---> Rap <---

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: ---> Rap <---

Postprzez Bienias Pn 07.12.2009 22:07

Sciagnal ktos z was TPWC 3 ze strony 3label?
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Bienias Cz 24.12.2009 16:01

Widze ze prowadze monolog ale co tam.

Dzis Tede zakonczyl beef z Peja. Warto odnotowac ten fakt. Peja pewnie cos tam odpowie ale tylko i wlylacznie zeby ratowac reputacje pseudotupaca

swoja droga: http://allegro.pl/item861924723_tede_a_ ... _plny.html
W Warszawie łapie się życie na gorąco.Prężność tego miasta zdumiewa, w pewnych wypadkach demoluje, w innych jest uciążliwa i dezorganizująca, jeszcze w innych uszczęśliwia swą dynamiką i każe optymistycznie wierzyć w przyszłość

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez guru Cz 24.12.2009 17:01

Peja zniszczyl Tede w beefe. Kazdy go zreszta niszczy. Plomien go zniszczyl, Peja go zniszczyl. Niedlugo Mezo mu pojedzie.

[']
guru
Kapitan
Kapitan

Postprzez NoName1989 Cz 24.12.2009 17:07

Odnośnie tego beefu najlepiej wypowiedział się Pihu, który stwierdził, że ktoś kto lubi Peje będzie uważał, że wygrał Peja, ktoś kto lubi Tedego, będzie uważał, że wygrał Tede. Sam Pihu oczywiście murem stoi za Peją. Ja średnio lubię i jednego i drugiego, dla mnie beef nie rozstrzygnięty, stojący na niskim poziomie.

Odnośnie TPWC to hmm przesłuchałem kilka kawałków z tej płyty i w ogóle nie przypadła mi do gustu. Ale ładnie ze strony PROSTO, że dochód z płyty przeznaczony na cele charytatywne.

Płyta roku, według mnie Pjus :D
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Bienias Cz 24.12.2009 17:25

a jaki beef wg ciebie stal na wysokim poziomie, chetnie poslucham uzasadnienia.

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez Moofasa Pt 25.12.2009 20:55

nie rozumiem Cię guru :roll:

Imo o ile beef z Płomieniem można nazwać dobrym, i nie do końca można wskazać zwycięzce o tyle ten z Peją to jakaś kpina ze strony Poznaniaka. No bo co to ma być, odgrzewany kotlet? Zero nowych argumentów, słyszę tylko zarzucanie Jackowi tego co zarzucał Onar wraz z Pezetem (a co obecnie zarzuca mu połowa środowiska) tzn. to że się sprzedał. TVN Turbo i tak w kółko.. Czasami między kurwami Rychu coś tam chciał nowy argument podać, ale każdy z nich odbijał Tede (i o to w tym chodzi, to jest fajne :wink: ).
Peja próbował pokazać że Tede nic nie znaczył i nigdy nic nie zrobił dla środowiska, że Granich nie pomagał promować rapu w Polsce, a gówno prawda. Jacek ładnie to odbił rymując o S.P.O.R.T, Trzyha, czy sławetnej piosence z WYP3. Najlepsze z tych wszystkich dissów Pei są scenki na YT gdzie Rychu parodjuje Jacka, nic poza tym.

Beef z Płomieniem jest klasą samą w sobie, bo tam ładnie chłopaki wymieniali się argumentami (od Kryminalnych po Vivę czy Galę). Potem już wyraźnie zabrakło argumentów z obydwu stron po czym beef się skończył. Tak, tutaj mogę napisać z czystym sumieniem, że to najlepszy beef na polskiej scenie jaki miał miejsce.

Oddzielny akapit chce poświęcić 'stylom' tych dissów. Peja w którymś wywiadzie powiedział ze dla niego beef to ten typowo amerykański, gdzie 'drugi raper po przesłuchaniu nie może spać nocami' i taki chyba miał zamiar nagrywając 3 dissy pod rząd :lol: No ale my żyjemy w Polsce i wyszło jak wyszło. Mi osobiście Rychu mi pasuje do jego teorii o beefach, że tak powiem, hardkorowych tzn wiadomo SLU te klimaty, 'jestem biedny sam do wszystkiego doszedłem a Ty jesteś frajer bo się lepiej urodziłeś joł joł'
A Tede, no cóż.. Dissy robi jakie robi, argumenty w nich ma ale trzeba szczerze przyznać, że te prześmiewcze, ironiczne dissy już też troche nudne się robią. tej płyt 'przeznaczonej dla Ryśka' godne uwagi są kawałki: X Charli, Czas honoru i Peja'vu.

PS. Tak, bardzo lubię Tedego :wink:

PS2. a wszystko poszło o to, że Tede powiedział co myśli nt sytuacji w ZG :lol:

PS3. http://www.youtube.com/watch?v=SIjddId5 ... re=related
Obrazek
Mentor 'Zagra R.E.M.I.X + Dj Deco' :mike:
Moofasa
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Marco_Van_Basten Pt 25.12.2009 21:33

Tede nagrał teraz cały mixtape na Peje. Polecam sobie przesłuchać.
Marco_Van_Basten
Kapitan
Kapitan

Postprzez Bienias Pt 25.12.2009 22:03

Imo o ile beef z Płomieniem można nazwać dobrym, i nie do końca można wskazać zwycięzce

Wiecej niz dobry. Ale wtedy Tede wygral bo Onar bez Pezeta dostawal w dupe co zawaza o koncowym werdykcie. Ale fakt jest taki ze warto przesluchac caly beef biorac pod uwage nawet nowatora.
o tyle ten z Peją to jakaś kpina ze strony Poznaniaka

Pewnie ze kpina. Zuroma powinien zjesc jak Tede Nowatora jednym kawalkiem. Nie wiem ile napisal ale srednio dawal sobie rade. Najgorsze bylo ze filmiki fajniejsze i z polotem mial ....Zurom. ALe to byl tylko taki dodatek.

Z tego co pamietam drogi Ryska i Jacka czesto sie stykaly i dziwilem sie ze nic nie nagrali razem. Dopiero po tym beefie mozna dowiedziec sie dlaczego.

L. Tyrmand, Zły
Bienias
Vamos Blaugrana

Postprzez NoName1989 Cz 14.01.2010 22:59

http://www.youtube.com/watch?v=USDq1qo9 ... r_embedded

nowy kawałek Eldoki, który prawdopodobnie znajdzie się na nadchodzącej płycie
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez coco Pt 15.01.2010 9:29

nowy kawałek Eldoki, który prawdopodobnie znajdzie się na nadchodzącej płycie

wrzuc to na konkretny serwer , nie kazdy ma konto na youtube , a chciałbym sprawdzic czy znam ten rap
"Kogo tracimy ? Dyrygenta, lidera, kogoś, kto za klub oddałbym wszystko. Wszyscy będziemy mówić jak bardzo będzie go nam brakować " Marco Materazzi o odejściu Jose
coco
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Premo Pt 15.01.2010 13:56

Obrazek
HALA MADRID!
Premo
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez NoName1989 Śr 20.01.2010 14:43

http://www.youtube.com/watch?v=yJnCzzGAXVE

Singiel z albumu O.S.T.R. "Tylko dla dorosłych" (premiera 26 lutego 2010). Tekstowo to najbardziej hardcorowa płyta w dyskografii O.S.T.R. i powrót do stylu z jego pierwszych albumów.
Obrazek
Tolerancję depcze butem!
NoName1989
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez franz So 23.01.2010 21:46

Ciekawostka od panów niebieskich - milicyjny rap:

http://stopustawkom.pl/

"Tak sobie życia nie ustawisz!"

"Stop ustawkom!"

:haha:
Obrazek

– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
franz
Ki(L)gore Trout

Postprzez pablisso N 14.02.2010 18:36

pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Etus2 N 14.02.2010 19:52

dlatego go nigdy nie lubiłem ;) dla mnie rapowe zero
Etus2