maestro_ napisał(a):były takie 'plotki', że Papież w testamencie napisał coś o Krakowie... ale już jest decyzja, że pochowają go w Watykanie. też słyszałem, ze serce może być 'pochowane' na Wawelu ale Watykan chce uniknąć 'krojenia' Papieża na 'części'... Jan Paweł II duchem i tak jest z nami...
wiecie co?? do mnie to jeszcze nie dotarło...
Tomusmc napisał(a):maestro_ napisał(a):były takie 'plotki', że Papież w testamencie napisał coś o Krakowie... ale już jest decyzja, że pochowają go w Watykanie. też słyszałem, ze serce może być 'pochowane' na Wawelu ale Watykan chce uniknąć 'krojenia' Papieża na 'części'... Jan Paweł II duchem i tak jest z nami...
Ja słyszałem, że prawo papieskie mówi o tym, że jeśli Papież zapisał w testamencie, że chce być pochowany na ojczystej ziemii to taką prośbę trzeba wykonać.

Uchi_UfFy napisał(a):Tomusmc napisał(a):maestro_ napisał(a):były takie 'plotki', że Papież w testamencie napisał coś o Krakowie... ale już jest decyzja, że pochowają go w Watykanie. też słyszałem, ze serce może być 'pochowane' na Wawelu ale Watykan chce uniknąć 'krojenia' Papieża na 'części'... Jan Paweł II duchem i tak jest z nami...
Ja słyszałem, że prawo papieskie mówi o tym, że jeśli Papież zapisał w testamencie, że chce być pochowany na ojczystej ziemii to taką prośbę trzeba wykonać.
Przyjechał specjalny wysłannik, i każdą wolę musi spełnić.Ogólnie to testament się zawsze wypełnia...Nawet niech zrobią prowioryczny grób, byle by był.Albo niech dołączy do rodzinnego grobu na cmentarzu Rakowieckim w Krakowie...Najważniejsze by był w sercu i pamięci naszej a nie w Polsce....

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość