emdżej napisał(a):A tak przy okazji to nie orientuje się ktoś dlaczego Gostomski nigdzie nie został w tym roku wypożyczony? Nikt go już nie chce czy wolą go ogrywać w Młodej Ekstraklasie?
W Bytomiu był na testach, ale ... wybraliśmy Skabę

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro
emdżej napisał(a):A tak przy okazji to nie orientuje się ktoś dlaczego Gostomski nigdzie nie został w tym roku wypożyczony? Nikt go już nie chce czy wolą go ogrywać w Młodej Ekstraklasie?

Bienias napisał(a):Cos mi sie zdaje ze Legie na nowy stadion bedzie budowac inny trener.

Jan Urban (trener Legii):
Powiedzmy sobie szczerze - wielu ludzi w naszym kraju, jeśli chodzi o piłkę nożną, żyje historią. Patrzymy na osiągnięcia polskich drużyn, ale kiedy to było? Spójrzmy realnie na nasze możliwości. To, co widzimy, to jest rzeczywistość i to są umiejętności naszych zawodników. Nie ma co się oszukiwać i oczekiwać od nich nie wiadomo czego. Nie przeskoczymy problemu wyszkolenia. Ja czasem też jestem zdesperowany, ale muszę trzymać fason. Kiedyś poziom tej ligi był dużo wyższy. Oszukiwaliśmy się cały czas i nie pracowaliśmy w Polsce z młodzieżą. A teraz czego nagle chcemy?
Jestem tu trzeci sezon i nie ma dużego progresu w Legii. Uważam, że do tej pory osłabialiśmy się, a nie wzmacnialiśmy, z różnych względów. W ostatnim oknie transferowym pozyskiwaliśmy graczy za darmo. Były momenty, że przyjemnie patrzyło się na grę Legii, ale było więcej zawodników do gry kombinacyjnej. Teraz są Iwański i Giza, reszta ma inklinacje do zupełnie innej gry. Z mentalnością piłkarzy, wobec wymagań jakie tu w Warszawie są, też mamy problemy.
Przed Bełchatowem mamy jeszcze jeden problem - na rozgrzewce kontuzji doznał Grzelak. Uraz przywodziciela.

Akcja pod tytułem: "Stadion dla Polonii" rozpoczęła się 19 listopada a organizatorem jest Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom. Postanowiliśmy wziąć sprawę w swoje ręce po obcięciu budżetu na rok 2010 przez Pana Prezydenta Piotra Koja i radnych miasta Bytomia. Zamiast planowanych 10 milinów złotych na budowę trybuny od strony znicza, przekazane będzie zaledwie 1,5 miliona złotych co pozwoli jedynie przygotować grunt pod budowę nowych miejsc. Akcja jest całkowicie legalna, posiada pisemną zgodę Prezydenta Miasta, potrwa do 31 grudnia a wszystkie pieniądze zebrane w tym terminie zostaną przekazane na ręce urzędników.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości