Co sądzicie o cenach gier komputerowych???

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Jakie są ceny gier komputerowych?

Zbyt drogie
35
85%
W sam raz
3
7%
Zbyt tanie
3
7%

Liczba głosów : 41

Co sądzicie o cenach gier komputerowych???

Postprzez bobi N 13.03.2005 22:10

Co sądzicie o cenach gier komputerowych :?: Moim zdaniem gry komputerowe są zbyt drogie, co powoduje ze tych ktorych na nie nie stac wola kupic gre nielegalna i zaplacic za nia duzo taniej :!:
bobi
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez THEMANIEK N 13.03.2005 22:19

potwierdzam :/ mnie nie stać na gierki oryginalne to sobie piraty kombinuje :/
THEMANIEK
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez qczak N 13.03.2005 22:35

zgadzam się z przedmówcami, myśle że gdyby nowe gry były tańsze (kosztowałyby jakieś 30zł) to o wiele więcej osób chętniej kupywałoby oryginały zamiast piratów
>>To jest miejsce na Twoją reklamę<<
Madrid, cabrón saluda al campeón!
qczak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Mentor N 13.03.2005 22:55

Nie no panowie macie rację, że gry są za drogie ale 30zł... :lol:
Gry są za drogie dla przeciętnego Polaka ale to nie jest artykuł pierwszej potrzeby. W innych krajach wcale nie są tańsze z tym, że tam ludzie mogą zarabiać więcej i dla nich nie wydają się one tak drogie jak dla nas. Poza tym producenci nie będą patrzeć czy dla Polaka to gra jest za droga czy w sam raz. Cena jest taka aby się opłacało je tworzyć i sprzedawać.
Ja osobiście nie gram dużo a jak potrzebuje jakiejś gierki to naturalnie pirat.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez RoRo N 13.03.2005 22:56

Jak dla mnie to kompletna paranoja ...
Np kup sobie taka Fife 2005 za 100 zł i okaże sie ze Ci sie znudzi po kilku dniach :|

Ja pozyczam od kumpla gram i zucam na pułke :D

Nie no to jest nie do pomyslenia kupic gre za 100 zł załoze sie ze polowa ludzi w polsce jedzie na piratach ..... tylko piratach

Programy to juz inna bajka Adobe Photoshop 4000 zł .. Lol ja mam za darmo od kumpla starszego :D:D:
Obrazek

RoRo - Najbardziej pomocny forumowicz sezonu 2004/2005 :]
RoRo
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez kakarott N 13.03.2005 23:07

Piraty, Piraty, Piraty i jeszcze raz Piraty :twisted:
Wartość człowieka poznaje się dopiero po jego śmierci
kakarott
Skład B
Skład B

Postprzez BUNCH Pn 14.03.2005 15:42

Ja 'żyje' tylko i zawsze na piratach, filmy, gry, muzyka - wszystko!
BUNCH

Postprzez Uchi_UfFy Pn 14.03.2005 16:20

Nie wyobrażam sobie życia bez pirackich wersji.Teraz przestać ściągać z neta jakieś filmy, muzykę, gry :arrow: nie wyobrażalne...
...AVANTI ROMA...
Obrazek
Wieczny autorytet ... Karol Wojtyła - Papież Polak - Jan Paweł II ! 18.05.1920 - 02.04.2005 [21:37] [']
Forza lacjo :P
Uchi_UfFy
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Lokalizacja: Kiedyś domek w ubogiej dzielnicy Buenos Aires-San Fernando.Ale 11 Maja 1960...

Postprzez bobi Pn 14.03.2005 17:22

Ja wiem ze zeby stworzyc dobra gre potrzeba duzo kasy i pracy ale i tak ceny gier sa zbyt drogie. Nie wiem co bym zrobil bez piratow :D
bobi
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Liverpool Pn 14.03.2005 17:32

Ceny są zdecydowanie za drogie.
Jedyną grę którą kupiłem to Tony Hawk Proskater 4 za 20 zl.
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez wazi Pn 14.03.2005 19:32

Mam juz kompa od 1997 roku ( nie tego samego ) i jeszcze przez te 8 lat nie kupilem zadnej orginalnej gry to chyba o czyms swiadczy. :evil: Gry sa zdecydowanie za Drogie!!!
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Postprzez Sergeboy N 20.03.2005 9:37

no sorry ale musze to powiedziec. Gowno prawda gry wcale nie sa za drogie. To polakow nie stac na kupowanie oryginalow bo sa biednym kraejm. Ale gry maja absolutnie normlane ceny, bo chyba nie myslicie ze sa robione wlasnie dla po;lakow. Gry sie robi z msyla o USA, Canadzie, Japlandzie i zachodzie Europy nie o jakims marnym panstewku ze srednia zarobkow 800zl.
OD gier na PCta duzo drozsze sa gry na konsole..chocby ps2. Jak dla gier PC 120zl (czasem wiecej) to zwykle gorna granica, to dla gier chocby na ps2 nowosci kosztuja zwykle albo 199 albo 249zl....i to juz jest przegiecie, ale wyzej wymienionych stac na to wiec i tak przynosza ogromny zysk. Wezmy taki japland gdzie Dragon Quest VIII mial cene najwyzsza na rynku tamtejszych gier i sprzedal sie w 4mln egzeplarzy bardzo syzbko.
Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez mathiasek12 N 20.03.2005 17:55

ja powiem jak wiekszosc piraty i piraty
mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Postprzez Mentor N 20.03.2005 18:06

No niestety prawda jest taka, że dla przeciętnego Polaka liczą się tylko piraty. Prawdą jest jednak także to co pisał Sergeboy j ja trochę wcześniej. Nam może się wydawać, że są za drogie ale to nie jest dokładnie tak. Społeczeństwo jest ubogie po prostu. Za te przypuśćmy 99 zł można kupić o wiele ważniejsze rzeczy i tylko nieliczni są w stanie lekką ręką wydać taką kwotę na gre komputerową. Dobrze, że są takie gry jak FM. Wystarczy mi taka jedna giera i nie muszę na dobrą sprawę zaoptrywać się w inne tytuły (pirackie oczywiście :P :wink: ).
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez Chlopaczek N 20.03.2005 18:07

Nie ma co narzekac na ceny gier.Pare lat temu kazda kosztowala 160 zl a teraz pod tym wzgledem jest zdecydowanie lepiej.Co maja powiedziec uzytkownicy konsol szczegolnie Gamecube'a?Gry na konsole czesto chodza po 260 zl a na konsole Niny nie ma piratow.
Zreszta jak kupuje sie orginal to wybiera sie takie gry ktore nie odlozy sie na polke po 2 dniach.Ja z orginalow zawsze kupowalem RPG (Baldurs Gate Arcanum itp) i mialem wiele radosci bo sa to zlozne gry po 20-30 godzin grania kazda.
Ktos tu chcial gry po 30 zl.To smieszne.Przeciez developerzy producenci wydawcy tez musza zarabiac.Jak ktos juz napisal gry komputerowe to nie sa produkty pierwszej potrzeby.Jesli ktos usprawiedliwa kradziez (kupono pirata) tym ze gry sa drogie to juz jego sprawa.
Zreszta znam wiele osob ktore kupuja piraty hurtowo tzn 10 gier na raz a po 10 minutach gry odkladaja gre na polke i wrzucaja do czytnika nastepna.To nie jest normalne i nie pozwala sie cieszyc gra.Kazdy kto kupil orginal moze potwierdzic ze jest z nim wieksza zabawa niz z piracka wersja.Przecietny gracz po 20 minutach gry nie wrzuci do szuflady krazka za ktory dal 100 zl tylko bedzie taka gre walkowal na wszystkie sposoby.
Wlasnie patrze na moja kolekcje orginalow i pudelek po nich na polce.To mile uczucie :)
Zeby nie bylo ze jestem jakims obronca moralnosci.Sam korzystam z piratow i po czesci rozumiem ludzi ktorzy korzystaja TYLKO z nich.Taki kraj takie warunki zycia.Co nie zmienia faktu ze to zlodziejstwo i przestepstwo.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Chlopaczek
Ten obcy

Następna strona

Powrót do Hyde Park