AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Montolivo jest:

lewonożny
2
3%
lewonożny z tendencją do rozgrywania prawą
7
11%
ukrytą opcją lewonożną
13
21%
prawonożny ale u nas w Mediolanie bedzie lewonożny
18
30%
obie nogi ma lewe
21
34%

Liczba głosów : 61

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Postprzez Nebula RN Pn 15.03.2010 0:51

Tylko 37 tysięcy kibiców na meczu, strasznie małoooooo :cry:
Pierwsze diagnozy mówią o problemie Abate z więzadłami, więc raczej długa przerwa się szykuje i to będzie dla niego koniec sezonu. Oby jutrzejsze badania przyniosły bardziej pozytywne wyniki.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Nebula RN
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez MarcinW Pn 15.03.2010 0:54

Muntari to zenada

Miejmy nadzieje, że ten już w tym sezonie nie zagra. To już połowa mistrzostwa, drugą trzeba wypracować na boisku i oto się boje.

strony wmówiłem sobie

Jestem zaskoczony. Bo skoro napisałeś, że coś sobie "wmówiłeś" tzn. że prowadzisz rozmowę ze sobą, a to z kolei oznacza, że posiadasz jaźń, czyli coś ciebie różni od zwierzęcia.

Tylko 37 tysięcy kibiców na meczu, strasznie małoooooo

Bilety poszły w górę, a biorąc pod uwagę ograniczoną siłę nabywczą waszych kibiców to taki wynik wcale nie dziwi. Największa frekwencja skłąda się na okres po otrzymaniu renty tudzież zasiłku okresowego. Niestety miejscowe ośrodki pomocy społecznej zasiłków celowych na mecze Milanu nie wypłacają , choć Berlu taką możliwość rozważa. Jeszcze większy problem stanowi fakt, że pospolity kibic Milanu zwykle doświadcza tak zwanego konfliktu ról. Objawia się to niezwykle kłopotliwym pytaniem: Co kupić ? Wino (oczywiście gatunkowo lepsze niż te które spożywają polscy kibice Milanu na swoich pedalskich orgietkach, zwanych potocznie zjazdami) czy bilet :)
Ostatnio edytowano Pn 15.03.2010 1:11 przez MarcinW, łącznie edytowano 4 razy
"W klubie nigdy nie było tak dużo Morattich jak obecnie. Jest prezes, wice prezes Angelo Mario i inne dzieci prezydenta, także jego bratanek Angelo, jest Carlotte i Giovanni, jest Celeste, o której niewiele się mówi"

Przeje...
MarcinW
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Wilmore Pn 15.03.2010 1:00

Oglądnąłem teraz jeszcze raz powtórkę sytuacji gdzie Chievio strzeliło bramkę. Gol oczywiście prawidłowy ale na powtórce widać że nasz obrońca robił ruch w lewo i wyraźnie głową i ciałem wystawał zza piłkarza Chievio. To pewnie zmyliło liniowego i stąd jego decyzja.

Dokładnie tak, myląca dla nas jako widzów mogła być też cudownie postawiona linia spalonego, która zakryła połowę sytuacji. Generalnie sędziego nic nie broni, z drugiej strony z Fiorentiną sędzia przekręcił mecz w skandaliczny sposób, jak z Livorno i Bologną, a dziś ta decyzja raczej byłaby, jak zostało tu napisane, prysznicem dla naszych piłkarzy - czym innym dla mnie jest skandaliczny karny przy stanie 1:1, gdy druga drużyna miażdży rywali, a czym innym ta sytuacja, gdy bramka prawidłowa, ale strzelona przez zespół słabszy, na pewno nie skończyłby się wtedy mecz na jednym strzale Seedorfa. Tak czy owak błąd sędziego oczywisty i -3 punkty w wirtualnej tabeli się pojawią pewnie - patrząc jednak na tegoroczne rozgrywki Serie A i tak będziemy przed Interem w tej tabeli. :lol:
Pierwsze diagnozy mówią o problemie Abate z więzadłami, więc raczej długa przerwa się szykuje i to będzie dla niego koniec sezonu. Oby jutrzejsze badania przyniosły bardziej pozytywne wyniki.

To dopiero pokazuje słabość tej ligi i braki w psychice samego Interu. Na papierze Inter jest lepszy. Inter miał jednak mniej urazów, a już na pewno nie dotykały one tak kluczowych postaci, jak w Milanie. Inter pokazał przepaść dzielącą obie drużyny w obu spotkaniach derbowych, w tym grając bez jednego piłkarza ponad połowę meczu.
I tenże Inter prowadzi w tabeli z całym jednym punktem przewagi, mając dwa zwycięstwa derbowe.
Kurde, mamy w kadrze graczy o takiej klasie na dziś jak Oddo, Gattuso, Abate, Kaladze, Huntelaar, Dida, na prawym skrzydle biega Beckham, z ławki ratować miał nas Mancini, z przymusu tytaniczną pracę na treningach i olbrzymi postęp wykonuje Antonini, połowa z tych postaci i tak ledwo żyje od urazów, kadrowo jesteśmy najsłabsi od wielu lat, a do mistrzostwa mamy najbliżej od 2004 - nawet po zsumowaniu błędów na naszą korzyść i niekorzyść sędziów do Interu tracilibyśmy 3 punkty.
To jest niebywałe.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez mete Pn 15.03.2010 7:55

Beckham zerwał ścięgno Achillesa i wypada do końca sezonu. Do RPA też nie pojedzie. Wielki dramat dla niego i szkoda, bo można było zauważyć formę zwyżkową u niego. Cóż takie jest życie.

Jeżeli na mecz z Napoli nie wykuruje się Pato lub Mancini to na prawym napadzie będziemy rządzić. Do wyboru będzie Hunter i nic poza tym(na Adiyiaha nie licze). Chyba, że Leo da szanse Verdiemu bądź innemu wychowankowi.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Sero Pn 15.03.2010 8:38

Ciekawe sędziowie pomagają Interowi ? :)

Na papierze Inter jest lepszy. Inter miał jednak mniej urazów

Spójrz nie tylko na kontuzje (które też dotykały Inter) ale także na decyzje Lega Calcio. Sam przyznasz, że niektóre co do zawieszenia piłkarzy Interu były aż nadto gorliwe. W innych drużynach np. za wymuszanie karnego piłkarz nie dostaje dyskwalifikacji, odwrotnie rzecz ma się w Interze.

Seedorf pokazał że mimo wszystko warto mieć takiego zawodnika na zmianę. Strzał nie do obrony.
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Sero
El Nerazzurro

Postprzez Rezus Wt 16.03.2010 12:33

Kurde lekki dramat nam się robi, szczególnie w obronie. Całe szczęście wrócił Zambrotta i trzeba czekać na Antoniniego. Albertazzi :?: Nawet De Vito można by było spróbować na lewą ze słabszymi przeciwnikami, oczywiście mówię o spotkaniach u siebie (Lazio, Catania).

E:
Trener Interu Mediolan Jose Mourinho udzielił kolejnej kontrowersyjnej wypowiedzi na temat sytuacji w tabeli ligi włoskiej. "Wszyscy dobrze wiemy, dlaczego Milan ma jeden punkt straty do nas. Jednak nie chcę o tym mówić, ponieważ zostałbym zawieszony na trzy tygodnie".

Wszyscy dobrze wiemy, dlaczego Mourinho jest prostakiem i idiotą. Jednak nie chcę o tym pisać, bo i tak każdy to wie. :lol:
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez Łukasz_ Wt 16.03.2010 13:14

W dupie mam Jose i jego bełkot. Niech się lepiej skupi na Chelsea.

Becks ma się załapać do kadry na MS oczywiście nie jako zawodnik ale pomysł na pewno fajny. Będzie blisko drużyny i może ją wesprzeć. Szkoda mi Davida bo to była jego ostatnia szansa na mundial.

Agent Balotelliego podobno był u nas w siedzicie, ciekawe co to znów za plotki.
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez Wilmore Wt 16.03.2010 14:41

Wszyscy dobrze wiemy, dlaczego Mourinho jest prostakiem i idiotą.

Niby zgoda, ale...
Takimi wypowiedziami Mourinho udowadnia, dlaczego chciałem go w Milanie, gdy odchodził z Chelsea. Zawsze mi brakowało w Milanie ludzi stwierdzających jednoznacznie, jak zdobywane były mistrzostwa w ostatnich latach. Teraz trafił niestety do klubu, w którym takie słowa ośmieszają go tylko.
Zaskakują mnie te ostatnie newsy na temat Balotelliego, nigdy nie sądziłem, że jest minimalna choć szansa na jego transfer, bo to informacje z gatunku sci-fi, ale co w takiej sytuacji robił na spotkaniu z Gallianim jego agent?
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Łukasz_ Wt 16.03.2010 14:44

Podobno rozmawiali o innych piłkarzach bo nie reprezentuje tylko Mario. Nie wierze w to i tak ale Balotelli na pewno jest wściekły że zostaje w domu a Inter gra tak ważny mecz na który patrzy cała piłkarska Europa. Wiadomo już co dokładnie stało się na tym treningu ?
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Postprzez mete Śr 17.03.2010 9:08

Ponoć jesteśmy bardzo blisko zakontraktowania Mario Yepesa. Tylko należy sobie zadać pytanie: Po co?? Miejsce Favalliego mógłby zająć Albertazzi, który ma już 19 lat i jest najlepszy moment by go przenieść do pierwszego składu. Po co wzmacniamy primavery jak ci chłopcy i tak nie dostaną szansy? Boje się, że Yepes i Astori będą naszymy "wzmocnieniami" środka obrony. Astrori i Albertazzi spokojnie mogliby pełnić role 4-5 obróńcy, Bonera na prawej gra lepiej, a na środek wydać troche grosza za kogoś kto w przyszłości zajmie miejsce Nesty.

Jeszcze do Yepesa. Gdybyśmy nie mieli nikogo w promaverze to byłbym bardzo pozytywnie nastawiony do tego transferu. Mało zarabiający, doświadczony, nie marudziłby na brak miejsca w składzie, za darmo, po dobrym sezonie w Chievo. Jeszcze lepsza wersja Favalliego. Tylko tak jak już pisałem kolumbijczyk zahamuję rozwój naszej młodzieży.

Raiola reprezentuje również Rodrigo Elyego.
mete
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Wilmore Śr 17.03.2010 21:14

Yepes, Maccarone, Juan?
Maccarone to bym do zespołu ściągnął tylko dlatego, że potwornie mnie denerwuje każdym występem przeciwko Milanowi, w którym się wyżyłowuje do granic możliwości. Dodać do tego Miccoliego i mamy spokój z Palermo i Sieną.
Na poważnie jednak, to te propozycje są zwyczajnie głupie. Wszyscy się starzeją, jeden już na granicy emerytury przyjdzie, żeby być blisko dzieci (może przynajmniej czegoś nauczy młodych, bo roli większej od Kaladze to ja dla niego nie widzę), drugi powoli traci elementy piłkarskie najważniejsze dla jego profilu piłkarskiego, a trzeci to piłkarz absolutnie wyjątkowy - mało tak kontuzjogennych środkowych obrońców.
Wolę zostawić w zespole Onyewu, wprowadzać do ekipy Albertazziego i kogoś jeszcze, ewentualnie ściągnąć kolejnego Silvę.
Jestem przekonany, że grając regularnie w innym zespole Kaladze również byłby na dzień dzisiejszy obiektem zainteresowania Milanu. Ale chyba nie w tym kierunku trzeba iść, by jednego przeciętniaka zastąpić drugim?
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Wilmore So 20.03.2010 19:20

Primavera bierze przykład ze starszej ekipy i dostaje bęcki od primavery Interu - na razie jednak "tylko" 1:4. ;) Honorowego gola strzelił Adiyiah. Nie ma to jak rozsądnie wykorzystać miejsce non-EU.
Abbiati, Dida, Abate, Antonini, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Oddo, Thiago Silva, Zambrotta, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Borriello, Huntelaar, Inzaghi, Mancini, Pato, Ronaldinho.

Niedostępni: 
Bonera, Nesta, Onyewu, Ambrosini, Beckham, Adiyiah.

Co się stało z Ambrosinim?
Abate, co to miał podejrzenie zerwanych więzadeł, jest w kadrze. :lol: MilanLab jednak dokonuje cudów. :wink:
U siebie z Napoli trzeba grać ostrożnie, bez nerwów, nie można sobie więc pozwolić na wyjście na środku boiska z Seedorfem od początku - on się przyda z ławki. Szkoda, że nie ma kapitana, bo środek Flamini-Pirlo-Ambrosini wygląda na optymalny na ten moment.
Najważniejsze jednak, że wracają kontuzjowani - Oddo, Zambrotta, Abate, Seedorf, Mancini, Pato, Borriello dał radę zaleczyć uraz, będzie jutro bardzo potrzebny. Sytuacja z przodu wygląda bardzo optymistycznie, Mancini, Seedorf i Huntelaar/Inzaghi z ławki na pewno wiele dadzą zespołowi w drugiej połowie.
Szykuje się jutro bardzo ciekawe spotkanie, największe obawy mam do środka obrony, już z Chievo zdarzały się błędy. Spodziewam się raczej na bokach Oddo-Zambrotta, Antonini i Abate raczej nie będą nadmiernie eksploatowani po urazach. Ciekawe też, czy Mancini, czy Pato wyjdą w pierwszym składzie, Kaczor będzie zespołowi na tyle potrzebny później, że nie można sobie pozwolić na jakieś problemy z nim, jak po ostatnim jego powrocie.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez EnJoy's So 20.03.2010 19:31

Wilmore napisał(a): Borriello dał radę zaleczyć uraz

A nie był on tylko przeziębiony ?Czy miał rzeczywiście jakiś uraz ?

Sądziłem, że jutro nie zagra i awizowano Klasa albo Pippo.Ale jak zagra to dobrze.

Jutro Milan wygrywa, Inter dziś nie daję rady Palermo i jest lider.Hipoteza, ale jeżeliby tak się stało to na rękę byłoby, żeby już nie oddać tego miejsca.
Obrazek
EnJoy's
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Wilmore So 20.03.2010 19:45

A nie był on tylko przeziębiony ?Czy miał rzeczywiście jakiś uraz ?

Przejęzyczenie, tak mi się z rozpędu napisało, miał zapalenie migdałków, coś go szybko zaleczyli.
Sądziłem, że jutro nie zagra i awizowano Klasa albo Pippo.Ale jak zagra to dobrze.

Też tak sądziłem, nawet dziś na konferencji zapowiadano, że jego stan zostanie dopiero oceniony, jak Ambrosiniego, a na Napoli on się przyda patrząc na ich styl gry. Choć skoro był chory, to nie zdziwię się, jeśli wejdzie z ławki. Ciekawie się robi w ataku, Borriello, Inzaghi po dobrym meczu z Chievo i Huntelaar, choć beznadziejnie grał w ostatnich meczach, to zmiany już dawał znakomite.
Nawet jeśli uda się jutro zdobyć lidera, co jest możliwe patrząc na dyspozycję Palermo, to przecież i tak później mecze będą tylko coraz cięższe. Na Chievo skończyli się słabi rywale.
Hermann Hesse
Wilmore
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Łukasz_ So 20.03.2010 19:56

Zapalenie migdałków to nie taka poważna choroba :P Dostał dobre antybiotyki i może grać.

Jutro będzie ciężki mecz, niby cały tydzień przygotowań ale kadra mocno osłabiona. Do tego presja może być bardzo duża, czekamy dziś na ruch Interu. Jak nie wygrają na co liczę jutro musimy być liderem :o
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy