Arsenal FC (zbiorczy)

Wszystko o piłce w Anglii - Zawodnicy, Kluby, Reprezentacja, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia związane z piłką.

Moderatorzy: piwus, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel, Pisakk, maestro

Arsenal w tym sezonie

Wygra potrójną koronę :)
5
4%
Wygra choć jedno trofeum
48
35%
Same shit, different season ...
83
61%

Liczba głosów : 136

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Postprzez fieldy Pt 10.09.2010 12:36

Po prostu zajebiście. Po Nasrim, Nicklasie, Robinie, Denilsonie i Theo (nie pominąłem kogoś ?), kontuzji doznał Vermaelen i nie zagra z Boltonem. Zadebiutuje Squillaci - grał już w rezerwach z Blackburn - wygrany 4:3.
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez bartbuks Pt 10.09.2010 12:42

fieldy napisał(a):Po prostu zajebiście. Po Nasrim, Nicklasie, Robinie, Denilsonie i Theo (nie pominąłem kogoś ?), kontuzji doznał Vermaelen i nie zagra z Boltonem. Zadebiutuje Squillaci - grał już w rezerwach z Blackburn - wygrany 4:3.

I teraz mam dylemat - postawić na Arsenal, bo zdziesiątkowani na luzie zdobędą 3 punkty, czy może nie, bo Bolton wyczuje ranną zwierzynę?
Naprawdę nie obchodzi mnie Kirk. Ukradł mi robotę, ale zanim do tego doszło przynajmniej udało mi się przelecieć jego dziewczynę. Jak smakuję, Kirk?
Dave Mustaine
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez fieldy Pt 10.09.2010 13:00

przeczytaj zapowiedź meczu na stronie głównej, tam jest kilka statystyk i będzie ci łatwiej podjąć decyzję ;)

Verma ponoć ma coś z achillesem i ma wrócić na LM ... niby w sumie dobra wiadomość, ale Theo na początku też miał pauzować 10 dni, a później się z tego 6 tygodni zrobiło (a po drodze ponoć jeszcze obawy były, ze bedzie jeszcze gorzej)
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez bartbuks Pt 10.09.2010 13:09

fieldy napisał(a):przeczytaj zapowiedź meczu na stronie głównej, tam jest kilka statystyk i będzie ci łatwiej podjąć decyzję

Przyznam szczerze, że kurs mnie odstraszył. Zbyt niski, dla mnie 1,6 - 2,0 czasami są pewniejsze niż 1,3. :P Może to dla niektórych być dziwne, ale zbyt często przejechałem się na pewniakach. Prym w tej kwestii wiedzie Milan, który potrafił ostatnio koncertowo spier.... mi nie jeden system!
Naprawdę nie obchodzi mnie Kirk. Ukradł mi robotę, ale zanim do tego doszło przynajmniej udało mi się przelecieć jego dziewczynę. Jak smakuję, Kirk?
Dave Mustaine
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez Magnum Pt 10.09.2010 15:37

Naprawde nieciekawa sytuacja. Dobrze, ze mamy tego Squillaciego, bo przeciez sezon rok temu zaczelismy z Sylwkiem i Sendim na lawce :lol:

Zastanawia mnie czy jesli nieobecnosc Vermy sie przedluzy to czy Nordtveit zagra z Djourou na CB. Fajnie by bylo go tam zobaczyc z Tottenhamem.

Moja przewidywana jedenastka:

----------Almunia-------------
Sagna---Squillaci--Koscielny--Clichy
Fabregas---Song----Diaby
Rosicky---Chamakh---Arszawin
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez Magnum So 11.09.2010 17:13

Co nikt nie pisze? :P
Dziwny mecz, ostry i naprawde w pierwszej połowie dość nieciekawy. Przynajmniej jedna kontuzja - Diaby - zobaczymy, co bedzie po meczu. Ogólnie druga połowa o wiele lepsza niż pierwsza ale pomimo wyniku, było naprawdę nerwowo. Koscielny strzelił bramkę a potem zawalił :lol: Wydaje mi się jednak, że to Squillaci będzie grał częściej z Vermaelenem niż Koscielny, ale zobaczymy. Cieszą 3 asysty Cesca i ogólnie lepszy pokaz Hiszpana niż 2 tygodnie temu. Niech tylko nie złapie kontuzji, bardziej się rozkręci i zobaczymy. Obrona była w składzie Eboue-Koscielny-Squillaci-Gibbs więc w sumie rezerwowa :lol: na początku wyglądało nieciekawie ale poszło dobrze. Cieszy występ Gibbsa na pewno oraz Wilshere'a. Jack pokazał się z dobrej strony, niech pogra więcej, póki Ramsey leży. Potem zobaczymy, może być za ciasno dla nich obu ale to się jeszcze okaże.

Ogólnie zadowolony jestem z trzech punktów, remisu City, Spursów i Man Utd :P czekam na to wyrzucenie nas z Top 4 ;) A teraz zaczynamy podbój Europy w środę ;)
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez .MgM. So 11.09.2010 21:46

Song przy bramce zachowal sie jak rasowy snajper, ta podcinka nad bramkarzem:P
.MgM.
Skład C
Skład C

Postprzez rbortniczuk Pn 13.09.2010 18:19

Jay-Z ponownie zadeklarował, że jest zainteresowany kupnem części udziałów w Arsenalu Londyn. Raper przyznał także, że ma pełne poparcie swojej żony - Beyonce Knowles. Teraz planuje podróż do Londynu. Raper podkreślił, że wraz z żoną chcą niebawem zawitać do Londynu. Jay-z chce podjąć decyzję po rozmowie z prezesem "Kanonierów" Peterem Hill-Woodem. Kupnem udziałów w Arsenalu nowojorczyk jest zainteresowany już od 4 lat.

- Jestem biznesmanem, zawsze szukam okazji, a ta wygląda wspaniale. Niewiele wiem o interesach w świecie futbolu, ale jeśli wszystko się dobrze potoczy... Kto to wie? - tłumaczył dawne plotki o przejęciu Arsenalu. Teraz ponownie deklaruje: wciąż jestem zainteresowany.

- Chciałbym spędzić dużo więcej czasu w Londynie. Moja żona zdaje sobie sprawę, jak bardzo kocham sport. Wie także o moim zainteresowaniu kupnem Arsenalu nie od dziś - powiedział Jay-Z.

- Nigdy nie chciałem być drugoplanowym inwestorem. Chcę być w pierwszej linii, mieć wpływ na podejmowanie decyzji. Jestem na takim etapie kariery, że mogę podjąć takich decyzji więcej. Interesuję się piłką nożną już długo, jakieś 10 lat. Kiedyś już wspominiałem, że chciałbym mieć udziały w Arsenalu. - dodał raper.

Jay-Z już od dawna aktywnie uczestniczy w sportowym biznesie. Jest współwłaścicielem drużyny New Jersey Nets, występującej w amerykańskiej lidze NBA.
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,83699 ... arcie.html
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Postprzez Cris7 Pn 13.09.2010 18:51

Cholera, a tak go lubiłem :?
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
Cris7
Kapitan
Kapitan

Postprzez Duch Pn 13.09.2010 18:55

rbortniczuk napisał(a):Jay-Z ponownie zadeklarował, że jest zainteresowany kupnem części udziałów w Arsenalu Londyn.

Deklarować to on sobie może. Niby od kogo miałby te udziały odkupić? Usmanov i Kroenke raczej mają zamiar powiększać swoje pakiety, a nie się ich pozbywać. Zostaje jedynie Nina i Fiszman, ale nie słyszałem ostatnio żeby coś wspominali o zbyciu jakiejś części udziałów.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez fieldy Pn 13.09.2010 19:01

ta babka przecież chce je od chyba 1,5 roku czy dwóch sprzedać
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Duch Pn 13.09.2010 19:05

fieldy napisał(a):ta babka przecież chce je od chyba 1,5 roku czy dwóch sprzedać

Czytałem coś, że kiedyś się nad tym poważnie zastanawiała, ale ostatnio raczej cisza w temacie. Chociaż kto ich tak wie co się w kuluarach dzieje.
Obrazek
Duch
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez bartbuks Pn 13.09.2010 19:05

fieldy dziergnij coś na temat Frana Meridy, jak on tam u was się prezentował. W pierwszym składzie to grał rzadko, ale czy jakieś nadzieje ujawniał?
Dave Mustaine
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez fieldy Pn 13.09.2010 19:10

jasne, że ujawniał, jakby nic nie pokazywał to by go Wenger nie podpierdolił :smile2:
dobry drybling, zwinny, potrafiący uderzyć z dystansu - fajna bramka z Liverpoolem w poprzednim sezonie. Grywał bardzo mało, bo i rywalizacja była spora. Często grał na lewym skrzydle i sam wiązałem z nim duże nadzieje, ale nie miał cierpliwości, nie chciało mu się czekać na regularną grę. Wilshere wskoczył do pierwszej drużyny i w tym sezonie już chyba 3 mecze z 4 zaczął w 1 składzie. Mógł to być może Merida (choć wątpię), ale chciał odejść, jego sprawa :)
Obrazek
fieldy
mod niegodziwiec
mod niegodziwiec

Postprzez Magnum Wt 14.09.2010 3:30

Cóż, Merida miał swoje błyski ale widać było w tych czterech :P meczach w lidze w jakich zagrał w poprzednim sezonie nie szło mu najlepiej. Brakowało mu cierpliwości.. w wieku 20 lat narzekał, że nie gra w pierwszym składzie. W sumie trudno mu się dziwić jak ma otoczenie w postaci samych młodzików, no i ambicji mu nie brakuje. Osobiście żałuję, że odszedł, ale co zrobić, życzę mu wszystkiego najlepszego i tyle. Statystyki nie powalają, łącznie w poprzednim sezonie zagrał 8 meczów, z czego 4 w lidze, 1 w FA Cup, 2 w Carling Cup i jeden w LM. Statystyki zupełnie nie powalają, sam Wilshere zagrał w 7 spotkaniach w sezonie a przecież w styczniu przeszedł do Boltonu.. Ramsey wystąpił w 29 spotkaniach (12 zaczął reszta z ławki) i wydawało mi się, że po jego kontuzji Merida dostanie sporo więcej szans. Jednak chyba już wtedy było wiadome, że odejdzie więc Wenger mu nie dawał za bardzo pograć. Swoją drogą smutne, że odszedł i od razu zdobył puchar i to europejski a w Arsenalu tyle lat siedział i nic :lol:
Obrazek
Magnum
Gwiazda
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Anglia