nie rozumiem Cię
guru 
Imo o ile beef z Płomieniem można nazwać dobrym, i nie do końca można wskazać zwycięzce o tyle ten z Peją to jakaś kpina ze strony Poznaniaka. No bo co to ma być, odgrzewany kotlet? Zero nowych argumentów, słyszę tylko zarzucanie Jackowi tego co zarzucał Onar wraz z Pezetem (a co obecnie zarzuca mu połowa środowiska) tzn. to że się sprzedał. TVN Turbo i tak w kółko.. Czasami między kurwami Rychu coś tam chciał nowy argument podać, ale każdy z nich odbijał Tede (i o to w tym chodzi, to jest fajne

).
Peja próbował pokazać że Tede nic nie znaczył i nigdy nic nie zrobił dla środowiska, że Granich nie pomagał promować rapu w Polsce, a gówno prawda. Jacek ładnie to odbił rymując o S.P.O.R.T, Trzyha, czy sławetnej piosence z WYP3. Najlepsze z tych wszystkich dissów Pei są scenki na YT gdzie Rychu parodjuje Jacka, nic poza tym.
Beef z Płomieniem jest klasą samą w sobie, bo tam ładnie chłopaki wymieniali się argumentami (od Kryminalnych po Vivę czy Galę). Potem już wyraźnie zabrakło argumentów z obydwu stron po czym beef się skończył. Tak, tutaj mogę napisać z czystym sumieniem, że to najlepszy beef na polskiej scenie jaki miał miejsce.
Oddzielny akapit chce poświęcić 'stylom' tych dissów. Peja w którymś wywiadzie powiedział ze dla niego beef to ten typowo amerykański, gdzie 'drugi raper po przesłuchaniu nie może spać nocami' i taki chyba miał zamiar nagrywając 3 dissy pod rząd

No ale my żyjemy w Polsce i wyszło jak wyszło. Mi osobiście Rychu mi pasuje do jego teorii o beefach, że tak powiem, hardkorowych tzn wiadomo SLU te klimaty, 'jestem biedny sam do wszystkiego doszedłem a Ty jesteś frajer bo się lepiej urodziłeś joł joł'
A Tede, no cóż.. Dissy robi jakie robi, argumenty w nich ma ale trzeba szczerze przyznać, że te prześmiewcze, ironiczne dissy już też troche nudne się robią. tej płyt 'przeznaczonej dla Ryśka' godne uwagi są kawałki: X Charli, Czas honoru i Peja'vu.
PS. Tak, bardzo lubię Tedego

PS2. a wszystko poszło o to, że Tede powiedział co myśli nt sytuacji w ZG

PS3.
http://www.youtube.com/watch?v=SIjddId5 ... re=related