Inter Mediolan (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maestro, Pisakk, Babel, Krzysztof Jarzyna, fieldy, Mentor

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Postprzez Maciek (interista) Pn 08.03.2010 0:20

To jest ten moment przed momentem kiedy zaczynam na powaznie brac pod uwage nieobronienie tytulu.

Nie sztuka jest zmusic druzyne do biegania w spotkaniach z Milanem czy inna Chelsea, ale wlasnie z rywalami pokroju Genoi itd. Niestety to Mourinho udaje sie coraz rzadziej. Dla pilkarzy Interu spotkanie zaczelo sie kolo 70 minuty, to nie tylko glupota, ale nawet brak szacunku wobec kibicow.
Obrazek Obrazek Obrazek
Maciek (interista)
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Babel Pn 08.03.2010 0:30

Wydaje mi sie, moze sie myle, ale Milan czy Roma to nie sa zespoly które sa w stanie wytrzymac do konca sezonu bez wpadek. Mamy jednak chyba łatwiejszy kalendarz i gro meczow trudnych juz za nami. Fakt za duzo ostatnio tych remisów, ale generalnie rzecz biorac nie wpadałbym az w tak dramatyczny ton. Damy rade :wink:
I smoked a spliff and I liked it...
It felt so good
It felt so right
I was smoking ganja all night
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Łukasz_ Pn 08.03.2010 0:41

Wydaje mi się że Inter i Milan mają podobny terminarz. Gramy u siebie z Turynem, Fiorentiną. Z trudnych wyjazdów czeka nas Palermo i Sampdoria. Inter zagra jeszcze z Romą, Turynem, Fiorentiną i wydaje mi się że Lazio w ostatniej kolejce będzie bardzo trudne bo mogą walczyć o utrzymanie.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez Sero Pn 08.03.2010 0:43

Mnie z kolei coraz bardziej przekonuje Balotelli ... do tego że nie powinien zaczynać spotkań od początku. Gdy wchodzi jest głodny gry, gdy gra od 1 minuty ewidentnie mu się nie chce. I nie można tu liczyć pojedynczych przypadków jak tydzień temu z Udinese.

W zasadzie mecz bez historii, bez jakichkolwiek emocji dla bezstronnych kibiców, a niestety z takimi miałem przyjemność oglądać dziś mecz :P

Obok Mario słabi wszyscy z przodu. Milito niby doszedł do sytuacji, lecz widzieliśmy jak je marnował.
Pandev cień piłkarza z początku przygody w Interze. Eto'o zdecydowanie nie może się odnaleźć po PNA.

Szczerze to nawet modliłem się o Quaresme żeby wszedł bo tylko on mógł coś spróbować przyfarcić. Coś pokazał ale czasu dużo nie dostał.

4 punkty nad Milanem ... hmm w sumie nie wiadomo nawet kiedy ta przewaga tak stopniała :P wszyscy skupili się na Chelsea, a tu proszę trzeba oglądać się w Serie A.
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Babel Pn 08.03.2010 0:56

Niby podobne terminarze, ale to Milan ma wiecej wyjazdowych meczów z przeciwnikami pokroju Sampdorii, Napoli czy Cagliari, choc fakt druzyny walczace o utrzymanie tez nie beda najprostszymi rywalami. Pożywiom uwidim.
It felt so good
It felt so right
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez (L)oczkerson Pn 08.03.2010 1:00

Skoro poruszyliście temat większości napastników, chciałem się zapytać co z tym Eto'o? Kiedy on ostatnio zagrał dobry mecz? Bo może coś przegapiłem, ale bardzo często gdy oglądam Inter Samu jest jednym z gorszych na boisku. Na początku sezonu strzelał dość często i przed wszystkim było widać, że rozumie się z Milito. Teraz jakoś tego nie ma. Nie ma goli a zazwyczaj pudła gdzieś obok bramki, nie widzę by się jakoś pokazywał do gry. No i Milito gdzie by nie postawić to będzie pracował, walczył, wychodził na pozycję. Jeden z nielicznych snajperów groźnych na boku ataku, Balotelli tak samo, a Kameruńczyk jakiś taki bierny na tym środku ataku.
Ostatnio edytowano Pn 08.03.2010 1:00 przez (L)oczkerson, łącznie edytowano 1 raz
Krzycze, krzycze, krzycze, krzycze wnieboglosy!
A! Zatykam uszy swe!
Smugi w powietrzu i moj bieg
Jak prady niewidzialnych rzek
Moj wlasny krzyk, moj wlasny krzyk oglusza mnie!
A! Zatykam uszy swe!
(L)oczkerson
Kapitan
Kapitan

Postprzez Łukasz_ Pn 08.03.2010 1:00

Nie wiem czemu ale mniej obawiam się meczu u siebie z Napoli niż z taką Atalantą. Wiadomo, lepiej nam wychodzi granie z drużyną która też stara się prowadzić grę. 4pkt to bezpieczna przewaga bo można sobie pozwolić na wpadkę ale z drugiej strony mecz z Romą i Juve nie będzie łatwy. Zobaczymy też jak się nasze losy potoczą w LM bo gra w środku tygodnia na pewno nie sprzyja.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez (L)oczkerson Pn 08.03.2010 1:09

A terminarz to Milan ma dość trudny. Głównie ciężkie będą mecze wyjazdowe, z Palermo, Ganoą, Sampą nawet z przebojową u siebie drużyną Cagliari. Do tego mecze z Fiorenitną, Napoli, JUVE. Trochę jest tego do roboty.
Inter z trudnych wyjazdów ma Palermo, Fiorentinę, Romę i u siebie mecz z JUVE. łatwiejszy trochę układ.
Zdecydowanie najłatwiejszy termianarz ma Roma. mecz z Interem, derbowy mecz z Lazio, wyjazd do Bari, gdzie mocni mieli problemy i ewentualnie pojedynek z Sampą w Rzymie. Roma ma większość ciężkich meczy za sobą
Krzycze, krzycze, krzycze, krzycze wnieboglosy!
A! Zatykam uszy swe!
Smugi w powietrzu i moj bieg
Jak prady niewidzialnych rzek
A! Zatykam uszy swe!
(L)oczkerson
Kapitan
Kapitan

Postprzez Babel Pn 08.03.2010 1:14

Z Eto'o to jest tak, ze na poczatku grał przecietnie ale cos tam strzelal, z karnych, z metra, mial tez asysty. Potem byla zwyżka formy gdzie wygladalo jakby juz zaadoptowal sie do systemu gry Interu i nie irytowal juz marnowaniem setek, wrecz wykorzystywal cos wiecej, dobrze sie ustawial. Dalej byl PNA i po powrocie jest zle, tyle ze Samu trzeba doecnic za pracowitosc i profesjonalizm. Gra dla druzyny, nie strzela fochów tyle zeby zaczal strzelac bramki. Chyba mu jednak bardziej słuzylo 4-3-1-2 niz bycie skrzydlowym gdy gramy trojka z przodu. Milito wyglada na lekko podmeczonego gra, wiec moze pora by Eto'o otrzymal szanse na szpicy, choc jak ma marnowac takie sytuacje jak z Sampa czy Chelsea to chyba bedzie ciezko o taka szanse. Trzeba czekac na przelamanie, 8 bramek w lidze (Balotelli juz ma 7), 1 w LM i gol w Superpucharze Włoch to troche malo jak na tej klasy napastnika. Trzeba liczyc ze sie odblokuje.

Nie wiem czemu ale mniej obawiam się meczu u siebie z Napoli niż z taką Atalantą.

Mysle, ze druzyny takie jak Napoli, Palermo takze nie odpuszcza, gdyz w gre wchodzi takze LM. Nie pojedziecie do Napoli na wycieczke. Bynajmniej.
It felt so good
It felt so right
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Łukasz_ Pn 08.03.2010 1:18

Oczywiście że nie odpuszczą. Na Sycylii gra się zawsze ciężko, teraz jak w grę wchodzi szansa udziału w LM będzie jeszcze trudniej. Z Napoli gramy u siebie, na wyjazdach są dużo słabszą drużyną. Przynajmniej gdy grają z czołówką.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez Maciek (interista) Cz 11.03.2010 0:45

Nie tylko Ranocchia, ale i Bonucci moze trafic do Interu, w tym drugim przypadku wrocic do Interu. To juz w krew chyba wchodzi naszym dzialaczom sprowadzanie bylych zawodnikow. A jeszcze cos sie mowilo o powrocie Andreolliego przy okazji definitywnego transferu Burdisso do Romy. :lol:
Zostalismy ostatnia nadzieja calcio w LM - czuje, ze odpadniemy.
W zwiazku z odpadnieciem Realu ciekawe za ile dni czy raczej godzin pojawia sie niusy odnosnie Mourinho jako nastepcy Pellegriniego.
Obrazek Obrazek Obrazek
Maciek (interista)
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Boromir Cz 11.03.2010 21:31

Juventus za Bonucciego podobno daje połówkę karty Criscito i Almirona. Będzie ostra walka o tych młodzianów, a trzeba powiedzieć, że dla Juve środkowy obrońca to pozycja kluczowa do wzmocnienia tego lata.

P.S. Nie uważacie (a pewnie nie uważacie i mnie pojedziecie), że Jose zachowuje się jakby się starzał? Wszystkich krytykuje, wszyscy są winni tylko nie on, uważa że jest najmądrzejszy (to akurat już miał, ale nie na taką skalę). Przypomina mi swoim zachowaniem tego dziadka z Gran Torino Clinta Eastwooda. Innymi słowy - odwala mu chyba. Życie we Włoszech mu nie służy i to widać. Konflikt z Balotellim akurat rozumiem, bo Mario wkurza wszystkich (swoją drogą chyba można to podpiąć pod rasizm nie?) ale już dementowanie oficjalnej strony internetowej Interu to chyba lekka przesada...
"Naszym obowiązkiem jest wypłacać wam pensję, waszym natomiast - grać i wygrywać. Spełnimy więc swój obowiązek, ale dopiero po tym, jak wy zaczniecie spełniać swój!"
Boromir
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Babel Cz 11.03.2010 23:04

Chyba taki sam priorytet w Juvenusie ma pozycja lewego obroncy, wiec nie wiem czy oddawanie polowy karty Criscito za utalentowanego aczkolwiek grajacego pierwszy sezon na tym poziomie Bonucciego to wlasciwe rozwiazanie. Wszystko zalezy od tego jak Juventus jest zdesperowany i jakie ma plany. Z punktu widzenia Interu milo by bylo miec kolejnego wychowanka w skladzie, ale Leo musi w tym momencie grac i udowadniac swoja klase moim zdaniem w zespole klasy Bari czy Genoi. Na Inter czy Juventus przyjdzie jeszcze czas jesli bedzie notował ciagla progresje, choc w Juventusie moze by sie przebił juz teraz? Caly czas w kregu zainteresowania jest takze Ranocchia, a media bezustannie przypinaja nam innego wychowanka Andreollego. Kjaer chyba nie dla nas, ale jakos mam dziwne przeczucie, ze tego chłopa Anglicy nie przepuszcza (stawiam ze którys z włoskich menedżerów Mancini lub Ancelotti wygra rywalizacje o jego podpis).

Odnosnie zachowanie Mourinho. Jesli Balotelli mowil prasie i innym mediom ze grał z goraczka, a byla to nieprawda to Mourinho mial prawo wymagac oficjalnego sprostowania. Jednak pewnie w kwestii Mourinho i Interu to włoskie media działaja jak Radio Erewań, wiec nie ma co sie grzac.
It felt so good
It felt so right
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Postprzez Boromir Pt 12.03.2010 0:30

Babel napisał(a):Chyba taki sam priorytet w Juvenusie ma pozycja lewego obroncy, wiec nie wiem czy oddawanie polowy karty Criscito za utalentowanego aczkolwiek grajacego pierwszy sezon na tym poziomie Bonucciego to wlasciwe rozwiazanie

Criscito nie chce wracać do Juve i się z tym nie kryje. Bonucci jest młody, zdolny, więc czemu nie skorzystać z możliwości? Gorzej jak Canna czy Legro chyba grał nie będzie (mimo, że Legro gra poprawnie - Canna odejdzie po sezonie). Wtedy zaoszczędzoną kasę będzie można włożyć na boki obrony z prawdziwego zdarzenia.
Babel napisał(a):Kjaer chyba nie dla nas, ale jakos mam dziwne przeczucie, ze tego chłopa Anglicy nie przepuszcza (stawiam ze którys z włoskich menedżerów Mancini lub Ancelotti wygra rywalizacje o jego podpis).

Nie zdziwiłbym się, jakby został w Palermo na następny sezon. On jednak byłby dość drogi znając Zampariniego.
Babel napisał(a):Odnosnie zachowanie Mourinho. Jesli Balotelli mowil prasie i innym mediom ze grał z goraczka, a byla to nieprawda to Mourinho mial prawo wymagac oficjalnego sprostowania

Oficjalnie to właśnie Mario miał gorączkę, tak przynajmniej twierdzi Inter. Jose swoje, Inter swoje. Ciekawe.
Babel napisał(a):Radio Erewań

Erywań. Erewań jest formą niepoprawną, aczkolwiek powszechnie używaną. Spróbuj powiedzieć do Ormianina Erewań to się obrazi. Nie dziwię mu się, to tak jakby przekręcić Warszawę.
"Naszym obowiązkiem jest wypłacać wam pensję, waszym natomiast - grać i wygrywać. Spełnimy więc swój obowiązek, ale dopiero po tym, jak wy zaczniecie spełniać swój!"
Boromir
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Babel Pt 12.03.2010 0:42

Jak odwiedzam od kilku lat inter.it to ani razu nie zamieszczali komunikatów specjalnych o zawodnikach grajacych z goraczka. Ze pilkarze tak twierdza (pewnie bo mowil tak Balotelli), ze Balotelli tak twierdzi, ze ktos jeszcze to ok. Na pewno maja do tego prawo. Tyle, ze zadnego oficjalnego stanowiska Interu nie bylo. Ani media, ani Mario nie sa wiarygodne dla mnie, oburzenie Mou to tez fakt medialny. Klasyczna burza w szklance wody, minie troche czasu i Mario i Jose uparcie twierdzic beda ze sie wrecz kochaja, do kolejnej medialnej burzy itd.

Precyzuje. Kjaer jak zostanie w Italii to tylko w Palermo. W przyszlosci jak bedzie zmienial klub, wydaje mi sie, ze wybierze lige angielska.
It felt so good
It felt so right
Babel
onegdaj alkoholik
onegdaj alkoholik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy