Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Hiszpanii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Kto okaże się najlepszym transferem w tym sezonie?

Adebayor
4
4%
Canales
2
2%
Carvalho
2
2%
Di Maria
16
18%
Khedira
0
Brak głosów
Ozil
39
43%
Pedro Leon
5
5%
Pozostanie Dudka w druzynie
23
25%

Liczba głosów : 91

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez Mentor Cz 11.03.2010 20:45

Toudinho napisał(a):Real odpadł, a życie toczy się dalej. Taka kolej rzeczy, wkrótce czas samochwalstwa może dobiec końca i role mogą się odwrócić, nie życzę żadnej drużynie źle, ale nic nie trwa wiecznie

Oczywiście. Tym bardziej nie powinieneś mieć problemów z zaakceptowaniem i zrozumieniem kibiców Barcelony :P Taka kolej rzeczy.

Toudinho napisał(a):Teraz muszą pokazać w La Liga i po części przeprosić...jesteśmy liderami i niech choć tego nie spierdzielą.

Z tym liderowaniem to też ciekawa sprawa. Rozumiem, że ze względu na bilans bramkowy widniejecie obecnie nad Barceloną, ale trochę mnie bawi wypominanie tego lidera w sytuacji gdy punktów oba zespoły mają tyle samo a na dodatek w bezpośrednich pojedynkach przegrywacie. Nie czepiałbym się gdybyście mieli choć oczko więcej a tak to taki z Was lider, że gdyby zakończyć rozgrywki w tym momencie to Real zająłby miejsce drugie. Nie mniej pretensje powinienem kierować raczej do ludzi odpowiedzialny za takie a nie inne zasady układania tabeli w trakcie sezonu. Mniejsza o to.

Higuain jest zajebisty, ale presja jest jeszcze bardziej zajebista a przecież nie może mu wszystko wychodzić. Nie obraziłbym się gdybyście go gdzieś opchnęli po sezonie i wzięli nawet Ville w jego miejsce, ale to raczej mało realne nawet jak na Real :P

PS: http://rafalstec.blox.pl/2010/03/Kaka-j ... itter.html
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Mentor
Zajebiaszczo

Postprzez stary rupieć Cz 11.03.2010 21:07

Jarzinho napisał(a):Mentor każda porażka, tym bardziej taka kompromitująca uderza w La Liga, Atletico się ośmieszyło, Real jeszcze bardziej skompromitował w LM i kibice Premiership będą mieli powody do dogryzania.

Głupoty Waść piszesz, jeszcze tego brakuje, żebyśmy się martwili tym że Real osłabia współczynniki UEFA (co może doprowadzić do tego, że wkrótce z Hiszpanii w LM będą grały tylko 3 zespoły, gracias real :boruta: )

A fani Premiership mogą sobie dogryzać ile chcą, ostatnich 10 edycji LM wygrywały 4-krotnie zespoły z PD, z Anglii 2 razy. A rok temu mieli w półfinałach 3 zespoły i co? Gówno :]
stary rupieć
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Martinho Cz 11.03.2010 21:26

W koncu Real potwierdzil ze pieniadze nie graja. Po co wydawac przesadzone kwoty na pilkarzy jak nie widac wiekszej roznicy? Ciesze sie ze Real odpadl :)
Obrazek
Martinho
Internetowy napinacz

Postprzez RealFan Cz 11.03.2010 21:40

Higuain gra tak samo jak zawsze. Nie dostrzegam różnicy. Jak strzelał to wszystko było zajebiście, wielki Igła, a jak w dwóch meczach trafiał po słupkach i poprzeczkach, to nagle jest głównym winnym porażki. Nie jest. Oczywiście, że do pustej bramki powinien trafić, ale 2:0 do przerwy znaczyłoby tyle samo, co 1:0. Gol dla Lyonu całkowicie zmieniłby sytuację. Będę się o niego niepokoił, kiedy przestanie dochodzić do sytuacji. Wtedy na pewno byłoby coś z nim nie tak. Czasem wpada, a czasem nie wpada, największą umiejętnością napastnika jest dojść do sytuacji, a w tym Gonzalo wciąż się wyróżnia.

Real zagrał słabą drugą połowę. Nie rozumiem dlaczego, nie wierzę, że dwie zmiany Puela mogły tak rozmontować Real, który w pierwszej połowie był zespołem dużo lepszym. Niby w jaki sposób? Wynik do przerwy nic Realowi nie dawał, po przerwie powinien siedzieć na Francuzach i dążyć do drugiego i trzeciego gola, nie dając im grać. Przecież potrafili to robić. Zamiast tego wyszli, jakby miało się już samo wygrać i dali Lyonowi piłkę, której wcześniej prawie nie wąchali. Dla mnie nikt nie jest winny bardziej i nikt mniej, bo tak chu.jowa pod każdym względem druga połowa nie miała prawa się zdarzyć.

Wypowiedzi Ramosa przed meczem nawet nie czytałem, po tym jak zobaczyłem tytuł newsa. Może to i dobrze. Wiara w siebie to jedno, ale najpierw trzeba wygrać, a potem można pierdolić. Nie na odwrót.

Też chętnie bym się pośmiał, demot jest całkiem niezły, jednak na myśl o tym meczu przepełnia mnie tylko smutek, wściekłość, rozczarowanie, niedowierzanie i tym podobne uczucia. Nie potrafię się uśmiechnąć.

Niektóre posty są żenujące i nawet nie będę ich komentował. Tylko przypomniały mi, dlaczego ostatnio tak mało się na tym forum udzielam.
"Z religią czy bez, dobrzy ludzie będą postępować dobrze, a źli - źle, ale złe postępowanie dobrych ludzi to zasługa religii". - Steven Weinberg

Obrazek
RealFan
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Postprzez Toudinho Cz 11.03.2010 22:04

Owszem, gra jak zawsze, a nie trafia jak nigdy :P , lecz jak już pokazał to niejednokrotnie LM mu nie leży.
Toudinho
Hala Madrid

Postprzez FC Liverpool Pt 12.03.2010 0:16

Real zagrał słabą drugą połowę. Nie rozumiem dlaczego, nie wierzę, że dwie zmiany Puela mogły tak rozmontować Real, który w pierwszej połowie był zespołem dużo lepszym. Niby w jaki sposób? Wynik do przerwy nic Realowi nie dawał, po przerwie powinien siedzieć na Francuzach i dążyć do drugiego i trzeciego gola, nie dając im grać. Przecież potrafili to robić. Zamiast tego wyszli, jakby miało się już samo wygrać i dali Lyonowi piłkę, której wcześniej prawie nie wąchali. Dla mnie nikt nie jest winny bardziej i nikt mniej, bo tak chu.jowa pod każdym względem druga połowa nie miała prawa się zdarzyć.

Zauważ, że Real pierwszą połowę zagrał "galaktycznie", wszedł na pełnej kur*ie. Ale na boisku są ludzie, a nie androidy, na pewno pierwsza połowa wpłynęła na zmęcznie graczy i "Królewskim" zabrakło sił na drugą połowę. Rozwiązaniem mogło być szybkie wprowadzenie zmienników, tak jak zrobił to Lyon.
FC Liverpool
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez Jarzinho Pt 12.03.2010 0:25

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez maciek_88 Pt 12.03.2010 0:29

Czyhryńskiego raczej tanio oddacie. Tylko gdzieś gałęzie sobie musi znaleźc na głowę.

Good point :lol: // Mentor
Obrazek
maciek_88
Moderator
Moderator

Postprzez Magnum Pt 12.03.2010 0:45

Swoją drogą, ni stąd, ni z owąd pojawiła się na gł. stronie Arsenalu wiadomość:
Wenger - I will not be going to Real Madrid

Arsène Wenger has slammed the door on becoming the next manager of Real Madrid.

The Frenchman has been strongly linked with the Bernabeu a number of times during his 14-year tenure at Arsenal. Speculation blew up again last summer but in the end the Spanish giants appointed Manuel Pellegrini from Villarreal. The Chilean is still in charge however the media are already scouting for fresh applicants following Real’s Champions League exit on Wednesday night.

Wenger will not be one of them.

“Leave me alone,” he jokingly told journalists as soon as the idea was put to him at Thursday’s press conference. “I always go to the end of my contract and I am going until 2011. So there is no way.

“For me, it is the worst moment to come back on this” he went on.

“At the moment I focus on Hull City.

“That maybe less glamorous than Real Madrid but they are much more important in my life at the moment.”
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez FC Liverpool Pt 12.03.2010 0:53

A który piłkarz z zeszłorocznych "zakupów" waszym zdaniem sprawdził się? Moim zdaniem jedynie Cristiano Ronaldo, reszta gra gorzej niż w poprzednich klubach.
FC Liverpool
Trampkarz
Trampkarz

Postprzez cru Pt 12.03.2010 3:13

Albiol gra bardzo dobrze, Garay duzo lepiej niz ostatni sezon w Racingu, Xabi ostatnim czasem gra na swoim poziomie z Liverpoolu. Zawodzi na razie troche Benzema, chociaz dopoki nie mial kontuzji zaczynal cos pokazywac. Zdecydowany zawod nr1 - Kaka. Czasem zaluje, bo jego kosztem spokojnie mogl dalej w Realu grac Sneijder i Robben, ale z drugiej strony patrzac na zdrowie tej dwojki... moze i dobrze. No i nie mozna skreslac brazylijczyka po paru miesiacach, niektorych rzeczy sie nie zapomina i sadze ze predzej czy pozniej trafi z forma.

Demot powyzej miazdzy :lol:
cru
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Pelart Pt 12.03.2010 9:51

Marca w swoim stylu przeprowadziła ankietę dotyczącą trenera i zawodników. Chodziło o opinię kibiców na temat ich przyszłości. Pellegrini ma spore, ponad sześćdziesięcioprocentowe poparcie. Jeżeli chodzi o zawodników , kibice chcą odejścia Metzeldera, Gago,Momo Diarry, Roystona i co ciekawe Raula. Jak widać poirytowanie odbiło się na tych, którzy mieli nikły udział w porażce. Być może ktoś liczy na europejską metamorfozę klubu na kształt tej reprezentacyjnej.
Trzeba być gorszym,by potem stać się lepszym. Trzeba być głupim, by móc stać się mądrzejszym.
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez kaczy Pt 12.03.2010 10:19

kaczy napisał(a):Hahaha :P można pisać, wmawiać sobie, ale widzę że ja nie jestem jedyny który tak naprawdę nie wierzy w awans :boruta:
Znaczy sie ja wierze (a może tylko chce wierzyć). Ale patrząc 'Realnie' będziemy czekać w napięciu przez 3 tygodnie a jak w końcu stanie nam przed telewizorem oglądać już nie będzie tak ciekawie.
Za każdym razem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały nas jako uczestników 1/4, jednak po meczu bylo inaczej.
Real odpadał już w 1/8 finału z Juventusem, Arsenalem, Romą, Bayernem i Liverpoolem, w każdym z tych rewanżowych spotkań byłem optymistą (tak tak, nawet w tym na Anfield) ... i właśnie to mi nie pozwala nim być przed rewanżem z Lyonem. Groteska !

Tak na przypomnienie ;D
http://www.youtube.com/watch?v=OwNYG1BYa48

Mój post zaraz po pierwszym spotkaniu z Lyonem :idea:
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez miguel indurain Pt 12.03.2010 11:31

Obrazek

tego typu zdjecia (a pare ich bylo) to szczyt arogancji i totalnego braku szacunku do rywali. wiec niech nie dziwi nikogo ze porazka tej garstki prostakow ucieszyla tak wielu. dla mnie i dla milionow byl to wspanialy wieczor.
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez kaczy Pt 12.03.2010 13:47

Nazywanie ich garstką prostaków jest mocno przesadzone z twej strony .... ciekawe kim ty jesteś ?
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania