Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Postprzez cloner Pn 05.10.2009 13:54

emdżej napisał(a):A tak przy okazji to nie orientuje się ktoś dlaczego Gostomski nigdzie nie został w tym roku wypożyczony? Nikt go już nie chce czy wolą go ogrywać w Młodej Ekstraklasie?

W Bytomiu był na testach, ale ... wybraliśmy Skabę :P
Jestem normalny - nie pedałuję.
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Bienias So 21.11.2009 11:47

jako ze jestem chory i zostalem zmuszony zostac w domu na piatkowy wieczor mialem wreszcie okazje popatrzec sobie na gre Legii. Przyznam ze w tym miesiacu jeszcze chlopakow z Legii a tym bardziej z Polonii nie ogladalem. To co zobaczylem az mnie przerazilo. Tak beznadziejnie grajacej Legii dawno nie widzialem. W ataku jedynym zawodnikiem ktory cos mieszal byl Radovic. Ogolnie prawa strona tylko grala. Szalachowski to po tych kontuzjach to cien samego siebie. Iwanski jak Giza. Szkoda bo znowu w Legii nie ma pomocy i czlowieka ktory by cos rzegral. Remis zasluzony. Zadna z druzyn nie miala setki albo sytuacji sam na sam. Mecz nudny jak flaki z olejem. Sedzia sie troche pogubil bo Radovic powinien dostac czerwo i Choto raczej tez albo przynajmniej zoltko. Cos mi sie zdaje ze Legie na nowy stadion bedzie budowac inny trener.
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez cloner So 21.11.2009 11:55

Bienias napisał(a):Cos mi sie zdaje ze Legie na nowy stadion bedzie budowac inny trener.

A mnie się wydaje, że z taką grą ITI będzie zapraszać na nowy stadion tych "troglodytów od Starucha", bo nikt inny tej padliny nie będzie chciał oglądać. Wczoraj na wielkich derbach w stolicy kraju aż 3500 osób :rotfl:
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez franz So 21.11.2009 13:29

Jeszcze jeden! Jeszcze jeden!
Obrazek

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez kaczy N 22.11.2009 13:00

Legia gra strasznie nudny futbol ostatnio. Mecze z Wisłą i Polonią nie były przypadkiem.

Pamiętacie Legię 95' z zielonymi koszulkami Daewoo ? To była ekipa ... nieporównywalna do dzisiejszej ITI'owskiej sielanki
Obrazek
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Bienias Cz 26.11.2009 0:52

Jan Urban (trener Legii):

Powiedzmy sobie szczerze - wielu ludzi w naszym kraju, jeśli chodzi o piłkę nożną, żyje historią. Patrzymy na osiągnięcia polskich drużyn, ale kiedy to było? Spójrzmy realnie na nasze możliwości. To, co widzimy, to jest rzeczywistość i to są umiejętności naszych zawodników. Nie ma co się oszukiwać i oczekiwać od nich nie wiadomo czego. Nie przeskoczymy problemu wyszkolenia. Ja czasem też jestem zdesperowany, ale muszę trzymać fason. Kiedyś poziom tej ligi był dużo wyższy. Oszukiwaliśmy się cały czas i nie pracowaliśmy w Polsce z młodzieżą. A teraz czego nagle chcemy?

Jestem tu trzeci sezon i nie ma dużego progresu w Legii. Uważam, że do tej pory osłabialiśmy się, a nie wzmacnialiśmy, z różnych względów. W ostatnim oknie transferowym pozyskiwaliśmy graczy za darmo. Były momenty, że przyjemnie patrzyło się na grę Legii, ale było więcej zawodników do gry kombinacyjnej. Teraz są Iwański i Giza, reszta ma inklinacje do zupełnie innej gry. Z mentalnością piłkarzy, wobec wymagań jakie tu w Warszawie są, też mamy problemy.
Przed Bełchatowem mamy jeszcze jeden problem - na rozgrzewce kontuzji doznał Grzelak. Uraz przywodziciela.

Urban chyba sie wkurzyl skoro wypowiedzial sie ostro o swojej pracy.

Odnosnie Grzelaka to zal mi chlopa. To juz nawet nie jest smieszne
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez NoName1989 Cz 26.11.2009 19:18

"Klątwa Widzewa, hej Grzelak klątwa Widzewa" :D
Co do gry Legii to tak jak powiedział Urban nie ma ludzi do gry kombinacyjnej. Meczy Legii praktycznie nie da się oglądać, nie dość, że grają wolno to jeszcze mało widowiskowo, no i ten plac budowy i cisza na trybunach robi swoje.
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Fishbone Pt 27.11.2009 13:18

Co do Grzelaka, to Urban kiedyś powiedział oficjalnie, że np. nie wie czy jutro zagra Grzelak, bo możliwe, że w domu jakąś kontuzję złapał. Ściema ten gość, nic więcej.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Hamek84 N 29.11.2009 18:32

Oglądałem mecz, to byla żenada w wykonaniu Legii, zwycięstwo Legii się nie należało... Warszawiacy nie stworzyli żadnej sytuacji, byli bardzo wolni, zmęczeni meczem z Cracovią, jednak wygrali, przypadkiem... Jestem kibicem Legii i ciesze sie z wygranej ale styl, wogóle jego brak, cala gra Legii w tym sezonie jest prawdę mówiąc beznadziejna!!

Mam lek na cale zło, na gre Legii... a tym lekiem są zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany! Nie tylko wśród zawodników.
1) niech Urban dokończy sezon, niech odejdzie zostawiając Legie tam gdzie w tym sezonie jest jej miejsce... myśle że z taką grą 2 czy 3 miejce będzie dużym osiągnięciem
2) od sezonu 2010/11 dać szanse Probierzowi
3) zmienić sztab medyczny, Magiere zrobić trenerem Młodej Ekstraklasy, Dowhania zostawić, zwolnić Trzeciaka i zmienić prezesa.
4) nawiązać kontakt z dobrymi menedżerami z Europy, lub grupami menedżerskimi typu Sportagentur Marquardt czy Extratime GmbH
5) dać też szanse mlodym polskim menedżerom, chociażby Kucharskiemu
6) i wreszcie - zmienić kadre zespołu, przede wszystkim sprzedać zawodników na których jeszcze da sie zarobić (mysle tu o Musze, Radoviciu, Rzeźniczaku, Gizie, Cumbevie, Ekwueme {wraca z wypożyczenia}), nie przedlużać kontraktów z Kielbowiczem i Szalą (zrobic im fajne pożegnanie), Grzelakiem, Paluchowskim i Jarzębowskim (bez zbędnych sentymentów), i wreszcie wypożyczyć do 1 ligi zawodników mlodych (Zbozień, Gostomski, Koziara).
7) z wypożyczen wracają Skaba, Korzym, Majkowski - wszystkich ich zostawić w kadrze, przychodzi też Kucharczyk; na stałe do skladu włączyć Tomczyka, Żyro, Koseckiego i Skrzyńskiego
8) rozwiązać sprawę z Wawrzyniakiem, jak dostanie dyskwalifikacje na rok/dwa to olac go, jego problem... jednak mam nadzieje że bedzie już mógl w przyszlym roku grać, jeśli nie to kupić Derbicha.
9) kupić:
Broź (Widzew) - młody a juz doświadczony, silny i szybki - już dawno go wypatrzylem (jak przychodzil z wisly), będzie z niego reprezentant
Bruno (Jagiellonia) - wreszcie rozgrywający z prawdziwego zdarzenia
Jarecki (Jagiellonia) - Rybus musi mieć rywala bo osiada na laurach, w Polsce brakuje lewych pomocników, Jarecki poszedlby za swoim trenerem
Gol (Bełchatów) - to samo co z Rybusem, orysiuk musi mieć godnego konkurenta
Traore (Lubin) - brać go puki strzela gole
Sadlok (Chorzów) - Choto i Astiz są nie do ruszenia, Sadlok by się dużo nauczył

Kadra po tych ruchach wyglądałaby następująco:
Bramkarze:
Machnowskyj, Skaba, Skrzyński
Obrońcy:
Broź, Tomczyk, Jędrzejczyk, Choto, Sadlok, Inaki Astiz, Komorowski, Wawrzyniak
Pomocnicy:
Szałachowski, Żyro, Borysiuk, Gol, Iwański, Bruno, Smoliński, Rybus, Majkowski, Jarecki
Napastnicy:
Chinyama, Mięciel, Traore, Kucharczyk, Korzym, Kosecki
Hamek84
Skład B
Skład B

Postprzez Marco_Van_Basten N 29.11.2009 18:36

Za mocne jak dla mnie.
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez cloner Wt 08.12.2009 9:01

http://www.allegro.pl/item845878188_legia_warszawa_1916_1966.html - może ktoś chce kupić :?:

Akcja pod tytułem: "Stadion dla Polonii" rozpoczęła się 19 listopada a organizatorem jest Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom. Postanowiliśmy wziąć sprawę w swoje ręce po obcięciu budżetu na rok 2010 przez Pana Prezydenta Piotra Koja i radnych miasta Bytomia. Zamiast planowanych 10 milinów złotych na budowę trybuny od strony znicza, przekazane będzie zaledwie 1,5 miliona złotych co pozwoli jedynie przygotować grunt pod budowę nowych miejsc. Akcja jest całkowicie legalna, posiada pisemną zgodę Prezydenta Miasta, potrwa do 31 grudnia a wszystkie pieniądze zebrane w tym terminie zostaną przekazane na ręce urzędników.

8)
cloner
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Legionista84 Wt 08.12.2009 18:12

Fajny ten nowy stadion Legii, znalazlem animacje video ktora prezentuje sie imponujaco :) Tutaj link:
http://www.youtube.com/watch?v=xLxwf40XLUU
Legionista84
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Postprzez piwus Śr 09.12.2009 15:54

Obrazek
Obrazek
Piotr R - Teraz już nic nie zatrzyma Lecha. Idziemy na mistrza. A Wisła? Wisła to będzie oglądać nasze plecy. Lech, Wisła, Legia - tak to się zakończy.
piwus
Heathen Child

Postprzez Bienias Śr 09.12.2009 15:57

:haha:

kto cos takiego sprzedaje?

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez emdżej Śr 09.12.2009 16:02

Jeśli z tym herbem to sam klub w swoim oficjalnym sklepie. Wzór może akurat jest okropny, ale odzież dziecięcą w barwach klubowych uznaję za dobry pomysł.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska