Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Polsce - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Postprzez Bienias Śr 09.12.2009 16:58

Z oficjalnej. Akurat ten produkt jest beznadziejny ale biorac pod uwage ogol to nawet fajne rzeczy maja w swoim sklepie.
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Rezus Śr 09.12.2009 21:36

emdżej napisał(a):Wzór może akurat jest okropny, ale odzież dziecięcą w barwach klubowych uznaję za dobry pomysł.

Biało-czerwony :?: :!:
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez Fishbone Śr 20.01.2010 16:45

Ján Mucha zadecydował, że nie przedłuży kontraktu z Legią. Dzisiaj Mucha podpisał w Máladze umowę z nowym pracodawcą, która będzie obowiązywała od początku sezonu 2010/11 - poinformowała oficjalna strona Legii Warszawa Legia.com.

Sam zawodnik nie chce, aby na razie publikować nazwę drużyny, w której zagra w przyszłym sezonie. - Tak dogadały się oba kluby - powiedział Mucha.
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Kamil232 Śr 20.01.2010 16:52

Myśle, że Wilmore dzięki swoim znanym wtykom i znajomościom jeszcze dziś nas poinformuje o jaki klub chodzi.
Obrazek
Kamil232
Kapitan
Kapitan

Postprzez Fishbone Śr 20.01.2010 17:37

W poniedziałek skończyło się wypożyczenie Wojciecha Szczęsnego z Arsenalu Londyn do występującego w League One zespołu Brentford. Do końca tygodnia młody bramkarz ma zdecydować, czy będzie dalej kontynuował karierę w tym drugim klubie. Sam jednak przyznaje, że wolałby grać w warszawskiej Legii.

- Jeśli miałbym wrócić do kraju, to tylko do Legii - przyznaje piłkarz w rozmowie z "Przeglądem Sportowym". Nieoficjalnie mówi się, że Szczęsny dostał już od "Wojskowych" wstępną propozycję kontraktu i niewykluczone, że już wkrótce zobaczymy go w piłkarskiej Ekstraklasie. Szczęsny miałby zastąpić Jana Muchę, którego przyszłość w Legii cały czas stoi pod znakiem zapytania.

Młody polski golkiper w dalczym ciągu jest jednak zawodnikiem Arsenalu i liczy na to, że w przyszłości będzie ważną postacią w zespole prowadzonym przez Arsena Wengera.

- Chcę kiedyś zostać pierwszym bramkarzem "Kanonierów". Jeśli stwierdzę, że nie mam na to szans, to trzeba będzie spróbować gdzieś indziej - mówi ambitny Szczęsny.

Na razie jednak bramkarz musi uzbroić się w cierpliwość i czekać na swoją szansę w klubie z Emirates Stadium. - Czuję, że robię postępy, ale niewiele się zmienia w hierarchii drużyny - ciągle jestem czwartym bramkarzem - przyznaje ze smutkiem Polak.

Szczęsny zdaje sobie sprawę, że, aby mieć możliwość występów w reprezentacji Polski prowadzonej przez Franciszka Smudę musi regularnie grać w klubie. - Kadra to dla mnie priorytet - deklaruje. Już wkrótce przekonamy się, jaką drogą pójdzie utalentowany golkiper.

Według mnie chłopak myśli bardzo rozsądnie i podoba mi się jego podejście :wink:
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Śr 20.01.2010 17:45

Raczej nie ma szans na wypożyczenie do Legii. Był pomysł, by oddać go do Twente, które trenuje Steve McLaren, czyli były szkoleniowiec Anglików, ale Wenger stwierdził, że woli by Wojtek został w Anglii, by miał go pod okiem i żeby na każdym meczu mógł go ktoś obserwować. Do tego ważne jest, by jednak przyzwyczajał się do stylu gry na Wyspach. Nie wiem jakby trzeba się było natrudzić, by znaleźć jakieś podobieństwa pomiędzy ligą angielską, a polską :lol:

A jeśli chodzi o transfer definitywny to też raczej nie wchodzi w grę. Legii nie byłoby stać, to po pierwsze, a drugie - Szczęsny jest bardzo mocno chwalony w Anglii, po tych kilku tygodniach w Brentford, więc nie ma powodu by go sprzedawać.
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez jordan20 Śr 20.01.2010 23:04

jestem zbulwersowany zachowanie pana owada
TYLKO dlatego ,ze tak CZESTO w wywiadach podkreslal jaki to jest wdzieczny legii za to co dla niego zrobila, z jakim to wspanialym trenerem (dowhan) mial okazje pracowac i NAPEWNO da temu klubowi chociaz cos zarobic

i co zrobil? wydupcul warszawski klub bez mydla Samemu kasujac duzy hajs za podpisanie kontraktu z jakims angielskim cieniasem (w mocne kluby -typu everton,gdzie w super formie jest howard czy totenham- nie wierze),dodatkowo liczy (mam nadzieje ,ze legia tak samo z nim postapi jak tarasiewicz z ostrowskim czy gancarczykiem,tyle ,ze warszawianie rok temu bedac w identycznej sytuacji z vukovicem dalej nim grali ,bo prezentowal dobra forme) na pewna gre wiosna by sie przygotowac do ms
za nieuczciwosc i klamstwo zycie go jeszcze pokara

ktos pewnie wspomni o nieudaczniku trzeciaku,ktory mogl mu szybciej zaproponowac kontrakt ,tyle ,ze on pierwsze negocjacje z LATAJĄCYM NATRĘTEM rozpoczal (z tego co pamietam) okolo sierpnia,wiec pol roku temu
dodatkowo (czego nigdy dotad nie czynil) w sprawie zaangazowal sie osoboscie walter,zapraszajac go na uroczysta kolacje i proponujac mu mega (jak na polskie warunki) pieniadze
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Wilmore Śr 20.01.2010 23:28

Że się Mucha wedle ploteczek do Evertonu wybiera, to nikt nie powinien mu mieć za złe - negocjacje transferowe trwały długo, głupotą ze strony Muchy byłoby pozostanie w tej lidze, a on naciskał podobno - sam tak mówi w wywiadach - na swoich nowych pracodawców, żeby Legii teraz zapłacili, niż żeby odchodził za darmo. Nie udało się namówić, trudno im się zresztą dziwić - więc odchodzi za darmo. Dla Legii czasu na wypracowanie nowej hierarchii w klubie jest akurat.
I tak w Anglii grać nie będzie w podstawowym składzie, będzie po prostu tanim-solidnym zmiennikiem.

Tymczasem nikt nic nie pisze tu na temat wielkiego-małego piłkarza w Legii na testach: Dong Fangzhuo ma przyjechać/przyjechał już na testy do Legii. Ciekaw jestem, czy aby Trzeciak wie, jak ten zawodnik prezentował się w ojczyźnie. :lol:
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Cris7 Śr 20.01.2010 23:33

Chyba pierwszy raz piszę w tym temacie. Mucha w Evertonie? Howarda to on raczej nie wygryzie. Słyszałem też plotki o kilku innych klubach, ale tam też są raczej nieźli bramkarze. Doceniam umiejętności Janka, bo na polską ligę to bez wątpienia najlepszy bramkarz. Ale wysoko sobie stawia poprzeczkę, jeśli chce być numerem 1.

Moją reakcją na testy Donga jest pusty śmiech. Koleś prezentował się tragicznie w United. No, ale może to odpowiedni poziom na nasze podwórko. Nie zdziwię się, jeśli okaże się, że tak.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Wilmore Śr 20.01.2010 23:36

Nie mam pojęcia, gdzie pójdzie Mucha, nigdy mnie Legia nie interesowała, najwięcej głosów słyszy się jednak właśnie na temat Evertonu. To by był transfer rozsądny w stylu Moyesa. :)
No, ale może to odpowiedni poziom na nasze podwórko.

Nie. Spójrz, ile ostatnio bramek zdobył on, a ile Olisadebe w lidze chińskiej. Nie wiem, jak Chińczykowi udało się tak nastrzelać bramek w Belgii.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez jordan20 Śr 20.01.2010 23:38

on naciskał podobno - sam tak mówi w wywiadach - na swoich nowych pracodawców, żeby Legii teraz zapłacili, niż żeby odchodził za darmo. Nie udało się namówić, trudno im się zresztą dziwić - więc odchodzi za darmo

nie wierze w jego zapewnienia-kase ,ktora miala dostac legia pewnie sam przytulił

Dla Legii czasu na wypracowanie nowej hierarchii w klubie jest akurat

legia to nie slask (wyrzucenie z pierwszej druzyny ostrego i gancarczyka) i nie traktuje pilkarzy jak smieci i po chamsku (sytuacja vukovica rok temu)
a POWINNA ! muche maksymalnie jako zmiennika zostawic,sprowadzic skabe z powrotem-ogrywac wiosna by na lato na europejskie puchary (liga europejska a moze i lm) byl gotowy
w odpady smieciowe typu gibon kowalewski nie wierze
szczesny tez odpada,bo nikt za niego nie zaplaci,wiedzac ,ze ich na to nie stac
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez emdżej Śr 20.01.2010 23:42

Polska liga jest na takim poziomie, że jeśli piłkarz prezentował się tragicznie w ManU to jeszcze go nie skreśla. Wręcz przeciwnie - na jego korzyść może działać fakt, że taki klub się nim w ogóle zainteresował. W drugiej lidze belgijskiej miał niezłe statystyki (choć było to jakiś czas temu, nie wiem jak jest teraz), to kto wie może i w Polsce mu się powiedzie. Legia ma spory problem z napastnikami, więc sprawdzić go na obozie nie zaszkodzi. Jak będzie to zobaczymy. Ja osobiście nie oceniam piłkarza, którego nigdy w akcji nie widziałem.
Obrazek
emdżej
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez czeher Cz 21.01.2010 9:45

Wiec kolejno... Dziwie sie Musze, ze juz teraz podpisal kontrakt, bowiem to stawia go w zlej sytaucji sportowej. Kto wie jak Legia sie zachowa, czy nie bedzie chciala jednak juz teraz miec i wdrozyc do gry jego nastepce? Jezeli nawet tak by sie ulozylo, ze Mucha przez swoje mediacje juz teraz trafi do nowego klubu, to pewnie nie bedzie odrazu 1bramkarzem :!: A tak poczekalbym do konca sezonu, dodatkowo wypromowal na mundialu i krąg zainteresowan jego osoba napewno by sie powiekszyl...

Co do coraz to liczniejsyzch plotek nt. tego, ze nowym klubem bedzie Everton... chyba nikt nie ma watpliwosci, iz idzie tam w charakterze zmiennika, wartosciowego ale zawsze zmiennika, bowiem niepodwazalna pozycje ma tam Howard, ktorego kontrakt konczy sie w 2012 a jakos nie zanosi sie aby gdzies mial odejsc... bo niby po co :think: taki Everton to zdaje sie idealne dla niego meijsce

Trzeciak mogl szybciej zainteresowac sie przedluzeniem kontraktu, bo byly symptomy ze Mucha bedzie swiecil triumfy z repra. A 9-6miesiecy przed zakonczeniem to toche lipa, nawet jak w sierpniu zaczely sie rozmowy, to bylo kilka meisiecy do mozliwosci podpisania kontaktu z kim innym :!:

:think: http://www.transfermarkt.co.uk/en/spiel ... rofil.html no to sie komplikuje :think:
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Postprzez franz Pt 22.01.2010 17:13

Oprócz kompromitacji przy transferze Muchy, budowaniu "wielkiej Legii" w oparciu o super talenty z Chin, ITI zapewnia nam wiele nowych atrakcji. ITIoci in action:

- Poszukiwanie pracowników/wyrobników

http://www.legia.com/www/index.php?akt=12530

http://www.weszlo.com/news/4372

Kolejny profesjonalny, rzeczowy "artykul" na OFICJALNEJ stronie Legii. To nie jest blog sfrustrowanego, niezbyt bystrego dzieciaka - tylko "pokaz profesjonalizmu" dziennikarza naszej oficjalnej strony. Tragedia.

http://www.legia.com/www/index.php?akt=12534

i na deser

http://legialive.pl/news/33541_Klub_dom ... otych.html

:haha:

Tak w Legii wygląda ostatnio wszystko. I jak tu nie pić?

Pozdro dla wszystkich kiboli L na forum. Wasze zdrowie :beer:
Obrazek

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez Marco_Van_Basten Pt 22.01.2010 17:20

- Poszukiwanie pracowników/wyrobników

Masz trochę wolnego czasu i chcesz pomóc swojemu klubowi? Zapewne wielokrotnie zastanawiałeś się, jak fajnie byłoby mieć możliwość oglądania meczów Legii Warszawa na żywo - na stadionie. Nie zawsze się to udaje, bo czasem ciężko zdobyć bilet, a jeżeli można kupić, to jest on czasem drogi.

W obecnej sytuacji kibicowskiej to zdanie jest kwintesencją głupoty. Nie rozbawiło Cię to franz ?
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska