Z tematu Milanu:
http://forum.acmilan-online.com/showpos ... ount=17124Wydaje, się, że wielkich błędów nie ma choć pensja Toniego nijak mi się nie zgadza, bo wcześniej podobno zarabiał 1,5 mln, a nowej umowy nie dostał. Pirlo natomiast mówiło, się, że dostanie o milion więcej. Tak czy siak mniej więcej znów wydajemy 100 mln i jako jedyni z czołówki wraz z Romą nie wydajemy więcej niż rok temu co jest nielada wyczynem przy nowym prawie podatkowym (Rzymianie nawet mniej o parę milionów, ale oni w zeszłym roku opłacali takich darmozjadów jak Doni czy Adriano, a młodzi też dostają mniej niż Mexes czy Vucinic) Milan tymczasem o 30 mln więcej, Inter o 25 (a przecież odszedł Eto'o!), Napoli o 13, Lazio o 10 co przy wydatkach na poziomie 40-50 mln dla tych ostatnich dwóch klubów jest bardzo dużym przeskokiem. Tak więc pozytywna informacja, że mimo dużej ilości ruchów w mercato dyscyplina budżetowa zachowana. Jakby się udało pozbyć Amauriego i Iaquinty to by było nawet o 14 mln € mniej. No, ale za rok ich (oraz Toniego, Grosso być może też Del Piero) już na 100% nie będzie, więc znów może się udać wzmocnić skład (tym razem już 2-3 naprawdę dobrymi zawodnikami) bez zwiększania budżetu na pensję.
A wieczoru się już naprawdę nie mogę doczekać. Niby pojemność niewielka, ale dzięki temu, że trybuny są bardzo blisko boiska są wysokie i atmosfera powinna być imponująca. No i nie mogę się doczekać jak będą wyglądały transmisje, bo przecież powinno być dużo ujęć z fajnie rozmieszczonych kamer, czego do tej pory na włoskich boiskach w ogóle nie było.