Moderatorzy - pytania, sugestie, propozycje

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: piwus, maciek_88, Pisakk, maestro, Mentor, fieldy, Krzysztof Jarzyna, Babel

Re: Moderatorzy - pytania, sugestie, propozycje

Postprzez maestro Wt 05.04.2011 23:12

Widze, że w dupie macie grzeczne prośby i pouczenia. Od dziś każde przekleństwo będzie karane :)
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
maestro
Jack the Raper

Postprzez Rezus Śr 06.04.2011 7:20

Brawo, to, że ktoś tego używa nagminnie nie znaczy, że od czasu do czasu nie można sobie przekląć. To jest ukrywanie tego tak jak w TV, niby się nie przeklina a każdy to robi. Święci ludzie na tym forum. :roll:
Obrazek
"Wstąp do piekła, stamtąd nie ma powrotu, wstąp do piekła, na zawsze zostań tam"
Rezus
Kapitan
Kapitan

Postprzez MazurXIII Pt 08.04.2011 19:15

Te,a ban na głównej to za co?Przecież grzeczny byłem (jak na siebie to nawet bardzo). :think: Odpowiednia osoba niech z łaski swojej popełni jakieś PW z uzasadnieniem.

Jak kogoś boli krytyka newsów,mimo,że popełnia dziecinne niemal błędy w każdym artykuliku ostatnio (i nie jest to tylko moje zdanie BTW) - stylistyczne,ortograficzne i co najgorsze - MERYTORYCZNE,niemal jakby z automatu korzystano z google translate metodą kopiuj/wklej a korektą zajmował się Word tudzież odpowiedni plugin FF to może czas odrobinę bardziej przyłożyć się do roboty zamiast rozdawać bany na lewo i prawo,co?
Obrazek
"Der gestirnte Himmel über mir und das moralische Gesetz in mir."
MazurXIII
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez sbQ Wt 12.04.2011 16:45

sbQ napisał(a):
Czy nie jest tak , ze od paru dni piłka zalicza pady czy to tylko moje wrażenie ?

też to dostrzegłem

Przez jakiś czas było ok, ale ostatnio raz - dwa razy dziennie zdarza się, że nie mogę się dostać na forum. To tylko mój problem?
Obrazek
sbQ
Moderator
Moderator

Postprzez fieldy Wt 12.04.2011 16:53

u mnie wszystko w porządku, żadnych problemów z serwerem.
ObrazekObrazek
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Postprzez FCB keres Wt 12.04.2011 16:56

U mnie wszystko ok teraz, ale też miałem problemy z wejściem na forum w tamtym czasie.
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.
FCB keres
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez bartbuks Wt 12.04.2011 16:58

sbQ napisał(a):Przez jakiś czas było ok, ale ostatnio raz - dwa razy dziennie zdarza się, że nie mogę się dostać na forum. To tylko mój problem?

Ja regularnie, czyli codziennie, mam przywiechę pomiędzy północą a 1 w nocy. Nie mogę wbić na forum, bądź strony ładują się po 5 minut...
Obrazek
bartbuks
Alfons z Cymerii
Alfons z Cymerii

Postprzez j1mmy Cz 14.04.2011 13:25

Może w tym czasie jakiś backup idzie ?
j1mmy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Postprzez Daaaamian So 16.04.2011 23:59

Ależ ostrzeżeniami sypiecie dzisiaj. :lol:
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Postprzez arek_ahig N 17.04.2011 0:03

Gruba przesada. Za kazdy wulgaryzm wp. Badzmy powazni...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez maestro N 17.04.2011 1:06

Poważni? Próbowaliśmy ale nie potrafiliście być poważni, drogi Arku. Wszystko powinno mieć swój umiar ale nie potrafiliście korzystać z danej swobody. Zaczęliście używać słów [k****] czy [ch**] jako przerywniki, zamiast przecinka. Niektórzy własne gówno by zostawili na tym forum gdyby tylko sie dało. To jest gruba przesada. Akcja przekleństwo=WP poprzedzona była licznymi apelami, prośbami o ograniczenie bluzgów ale niestety z Wami tak się nie da. W dupie macie nasze prośby, olewka totalna więc teraz proszę, nie miejcie pretensji. Troche za dużo tego było, jak długo mieliśmy Was jeszcze prosić?

Tyle ode mnie. Wytłumaczenie powinno być wystarczające.
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
maestro
Jack the Raper

Postprzez arek_ahig N 17.04.2011 1:17

No dobra ok, wulgaryzmy trzeba karac, ale dajecie za jedno niecenzuralne slowo ostrzezenie. Rozumiem gdyby ktos puscil wiazanke. Uzytkownikami tego forum sa w zdecydowanej wiekszosci osoby pelnoletnie i to oni stanowia o jego sile, a wprowadza sie restrykcje jakby wiekszosc forumowiczow uczeszczala jeszcze do gimnazjum. :wink:
I zeby nie bylo, ze jestem sedzia we wlasnej sprawie, ja akurat nie otrzymalem wp za wulgaryzmy, chociaz gdybyscie zmienili front ich przyznawania wczesniej, kara zapewne nie ominelaby mnie. :P
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Postprzez maestro N 17.04.2011 2:08

Pojedyncze wulgaryzmy właśnie w ostatnich kilku miesiącach odpuszczaliśmy ale niektórzy zaczęli je stosować stanowczo zbyt często. przestało mieć znaczenie czy ktoś puści od razu wiązanke czy w trzech kolejnych postach napisze po razie [k****]. Wygląda to tak samo brzydko. A jak jeszcze kilku innych użytkowników (nie bede wytykał po nickach ale niektórzy nawet nie próbują sie hamować) stosuje podobna taktykę, to mamy bagienko w każdym temacie od derbów, przez klubowych, po haxa czy bukmacherke. A dodając do tego fakt, że u nas ban leci dopiero po 10 ostrzeżenich, to bylibyście praktycznie bezkarni. Zauważ, że na innych forach wylatuje się po 3-5 ostrzeżeniach.

Nie chodzi tylko o obrażanie, nie chodzi tylko o niepełnoletnich użytkowników ale też (a może przede wszystkim) o estetykę. Wy użytkownicy możenie miec to wszystko gdzieś. My moderatorzy musimy tą estetykę (w pojęciu ogólnym) zachować przynajmniej na minimalnym poziomie. Prośby nie pomagają. Wulgaryzmy nie dodają sensu Waszym wypowiedziom, można obejść sie bez nich :)
maestro
Jack the Raper

Postprzez FCB keres N 17.04.2011 2:25

Bardzo dobra decyzja Maestro. :ok: Chociaż za tego "rypańca" mogłeś oszczędzić Etusa hiszpania/gran-derby-fc-barcelona-real-madrid-cf-t4394-1845.html#p567584. Ale Ty tu w końcu rządzisz. :D
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.
FCB keres
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Postprzez arek_ahig N 17.04.2011 2:37

maestro napisał(a): Wulgaryzmy nie dodają sensu Waszym wypowiedziom, można obejść sie bez nich :)

Wybacz, ale niekiedy stanowia one meritum. :P
A bardzo czesto sa tlem, kontekstem bez ktorego trudno sie obejsc.
Bo jak np. pominac wulgaryzm, odnoszac sie do takiego Interu? :mrgreen:
arek_ahig
Kapitan
Kapitan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park