwagi :lol:
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez franz Wt 29.09.2009 12:58

Yukasz napisał(a):Ja tylko nie rozumiem czemu Polański został uznany męczennikiem narodu i teraz wszyscy nad nim płaczą a niedługo pewnie wytoczymy swoje działa by odbić rodaka

"męczennikiem narodu"? "teraz wszyscy"?

Chyba przesadzasz. W zdecydowanej większości sondaży około 70%, 80% respondentów uznaje wine Polańskiego i uważa, że należy mu sie kara. Takie jest zdanie narodu/wszytskich.

Pan Polański to wybitny artysta, który ma wielu możnych/wpływowych/poteżnych przyjaciół, więc otrzymuje on też stosowne wsparcie z ich strony. Media (prawie wszytstkie) też opowiadają sie za nim. Jednak "naród", "wszyscy" i tzw. ulica - mają inne zdanie w tej kwestii.

Marco_Van_Basten napisał(a):Też jestem zdania, że pedofil Polański powinien siedzieć.

Pedofil? Po obejrzeniu zdjęć tej dziewczynki prima facie można ustalić, że właściwie jest/była to już kobieta - nie dziewczynka (dziecko).

Marco_Van_Basten napisał(a):Siedzieć nie będzie, bo już międzynarodowa społeczność żydowska stanęła za nim murem.

Co do sankcji karnej zastosowanej wobec Polańskiego właściwie się z Tobą zgadzam: "siedzieć nie będzie". Jednak "nie będzie siedzieć" z innych powodów, bo uważam że przeceniasz wpływ "lobby żydowskiego" na wymiar sprawiedliwości Kalifornii.

Chlopaczek napisał(a):Ja bym nie wierzyl we wszystko co mowia nastolatki.

Polański sam się przyznał. Więc wiara w słowa nastolatki nie jest potrzebna. W prawie tzw. "fakty przyznane" nie są przedmiotem dowodu.

Chlopaczek napisał(a):Nie wiedzialem ze sa takim pieskiem Stanow.

Można wiedzieć na jakiej podstawie ferujesz tak jednoznaczne opinie na temat Szwajcarii?

Babel napisał(a):sam Polański mi jest totalnie obojetny (nie jestem kinomanem i sie nie znam - pewnie dlatego) i niech robia z nim co tam prawo przewiduje za dany czyn

Mi pan Roman zdecydowanie nie jest obojętny. Jestem zdeklarowanym kinomanem, a twórczość Polańskiego ("Dwaj ludzie z szafą", "Nóż w wodzie", "Chinatown" czy chociażby "Pianista") lubię, cenie, sznuję. Jednak fudamentalną zasadą prawa jest... "równość wobec prawa". Nie zależnie czy ktoś jest biedny/bogaty, biały/czarny, czy jest wielkim artystą, czy bezdomnym żulem - musisz ponieść konswkwencje swoich błędów. Polański zrobił zle. Podał dziecku alkohol/narkotyki i odbył stosunek z osobą z którą prawo zabrania odbywać stosunków - jako ponad 40 letni facet powinnien wiedzieć jakie mogą być tego konsekwencje. On nie miał na tyle odwagi, aby stanąć przed sądem i ponieść karę. Jako, ze instytucja przedawnienia w USA działa zupełnie inaczej niż u nas teraz dosięgnie go sprawiedliwość i bardzo dobrze. Gdybym miał 13 letnią córkę tym bardziej byłbym zadowolony.

PS: Kapitanie bomba - ubolewam nad faktem, ze nie doceniasz tak zacnej sztuki jak film. Dużo tracisz.

Babel napisał(a):Ja czyli ten jeszcze gorszy niz elektorat PO.

Bolszewik?

Aha jeszcze jedno:

Yukasz napisał(a):w tyłek

Babel napisał(a):w pupe

Panowie skąd wiecie, ze ten "gwałt" (bo sama "ofiara" przyznaje, ze wyraziła na to zgode - innna kwestia jaka jest świadomość u 13) możemy zaliczyć do sodomi i zboczenia jakim jest tzw. "anal sex"? Można jakieś info?
Obrazek

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez lisek_chz Wt 29.09.2009 13:17

Gazeta Wyborcza przypomina szokujące znaznania 13-letniej Samanthy Geimer. Ciekawe co powiedziałby wielkoduszny Wajda, czy umoralniająca nas Katarzyna Figura, gdyby Roman wsadził penisa w odbyt ICH młodej córki...? Jak myślicie, czy też by go bronili? A może uprawiać seks można tylko dziećmi z rodzin spoza tego środowiska?

Chciało mi się płakać. Chciałam powiedzieć: "Nie przestań', ale bałam się" - mówiła przestraszona dziewczynka przed sądem. Zeznała, że Polański podał jej szampana, a potem jakąś tabletkę. Podejrzewa się, że to silny lek rozluźniający i hipnotyczny, Metakwalon. Potem wziął ją do jacuzzi, obiecując że zrobi jej zdjęcia.

- Co miałaś na sobie w jaccuzi? - spytał Samanthę prokurator.

- Bieliznę, ale powiedział, żebym ją zdjęła. Zrobiłam tak i weszłam - wspomina ofiara. Potem zabrał ją do sypialni:

- Byłam tylko owinięta ręcznikiem - mówiła 13-latka. Pocałował mnie, mówiłam: "Nie" i "Odsuń się". Powiedział: "Zaraz zabiorę cię do domu.

A to najważniejsza część zeznań udzielonych pod przysięgą. W tych aktach nic złego nie widzą liczni znani obrońcy Polańskiego. Zapamiętajcie słowa Figury: Wypominanie tego temu wspaniałemu człowiekowi "to skandal na miarę światową":

Obniżył się i położył usta na mojej waginie. (...) Potem rozpoczął ze mną stosunek. (...) Wsadził penisa do mojej waginy. (...) Cały czas mówiłam: "Nie, przestań!", ale nie broniłam się, bo nikogo innego tam nie było i nie miałam dokąd iść. Potem pytał: "Kiedy miałaś ostatni okres?". Powiedziałam, że nie pamiętam. Powiedział: "W takim razie nie będę w ciebie wchodził". Podniósł moje nogi i wszedł do mojego odbytu.

Na podstawie tych zeznań Polańskiemu postawiono 6 zarzutów, w tym zgwałcenia nieletniej. Groziło mu aż 50 lat więzienia. Udało mu się jednak uciec z USA i unikać odpowiedzialności przez 31 lat...

Grubo :lol:

i

W odmiennym niż oburzenie tonie zareagował publicznie chyba tylko Zbigniew Hołdys - jeden z niewielu polskich muzyków, którzy nie boją się nazywać rzeczy po imieniu. W rozmowie z internetowym wydaniem Dziennika powiedział jasno, że takie samo prawo obowiązuje wszystkich, a Polańskiemu nie mogą przysługiwać przywileje tylko dlatego, że jest znanym reżyserem. Szczególnie w tak kontrowersyjnej sprawie jak gwałt analny na nieletniej.

Z wielkim zakłopotaniem i smutkiem obserwuję całą tę sytuację. Dostałem do podpisania list w obronie Romana Polańskiego, którego na pewno nie podpiszę - mówi Hołdys. Dlaczego? Ponieważ istnieje coś takiego jak elementarne poszanowanie prawa i równość wszystkich wobec prawa, zatem ludzie, którzy propagują ten list, powinni puknąć się w czoło. Przy całej mojej ogromnej sympatii dla Polańskiego jako twórcy, przy całym zrozumieniu jego strasznego i niezwykle nasyconego dramatami życiorysu, uważam, że musimy sobie zdawać sprawę, że to facet, który po prostu uciekł przed wyrokiem i przez 31 lat się ukrywał.

Wygląda na to, że powinniśmy go wypuścić, bo na co dzień czyni dobro. A może po prostu się umówimy, że wszystkie 13-latki można bzykać w odbyt i nikomu nic nie grozi? Jakiś czas temu Polański starał się, aby jego sprawa została załatwiona przez sąd w Los Angeles. Sąd stwierdził jednak, że aby wyrok mógł zostać wydany, reżyser musi przyjechać na miejsce. Trzeba tu przypomnieć, że w USA działa precedensowy system prawa i jeśli ława przysięgłych w tym przypadku uniewinniłaby oskarżonego, to byłaby to furtka dla innych, którzy zostali oskarżeni w podobnych przypadkach.

Obrazek
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez franz Wt 29.09.2009 13:31

lisek_chz napisał(a):Obniżył się i położył usta na mojej waginie. (...) Potem rozpoczął ze mną stosunek. (...) Wsadził penisa do mojej waginy. (...) Cały czas mówiłam: "Nie, przestań!", ale nie broniłam się, bo nikogo innego tam nie było i nie miałam dokąd iść. Potem pytał: "Kiedy miałaś ostatni okres?". Powiedziałam, że nie pamiętam. Powiedział: "W takim razie nie będę w ciebie wchodził". Podniósł moje nogi i wszedł do mojego odbytu.

:?

No tych okoliczności sprawy nie znałem - w sumie żałuje, ze je poznałem. Obrzydliwość. Teraz kwestia anal'a jest wyjaśniona. Aha komentarz: "Grubo :lol: " wydaje mi się bardzo nie na miejscu.
Obrazek

– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez fieldy Wt 29.09.2009 13:47

Jak za Hołdysem nie przepadam, tak tutaj ma rację.
Sławny rezyser, czy nie - zgwałcił, niech idzie siedzieć.
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Aker Wt 29.09.2009 13:50

dokładnie, dobrze było dowiedzieć się jak to było naprawdę...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Aker
Kapitan
Kapitan

Postprzez czeher Wt 29.09.2009 14:02

Aker napisał(a):dokładnie, dobrze było dowiedzieć się jak to było naprawdę...

Dobra ale... nawet jezeli sama chciala z wlasnej woli bez przymusu, czy bez pomocy srodkow odurzających. Nawet niech by byla niepelnoletnia kurewka, ktora stracila ponoc dziewictwo w wieku 8lat...... :shock:
To nadal pozostaje taki aspekt moralny a nawet prawny, ze miala 13 lat :!: tak czy owak mogl pomyslec bardziej ta wieksza glowka... nie wnikajmy jak wygladala, bo on dobrze wiedzial ile ma lat
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez franz Wt 29.09.2009 14:09

czeher napisał(a):To nadal pozostaje taki aspekt moralny a nawet prawny, ze miala 13 lat

Dokładnie. Nawet jeśli to nie był gwałt, to i tak w aspekcie moralnym jest to czyn, no co tu gadać... plugawy. W świetle naszego prawa jest to (seks z tak młodą osobą) przestepstwo. Co do Kalifornii, to się nie orientuje, ale pewnie też.

Pozostaje nam tradycyjne kibolskie... POZDROWIENIA DO WIĘZIENIA!
Obrazek

– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez Babel Wt 29.09.2009 15:20

franz napisał(a):Kapitanie bomba - ubolewam nad faktem, ze nie doceniasz tak zacnej sztuki jak film. Dużo tracisz.

Pewnie duzo, ale jak wymyslisz jakis srodek który mogłby spowodowac u mnie skupienie i wytrwanie w skupieniu jednej pozie przez 2h to daj znac. Cos tam w zyciu ogladalem, ale nie chce sie lansowac na znawce. Jak bardzo chcesz zebym jakis film obejrzał to musisz mnie przekonac w jakis sposób. W innym wypadku piwo, siatkówka, piła nozna, family guy i swiat moze nie istniec :P
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Yukasz Wt 29.09.2009 19:57

franz napisał(a):Panowie skąd wiecie, ze ten "gwałt" (bo sama "ofiara" przyznaje, ze wyraziła na to zgode - innna kwestia jaka jest świadomość u 13) możemy zaliczyć do sodomi i zboczenia jakim jest tzw. "anal sex"?

Szczelałem :P Szkoda że lotka zapomniałem puścić :foch:

http://www.widelec.pl/widelec/1,101584, ... losuj.x=68
wpisujcie miasta!
Yukasz
Basket fan hooligan

Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Postprzez Grand Śr 30.09.2009 12:21

Zmieniajac temat, dla Mentora jesli nie widział, kilka stron wczesniej prosiłes o szczegóły jak Boniek brechtał z Grenia :afro:

http://www.wykop.pl/ramka/241455/co-sadzi-boniek-o-kazmierzu-greniu
Obrazek
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Vianuch Śr 30.09.2009 13:06

Grand może czytaj uważniej forum, bo już 2 razy ten filmik tutaj wrzucali :roll:

Powodzenia wszystkim studentom :mrgreen:
"Bóg jest Francuzem. Bóg to Zinedine Zidane"
Vianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Marco_Van_Basten Śr 30.09.2009 13:28

Jutro znowu starcie z bananową młodzieżą, arafatkowiczami, antyglobalistami, lewakami i innymi wykolejeńcami :x
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez Babel Śr 30.09.2009 13:32

A co sie dzieje bo bardzo enigamtycznie piszesz. Mama obiad szykuje w domu i rodzina sie zjeżdza?

:lol2: // Mentor
"Zmierzch..."
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park