Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Wszystko o piłce we Włoszech - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Z jakim dorobkiem Juventus zakończy sezon?

Scudetto i Coppa Italia
20
65%
Scudetto
3
10%
Coppa Italia
3
10%
Nie wygra nic
5
16%

Liczba głosów : 31

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Postprzez Sammyy Pt 23.07.2010 18:04

Dzeko podobno jest wkurzony na Wolfsburg, że Ci nie chcą go sprzedać oraz fakt, że żądają horrendalnej sumy. Podobno w jakimś wywiadzie powiedział, że jeśli nie dostanie zgody na odejście to najbliższy sezon będzie grał bez ambicji i chęci co skończy się tak jakby go w klubie nie było. Szczerze to jakoś nie chce mi się w to wierzyć bo w taki sposób zaszkodzi bardziej sobie niż innym. Jednak podejście Wilków trochę mnie dziwi bo nic nie przemawia za tym by go zatrzymali, a suma 30 mln. jak dla mnie i tak jest za dużo co do tego co zawodnik póki co osiągnął i pokazał.
Co ciekawe Juve podobno strasznie się na niego uparło co dla mnie i tak jest idiotyczne bo macie luki w sporej ilości miejsc (prawa obrona, środek obrony, lewa obrona, skrzydłowi) i wydawanie takiej sumy na napastnika przy waszym budżecie to nieporozumienie. Jeśli w ta transakcje włączony zostałby przykładowo jeszcze któryś ze środkowych pomocników to kolejny problem by powstał bo i do tej formacji trzeba by było kogoś ściągnąć.

Jak wygląda sprawa z Barzaglim i Tremoulinasem ? Podobno jeszcze niedawno mocno liczyliście na t transfery.
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir Pt 23.07.2010 18:49

10 napisał(a):Dziwnie Marotta twierdzi, biorąc pod uwagę ogromną dziurę z lewej strony...

Martinez i Pepe mogą grać na lewej pomocy, Giovinco od biedy też jeśli zostanie. Krasić to prawoskrzydłowy więc tu akurat można Marottę wytłumaczyć. Z drugiej strony to chyba każdy z nas liczył, że Pepe i Martinez przychodzą jako zmiennicy.
Sammyy napisał(a):Co ciekawe Juve podobno strasznie się na niego uparło co dla mnie i tak jest idiotyczne bo macie luki w sporej ilości miejsc (prawa obrona, środek obrony, lewa obrona, skrzydłowi) i wydawanie takiej sumy na napastnika przy waszym budżecie to nieporozumienie. Jeśli w ta transakcje włączony zostałby przykładowo jeszcze któryś ze środkowych pomocników to kolejny problem by powstał bo i do tej formacji trzeba by było kogoś ściągnąć.

Sam się dziwię Marotcie że chce Edina. Owszem, to świetny napastnik ale tak jak wspomniałeś są większe potrzeby. Trezeguet czy Amauri to naprawdę nie są źli gracze, specjaliści od gry głową i dostawiania nogi co przy grze 4-4-2 i kreatywnym Diego u boku na pewno im się przyda. Siłę naszego ataku zamazuje ostro ostatni sezon, gdzie większość była kontuzjowana, z resztą i tak nie dostawali piłek. Kupców na Enta i Vicka nie ma, Treze żąda sporej gaży a przecież jak przyjdzie Dżeko trzeba się będzie kogoś pozbyć i - niestety - wydaje mi się że najbliżej wylotu będzie wylotu Diego. Co do środkowych pomocników to nie jest tak źle: Sissoko, Marchisio, Melo, Poulsen, w sumie nawet Diego czy Tiago o którym nadal nic nie wiadomo. Oddanie jednego z nich nie skomplikuje nam aż tak bardzo sytuacji. Jest jeszcze przecież młody Marrone.
Sammy napisał(a):Jak wygląda sprawa z Barzaglim i Tremoulinasem ? Podobno jeszcze niedawno mocno liczyliście na t transfery.

No właśnie. Nic nie słychać o bokach obrony, poza jednym Mottą w tej formacji jest stagnacja. Niby jest oferta za Kolarova ale ona nie ma szans powodzenia, bo City zawsze da parę baniek więcej, Mancini o tym wie, że nas nie stać. Barzagli niby miał już być dogadany a tymczasem dzisiaj poszła plota, że interesujemy się Paolo Cannavaro :lol: Tremounilas to świeży news, ale jeśli faktycznie został wybrany najlepszym obrońcą ligi francuskiej to te 10 mln euro chyba się opłaca.

Jak nie będziemy mieli normalnych bocznych obrońców to znów przepadniemy, choćby nie wiem ile Dżeko bramek ładował.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Sammyy Pt 23.07.2010 19:00

Tremoulinas ma faktycznie za sobą genialny sezon, był najlepszych obrońcą Bordeaux, a trzeba dodac że jeszcze nie dawno grał tylko w rezerwach. Zresztą Francuzi mają ostatnio genialnych piłkarzy na tej pozycji; Abidal, Clichy, Evra, Mathieu czy właśnie Tremoulinas, który chyba będzie w kadrze na najbliższe mecze towarzyskie (skoro nikt z tych co byli na mundialu nie dostał powołania to wydaje się to prawdopodobne). Wtedy będzie można go nieco bardziej ocenić. Tak czy siak we Francji mówi się, że gdyby nie on to Bordeaux by z tyłu wyglądało o wiele tragiczniej.
Co ciekawe widziałem więcej meczy OM w poprzednim sezonie niż żyrondystów, ale i tak wydaje mi się on bardziej pewny od Taiwo. Prosta zasada, Taiwo jest lepszy z przodu, Tremoulinas z tyłu, a dla mnie obrońca w głównej mierze ma bronic, a podłączanie się do ataku to sprawa drugorzędna.

Zakładając, że Juve będzie grało 442 to włączenie przykładowo takiego Poulsena w transakcje Dzeko powoduje, że zostajecie z Melo, Marchisio, Sissoko, Diego który na tej pozycji chyba nigdy nie grał i młodym Marrone. Imo w takim wypadku zostawienie tylko 3 klasycznych zawodników na tą pozycję na cały długi sezon jest mocno ryzykowne. Tiago jak dla mnie odejdzie, zresztą sam mówił podczas pobytu w Atletico, że nie chce wracać, a chętni się znajdą bo w Hiszpanii czy we Francji ma niezła markę.
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez 10 Pt 23.07.2010 19:31

Boromir napisał(a):
10 napisał(a):Dziwnie Marotta twierdzi, biorąc pod uwagę ogromną dziurę z lewej strony...

Martinez i Pepe mogą grać na lewej pomocy, Giovinco od biedy też jeśli zostanie.

Pepe wygląda tam słabo, a Martinez w zeszłym sezonie rozegrał od pierwszych minut tylko jeden mecz na lewej stronie i to ataku, nie pomocy. Co do Seby - niewiele wskazuje na to, że zostanie...
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Boromir Pt 23.07.2010 20:24

Więc wygląda na to, że Tremounilas to właściwy kierunek, ale to nadal nie jest gracz z najwyższej półki. Cóż, jeśli nie możemy takich kupić, to trzeba liczyć na szczęście że sobie takich wyhodujemy. Zresztą Maicon też przychodził z Monaco jako obiecujący zawodnik.
Sammyy napisał(a):a dla mnie obrońca w głównej mierze ma bronic, a podłączanie się do ataku to sprawa drugorzędna.

Dla mnie również. Obecni boczni obrońcy Juventusu nie potrafią ani bronić, ani wrzucać, więc niech chociaż dobrze bronią (paradoksalnie najlepszego w obronie - Molinaro - pozbyliśmy się z uśmiechem na twarzy). Za ofensywę niech się wezmą skrzydłowi.
Sammy napisał(a):Zakładając, że Juve będzie grało 442 to włączenie przykładowo takiego Poulsena w transakcje Dzeko powoduje, że zostajecie z Melo, Marchisio, Sissoko, Diego który na tej pozycji chyba nigdy nie grał i młodym Marrone. Imo w takim wypadku zostawienie tylko 3 klasycznych zawodników na tą pozycję na cały długi sezon jest mocno ryzykowne.

Marrone został oddany do Sieny, zapomniałem o tym. Dlatego błędem było oddanie Ekdala, który zrobił postępy i mógłby spokojnie grać ogony. Z drugiej strony po sezonie może wrócić jeszcze mocniejszy. Ale środek pomocy to jak na razie najmniejszy z naszych problemów.
Sammyy napisał(a):Tiago jak dla mnie odejdzie, zresztą sam mówił podczas pobytu w Atletico, że nie chce wracać, a chętni się znajdą bo w Hiszpanii czy we Francji ma niezła markę.

No właśnie w tym problem, że ani w zeszłym roku, ani w tym jakoś nikt nie kwapi się żeby wyłożyć za niego kasę. Szkoda, bo na mundialu prezentował się co najmniej dobrze.
10 napisał(a):Pepe wygląda tam słabo, a Martinez w zeszłym sezonie rozegrał od pierwszych minut tylko jeden mecz na lewej stronie i to ataku, nie pomocy. Co do Seby - niewiele wskazuje na to, że zostanie...

Ja o tym wiem. Tyle, że znowu jak kupimy lewego skrzydłowego (jakieś pomysły?) to na prawą będziemy mieć Pepe i szklanego Camora (o ile zostanie). Poza tym chyba nie do końca wiadomo co będzie z Lanzafame i Pasquato.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez Dr.Football1 Pt 23.07.2010 20:52

Ja proponowalbym Reto Zieglera :) 24 lata,moze grac na lewej obronie i na skrzydle. W poprzednim sezonie swietnie prezentowal sie w barwach Dorii z ktora zajal 4 miejsce w lidze. Z drugiej jednak strony dzialacze Sampy predzej szczezna niz oddadza swoja gwiazde i to w roku w ktorym najprawdopodobnie po kilkunastu latach nieobecnosci znowu zagraja w LM... Tak czy inaczej to bylaby swietna opcja dla Bianconerich :)
Ostatnio edytowano Pt 23.07.2010 22:57 przez Dr.Football1, łącznie edytowano 1 raz
http://footballscout.webs.com/ - NAJLEPSI MLODZI PILKARZE NA SWIECIE. SPRAWDZ TO !!!

ObrazekObrazek
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor

Postprzez 10 Pt 23.07.2010 21:32

Boromir napisał(a):Ja o tym wiem. Tyle, że znowu jak kupimy lewego skrzydłowego (jakieś pomysły?) to na prawą będziemy mieć Pepe i szklanego Camora (o ile zostanie). Poza tym chyba nie do końca wiadomo co będzie z Lanzafame i Pasquato.

Martinez jeszcze jest na prawej, Lanza i Pasquato też mogą tam grać. Co do "jakichś pomysłów" przychodzi mi do głowy tylko Elia (Marotta rzekomo nawet rozmawiał z HSV w sprawie jego i Aogo, choć pewnie były to raczej luźne rozmowy przy okazji sparingu), ale podobno interesujemy się też Drenthe. Drewniany jest trochę, ale za 7 baniek (albo w ramach wypożyczenia) mógłby przyjść, to piłkarz który - jeśli będzie regularnie grać - może się rozwinąć. I na pewno lepsza opcja na lewą stronę od Pepe. Tyle że Marotta w wywiadzie nic o lewoskrzydłowym nie wspominał, więc raczej zawita do nas Krasić. Fajnie, bo to dobry piłkarz, ale nijak nie rozwiązuje to kwestii lewego skrzydła. I pewnie będzie się na nim kopał po czole były piłkarz Udine, którego zdecydowanie bardziej wolałbym widzieć po prawej stronie boiska.
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez 'Del Piero' Pt 23.07.2010 22:55

Boromir napisał(a):Obecni boczni obrońcy Juventusu nie potrafią [...] ani wrzucać

Widziałeś kiedykolwiek Motte w akcji ?
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez 10 Pt 23.07.2010 23:11

'Del Piero' napisał(a):
Boromir napisał(a):Obecni boczni obrońcy Juventusu nie potrafią [...] ani wrzucać

Widziałeś kiedykolwiek Motte w akcji ?

I De Ceglie. De Ceglie akurat dośrodkowanie ma bardzo dobre, co w ostatnich sparingach udowadniał.
10
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez venomiq So 24.07.2010 0:06

De Ceglie dośrodkowanie ma takie sobie. Zwłaszcza jak jest naciskany to wrzuca jakieś świece w ręce bramkarza. Jak piłka niemal stoi i nie ma nikogo obok - ok, może coś wrzuci. Ale to i tak jest kilka, może kilkanaście dośrodkowań na sezon, które można nazwać dobrymi. Zważywszy, że od zawodnika który ma 'bardzo dobre dośrodkowania' wymagam średnio dwóch udanych wrzutek na mecz - to stanowczo za mało.
Dirty mind
venomiq
Rezerwowy
Rezerwowy

Postprzez Boromir So 24.07.2010 15:44

De Ceglie? Zgadzam sie w zupełności z venomiq (jak to się odmienia?), pamiętam jego dośrodkowania z Milanem czy z Lecce ale tak naprawdę to i Grygerze się zdarzało czasem dobrze wrzucić (np mecz z Napoli). Motta? Mottę w akcji widziałem dość dawno temu, a ja mówiłem bardziej o starej gwardii. A, no i może źle się wyraziłem, wrzucać nie znaczyło tylko dośrodkować, ale też przyzwoicie grać w ofensywie.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez 'Del Piero' So 24.07.2010 17:24

Boromir napisał(a):Motta? Mottę w akcji widziałem dość dawno temu, a ja mówiłem bardziej o starej gwardii. A, no i może źle się wyraziłem, wrzucać nie znaczyło tylko dośrodkować, ale też przyzwoicie grać w ofensywie.

O starej gwardii ? OK. Dodam tylko, że Motta jest właśnie bardzo przyzwoity w ofensywie.
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Boromir N 25.07.2010 0:45

Biorąc pod uwagę, że graliśmy z wicemistrzem Francji i półfinalistą poprzedniej edycji LM - to w sumie jest dobrze. Oczywiście zawsze można ponarzekać, że rywal grał w 10, że Amauri przyaktorzył, że nie wiadomo czy Pepe nie był na spalonym. Fakt faktem, Lyon dzisiaj sobie za dużo nie pograł, był wyraźnie słabszy.

No i chyba nikt już nie wpadnie na pomysł, żeby sprzedać Diego.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Postprzez yx666 N 25.07.2010 20:39

nie wiem czy to tak na całkiem poważnie mam traktować (:

Juventus Turyn przygotowuje ofertę dla Manchesteru City. Celem działaczy "Starej Damy" jest napastnik "The Citizens" Emmanuel Adebayor.

Juventus rozpoczyna walkę o napastnika Manchesteru City, po tym jak niemożliwym okazało się sprowadzenie króla strzelców ostatniego sezonu Bundesligi, Edina Dżeko.

Trener "Citizens", Roberto Mancini, prawdopodobnie zgodzi się na transfer piłkarza z Togo. Dzięki temu więcej czasu na pokazanie się trenerowi ma mieć Roque Santa Cruz - donosi Corriere dello Sport.
Bianconeri czekają na decyzję Manchesteru City. Problemem dla "Starej Damy" może okazać się pensja piłkarza, która ma oscylować w granicach 4,5 miliona funtów.
W transferze Adebayora ma także pomóc słabość Manciniego do Momo Sissoko, malijskiego środkowego pomocnika, występującego w Juventusie. Oba kluby mogą uzgodnić nowe warunki wymiany piłkarzy.

źródło: sport.pl
yx666
Skład C
Skład C

Postprzez Boromir N 25.07.2010 23:44

Spokojnie, to się nie zdarzy. Sissoko jest nietykalny, a Adebayor nam niepotrzebny.
Obrazek
Boromir
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy