Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez majer13 Pn 23.08.2010 12:22

red85 napisał(a):Piszesz tak, jakby nas zdominowano, a tak przecież nie było. Fletcher zagrał popranie, bez szału, ale na krytykę nie zasłużył IMO.

Nie krytykuje go ale jakbyśmy grali wczoraj z kimś mocniejszym to ciężko byłoby ten środek pola zdominować. Napisałem że skoda że jeszcze nie jest w najwyższej dyspozycji, a nie krytykowałem go.

red85 napisał(a):Bo Park jest niezwykle użyteczny.

To w takim razie czemu grał Antonio :?: Chodzi o to że Szkot nie zawsze trafia ze składem personalnym skrzydłowych i Ci w lepszej formie na początku grzeją ławę niepotrzebnie, a jest kim grać :P
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 Pn 23.08.2010 12:40

Nie krytykuje go ale jakbyśmy grali wczoraj z kimś mocniejszym to ciężko byłoby ten środek pola zdominować.

Mówimy o wczorajszym meczu chyba, a gdybać nie mam zamiaru.
To w takim razie czemu grał Antonio :?: Chodzi o to że Szkot nie zawsze trafia ze składem personalnym skrzydłowych i Ci w lepszej formie na początku grzeją ławę niepotrzebnie, a jest kim grać :P

Bo Fergie wybrał wariant z ciężko pracującymi pomocnikami. Założenie nie było złe, bo Fulham to twardo grająca drużyna nie bojąca się starć z nikim. Najbardziej mnie zawiódł Valencia ( z graczy ofensynych, bo defensywa to była jako całość żal).

Szkoda, że nie potrafiliśmy dobić rywala, bo na pewno chociażby w pierwszej części graliśmy ładną piłkę. Taka Chelsea gra padlinę na JJB przez 30 minut, tworzy jedną składną akcję, strzela bramkę, zaraz drugą i rywalom się już nie chce. My gramy dobrze, strzelamy zasłużenie bramkę i nie potrafimy znokautować rywali.

Chętnie z WHu zobaczyłbym na skrzydłąch Cleverleya i Naniego.
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez majer13 Pn 23.08.2010 13:02

red85 napisał(a):Mówimy o wczorajszym meczu chyba, a gdybać nie mam zamiaru.

Ja nie mówię o tym jak zagrał w tym meczu tylko w jakiej jest dyspozycji ;) A w takiej dyspozycji Darren nie daje pewności na zdominowanie meczu - nie pisze o tym na CC ;)

red85 napisał(a):Chętnie z WHu zobaczyłbym na skrzydłąch Cleverleya i Naniego.

Ja również ,szczególnie że Nani powinien mieć szansę na to aby odbudować się po tym przestrzelonym karnym.
..... :!: Szybkiego powrotu do zdrowia Robert :!: .....
majer13
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez MGiggs So 28.08.2010 19:25

Widac ze jak przycisniemy to WHU nie wie co się dzieje, szkoda ze wszedl strzał Naniemu bo byłby gol 1 klasy, o 2 strzale pisać nie bede majac taka sete ten chce lobowac :mrgreen: , a Giggs miałby 2 asyste.Roo juz sie calkiem dobrze prezentuje,widać ze nabiera chote do gry,niech jeszcze Valencia wejdz i zacznie grac jak w tamtym sezonie.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez MGiggs So 28.08.2010 20:35

piękne gole,szkoda ze tak malo bo mogło być spokojnie drugie tyle.Swietna forma Berby,Nani poza golem jakis takie dziwny ,brakowalo dokladnosci choc zagrał bardzo fajnie.Giggs świetny mecz,Scholes troszke slabszy niz ostatnio, Vidic śweitnie.Chcialbym napisac 1 zdanie o Smallingu bo faceta 2 raz( Chelsea) widze na boisku i znowu sie robi totalna parodia gry w obronie,takie mam wrazenie.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez Kamil232 So 28.08.2010 23:42

Dobry mecz w naszym wykonaniu. Kolejne świetne zawody Scholesa. Btw. czas w końcu to powiedzieć. Scholes>Xavi. A dlaczego? Obaj są genialni, ale jest jeden aspekt w którym Paul jest lepszy. Strzał z dystansu i to zaważa :P

Dobry mecz w wykonaniu Berbatova już kolejny. Może to będzie sezon Bułgara? Nigdy nie wątpiłem w jego umiejetności, ale sądziłem, że po prostu nie ma odpowiedniej psychiki by udźwignąć ten ciężar jaki na niego spadł. Teraz wydaje się w końcu na grajka który ma pewność siebie. No, ale jeszcze się wstrzymam z przesądzaniem sprawy, przyjdą kolejne mecze i takie z mocniejszymi przeciwnikami zobaczymy co Bułgarski internacjonał pokaże.

Równie dobrze zagrał Giggs. Kolejny niesamowity gracz. On chyba będzie grał zawsze.

Roo walnął gola i wygląda to już u niego coraz lepiej. Ja nie mam i nie miałem jakiś obaw, że nie będzie strzelał, czy że będzie cieniował. Spokojnie z każdym meczem wróci do swojej formy, czy aż takiej że będzie walił gola za golem jak w tamtym sezonie to zobaczymy.

I podobnie jak MGiggs nie podoba mi się Smalling w obronie. Taki niepewny jest i wygląda na typa którego za chwilę byle kto objedzie z palcem w dupie o!np. tak jak dzisiaj Diouf Koscielnego. Młody jest, ale Evans w jego wieku już też grał i taki się nie wydawał. Coż zobaczymy co będzie dalej.
Obrazek
Kamil232
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez MGiggs Wt 31.08.2010 17:37

http://mufc.pl/aktualnosci/15253/oficja ... -do-wigan/

coz,Fergusin mowi jedno robi drugie,troszke idiotyczna decyzja
MGiggs
Kapitan
Kapitan

Postprzez John Travolta Wt 31.08.2010 17:55

A co niby miał z nim zrobić? Na skrzydłach mamy tłok, więc tam pograłbym tylko w CC, na środku to jak na razie za dużo odpowiedzialność, szczególnie, że Tom w swojej karierze częściej grał na skrzydle niż na środku. Myślę, że to dla niego dobry ruch, jeśli się będzie dobrze prezentował, to potem na pewno dostanie szanse, tak jak Evans.
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez smurano Wt 31.08.2010 19:26

Raczej już nic nie zrobimy w tym oknie transferowym. Mam wrażenie, że zamiast wzmocnić środek pomocy to go osłabiliśmy. Nie bedzie różowo, gdy Scholes i Fletcher opadną z sił, szczególnie Rudy prędzej czy później bedzie musiał odpocząć. Anderson - to powinien być dla niego sezon prawdy, albo brazylijczyk pokaże, że jest przydatny zespołowi albo Old Trafford bedzie oglądał w Tv. Podobnie z Hargo,z ta różnicą, że on musi wkońcu zacząć grać.
smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Morrow Wt 31.08.2010 22:12

Okno zakończone, zgodnie z przewidywaniami sensacji na koniec nie było - Ferguson ma skład jaki chciał oby po raz kolejny nos go nie zawiódł. Specyficzne okienko w naszym wykonaniu - kupiliśmy bezdomnego Portugalczyka, stopera, który jeszcze niedawno grał w 7 lidze a w PL zaliczył raptem 13 spotkań i Meksykańczyka, który błysnął w dwóch meczach Mundialu i pre-seasonie. To transfery w teorii długofalowe i żeby je ocenić potrzeba będzie czasu być może dłuższego niż jeden sezon. Ferguson inwestuje w młodych, nieznanych grajków, z których chce zrobić gwiazdy - jeśli wystrzeli choć jeden z tych chłopaków będzie dobrze. Pytanie czy Szkot się trochę nie zagalopował i zamiast inwestować w poważne wzmocnienie na teraz wpadł w wir odkrywania talentów. Poza tym mam nieodparte wrażenie, że Fergie wolałby np. kupić kolejnego anonimowego Portugalczyka/Brazylijczyka/piłkarza z egzotycznego kraju niż dać szansę np. Cleverleyowi, który pokazał się dobrze na wypożyczeniu i w pre-seasonie a w United zapewne nie łapałby się nawet do kadry meczowej. Ogra się albo i nie w Wigan, które najpewniej spadnie w tym sezonie, wróci do nas i zapewne podzieli los Eaglesa, Richardsona, Rossiego, Campbella czy Bardsleya. Podobnie może być z Welbeckiem i Machedą. Oczywiście to czarny scenariusz i fajnie by było gdyby do nie nie doszło.

Szczególnie martwi mnie brak wzmocnienia środka pola. Scholes póki co zachwyca ale nie oszukujmy się, jego kariera zbliża się do końca a i całego sezonu w takiej formie nie wytrzyma. Ba, dobrze by było gdyby wytrzymał choć połówkę. Carrick to po poprzednim sezonie niewiadoma, jeśli ma grać tak jak w drugiej połowie sezonu to lepiej grać w "10", liczę, że Anderson się ogarnie po kontuzji i wybrykach w poprzednim sezonie, Gibson pewnie dalej będzie wprowadzany do składu i dobrze by było gdyby nadal się rozwijał ale to wciąż uzupełnienie składu a nie pewniak do gry. No i pewniak Fletch. Na to, że Eikrem czy Norwood dostaną szanse w innych meczach niż CC nikt chyba nie liczy. Niby liczba zawodników jest odpowiednia ale ta formacja napawa niepokojem bo jednak ktoś kreatywny by się przydał. Póki co jest dobrze bo Rudy przypomniał sobie najlepsze lata ale co będzie jak zgubi formę...

Skrzydła wyglądają nieźle. Valencia i Park muszą się jeszcze ogarnąć bo forma nie ta ale z czasem myślę, że będzie lepiej. Nani póki co wygląda dobrze, oby nie miał takich wahań formy jak w przeszłości a może dać nam mnóstwo radości. Giggs też na ten moment wygląda dobrze.

W obronie jest ok. Liczę, że w tym sezonie więcej szans na bokach dostaną Rafael i Fabio. Szczególnie ten drugi powinien luzować czasem Evrę bo nie może tak być, że Pat gra we wszystkich meczach jak leci, nawet tych mniej istotnych tak jak to było w poprzednim sezonie. Fabio też wiecznie nie będzie czekał na okazję a szkoda byłoby stracić taki talent. A jest jeszcze De Laet, który też dobrze się zapowiada. Na prawej Rafael także powinien grać częściej, chłopak ma papiery na bycie jednym z lepszych na swojej pozycji na świecie. Póki co O'shea jest pewniakiem a w obwodzie jest jeszcze Brown ale fajnie byłoby widzieć cześciej młodych braci w wyjściowej "11". To będą dla nich ważne 4 lata bo obaj z pewnością celują w MŚ w Brazylii i z każdym rokiem presja gry z ich strony będzie coraz większa. Smalling, tak jak wspomnieli poprzednicy na razie nie pasuje swoją grą do naszej obrony ale Fergie musiał w nim coś widzieć więc może go jakoś oszlifuje.

W ataku czkawką odbija nam się sprowadzenie Owena w tamtym sezonie bo ciężko spodziewać się, że zacznie grać na miarę wygórowanych oczekiwań i nazwiska a z drugiej trudno odsuwać go od składu meczowego żeby na ławce zmieścili się Kiko i Hernandez. Nie wiem na ile stać Javiera, w pre-seasonie błyszczeli już tacy gracze jak Eagles czy Richardson i nie miało to żadnego przełożenia na ich grę w PL więc ja póki co jestem stonowany ale chciałbym żeby ten chłopak "zaskoczył" i grał chociażby jak w meczu z Argentyną w RPA. Ma "błysk" to nie ulega wątpliwości ale wielu już takich było przed nim, Fergie jednak jak nikt potrafi takiego piłkarza obrobić. Zobaczymy co z niego wyrośnie. Obyśmy za rok nie musieli go upychać po wypożyczeniach.

Zobaczymy jak to będzie, priorytetem z pewnością będzie odzyskanie tytułu a o to będzie cholernie ciężko bo Chelsea wydaje się bardzo mocna, Arsenal też może się wmieszać a Spursi i City też będą mieli parcie na pierwszą trójką. Sezon zapowiada się świetnie oby równie świetnie się skończył.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez fieldy Śr 01.09.2010 18:34

Hargreaves znalazł się w 25-osobowej kadrze, co mnie trochę zdziwiło, nie sądziłem że jeszcze coś z niego będzie.
Coś wiadomo o jego stanie ? ja ostatnie co słyszałem to to, że jechał do jakiegoś specjalisty, chyba wtedy, gdy drużyna jechała na tournee po stanach. Coś od tego momentu się wyjaśniło z nim ? może jakaś data powrotu ?

Odnoście powrotów, to Rio dziś ponoć w rezerwach ma zagrać.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez Morrow Śr 01.09.2010 19:42

Ferguson mówił, że to jego jedyny dylemat czy zgłaszać Hargo czy nie. Zapewne sam Ferguson nie wie kiedy i czy w ogóle Owen jeszcze bedzie zdolny do gry. Niby to miał być sezon prawdy, który pokaże czy Owen jeszcze będzie w stanie grać profesjonalnie w piłkę ale jak dla mnie kwestią czasu jest jego koniec kariery. Szkoda by było, sam bardzo lubię Hargo i liczyłem na jego powrót ale ciężko być optymistą patrząc na jego nieudane powroty. Jak dla mnie ta decyzja to tylko kolejny kredyt zaufania dla Anglika i bodziec dla niego do walki o powrót na boisko.
Morrow
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez red85 Śr 01.09.2010 20:27

Poza tym mam nieodparte wrażenie, że Fergie wolałby np. kupić kolejnego anonimowego Portugalczyka/Brazylijczyka/piłkarza z egzotycznego kraju niż dać szansę np. Cleverleyowi, który pokazał się dobrze na wypożyczeniu i w pre-seasonie a w United zapewne nie łapałby się nawet do kadry meczowej. Ogra się albo i nie w Wigan, które najpewniej spadnie w tym sezonie, wróci do nas i zapewne podzieli los Eaglesa, Richardsona, Rossiego, Campbella czy Bardsleya. Podobnie może być z Welbeckiem i Machedą. Oczywiście to czarny scenariusz i fajnie by było gdyby do nie nie doszło.

Jeśli będzie grał regularnie w Wigan i będzie czołową postacią tej drużyny (a wierzę, że stać go na to), to Fergie da mu zapewne szansę tak samo jak dał Evansovi po udanym pobycie w Sunderlandzie. Z piłkarzy, których wymieniłeś w zasadzie tylko Richardson zaliczył udany pobyt w WBA i szanse u nas otrzymał niejedną.
Muszę jednak się zgodzić z tym, że obawy są całkiem uzasadnione.
Nie wiem na ile stać Javiera, w pre-seasonie błyszczeli już tacy gracze jak Eagles czy Richardson i nie miało to żadnego przełożenia na ich grę w PL więc ja póki co jestem stonowany ale chciałbym żeby ten chłopak "zaskoczył" i grał chociażby jak w meczu z Argentyną w RPA.

A ja sobie nie przypominam, żeby ktokolwiek z naszych młodych w ostatnim 10-ciu leciu błyszczał w pre seasonie tak jak Cleverley oraz Welbeck (no może tylko Lee Martin, ale tego chłopaka zniszczyły kontuzje). Taka jest prawda, że jeśli na wypożyczeniu potwierdzą swoje nieprzeciętne umiejętności to na pewno Fergie się ich lekką ręką nie pozbędzie. Wszystko w ich rękach i w zasadzie nie jest to w moim mniemaniu zła decyzja. Tyle tylko, że uważam, że Cleverley mógłby już w tym sezonie zagrać ze 20 spotkań i z niecierpliwością czekałem na ten sezonem właśnie ze względu na występy Toma. Szkoda, ale cóż. Trzeba trzymać kciuki, że chłopakom w Preston, Cardiff, Sunderlandzie oraz Wigan będzie się dobrze wiodło :)
red85
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez chapi Cz 02.09.2010 10:08

Tak apropo bramkarzy, w sieci znalazlem ciekawa interwencje Peter'a Schmeichela, zaluje, ze taki bramkarz teraz u Nas nie gra.

Link z interwencja: http://egoals.pl/videos/peter-schmeiche ... y-zadziwil
chapi
Junior
Junior

Postprzez Cris7 Cz 02.09.2010 11:29

Miał lepsze. Zwłaszcza, gdy grał w lepszym klubie.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia