Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Postprzez piotrcies Cz 02.09.2010 11:34

chapi napisał(a):zaluje, ze taki bramkarz teraz u Nas nie gra.

Rzeczywiście, van der Sar to jakiś ogórek, który nie powinien mieć miejsca w takim klubie, jak United. MU wreszcie mają godnego następcę dla Petera, a w Holendrze może niepokoić jedynie wiek.
Obrazek
piotrcies
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mundi Pt 03.09.2010 9:52

No szkoda że już tyle lat ma :? Zamiast do Juventusu mógł odrazu przejść odrazu do MU :P
"Proszę wykonać badania krwi i kału, muszę się dowiedzieć kto ma futbol we krwi a kto w dupie."
mundi
Skład B
Skład B

Postprzez Effi N 05.09.2010 22:31

No i Rooney wpadł.
We are Tottenham, super Tottenham, from the Lane...
COME ON YOU SPURS
Oh when the Spurs go marching in...
Effi
Skład B
Skład B

Postprzez Magnum Śr 08.09.2010 2:52

Według angielskiego dziennika "The Mirror" Tomasz Kuszczak będzie podstawowym bramkarzem Manchesteru United w fazie grupowej piłkarskiej Ligi Mistrzów. W ten sposób trener Alex Ferguson ma udobruchać Polaka za kolejny sezon w roli rezerwowego.

Wszystko przez klauzulę w kontrakcie podstawowego bramkarza Czerwonych Diabłów Edwina van der Sara. Holender zamierza bowiem przedłużyć o kolejny rok kontrakt z klubem. Według angielskiej gazety warunkiem jest jednak rozegranie w obecnym sezonie co najmniej 30 meczów, co Ferguson zamierza umożliwić van der Sarowi.

To oznacza, że ogromną większość meczów, Kuszczak znowu będzie obserwował z ławki rezerwowych. Ferguson nie chce jednak się go pozbywać, więc postawi na niego w pierwszych spotkaniach Ligi Mistrzów, gdzie Manchester United będzie rywalizował w grupie C z Valencią, Glasgow Rangers i tureckim Bursasporem Kulubu.

29 października van der Sar skończy 40 lat. Natomiast dla Kuszczaka będzie to piąty sezon w Manchesterze United. Od początku był tylko zmiennikiem Holendra.

:lol: na ile to prawdopodobne?
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez mundi Pt 10.09.2010 10:39

Na tyle to prawdopodobne aż Tomuś nie zacznie zawalać meczy i puszczać głupich bramek. Znowu pogra pare meczy uciszy Kuszczaka na rok i dalej będzie to samo.
"Proszę wykonać badania krwi i kału, muszę się dowiedzieć kto ma futbol we krwi a kto w dupie."
mundi
Skład B
Skład B

Postprzez chapi So 11.09.2010 12:25

chapi
Junior
Junior

Postprzez Sammyy So 11.09.2010 13:38

Świetny mecz jak dla mnie póki co. Przez pierwsze 30 minut może nie było za dużo klarownych okazji, ale od momentu fantastycznej interwencji Howarda po strzale Scholesa(?) zrobiła nam się wymiana ciosów. Najpierw Everton trafił w momencie gdy to MU miało chyba lepszy okres gry, a chwilę później Fletcher wyrównał.
Osobiście nie podoba mi się gra Berbatova, jest sporo pod grą, schodzi do boku i pomaga, ale przez to często w środku go brakuje, a Nani czy inny pomocnik w jego miejscu do mnie nie trafia. W końcówce pierwszej połowy grał bardziej typowego napastnika i stwarzał dla mnie groźniejsze sytuacje.

Oby druga połowa była równie ciekawa!
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez mistyk So 11.09.2010 14:18

Mecz dobry, nuda na pewno nie wialo.

Jak sie jednak ma takich tuzow jak Jagielka (w dzisiejszej formie), czy Distin to o porazke duzo latwiej. Obrona jak ser szwajcarski.

Nani wreszcie zaczyna grac na miare potencjalu. Beda jeszcze z niego ludzie, gorzej z Andersonem.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez metol So 11.09.2010 14:21

A co takiego zrobił Jagielka? Distin zdecydowanie największym winowajcą i to chyba przy wszystkich bramkach.
Evertonians are born not manufactured. We do not choose we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez bartbuks So 11.09.2010 14:25

mistyk napisał(a):Mecz dobry, nuda na pewno nie wialo.

Można nawet powiedzieć, że zajebisty. Akcja za akcję, a postawa Evertonu naprawdę godna pochwały. Szkoda, że od 16 metra brakuje tego czegoś.
Naprawdę nie obchodzi mnie Kirk. Ukradł mi robotę, ale zanim do tego doszło przynajmniej udało mi się przelecieć jego dziewczynę. Jak smakuję, Kirk?
Dave Mustaine
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez mistyk So 11.09.2010 14:29

Jagielka gra dzisiaj bardzo slabo, przynajmniej dla mnie. Za czesto jednak Evertonu nie ogladam, wiec nie wiem, czy to ostatnio dla niego norma, czy ma gorszy dzien.
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez metol So 11.09.2010 14:33

A moim zdaniem akurat od wręcz solidnie w przeciwieństwie do Heitingi czy Distina. Nie przypominam sobie żadnego większego błędu w jego wykonaniu, a przy 3-1 to już nieco inna sytuacja jest, bo bardzo chcemy strzelić bramkę i można ryzykować więc ze 2 razy nie zdążył wrócić. Poza tym - OK. Bo trudno od niego wymagać, by krył też za Distina.
Evertonians are born not manufactured. We do not choose we are chosen. Those that understand need no explanation.
>>> www.EvertonPoland.com <<<
metol
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez Sammyy So 11.09.2010 14:38

Frajerstwo większe niż z Fulham :haha:
Sammyy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez lisek_chz So 11.09.2010 14:38

O kuwa :shock:
"Kiedy mówię Polska, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, które przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie..."
lisek_chz
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez SexyBitch So 11.09.2010 14:38

A idz pan w [h**] z takim deja vu :/
SexyBitch
Rezerwowy
Rezerwowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia